Çocuk yapıp büyütüp belli bir yaşa getirip evlenmedi diye kapının önüne koymak çok saçma evet maalesef ki bu düşüncede olan bir sürü eski kafalılar var.
Bir birey kendi isteği olursa evlenir onlar mürvetini görmek istiyor diye hayatını mahvetme anne baba evlendi diye çocuk evlenmek zorunda değil istersem moralleri bozulsun umrunda olmasın.
Bu senin hayatın kimsenin karışmasına burnunu sokmasına izin verme evet onlar senin annen/baban olabilir ama benden sana tavsiye evlenip hayatını karartma hayatını yaşa alın terinle paranı kazanıp doya doya harca kimsenin seni yönetmesine izin verme unutma bak bu senin hayatın ileride evlendiğinde pişman olabilirsin yerinde olsam gider yurt dışında hayatıma devam ederdim.
Onlar artık belli yaşa gelmişler yolun yarısındalar uğraşacak laf edecek yer arıyorlar eski kafalılar böyle ne yapalım artık elimizden birşey gelmiyor☺️😂. Bırak sen hayatını yaşa genciz evlenince bir bok olmuyor.
Şimdi başlıktaki soruya gelelim 😂☺️ Birincisi ben şahsen 30 yaşına kadar evlenmeyi düşünmüyorum onun için soruya mesela diye başlıyorum.😂😂 • Evlenmek istemese evden kovmak değil çocuğuma ev alırım çünkü belli yaştan sonra insan tek başına vakit geçirmek istiyor hayaller kuruyor işte güzel ev tek yaşam falan isterse aldığım evde oturur kalkar isterse yine kendi evine geri gelir. Hayat onun hayatı hiç karışmam istersem sigaraya başlasın alkole başlasın sadece uyarırım ileride pişman olmayacağını düşünüyorsan ve sağlık sorunlarına yol açacak belli bir yaşa geldiginde sıkıntıların olacak uzun yaşamak istiyorsan kullanmayı bırakabilirsin derim ama yinede onun kararı olurdu yani hayat onun benim hayatım değil bırakırsa bırakır bırakmazsa sıkıntılarını kendisi ileride çeker hiçbir zaman azarlayıp laf sokup şiddet uygulamak doğru değil asla asla asla asla yapmam yapamam doğru değil pirinç tanesi kadar aklı varsa bir insan bunları yapmaz yahu!
Ne bir aile, evladını evlenmiyor diye evden kovar, ne de aklı başında, basiret ve feraset sahibi bir evlat evlenemiyorum diye çok üzülür.. Bu durumda tek üzülen ailedir.. Bunun da sebebi, hayattayken, evladının mürvetini göremediğinden dolayıdır..
Her şeyin bir vakti saati var.. Vaktinden önce ne bir çiçek açar, ne de bir yaprak dökülür..
Belki de hiç evlenemeyeceksin, ve evlilik hakkında hayırlı olmayacak.. Bu durumda isyan mı edeceksin?
Mevlana der ki "İstediğin bir şey olmuyorsa, ya olmaması gerektiği için, ya da daha güzeli olacağı için"..
Tamam ama bu işler sıkıştırmakla, aceleye getirmekle maalesef olmuyor.. Bunun çok olumsuz yaşanan örnekleri var.. Aileniz de siz de bence hakkınızda hayırlı olacak olanı isteyip talep ediniz.
Çok traji komik bir durum olmuş 😅 şaka bir yana ailen ciddi ciddi mobing uyguluyorsa eve çıkma vaktin gelmiş artık. Şayet ben 30 yaşında evden ayrılmıştım. Bekar hayatı yaşamak çok iyi, çalışıyor ve kendi ayakların üzerinde durabiliyorsan ailenle yaşamaya devam etmemelisin. Maddi durumun çok iyi değilse. Güvenebileceğin sıkı arkadaşların varsa onlarla ev tutabilirsin.
Bizimkiler de git evden diyorlar artık, ben de diyorum ki " Banane yapmasaydınız kalacak sonsuza kadar burda evlenmicem" 😂 Tabi bu muhabbet şakasına dönüyor evde. Öyle baskı yapmadılar bana hiç ama sanırım evlenmemi istiyorlar artık😒
Yaa ama sanki on numara beş yıldız seveceğim biri geldi de ben kabul etmedim. 😒😒 Ne yapayım bizim ki de can yani bir defa evlencez insan içine sinsin istiyor. Aslında meslegimi elime almış olsam sorun etmezler de işte calismiyorum diye evlen diyorlar.
Bunu aklımdan dahi geçirmem. Evlensin yuvasını kurşun isterim ama gitsin kurtulayım diye düşünmek çok saçma. Muhtemelen ailen de seni evlilik için hirslandirmak için böyle yapıyor olabilir.
Hayır tabi ki herkes evlenecek diye bir kaide yok kimsenin kimsenin hayatına karışma gibi bir lüksüde yok evet o benim çocuğum ama hayat ona ait zorla bir şey yaptıramam evden gönderme gibi bir şeyde söz konusu olamaz.
Yani bu devir de evlenmek zor. 30 yaşından sonra daha seçici oluyor insan. Kendimden biliyorum. Bence blöf. Ama sende elektrik alacağım diye termik santral bekleme. Umarım karşına çıkacaktır. Önce biraz tanımaya çalış.
30 yaşında kadar bekar kalırsan evet bıkarlar. ( Not : Kadın erkek ayırmadan yazdım. Erkek bile olsan 30`una kadar evlenmelisin yoksa sonunda ya evden şutlanırsın ya da kafan şişer tüm gün )
Söyle bir düşünüyorum da kız çocuğunu kovamazsın çevresel faktörlerden dolayı fakat erkek çocuğu 18 inde okulu yok ise kapı dışarı hayatı erken öğrensin.
İstemiyorsan evlenme. Ben de bir ara başka bir sebepten dolayı tek başıma yaşadım parasız kaldım yardım etmediler ama evlenmedim salak mıyım. İstemiyorsan evlenme kovarlarsa da illa bir şekilde yaşarsın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Evlen işte. Bir yuva kur bir an önce. Zaten profilinde yazan doğruysa yaşın 30 olmuş. Sonradan geç kalıp cok üzülürsün. Tek başına geçmez ömür. Emin ol, bir an önce evlen.