Tanrı Allah onu kabul ediyorum. Ondan başka da yok. Elbette yaratıcı bir din göndermeli o da İslamiyet. İnanmayanlar elbet vardır. Hayatımızın anlamı bu ve de insan tuhaf hissediyor. Sizce
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Niye o da islamiyetmis? Nerden biliyorsun, nerden biliyorsun ya ana babanı belki çoğu konuda cahil görürsün öbür dünya hakkında söylediklerini nasıl doğru kabul edebiliyorsun? İslamiyet'in doğru din olma ihtimali 0. Sıfır. Kesinlikle en emin olduğum şey bu
Ahirette görüşürüz.
Yanmak için yaşıyorsun
Yahu nerden biliyorsun diyorum sana ben eminim doğru olmadığına o derece eminim
Ahiretten haber getiriyor bizim ölü akrabalar Müslüman onlar. Halam ölmeden önce babannem sofra hazırladı misafirimiz gelecek dedi. Dedem ölmeden önce bana Müslüman öğretmenim haber verdi. İkisi de 2-3 gün içinde öldü. Ve ablamın hastalığını öğrendiğimiz gün peygamber efendimiz gece annemin rüyasında Allah sizden peygamberiniz kadar razı olsun demiş.
Sen nereden eminsin? Ahiretten haber mi geldi?
Annen muhtemelen ablanın hastalığında hep peygamberinizi düşünmüş rüyasına gelmiş muhtemeldir. Ölü akrabalarin da gelmemiştir, tam olayın detaylarını söylemiyorsun. Ama ben Kur'an'ın yapısından ötürü içeriğinden ötürü bir insan eliyle yazıldığına eminim. Yüzde yüz eminim hem de.
Hayır biz ablamın hastalığını öğrenmemiştik. Hastaneye gitmişler ne çıkacak diye. O gece ve ışıkla gelmiş ki ilk gören kişi de annem değildir. Daha nice Müslümanlar vardır. Ayrıca İncil ve Tevrat’ta Hz. Muhammed’in geleceği bildirilmiştir. Ölü akrabalarım geldi demedim. Rüyada söylediler. Dikkat et. Ve ölüm haberi geldi ki öldüler. Gerçek din islamiyet. Kafanızı kaldırın
İncil ve tevrati yıllardır okuyorum hatta ezberetin çoğu şeyi hiçbir yerde h Muhammed geçmiyor ve sen bir kere bile okumadın atıyorsun. Okumadigin buradan bile belli. Rüyada gelmeleri normal çünkü zaten onu hissetmissiniz benim de öyle bir anım var intiharı düşünüyordum bi ara hep nenem geliyordu bunun öbür dünyadan mesaj getirmekle ilgisi yok, ölüm dusjncesi ölen yakınları akla getirir
Gerçeğin peşindeyim diyorsan ayrı ama ben önüme gerçek diye sunulani gerçek kabul ediyorum kardeşim diyorsan o senin akilsizligin olur bir şey diyemem
ya biz çocukluktan beri allah lafzına alıştığımız için allah denmeyince tuhafımıza gidiyor ama aynı anlama geliyor hemen hemen :)
Öyle değil. Baksana hepimiz aynı amaç için gönderildik. Bir yaratıcı hepimizi gönderdi. Tanrı ilahi yaratıcı anlamında. Sonuçta insan beyni yetmiyor
aynen insanın beyninin de bir sınırı vardır :)
Elbette
Evet tuhaf çünkü tam anlamıyla teslimiyet çoğu insanda yok. Diğer taraf için yaşamayı öncelik edinmek zor grliyor insanlara. Ben de dahil.
Ahireti düşünmek zekam yetmiyor
Kimsenin yetmez zaten.
Mezarın altından cennet bahçesi mesela cehennem boyutu o kadar tuhaf geliyor ki insan yok olacağını düşünüyor