Bu saate kaç kişi buradasınız bilmiyorum ama soru acil...
Dün avukatta "kapı kilidini değiştirebilir miyim" sormak için gittim, "evet" dedi. "Uzaklaştırma kararı da çıkmış" dedi, çocuğu da alıp bir yere götüremez dedi. Bana mektup gelmediğini söyledim, avukat da "yolda, gelmesi lazim" dedi. Eve geldiğimde kocama mektup gelmisti ama bana yok.
Bu sabah kocam mesaj yazdı bana "akşam gelip çocuğu götürecem" diye, ben daha cevap yazmadım.
Uzaklastirma kararı ve çocuğu götüremez, ama benim elimde bir kağıt yok, gelip vermezsem, polis çağırırsa ne olur?
Birazdan çıkıp karakola gitmeye düşünüyorum ama onlar da bir kağıt görmek istemez mi?
Dün avukatta "kapı kilidini değiştirebilir miyim" sormak için gittim, "evet" dedi. "Uzaklaştırma kararı da çıkmış" dedi, çocuğu da alıp bir yere götüremez dedi. Bana mektup gelmediğini söyledim, avukat da "yolda, gelmesi lazim" dedi. Eve geldiğimde kocama mektup gelmisti ama bana yok.
Bu sabah kocam mesaj yazdı bana "akşam gelip çocuğu götürecem" diye, ben daha cevap yazmadım.
Uzaklastirma kararı ve çocuğu götüremez, ama benim elimde bir kağıt yok, gelip vermezsem, polis çağırırsa ne olur?
Birazdan çıkıp karakola gitmeye düşünüyorum ama onlar da bir kağıt görmek istemez mi?
Merhaba. Ben Adana Barosuna kayıtlı Avukat Gizem Gül Uzun Kutlay.
Öncelikle geçmiş olsun. Merak ettiğiniz hususları yazımda cevapladım.
Uzaklaştırma kararı nedir?
Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri bir hayli artmış durumda. Kadına yönelik şiddetin birçok türü mevcut. Fiziksel şiddet, ekonomik şiddet, psikolojik şiddet, cinsel şiddet.. Kadına yönelik şiddet önemli bir sağlık sorunudur. Birçok kadın başta fiziksel şiddet olmak üzere şiddetin birçok türüne maruz kalmaktadır.
Uzaklaştırma kararı nasıl alınır?
İstanbul sözleşmesine göre uzaklaştırma kararı verilebilmesi için kadının mutlaka şiddete uğramış olması gerekmez, şiddet tehlikesi altında bulunuyor olması dahi yeterlidir. Şiddete uğrayan kadının fiziksel şiddeti kanıtlamasına gerek yoktur. Şiddet mağdurunun koruma kararı alabilmesi için yetkililere bildirmesi yeterli görülmüştür.
Hakim tarafından verilecek koruyucu tedbir kararları nelerdir?
Hakim tarafından verilecek önleyici tedbir kararları nelerdir?
Evden uzaklaştırma kararı alan kişi evin anahtarlarını vermek zorundadır. Uzaklaştırma kararı alan kişi eve tekrar gelirse kişinin derhal polisi araması gerekir. Böyle bir durumda kişi göz altına alınır.
Evden uzaklaştırma kararı alan kişinin bu süreçte çocuklarla görüşmesi mümkün müdür?
hocam elinize sağlık, arkadaşa çok büyük destek oldunuz çok sağolun. 🙏🏻
Ne demek 😊🌸
Avukat hanım benımde size bir sorum olablr mi
Tabi buyurun
Çok çok teşekkür ederim 🙏
Gün içinde telaşla karakola gidip sordum, eğer kocam gelip çocuğu almak istese, vermeyeceğim için polisi arasa, polis ne yapar ve elimde mektup yok henüz dedim. Polisin uzaklaştırma'dan haberi varmış, çocuğu vermezsem de onlar bişey yapamazlarmış çünkü avukatın sözü daha büyük malum. Sonuç olarak polis bana destek oluyor
Benm annem kacarak evlendi ve abisi küstü sonra barısmak ıcın cagırıp annemin ustundeki butun mal varlıklarına ımza attırmıslar okumadan acele ettirmisler ama kandırmıslar baska bısey ımzası diye hersey annemden habersz alındı aradan 27 yıl gecti ama dava acılsa sonuc ne olablr ve ya artık açılmaz mı