lütfen gerçekte yapmadığınız şeyi burada inanıyormuş gibi yazmayın
İnsanların birbirine sürekli kardeşim demesine nasıl bakıyorsunuz?
lütfen gerçekte yapmadığınız şeyi burada inanıyormuş gibi yazmayın
Kardeşim, kanka, kanks gibi kelimelerden hoşlanmam. Ergenlik çağında da kullanmadım. Erkeklere çocukluk arkadaslarimda dahil ismiyle hitap ederim, kizlara da coook yakin olduklarima birtanem, hayatim gibi sözler derim.
Kardeş samimiyet artırıcı benim için kullanmakta bir beis görmüyorum.
Azar çekeceğim kalay basacağım zaman bak güzel kardeşim harici kardeşim kelimesini hiç kullanmam gerenk yok
Lafın icabı kardeşim diyorum ben genelde kardeşim :)
işte gerçekten söyleyince anlamı olmuyor bence. kardeşim kelimesinin anlamını boşaltmaya gerek yok.
Ben gerçekten kardeşim olan insana kardeşim diye mesafe koymam zaten , adıyla söylerim gardaş derim :)
Cevap
13Cevap
Arkadaşlık, bu olay tam amacına hizmet edecek şekilde cidden var azda olsa.
Sadece kardeşim değil, canım, cicim, hayatımın anlamı, yavrum, gülüm, muhtar, hafız, müdür, moruk hangisi samimi ya da gerçekci?
Herkesi aynı kefeye koymak değil amacım, ama çoğu insanın duyguları'da sahte kanımca, yalancıyı afedersin s-kmiyolar ya.
Adem ile havva anamizi sayarsak hepimiz bir yerden kardes degilmiyik kurban? ;-)
kardeşsek sokaktan geçen adam ihtiyacım var kardeşim 30 bin tl versene dese varsa vereceksin yani normalde insan öz kardeşi isteyince verir ya
eee hepimiz kardeştik :) demek ki değilmişiz. tabiki de bu sadece bir söylem ben de onu diyorum zaten. ne bileyim nasıl ki annemiz dışında birine anne diyemeyiz kaynanasına bile hissetmeyince diyemeyenler var. kardeş kavramı da önemli bence
Yanlis buluyorum, kendi kardeslerine bukadar kardesim demiyorlardir
bana zarar vermeyen herkes kardeşimdir. haa eskiden ben de senin gibiydim de yaş 27 olunca illa ki kardeşim diyorsun.
bana yapmacık geliyor. çok samimi olursun eyvallah ama her önüne gelene kardeşim kanka falan bilmiyorum kelimeler kalitesini kaybediyor , tabi kişi de kişiliğini.
Bence normal Türk halkının sıcak kanlılığının bir göstergesi.
bu sıcakkanlılık mı samimiyetsizlik mi çünkü insan kardeşim dediğinin arkasından konuşmaz kuyusunu kazmaz
Oldukça itici, tanımadıkları heriflere kardeşim diyorlar yok kanka diyorlar. Tıpkı ' seni seviyorum ' lafı gibi bu kelimeyi de baside indirgediler.
Ne desinler
Hersey gibi buda siradanlasmakta samimiyet göstergesi olarak söylenir özellikle erkeklerin birbirine hitap şekli bence kullanılmamalı
Yeni tanışıp Kardeşim diyen insandan uzak duruyorum. Daha tanışalı 5dk olmuş sen kimsin bana kardeşim diyorsun.
ben bazen söylüyorum adem ile havvadan beri kardeşiz çünkü
Güzel yorum :)
yukarda da dedim bu kesinlikle samimiyetsiz gördüğüm bir yorum madem herkes kardeşin biri çalsa kapıyı girse içeri nereye kardeşim dersin atarsın dışarı ama öz kardeşin olsa böyle mi yaparsın.
insan kardeşine güvenmez mi ya
ben kardeşime güvenirim tüm insanlar kardeştir diyen sensin. ben değilim madem kardeşin güven
insanlar gerçek kardeşine güvenmiyor sen ne diyorsun bana.
senle tartışmaya girmiyorum bu konular hakkında fazla bilgili değilsin.
çocuklar karşıma çıkıyor bakıyor bazen yediklerime buradan anlıyorsun kardeş olduğunu ve içinde bir acıma duygusu varsa evet kardeşim diyorsun ve paylaşıyorsun.
bu devirde bunu anlamıyorsak kardeşliğin bittiği noktadır.
myd1oez öncelikle tanımadığın insanlara ssenle tartışmaya girmiyorum bu konular hakkında fazla bilgili değilsin deme haddini bil derim beni ne kadar tanıyorsun da bilip bilmediğimi sorgulayabiliyorsun. sonra kendindle bu kadar nasıl çelişiyorsun hem diyorsun insanlar öz kardeşlerine güvenmiyor hem diyorsun hepimiz kardeşiz. güvenmediğin insana kardeşin desen ne olur demesen ne olur. laf ola beri gele
haklısın ama artık kelimeler anlamını yitirmiş günümüzde
Yıllardır kardeşim gibi olan kişiler hariç kimseye bu lafı kullanmam.
Sittin sene kullanmam atarlı semtin giderli delikanlılarının rağbet ettiği sözleri
Sabah oldu zaten bro salla karşı tarafta çok ciddiye almıyordur zaten iyi sabahlar.
samimi gorunmeye calisan sahtekar tipli adamlarin hitap sekli gicik oluyom yapmacik ve itici geliyor
Bence gayet normal sonucta hepimiz hz havva annemiz ile hz adem babamızın cocuklariyiz ;-)
dünyayı kurtarmana az kalmış azıcık daha çaba
öylesine diyorlar genelde çok önemli değil bence
birine sürekli hayatım dersen gerçekten öyle düşündüğün birine söylediğinde pek bir anlamı kalmıyor bence. kardeşim görmediğim birine söylediğimde kardeşime ihanet etmişim gibi.
Sacma ve samimiyetsizce
benım ıcın kavga sebebı.
system error papaz shutdown
annesi iyi çalışmış derim :))
Ben karşiim diyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar