İslamı seçmek istiyorum ancak kafamdaki sorulara mantıklı cevap bulamıyorum ?

Arkadaşlar ben 19 yaşındayım. Annem ve babam ateistler. Bu sebeple bana daha önce hiç islamdan bahsetmediler, anlatmadılar. 16,17 yaşından beri hep dinleri araştırdım. Hepsi saçma geldi, islam hariç. Gerçekten adaletli ve barışçıl bir din. Müslüman olmak istiyorum. Evrenin kendi kendine ya da tesadüfen oluştuğuna inanmıyorum. Bizi yaratan bir güç olduğunu düşünüyorum ancak kafamdaki sorulara mantıklı cevaplar da bulamıyorum. İnsanlar, evren kendi kendine oluşmadı, ancak Allah nasıl kendi kendine oluştu? Söyleyeceğiniz cevabı biliyorum. Allah hep vardı başından beri ve sonsuza kadar da olacak ama böyle bir şey imkansız gibi geliyor aynı zamanda evrenin kendi kendine oluşmuş olması da imkansız gibi geliyor. Yine de bir yaratıcının olduğuna inanmak istiyorum. Bu dünyada adaletsizliklerle karşılaştığımızda ahirette bunun karşılığını alabilecek olmak, kötü şeyler yaşadığımız zaman Allah'ın yanımızda olduğunu bilerek dayanmak, dualar etmek. Bunlar çok güzel şeyler. İnanmak istiyorum ama olmuyor. Sanki fantastik bir film izliyormuş gibi geliyor. Ne yapmamı önerirsiniz, islam güzel ve bu dini seçmek istiyorum ancak inandığım her şeyin yalan olmasından korkuyorum.
İslamı seçmek istiyorum ancak kafamdaki sorulara mantıklı cevap bulamıyorum ?