Arkadaşlar ben 19 yaşındayım. Annem ve babam ateistler. Bu sebeple bana daha önce hiç islamdan bahsetmediler, anlatmadılar. 16,17 yaşından beri hep dinleri araştırdım. Hepsi saçma geldi, islam hariç. Gerçekten adaletli ve barışçıl bir din. Müslüman olmak istiyorum. Evrenin kendi kendine ya da tesadüfen oluştuğuna inanmıyorum. Bizi yaratan bir güç olduğunu düşünüyorum ancak kafamdaki sorulara mantıklı cevaplar da bulamıyorum. İnsanlar, evren kendi kendine oluşmadı, ancak Allah nasıl kendi kendine oluştu? Söyleyeceğiniz cevabı biliyorum. Allah hep vardı başından beri ve sonsuza kadar da olacak ama böyle bir şey imkansız gibi geliyor aynı zamanda evrenin kendi kendine oluşmuş olması da imkansız gibi geliyor. Yine de bir yaratıcının olduğuna inanmak istiyorum. Bu dünyada adaletsizliklerle karşılaştığımızda ahirette bunun karşılığını alabilecek olmak, kötü şeyler yaşadığımız zaman Allah'ın yanımızda olduğunu bilerek dayanmak, dualar etmek. Bunlar çok güzel şeyler. İnanmak istiyorum ama olmuyor. Sanki fantastik bir film izliyormuş gibi geliyor. Ne yapmamı önerirsiniz, islam güzel ve bu dini seçmek istiyorum ancak inandığım her şeyin yalan olmasından korkuyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Düşüncelerin çok güzel. Bunları bu aile yaşantısına rağmen düşünüyor olabilmem, sorgulaman çok güzel.
Biz sana ne kadar yol göstermek eksik kalırız. Âlim değiliz.
Sana desem ki Allah her yerde. Göremezsin ama varlığını kabul edebilirsin. Bu senin bakış acina bağlı. Görmek isteyene bir çift göz yeter.
Şimdi teknoloji ve ilim çağındayız. Farzet ki eski zamanlardasın. İlk çağlarda diyelim.
Sana desem ki; Şu yediğin çiğ yumurta aslında canlı bir varlık. Biraz vakit geçince civciv çıkacak. Kocaman kuş olacak. O zamanlardasın. inanır mısın. Yumurtayı sıksan suyu çıkacak. Nasıl oldu bu. Bir yumurtayı insanoğlu bir araya getirip yapabilir mi?
Desem ki sana; çok af edersin meni (sperm), bu pis su zerreciği canlı bir varlık. Bunun içinde kalp olacak, böbrek olacak, göz olacak, el olacak göz olacak. Hemde kendi kendine inanır mısın? Hayır değil mi? Bu insan olacak hem de bebek. Şimdi bu tesadüf mü oldu.
Nasıl kusursuz oldu. Şimdi sen bu bebek büyüdüğünde al bu örgü ipini ve şişi bana bir patik ör desen yapabilir mi? Gülersin dimi. Şimdi yumurta dan çıkmış, annesi olmayan bir örümcek. Doğar doğmaz nasıl oluyor da kimse ona öğretme de ağ örüyor. Can sıkıntısından mı? ördü. Tesadüf mü ördü. Kim öğretti ona. O zaman her doğan ne yapacağını bilmiyor o vakit.
Peki o bebek neden öremiyor. Onunda örmesi gerekmez mi. İşte sır burada Azizim. İnsan aciz bir varlıktır. Ama öğrenerek, akıl ederek. Sen de bu durumdasın. Kâinatta hiç bir şey tesadüf değildir.
Tüm mahlûkât başıboş değildir. Allah'ın sevk-i ilahisiyle görevini yapar.
Şimdi sana desem ki Bülbül ne güzel ötüyor. Bütün Bülbül kuşları nasıl aynı öter. Bülbül bunu farkında ki sesinin güzelliğinin. Bülbül güzel şakıdığını bilmez Azizim. O hakikati söyler, yani Allah'ı tesbih eder. O bilmese de ona öğretilen odur.
Senin eline üç ay tane kurumuş tahta gibi olmuş çekirdek versem. Biri armut biri elma diğeri de ayva. Bunlar küçücük bir tohum.
Desem ki sana bak bunları toprağın altına koyacağım. Su vereceğim. Toprak onlara bakacak. Sen elmasın, sen armutsun, sen ayvanın karıştırmayacak. Sonra bu yeşerecek fidan olacak. Sonra heybetli kocaman bir ağaç olacak. Yaprak açacak sonra çiçek verecek. Arı gelip onu polenleyecek. Arı da başka mevzu. Arı' ya gel mi dedik Azizim. Niçin geldi. Tesadüf mü geldi. Gönderen kim. Sonra o çiçekler tomurcuklanıp sulu meyve verecek. Sen bunlara inanır mısın. Hayatında hiç Ağaç görmemişsin, örümcek görmemişsin, bebek görmemişsin. Bu anlattıklarına inanır mısın. Kimse inanmaz o vakit.
Unutma Azizim eski çağlardasın ve öyle kafa yor. Allah'ı bu şekilde bulabilirsin. Kainat böyledir. Nasıl bakarsan öyle görürsün.
Biz bilmeyiz. Bilmediğimizi bilmeyiz. Ne bilir ise Allah'tan biliriz. Öğreten O' dur.
Biz önceden var mıydık. Hiç tik. Hiçlik ten geldik varlığa döneceğiz. Bu beden, bu göz kulak, burun, bu kalbi bize kim verdi. O verdi. O vakit biz emanetçiyiz. Bize ait olan da yoktur. Yani biz bir hiç'iz. O zaman neyin kavgasını yapıyoruz bize ait olmayan için.
Yokluk ve Varlık O' nundur.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBi yaratici zaten mantık olarak hep var olmali. Onu yaratan bi şey varsa o zaten tanrı olamaz. Tanıma ve mantığa aykırı. Evet her şeyi anlamayabiliriz. Her şeyi suanki dünya akli bilgisiyle bilmek mümkün değil zaten. Ama bir çok şeyi bir araya getirip büyük resme baktigimizda bir tanrı var. Ve dinlere baktığımızda da zaten semavi dinler disindakiler boş. Bi şey aciklamiyolar. Iyi ol falan falan . Şunu da biliyoruz ve çok belli ki musevilik ve Hristiyanlik aşkından uzaklasip içine başka şeyler karışmış. Hz. Isa'yi tanrı for me gibi. Son olarak islama baktığımda, doğru din diyebilecegim çok sebep var
- Dediğin gibi ahirette zalimlerin cezasını çekmesi
- bi ahiretin olması dünyadan daha güzel bi yer, çok mantikli geliyor cunku dünya yaşanılacak yer değil. Çok isteğimiz var ama çoğunu yapamıyoruz
- Kuran'da birçok bilimsel gerçek, daha kesif edilmeden işaret edilmiş.
- peygamberin gelecekle ilgili neredeyse tüm hadisleri cıkmış. Çıkmayalar ilerde çıkar büyük ihtimal. Yanı ahur zamanla ilgili olduğu icin
- yuzbinlerce alim binlerce kitap yazmış bu konuda
- akla ve mantığa ters düşen bi şey yok. Bize ters geliyosa, sadece kendi akilimiza ve bu zamana gire degerlensirdigimiz icin olma ihtimali yüksek
- şu an Avrupa Amerikada en hızlı yayılan din. Insanlar bi mantık biliyo olmali ki seçiyorlar. Ki diğer dinleri pek takan yok
- hayatin her alanında var. Ve iyi olmayı, iyi davranmayı, insana hayvana doğaya iyi davranmayı emrediyor. Emirleri hep olumlu.
- kur-an ayetleri ile yapılan ebced hesabiyla gelecekle ilgili çoğu bilgi doğru cikiyo
- emirleri toplumu aileyi koruyor. Zina alkol yasak. Ama bugüne baktigin zaman, bu yasakları önemsemeyeler aldatıyor zulm ediyor
Şimdilik aklıma bunlar geldi ama daha çok var
-313 Yorumla- +1 yıl
Eşlerin birbirine sadık kalıp iyi davranmasını emrediyor. Ki bu özellikle bugunku kadınların erkeklerden çektiği en büyük zulüm
- zekatı sadakati emrediyor. Böylece toplumda kimsenin sıkıntı yaşamamasini sagliyo.
Faiz yasak. Çalışmadan emek vermeden, paradan para kazanmak yasak. Zengini daha zengin ediyor faiz.
Nefis terbiyesinj emrediyor. Orucla - +1 yıl
Evren ve düzeni, insan ve her hücresi organı harika bir yapı. Bu kendi kendine olamaz
Soran+1 yılBirde sormak istediğim şey şu. Zina islamda günah hatta en büyük günahlardan bir tanesi sanırım. Zina neden günah, buna da bir cevap alamadım hiç. Zinadan ziyade bakışmak, öpüşmek, aralarında nikâh olmayan kadın ve erkeğin el ele tutuşması bile günah. Diyelim ki iki sevgili var genç yaştalar. Onların birbiriyle sarılması, öpüşmesi, iki tarafın da rızası varsa ilişkiye girmeleri gayet normal bir şey değil mi? Bütün bunlar için illa evlenmeyi beklemek zorunda olmak biraz saçma geliyor. Elbette Allah günah dediyse mantıklı bir sebebi vardır ama o sebebin ne olduğunu bilmek istiyorum.
- +1 yıl
Bence bu çok mantikli bi günah. Bak bugünkü topluma. Zina eden duramıyor, gidiyor başkası ile de zina ediyo aldatiyo. Bu çok açık. Cinsel ilişki evliler icin serbest. Evlenip istediğini yapabilirsin. Ama sevgili işi yalan. Bak KS yi takip ediyosan burda kızlar ağlıyo sürekli. Sevgilim terk etti diye. Aslında burda en çok kadın korunuyo. Cinsel bi obje degil, bi insan olarak görünüyo. Ayrıca ilk insan ile yani eş ile yapılan cinsel ilişki sevgiyi arttırıyor. Ama bu bi çok kişi ile yapılırsa o sevgi kaliyo sadece ihtiyaç giderme veya zevk olayina dönüyor. Meşru ve guzel bi şey var. Evlen. Birbirinin ilki olanların sevgisi daha fazla, Ask I daha güzel. Bugünkü topluma bak bunu net görürsün. Herkes zinaya bulaştığı icin kimse mutlu olamiyo. Bosaniyo herkes. Üzülen kadın oluyo çoğu zaman. Sevgili yapıp öpüşmek de zinaya goturdugu icin o da yasam cunku elessar öpüşme başlarsa orda kalmaz. Temiz kal, eşinle mutlu ol
Soran+1 yılTeşekkür ederim cevabınız için😊
- +1 yıl
Rica ederim. Sen sordukça ve aklıma cevaplar geldikçe, ben de daha iyi anlıyorum islamin mantigini. Soru varsa sor ben de araştırmış öğrenmiş olurum. Islam bilim gibi araştırdıkça, derine indikçe daha çok öğreniyorsun. Parçalar bir araya gelip bütünü tamamliyo
- +1 yıl
Eminim daha çok soru vardır. Sorabilirsin
Soran+1 yılYok, şu an her şeyin cevabını aldım. Gerek siz, gerekse diğer görüş yazan insanlar yardımcı oldular, tekrar teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Biri kadınların şahit tutulma meselesini sormuş ama yorumu kapatmış. Evet bildigim kadarıyla bu doğru ve mantikli. Peki neden? Cunku kadın erkekten daha duygusal, şahitlik sırasında, erkeğe göre duygularının karışma ihtimali daha yüksek. O yüzden, 2 kadin şahit isteniliyor. Bu kadını küçümsedigi icin değil , duygularıyla ilgili bi durum.
- +1 yıl
Düz mantık insan islami anlamaz. Islam, ince düşünen ınsanların inancı. Allah, akla yatacak örnekler gösterir. Akilli insan, bunun peşine düşüp Allahi bulur inanır. Adi üzerinde, iman yani inanma. Herşey açık olsaydı, akilsizlar da mecbur kalıp inanırdı. Peki o zaman akıllı iyi insanın farkı ne olurdu? Kötü akılsız insanla aynı duruma düşmek, iyi akıllı insana zulüm olurdu
- +1 yıl
Dostum şunu soylıyım sana. Islamda hiç bir zaman soru bitmez. Evet inanırsın ama her şeyi anlamadığın icin hep cevap araman gerekiyor. Islam bilim gibidir. Sordukça cevap aldıkça başka soru çıkar. Insan sorgulayıp anladıkça daha iyi anlar ve daha başla sorular çıkar, daha iyi anlaması icin. O yüzden soru bitmez. Alimler, okuyarak, sorgulayarak, ibadet ederek ihlasla alim oldular
Soran+1 yılHaklısınız
+1 yılçok sorgulamak iyi değildir. sorguladıkça anlamsız bir hal alır ve gerçekte olsa manasız gelebilir. Allah a inandıktan sonra Allah ın emrettiklerini soruglamadan yap o zaman senin için daha iyi olur. bu sorgulamayı şeytan bize yaptıtıtırıyor ki inancımız zayıflasın, ahirette kaybedenler olalım.
anlayacağın Allah kötü birşey emretmeyeceğine göre sorgulamadan Allah ın dediklerine boyun eğmek en güzelidir. hem dediğin gibi haksızlığa uğrayınca Allah ın yardımını düşünmek insanı mutlu ediyor. bu dünya geçici, ama bu dünyada yaptığın iyi şeyler kalıcıdır. bu dünyada yapacağın en iyi şey Allah ın istediği bir kul olmaktır.
düşünsene bi öldükten sonra cennete gittin ve istediğin herşey istediğin an yapılıyor. ve hiç bıkmıyorsun. bu dünyadaki gibi kıskançlık vs. yok. kazanma kaybetme derdi yok. birileri ne der derdi yok. bunları düşünmek bile zevk verirken onu yaşamak daha da zevkli değil midir? işte bunu elde edebilmek için Allah ın emirlerine kayıtsız şartsız boyun eğmek gerekir. umarım düzgün bir müslüman olursun. Allah yardımcın olsun.10 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 8,5b cevap paylaştı.
+1 yılİslam mı adaletli ve barışçıl bir din? Öncelikle ilahi şeyler insan aklının çok ötesinde olabilir. Tanrının varlığını sorgulayarak ispatlayamazsın kendine. İnanç ispat işi değildir içten gelen doğal bir şeydir. Dinler ise o doğallığı sömüren yapay sistemlerdir.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
19Cevap
+1 yılDin ve yaşam konusu üzerine yıllarca araştırmalar yaptım. Din adamlarıyla tartıştım, kendi çapımda makaleler dahi yazdım...
Öncelikle, literatürü çok iyi bilmen gerek. Neye inanmak istiyorsun? Asıl bu sorunun cevabını aramalasın. Bir tanrının var oluşu ve onun ahirette kötülere karşılığını vereceğine inanmak; islama inanmayı gerekli kılmaz. Deizm, tektanrıcı bir inanıştır. Ve ahiret inancının da deizm'de olmaması için hiçbir sebep yoktur.
İnanmayı istediğin dini ele alacak olursa; literatür hakkında bilgisizsin dostum. İslam olarak tanıdığın kavram dünyada ''Sünni ve Şii'' olarak iki ana gruba ayrılır. Bu inançların, tarihsel ve içeriksel detaylarını incelediğin taktirde ortaya mantık safsataları ve tanrının yarattığı doğaya karşı çelişkiler dahi göreceksin.
Ama formülize edilmiş inanç sistemini terkederek başarıya ulaşabilirsin. Her inanç, sahiplerince sınırlanıp, formülsel halde paketlenmiştir adeta. Bu paketleri reddet. Özgürce düşün...
En ince detayından sorgulamaya başla. ilk soru; Bu evrende doğdum ben, doğmadan önce hiçliğimin bile farkında değildim. O halde, niçin varım?
Evreni çözümle, doğayı keşfet, kendini tanı...
Bilim, uyum ve mantık tanrının mutlak gerçeğini sana gösterecektir. Konu hakkında muhaliflerinle her zaman bilgi temelli uzlaş, konuş..
Tanrı var tamam. Pekala, tanrıya nasıl ulaşacağım sorusuna geldi sıra, bu bence serüvenin en zor ama en çok geliştiren, bilgilendiren sorusudur...
Devamını daha sonra istersen yazarım. Şimdilik belki kafanda bir şeyler belirlenmiştir. Dinleri bir kenara koy. Herşeyi özgürce düşün. Akıl, tanrının bize verdiği tek mükemmel şeydir.11 Yorumla- +1 yıl
Soruyu soran arkadaş..
istersen konu üzerinde detaylıca, bilgi temelli tartışıp, konuşabiliriz.
Sana verilen tüm cevapları inceledim. Mantıktan uzak, bilgi yoksunu ve saçmalar.
- Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
+1 yılyüce yaradan herzaman vardiki bu tartışılamaz neden tartışılamaz ayette diyorki biz sizden önce çok zekileride yok ettik herzaman ama herzaman vardı şimdi sıfırdan gayp konusunu açıklamak lazım sana ama bu çok uzun ama şukadarını söylim 3000 sene yaşadın örnek ahirette bu 3 saniye hatta rüyalar selese ile görülür en uzun rüya 1 saniye denir oysaki sen rü ya da çok işler yaptığını sanırsın oysaki yaradan buyüzden akıllı kullarını sever 1 saniye sana rü ya da çok uzun gelir gelme nedenide ahirette zaman çok ama çok yavaştır yani ordaki 1 saniyen dünyada bin yıla bedel
10 Yorumla Araştırman sorgulaman güzel ama bu cevapları dini kendine göre yorumlayan insanlar ve din adamlarına sorarak yapmanı tavsiye etmiyorum çünkü çoğu insanın İslam dinine önyargılı bakmalarına sebep oluyor. Sana önerim peygamberlerin hayatlarını araştır ama yorumlamalarını değil! Çünkü işlerine geldikleri gibi yorumluyor bizimkiler daha sonra
Kur'an-ı Kerim i Türkçe anlamıyla oku sorularının cevaplarının bir kısmını bulabilirsin ama her şeyin cevabını bulamazsın çünkü bizler insanız ve her ne kadar bizi diğer varlıklardan üstün kılan özelliklerimiz olsa da biz bir alt varlığız.10 Yorumla
+1 yılAllah bu kainatın yaratıcısı. Ezelden beri var. Başlangıcı ve sonu olmayan tek varlık. Bu dünya gelip geçici. Etrafına bak. Bütün lezzetler geçici. Bu dünya çok kusurlu. Ölüm var , hastalık var, kaza var. Şöyle bir etrafına bak. Yeşilliklerin içinde bile çöp bulursun. Bu dünya öyle kusurlu işte. Bu dünyanın ötesi var. Beni bu dünyada başka bir hayatın varlığı teselli ediyor
30 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Farabi "İdeal Devlet" kitabını okuyabilirsin istersen karışık bir kitap lakin ilk sayfalarda Allah' ı anlatıyor diyebilirim ben okuduğumda öyle düşünmüştüm ne kadar doğru bilemem. Dinler büyük ölçüde dogmatik oluşumdur yani bazı şeyleri sorgulanmaz çünkü insan aklının ermediği bir boyut ve düşünce vardır bana göre. Aklın ve mantığın ermediği yerde açık aramaya başlarsın
20 Yorumla
+1 yılOncelikle Yaratan, hâşâ okul arkadaşımiz, askerlik arkadasimiz değil, bir şekle büründürmeye calismak acziyetimizin göstergesidir.
Bunun için bir kanit lazım. Gözümüzle gördüğümüz Tek bir kanit var:Newtonun yasalarindan olan
"yoktan var, vardan yok olma meselesi" bu konuyu iyi idrak etmemiz lazım. Kainatta ruhun var olmasini yani doğumu ve ruhun yok olmasini yani ölümü gözümüzle görebiliyoruz. Hangi canli herhangi birseyi yoktan var edebilir ya da var olani yok edebilir?20 Yorumla
+1 yılİman etmek kalbin açılmasıyla mümkün olur... Inşallah Allah kalbini islam için açar. İslamda gerçek huzur var biz bunu yaşadık. Bir-çok müslüman olan kişilerden de işittim. Sonsuz bir huzur var. Ömer Öngüt isimli zatın insan dünya ve ahiret isimli bir kitabı var. Bulabilirsen onu oku. Kalbini mutmain edecektir
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı. Mantığı çok basit. Bir yaratıcı olduğunu sen de düşünüyorsun. Yaratıcı yaratılsaydı, mantıken yaratıcı sıfatı taşıyor olmazdı.
Yaratıcıyı biri yarattı diyelim, peki onu yaratanı kim yarattı diye sorarsın ve bu böyle sonsuza kadar gider. Sonu da gelmez.20 Yorumlaİslamın kelime manası teslim olmak demektir. Düşündüğün zaman bir çok şeye akıl erdiremezsin zaten. Çünkü bizim aklımız bir seviyeye kadar çalışacak şekilde yaratılmış. Mesela bir hayvanın aklını bir de insanınkini düşün. Bir hayvan isana akıl erdiremez. İnsanın da akıl erdiremediği şeyler vardır. Bu yaratılıştır. Kalbinde hissedersin ve inanıp teslim olursun.
10 YorumlaAllah doğmamış ve doğutmamıştır. Gerçek imanda burda başlar görmediğin doğmadığını ama yarattığını bildiğin yaratıcıya tamamen teslim olmak. Müslüman teslim olmuş kimsedir. Müslüman doğmama ve yetişmeme rağmen ben de böyle sorularla boğuşuyorum ama elimden kuran tutuyor. Manasıyla okumak, birilerinden dinlemek çok önemli. Tüm sorularının cevabı kuranda
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılokumak ve doğru kaynaktan tevsirlere bakıp araştırman gerek çünkü inançlarda yanlış anlaşılmaya müsait çok fazla bilgi var.. kafani karıştıran da olur mantığına yatan da doğrunun vicdanin ne aklina yatacak olanın peşinden git.. sorularina yanıt buldukça inança karşı bakış açında ona göre değişir
10 Yorumla
+1 yılKuran-ı Kerimin Türkçesini dinle, her geçen hikayeyi netten araştır, benimseyerek oku. Orda çoğu soruya cevap var. Ben dinleyebileceğin bir link atıyorum sana. www.diyanetkuranradyo.com/kuran-i-kerim-meali/ Orda okuyan çok kişi var, sana hitap edeni dinle. Dediğim gibi araştır ama bazı yerleri iyi anlayabilmek için. Artık internetten her bilgiye ulaşabiliyorsun.
10 YorumlaYa bisi dicemm bana mesaj atabilirsen senii yönlendirmek isterimm.
Böyle bir şeye araci olmak cok guzel.24 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yılSen bana yazar mısın? Xper yetmiyor benim🤷♀️. İstek attım
- +1 yıl
Soruyu soran arkadaş..
istersen konu üzerinde detaylıca, bilgi temelli tartışıp, konuşabiliriz.
Sana verilen tüm cevapları inceledim. Mantıktan uzak, bilgi yoksunu ve saçmalar.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonsuz kudretin kaynağı olan yüce yaratıcı en son peygamber iki cihan güneşi Hz. Muhammed okuma yazma bilmiyordu. Kur'an-ı Kerim nasıl geldi bir de böyle düşün. Görüş yorumlarından zaten doğru yolda olduğun belli. Zamanla aklındaki vesveselerden kurtulmak için kelime-i şehadet getirip, abdest alıp iki rekat şükür namazı kol ve gerisi gelecektir. Hayır olsun, hayırlı olsun, hayırlısı olsun.
10 YorumlaAllah'ın nasıl var olduğunu Allah'tan başkası bilmiypr bu soruyu bende çok merak ediyorum elhamdülilah müslümanım ve bende bu dinin yalan olmasını istemem çünkü Allah'a o kadar alıştım ki korkunç geliyor ama bunu düşünmek insana kafayı yeditir bazı şeyler anlaşılmaz çünkü mantık değil vahi dini burada önemli olan seni ne huzura erdiyor seni mutlu edicek şeyler yapmalısın ki ben Müslüman ailede doğdum ama ailemden ötürü değil kötülüğü yasaklıyıp iyiliği emretmesi davranışları yani bence bir şeye inanılacaksa o şey iyiliği emrediyorsa iyilikten yanaysa inanmak huzur verir.
00 Yorumla
+1 yılAteizm salaklıktır embesilliktir. Tanrının varlığı kesindir bu evrenin bir gerçeğidir. Ama dinler konusu şaibelidir. Ve islam asla kesin olarak tanrının temsilcisidir ya da tanri tarafindan gönderilmiştir denilemez
10 Yorumla
+1 yıl"iman hem nurdur, hem kuvvettir. Evet, hakikî imanı elde eden adam kâinata meydan okuyabilir." İman insanı insan eder, belki insanı sultan eder...
40 Yorumla
+1 yılYanlış hatırlamıyorsam avusturyalı bir ateistin müslüman olma hikayesi vardı çok hoşuma gitmişti neden seçtiğini ve ne gibi şeyler yaşadığını anlatıyordu izlemeni çok isterim
24 Yorumla
Soran+1 yılNerden bulabilirim ne yazarsam çıkar internete
- +1 yıl
https://youtu.be/n18v0QPrvOo aha da buldum 👌👌
Soran+1 yılTeşekkür ederim 😊
- +1 yıl
Buna benzer cok video var izle onları. Bizden daha iyi müslüman oluyorlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten vardı aynen. Allah insanı kendi nurundan yarattı. Sende sonsuza kadar var olacaksın. Burda öldüğün zaman her şey bitmiyor. Ayrıca insanlar son teknoloji ile robot bile yapıyor ama var olmayan bir şeyi yaratamıyor. Sana tek tavsiyem şu sakın müslümanların ya da dini islam olanların yaptıklarına göre islamdan uzaklaşma. Din farklı bişeydir ahlak kişilik karakter farklıdır 🤙
20 YorumlaÇok doğru bir karar vermişsin müslüman olmanın verdiği huzuru başka hiçbir dinde bulamazsın
20 Yorumlatutun bırakma..
islam okybus tur..
güzelliktir.11 Yorumla
+1 yılŞahı Merdan Ali'yi, İmam Hüseyin 'i tanımak ile başla kurban. Sonra iku cihan güneşi ve ALLAH 'ı tanirsin.
20 YorumlaNe güzel bak Allah senin kalbine koymuş islami yasayacagini yapmami istediğin bir şey olursa seve seve yardımcı olurum 😊
20 Yorumla
+1 yılKendini Tanrının yerine koy. O zaman daha rahat bir sonuca ulaşırsın.
10 Yorumla
+1 yılhoş geldin yeni agnostik adayı
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 6b cevap paylaştı. yazdıklarınız zaten inandığınızı gösteriyor.
00 Yorumla
+1 yılbir sen eksiktin :D gel gel bk var
01 Yorumla
Soran+1 yıl?
inanma knk?
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > İslamı seçmek istiyorum ancak kafamdaki sorulara mantıklı cevap bulamıyorum ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler