Açlığı hastalığı her türlü sürünmeyi güzelleştirerek anlatıyorlar. Kendileri zevk sefa aşırı lüks içinde yaşarken bu hayata özenmemeyi tavsiye ediyorlar. Olurda biri bu hayatlarını konuşursa sen alim misin senin ilmin mi var diye aptalca bir savunmaya geçiyorlar. Üstelik bu savunmayı yapanlarda fakir ve aç insanlar.
Atatürk bunlarla boşuna mücadele etmedi
Türkiye acilen değişmeli
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Dindarlık oldukça Türk milleti aç kalmaya mahkum mudur?
ayetle ilgili soru soruyorum, bana "tefsir okusan bunu sormazsın, tefsirlere bak" diyor.
En sağlam tefsirler Kurtubinin, Ebu Said El Hudrinin tefsirlerini gösteriyorum; "ya onlara ne bakıyon, onlar da senin benim gibi insan, kendi aklın yok mu?" diyor.
Bana "kur'anda bilimle çelişen hiçbir şey yok" diyor, "kesilen ineğin etiyle vurulan adamın dirilmesini, asa ile denizin yarılmasını, asanın yılana dönüşmesini, 300 yıl uyuyan gençleri, eşşeğiyle birlikte 100 yıl uyuyan adamı, şeytanların kafasına taş olarak atılan yıldızları, kehf 86da çamurlu suya gömülen güneşi, evrenden önce yaratılan dünyayı" söylüyorsun... "Hicaz" diyor, "Mecaz" diyor "Mucize" diyor.
Cahiliye dönemi diyor, peki diyorsun cahiliye döneminde Peygamberden 50 yıl önce yaşamış şairlerin, imrül kaysın şiirlerinin kur'anda ne işi var, ms 200lerde yaşamış Yahudi Rabbinin yazdığı kitaptaki şiirin kur'anda ne işi var? diyorsun "onlar da peygamberdir, vahiy almışlardır" diyor.
Kur'anda yazanı gösteriyorsun "kur'anı biz anlayamayız, alimler bilir" diyor, Alimin dediğini gösteriyorsun "bana ne alimden, o da senin benim gibi insan, ben kur'ana bakarım" diyor.
Din değiştiren tuğçe kazazdan din öğrenecek değilim. Sorumun bununla alakası yok. Kurân o bölge insanlarının bildiği hikayeleri anlatarak anlatmak istediğim mesajı veriyor. Zaten bize eskilerin bu hikayelerini anlatma diye tepki gösteriyor insanlar. Benim sorunum dini kullanıp cebini doldurmaları. Halbuki kuranda sizden para istemez diyor peygamberler için. Peki günümüzdeki tarikat şeyhleri cemaat liderleri neden bu halde.
hayır yanılıyorsun, aslında peygambere sorulan soru karşılığında ücret verilmesine dair bir ayet gelmiş... ama o ayete bir tek Ali riayet etmiş... sonradan o ayet neshedilmiş. bununla ilgili bir video var. ayrıca internete gir batn'ı nahle olayını oku. Kan dökülmesi yasak olan aylarda yapılan bir kervan baskını ve soyulan insanlar.. Tugçe KAZAZ'ın zaten böyle bir sözü yok. Anadolu Süslümanlığını temsilen onu kullandım. Anlatmak istediğim orada farklı bir olay.
www.kuranvemeali.com/.../12-ayeti-tefsiri mücadele suresi 12. ayetinde sadaka olarak kastedilen aslında peygambere özel soru/görüşme karşılığı verilecek olan para. Ancak, tefsirlerde göre buna bir tek Hz. Ali riayet eder. Mücadele 13'te de vermek istemeyenlere serzenişte bulunuluyor... ve diğeri bir nevi neshediliyor. Farklı tefsirlerde özellikle eski tefsirlerde konu daha detaylı anlatılıyor. Özel görüşmeler ücrete bağlanılıyor, ama sahabe bu ayete uymuyor. Para vermek istemiyorlar çoğunluk... bununla ilgili ayrıntılı bilgi veren bir video vardı ama sanırım şikayet üzerine kaldırılmış ama kendin de konuyu araştırabilirsin. Bizimkiler meal yaparken sadaka diye çevirseler de gerçekte ücret. Peygambere verilecek ücret.
kuran ve hadisler üzerine çalışmalar yaparken en çok dikkat etmeniz gereken konu, türkçe meallere güvenmemek. çok fazla tahrif ediyorlar. mümkünse arapça ve ingilizceden doğrudan türkçeye kendiniz çevirmeniz.
teşekkür ederim. özellikle İlyas ÖZKAN'ın videolarını tavsiye ederim. onun tezleri çok ilginç... https://www.youtube.com/watch?v=J_KGMvBNuQ0 bunun ikincisi, üçüncüsü ve arapların başlangıç yılı, emeviler ve abbasilerin gerçek kimliği ile ilgili videoları var. İlyasın çok ilginç araştırmaları var. ve ateistleri bile ikna etmekte zorlandığımız ama çok güçlü kanıtları olan bir tez var. Muhammed diye biri hiç varolmadı... beş altı kişinin birleştiği hologram bir karakter. Karmati Armanın videolarını da tavsiye ederim ve tabii ki doruktaki beyin.
"Kendileri zevk sefa aşırı lüKS içinde yaşarken bu hayata özenmemeyi tavsiye ediyorlar." .. Senin bu ifaden, din hakkında hiç bir şey bilmediğini gösteriyor.
Fakir edebiyatını sevmem, dini kullanarak insanları manipüle eden kesimi ne kadar sevmiyorsam Atatürk'ü kullanarak siyaset yapanları da o kadar sevmiyorum.