• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Din sizce insan yaşamını kısıtlıyor mu?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
10
Yapay Zekaya Sor
Ben son zamanlarda dinin insan yaşamını kısıtladığını düşünüyorum özellikle kadın erkek konusunda
Din sizce insan yaşamını kısıtlıyor mu?
Erkek Soruları Kadın Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
1 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eskiden en büyük 3 zevk yemek, içki, seks
    İslama göre Herşeyin bir üslübu var.
    Yemek;Çok yemekte iyi değil peygamber ler öğüdü öyle ki zaten iyi değil ziyan etmek günek dünyadayız hiç bişey sonsuz değil .
    İçki; sana verilen bedene zarar veriyor ve seni olmadık bir hale sokuyor direkt haram
    seks; özel ve temiz olmalı ozmanda kadınlar kapatılmak zorunda kalındı cahillik dönemleri evsiz sokakta kadınlar var diye islamda 1 erkek evine alıp sahiplene bilmesi için 1 den fazla olabilir hakkı tanındı erkeğe. Neden erkek çünki her dönemde en güçlü erkekdir. şu an bu bitiyor gibi ama dünya 3 dünya savaşına girse yine aynı olucak erkek güçlü vsvs. Ama bu 3 kadın mevzusu abuk subuk yerlere alet edildi kürler açık arttırmayla satması meşhur 😂 neyse qa öyle işte dinde kapanma zorunlulugu varsa kadınla erkeğin azgılığının önüne geçememesinden ve diğerlerinin ayarını kaçırmasından dır. Sonuçta üzüm üzüme baka baka kararır. İsteyen istediğini yapmakta özgür herkesin hesap defteri ayrı naparsan yap sonunda ağlamasın kimse yaptıkları için

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Arkadaşlık bile yasak ne kadar sıkıcı hayat bilmem kadın hoslanmasın bastırsın arkadaş bile olmasın erkeklerle

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Sadece sana yasakmış gibi konuşuyon. San yasak olunca otomatikman erkeğe de oluyor . Ayrıca okadar da takma kafaya insan gibi insanlarla erkek yani arkadaş olabilirsin. aama Arkadaşlık kavramın a sahip erkeklerle . Emin ol çoğu art niyetli .

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Iğrenç sıkıcı bastırmayla geçen bir hayat ruh hastası ediyor insanı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      +1 yıl

Benimde kız arkadaşım yok hiç dinlede alakam yok olmamasının sebebi? Aslında yok dert ediyormuyum , hayır olsa ne olurdu açıkcası benim için çok bişe ifade etmez veya değişmezdi. Yani bu durumu kafaya takarsam ne olur senim gibi olurum haha. Herkese insan olarak bak kız erkek sorunsalı yaşatma kendine

Yorumla

En İyi Cevaplar

• thebadluck
    thebadluck Takip Et
    Xper 6 Yaş: 39 , eic 35%
    +1 yıl

Eski maya ve vb medeniyetlerin tabletleri ile günümüz din kitaplarinin benzediği ortaya çıktı Peygamberlerin hepsi Arap yarımadasına indiği kanıtlandı yani Rusya'ya Çin'e Avrupa'ya inen bir peygamber yok
    Kısacası 500 yıl sonra din denilen şeylerin değişeceği hatta yeni evrensel dinler ortaya çıkacağı söyleniyor
    Evet dinler insanları bir arada tutmak ahlak kurallarini diretmek ki bu düzen açısından gerekli idi bunlar için vardır
    Günümüzde devletlerin gucleri toplumsal düzeni korumakta yeterlidir bu yüzden dinsel bir baskıya gerek kalmamıştır

1
    0 Yorumla
  • HayatAynaSnYansımazı
    HayatAynaSnYansımazı Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 49%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı.

Allahın koyduğu kurallar kısıtlama değildir kısıtlama kavramını insan koyar

Allah emir verir buna kısıtlama denemez çünkü herşeyi yaratan Allah

Allahın kouyduğu kurallar emirler kısıtlama değil özgürlüktür

siz Allahın kurallarını sorgulayan yargılayan aciz insanlar , bu yaptıklarınız dan söyledikleriniz den hesaba çekileceksiniz

Allah size KizlarSoruyor. com da atıp tuttuklarınız yüzünden sizi hesaba çekmeyecek mi sanıyorsunuz

Dünya hayatı ve nefsinizle şeytan sizi aldattı. ne olduğunuzu unuttunuz ne olacağınızı da

1
    0 Yorumla
  • Birdamlasuyamuhtaciz
    Birdamlasuyamuhtaciz Takip Et
    Xper 4 Yaş: 31 , eic 100%
    +1 yıl

İnsanin dogruya , rahata ulasmasi için kısıtlıyor.

Mesela yillarca istesekte istemesek te egitim görürüz, üstüne o kadar masraf ederiz, niçin?

İşyerinde çok sıkıntılı isverenin, calisanlarin egosunu, sıkıntılarini cekmeyi göze alip calismamiza devam ederiz, niçin?

Hayat bu şekilde , cennet ucuz değil cehennem luzumsuz değil, herşeyin bir bedeli var.

1
    24 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Kadın erkek niçin arkadaş olamaz kadın niçin erkeklerden hoşlanamaz bastırmak zorunda kalır niçin sıkıcı kendini bastıran yalnız bir hayat sürmek zorunda

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Kadinlar erkeklerden hoslanabilir, bu gayet normal bir durum, ilk adimi da atabilir bu da normal bir durum , bunu kisitlayan din değil, gelenek ve göreneklerdir. Tabi ilk adimi erkeklerin atmasi daha yerinde olur.

Sorun büyükler de , tüm ilgiyi, alâkayo, sevgiyi genel olarak erkek cocuga veriyorlar, bunun dini hiçbir hükmü yoktur. Kiz cocuklarinin daha cok ilgiye ve sevgiye ihtiyacı vardir, edep ve ahlak egitimini ise öncelikle erkek cocuga vermek gerekir. sadece Müslümanlar değil farkli inanislara sahip insanlarda da oldugu gibi Kulturel dincilik yaşandığı icin sorunlar , sıkıntılar ortaya çıkıyor.

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Arkadaslik meselesinde ise, kişiler gerektiği zaman karşı cinsle irtibat halinde olabilir bu konuda İslam dini acisindan bir sıkıntı yok, calisabilir, ticaretini yapabilir ama arkadas , kanka olmak işi farkli bir boyuta götürür, birakin dini hassasiyetleri olan kişileri, hic dinle alakası olmayan kisiler bile karşı cinsle arkadas olamiyor, zaten olunamaz, elbet bir sıkıntı cikiyor, kisiler arasinda olmasa eşler arasinda , aile arasinda sıkıntı cikiyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bekar kızım ne sevgilim var ne sevenim niçin arkadaş olamiyayim ki

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ama biz psikoloji dersinde de görüyoruz nefsimizi günah yasak diye çok bastirisak süperegoyu süperego enerji patlaması yapar ve idi baskılar bu da akıl ve ruh hastaligina ya da sapkınlığa neden olur

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Helal dairesi geniştir, keyfe kâfidir, harama girmeye hiç lüzum yoktur.

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Sevgili flört işleri gereksiz, boş, kişiliği bozan haram seylerdir, evlilik niyetiyle görüşebilirsiniz, bunda bir sakinca yoktur.

Haramda huzur arayanin , huzuru haram olur

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Eee ruh hastası ediyor

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Bence kendinize bı çeki düzen verin, bi dur diyin. nefsin istekleri bitmez, sonsuz özgürlük ister bu da geri dönülmesi zor sıkıntılı durumlara, pismanliklara neden olur.

Sevdiginiz biri varsa evlenmek için teklidte bulunabilirsiniz.

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

*teklifte

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evlenene kadar 28 o da tabi beğeneceksin hoslanacaksın kafa uyarsa tabi o yasa kadar duygusal anlamda insan kendisini nasıl tutacak

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Cinselligi boşverdim duygusal anlamda

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Tutmayinca ne oluyor? tutmayanlar 20 sinde mi evleniyor?
      Kendinize gelin.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Cinsellik hiç yaşamadım

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Evlilik işi nasip meselesidir, harama girmediğiniz sürece nasibinizi arayabilirsiniz.5-10 yil sevgili, flört edip her türlü pisliği yaptiktan sonra birbirimizi taniyamamisiz diyip ayrilanlarin haddi hesabı yok.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Siz çok yobazsınız elini tuttuğum bile olmadı ama aşık olursam konuşurum da sevgili de olurum yaşa filan bakmadan eee hangi erkek şimdiki devirde evlenmeyi düşünüyor ki

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Ne güzel, kendini helaline saklamak kadar güzel bir duygu yok. Siz bakmayin bu sayfadakilere, cogunun ne olduğu belli değil, elini kiz eline degdirmemiz, sevgili edinmemis milyonlarca erkek ve kiz vardir.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Evlilik devirleri bitti erkekler takılmalık istiyor artık

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Elhamdülillah yobazim.

Ben düşünüyorum, cevremde yüzlerce erkek arkadasim düşünüyor, ve cogumuzun sevgilisi olmadi.

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Çöplükte gezinirseniz, böceklerle karsilasmaniz normal, gül bahçesinde gezinmenizi tavsiye ederim.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bir erkekle konuşmak isteyince hoslaninca sözde namaz kılan erkek bin tane yalan söylüyor benim elini tuttuğum bile olmadı yok bilmem yaşını büyük göstermeler ciddi düşünüyorum ben filan bin tane yalan bir de namaz kılıyor sapığın teki iğrenç iğrenç şeyler yaşamış birini de tanıdım

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Kişinin günahı kendine , kimse dört dörtlük değildir, kusur islamda değil insandadir, her namaz kilan tertemiz olacak diye birşey söz konusu değildir ama namaz kilan birinin iyi olma olasılığı daha yüksektir. Bu noktada da samimiyet oldukça önemlidir.
      Geçmişte hata yapmis, sonradan Rabbine yönelip tövbe etmişte olabilir, işte hersey samimiyette bitiyor.

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Sağ olun

Yorumla
    • Birdamlasuyamuhtaciz
      Birdamlasuyamuhtaciz
      +1 yıl

Rica ederim. farkli şeylerle meşgul olun, boş durdukca seytan ve nefis sizi tetikleyecektir.

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

3

Cevap

12

Cevap

• stratumcorneum
    stratumcorneum Takip Et
    Xper 6 Yaş: 29 , eic 100%
    +1 yıl

Kesinlikle kisitliyor musluman olsam da dogruya dogru

1
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
  • ichwillsieg
    ichwillsieg Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 47%
    +1 yıl

Din insanı öldürüyor gerek her şeyini kisitlayarak gerek günah haram vs diyerek

1
    0 Yorumla
  • Pesimizm
    Pesimizm Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 55%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.

Evet kısıtlar fakat yaratılış gayemizdeki hikmette bu zaten. Allah'ın emrine uyup yasakladığı şeylerden kaçınanlar da imtihanı kazanan kişiler oluyor.

0
    5 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ama kız erkek arkadaşlığına bile karşı ben 21 yaşındayım ortaokul ve lisede erkeklerle hiç konuşmazdım lisede 9 10 kendimi zorla tutardım tek kalırdım çünkü bizim sınıftaki kızlar erkekler birlikte arkadaşlardı grup olarak evlerine bile giderlerdi ben erkekler var diye konuşamıyordum yalnız kalırdım işkence gibi gelirdi sıkıcı iğrenç geliyor o yıllar aklıma geldikçe hoşlanmayı bastırmam arkadaş olarak bile hiç konuşmamam din çok baskıcı

• Pesimizm
      Pesimizm
      +1 yıl

Evet yasak ve sıkıcı gelebilir fakat eğer hoşumuza giden şeyler yasak olmasaydı zaten imtihan edilmemizin bir anlamı kalmazdı.
      Sen okuldaki sınavına girerken de sıkılıyorsun vs. fakat sınavdan yüksek puan alıp dersi geçtiğim zaman "oh be iyi ki çalışmışım" diyorsun. Dünya hayatı da buna benziyor. Allah emirlerini yerine getirenler ve yasakladıklarından da uzak duranlar imtihanı kazanıyor ve bu da cenneti kazanmak anlamına geliyor ahirette de cenneti kazananlar "oh be iyiki Allah'ın sözünü dinlemişiz diyorlar".
      Allah cenneti kazananlardan eylesin.

• Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ama biz psikoloji dersinde de görüyoruz nefsimizi günah yasak diye çok bastirisak süperegoyu süperego enerji patlaması yaşar ve idi baskılar bu da akıl ve ruh hastaligina ya da sapkınlığa neden olur

• Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ve en çok sapıklık neden Müslüman ülkelerde niye İzlanda da hapis polis yok dünyanın en mutlu ülkesi

• Pesimizm
      Pesimizm
      +1 yıl

İşte dengeyi kurmak lazım. İlla da erkeklerle konuşman gerekiyorsa seviyeli olmalısın, zaten zaruriyet durumunda elbette izinler vardır tamamen yasak değil, fakat öyle samimi olmak felan doğru değil. Allah zinaya yaklaşmayın diyor, yani zinaya sebep olabilecek yollar da uygun değil. Ve bir erkekle arkadaşlık kurmakta buna sebeb olabilir. İlişki konusuna gelirsek, evlilik helal, hatta islami çerçevede evlenen kişilerin aralarında yaşadığı şeyler bile sevap. Din de bize evliliği tavsiye ediyor çünkü bizim karşı cinsimizden hoşlandığımızın çok doğal olduğunu biliyor ve karşı cinsle yaşanmak istenen her türlü eğlence evli olunan kişiyle yaşanmalı.
      Müslüman ülkeler çünkü Allah'ın çizdiği yoldan saptı eğer herkes ve devlet "gerçek müslüman" gibi yaşasaydı hem adalet olurdu hemde suç oranları çok az olurdu, osmanlı devletinde olduğu gibi.
      İzlanda demekki insanlarını iyi eğitti ve cezaları tatmin edici. Emin ol müslümanlar dini dinleseydi her müslüman ülkesi çiçek gibi olurdu. Burda kusurlu olanlar maalesef müslümanlar, din değil.

• tükenmişadam
    tükenmişadam Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 100%
    +1 yıl

Beni kısıtlamıyor istediğimi yapmakta özgürüm ve kimseye bir şey anlatmakta zorunluluk hissetmiyorum.

0
    0 Yorumla
  • NujenZanistvan
    NujenZanistvan Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Din zaten insan yaşamını kısıtlamak için var. Herşey serbest olursa kimse bunun önüne geçemez

0
    0 Yorumla
  • kanbe
    kanbe Takip Et
    Xper 3 Yaş: 26
    +1 yıl

Evet kısıtlıyor. Erkeklerin cinsel şeyler elde etmek için yani evlenmek için çalışmayı bırakması toplum için kötü olur. Benden demesi.

0
    2 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Anlamadım

Yorumla
    • kanbe
      kanbe
      +1 yıl

Boşver.

Yorumla
  • fıstıkezmesiiiii
    fıstıkezmesiiiii Takip Et
    Xper 5 Yaş: 26
    +1 yıl

nasıl sevistigimize karısıyor arkadasım yok kısıtlamıyor a q

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Arkadaş bile olmak yasak

Yorumla
    • fıstıkezmesiiiii
      fıstıkezmesiiiii
      +1 yıl

evet. bilmiyorum allah var mı, henüz reddedecek kadar cesur degilim lol

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ben Allaha peygambere inanıyorum sorun o değil niye her şey günah yasak bastırmayla tüm nefsini ömür geçmiyor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Iğrenç sıkıcı ruh hastası eden bir hayat

Yorumla
    • fıstıkezmesiiiii
      fıstıkezmesiiiii
      +1 yıl

aslında allaha inanıyorsan bunun bir sınav oldugunu düsünmen gerekir. ama haklısın ben de aynı sekilde dusunurdum. kadına verilmeyen deger de isin icine giriyor lol

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Aynen

Yorumla
  • QuiZMa
    QuiZMa Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 98%
    +1 yıl

İslamiyette kısıtlama yok.

0
    0 Yorumla
  • Tomirisss
    Tomirisss Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 99%
    +1 yıl

Aksine, helal dairesi geniştir keyfe kâfi gelir.

0
    0 Yorumla
  • BillGaste
    BillGaste Takip Et
    Guru Yaş: 27
    +1 yıl

Herseyi insanın iyiliği icin yapar..

0
    4 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Ama ben 21 yaşındayım ve lisede ortaokulda günah ayıp diyerek hiç erkeklerle konuşmazdım ama bizim sınıftaki kızlar akşama kadar birlikte gezerlerdi erkeklerle topluca evlerine bile giderlerdi hala arkadaşlar ben günah diye erkeklerde var diye kimseyle konuşmazdım uzak dururdum tek kalırdım ama pişman oldum çok sıkıcı geçti lise

Yorumla
    • BillGaste
      BillGaste
      +1 yıl

Tüm derdin bu mu gerçekten. :)

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Başka dertlerde var hayatım iğrenç sıkıcı geçmiş iğrenç sıkıcı

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      +1 yıl

Bastiramiyorum artık

Yorumla
  • Sirocider
    Sirocider Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 97%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 523 cevap paylaştı.

Evet

2
    0 Yorumla
  • GoldenFireball
    GoldenFireball Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 99%
    +1 yıl

Büyük ölçüde

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

kadınlar islama aykırı zaten :D

0
    0 Yorumla
  • trntrk38
    trntrk38 Takip Et
    Guru Yaş: 34
    +1 yıl

Olması gereken o değil mi

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

deistim

1
    0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Din sizce insan yaşamını kısıtlıyor mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Sizce din insanı kısıtlar mı? 9 cevap verildi
Dinin insanları kısıtlaması size doğru geliyor mu? 9 cevap verildi
Din sizce hayatımızda yer almalı mıdır? 4 cevap verildi
Din, insanı özgürleştirir mi yoksa sınırlandırır mı? 55 cevap verildi
Din bizi kısıtlayıp germiyor mu? 6 cevap verildi
Dinin insanda bir baskı yarattığını düşünüyor musunuz? 10 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Aşkın kuralı olsaydı ne olurdu?
  • Şuanda ne yapıyorsunuz?
  • Bazı insanlar gerçekten değişir mi, yoksa sadece kaybetmekten korkunca mı düzelmiş gibi davranır?
  • Sizi isteyen biri var mı, yoksa insanlar sadece ihtiyaç duyduklarında mı yaklaşıyor?
  • El işleri satışı için e-ticaret mi daha karlı, yoksa fiziksel dükkan mı daha mantıklı?
  • Sizce hangisi daha zor: iğne oyası mı yoksa şiş ile örgü örmek mi?
  • Gerçekten seven insan gurur yapamaz mı?
  • Yaşım 35 ben şimdi genç mi oluyorum yaşlı mı?
  • Üzerinde isim yazan lifler sizce gerçekten tatlı mı duruyor, kullanır mısınız?
  • Duşta doğal duş jeli mi kullanıyorsunuz yoksa el yapımı katı sabun mu daha iyi geliyor?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨