Zaten baştan uyarıyorum hakaret etmeyelim ve münakaşa çıkarmayalım diye.
Bence aşk ve seks dışında konuşulacak şeylerde var.
halkına sayısız yalan söylemesi ve yüzyıllarca da bu yalanların doğru olarak bilinmesi... ilk mecliste 281 üyenin 148 oyunu alarak zar zor seçilmesi daha sonraları ikinci meclisi de kendisinin tek tek seçmesiyle yerini garantilemesi... asla 2 partili seçime gitmeyerek diktatörlüğünü sürdürmesi ne saçmadır ki demokrasiyi getiren olarak bilinmesi... halkına güvenmemesi geliyor tabi nedenleri
Halifeliği kaldırması o zamanlar pakistan vb devletlerden hem askeri hemde malzeme bakımından yardım geliyordu neden çünkü bizim osmanlıda halifemiz var diye hiç bir insan kusursuz değildir lakin saygı çerçevesinde eleştiri yapılmalı atatürk konusunda yaptığı bazı ilkeleri de çok seviyorum
Pakistan 1947 de kurulmuş ne kadar cahilsiniz bide bu soruyu açan ucube dir adam senin gibi bir ucubeye 800 bin kilometre içinde özgürlük vermiş dünyanın cografyasinin en güzel olduğu yeri birakmis en iyi tarim alanlarını bırakmış siz hala 2 köprü yapanı kahraman ilan ediyosunuz
konuyla alaka değilde gizli kullanıcı olarak cevap vermeniz aşağğılıkça bir durum ne kadarda korkaksınız görüşlerinizi açıkça, kişiliğinzle birlkte cevaplayamayacak kadr..
acele etmek
paşa biraz tez kanlıymış :) büyük devrimci ama aceleci de bir devrimci
Cevap
33Cevap
Naptın kızım sen insan hiç böyle soru sorar mı? Şimdi küfür etmeye başlarla sana :)
küfür yemeye alışkınım
çaktırma
yok canım. eski hesabım kapanalı 1 sene olacak
ben artıladım şimdi ^^
Hilafetin kaldirilmasi. Su anki İslam ülkelerinin bu halde olmasinin nedeni İslami gücün tek cari altında toplanamamadi. Avrupa isini iyi yapti. Lozani ilk kongrede imzalamayip hilafet kaldirilca hepsinin imzalamasinin nedeni nedir sizce? Avrupanin turkiyeyi sömürmek gibi bir hedefi yoktu, tek istedikleri İslam ülkelerini bir araya toplayan hilafeti kaldirmakti.
Yine de buna atatürkün hatasi diyemeyiz çünkü avrupa buna zorladi.
Geride kalmis 600yila da bir bak.
Hilafet Lozan'dan sonra kaldırıldı.
Lozan:24 Temmuz 1923 Hilafetin Kaldırılması:3 Mart 1924
banane a. k sokmuşum ülkenize verin kime veriyorsanız dememesi.
M. K. Atatürk'ün en büyük iki hatası:
Dersim Katliamı ve diğer katliamları yapması.
Emparyalizm ve kapalist ve de faşist devlet kurma amacını gerçekleştirmesi.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tek hatası İnönü gibi birini yanında adam diye taşımaktı! Ve Türkiyede 100 yıl sonra bukadar soysuz gencin doğacağını bilememiş
kendini tanıtan hayattaki gayesini anlatan milletine bir sesleniş yapmamasıdır heralde. çünkü onun arkasından atıp tutan leşçi sürüsü hayli çoğaldı.
Sultan II. Vahdettin'in emrine uymayıp. Osmanlıyı parçalaması.
Şimdi salak salak cevaplar gelecek. Aldırmıyorum. Küfür etmek serbest. Size geri döner hadi eyw.
Atatürk gibi biri bu millete fazla, bu millet bu lideri haketmiyor. daha düşük seviyeli demirel çiller rte gibi düşük kalite yönetici lazım. o yüzden TC yi kurmak diyebilirim. bırak millet osmanlı gibi devam etsin ne uğraşıyosun medeniyet getirmeye.
Atatürk bir hata yapmadıda biz çok hata yapıyoruz onu ilahlaştırıyoruz ben atatürkü çok seviyorum adam harbi adam yani bide şu atatürkçüüyüm diye söylenen ergenlere bak sırf gösteriş baska bir bok yaptıkları yok
Arkadaş kanımca atatürk düşmanı, ilgili konuda tartışmalara verecek cevap arıyor.
Değilim
alıp başını gitmemek o bir çaresini bulur hayatına rahat bir şekilde devam edebilirdi bence en büyük hatası bu. ama o kendisine ateist, ayyaş, mason, hain diyen bu nankör halkın geleceğini kurtarmayı seçti.
İsmet İnönü gibi birini alıp devletin üst kademesine kadar getirmesi. Ki bu adam paraya kendi resmini bile bastıracak kadar Atatürk e saygısı olmayan biri
Şeriat ı kaldirıp boyle bir cumhuriyet ilan etmeleri o ve onun yanindakiler Osmanlı zamanında ne hırsızlık nede baska suclar isleniyordu ama simdi hersey ortada yakinda din de unutulacak diye korkuyorum
Osmanlı Döneminde de hırsızlık ve diğer suçlar vardı, bugünkü toplum ne ise o günkü de aynıdır. Osmanlı'ya bağlı Kosova Vilayeti'nde 1876-1880 yılları arasında 621 hırsızlık vakası vukua gelmiştir. Bir de imparatorluğun diğer illerini ve diğer yıllarını düşünün kaç bin tane vaka olmuştur kim bilir?
Atatürkün yaptığı bir hata yok aslında. Sadece onun getirdiği özgürlükleri yanlış anlayıp gerçek benliklerimizden sıyrılmaya başladık.
her yaptığı hata... bu halk haketmiyo böylesi dahiyi... bırak hepsini kendi kaderine gitsin çobanları başa geçirsin... bakınız demirel çobandı bakınız rte kavallı çoban... yazık kere yazık
Dini tamamen kaldıracaktı bitirecekti kökten yapmadı ama
şimdi toplanır bütün dinciler :D
saçmalama dinci filan değilim ama öyle bir gayesi yoktu işte senin gibiler yüzünden sevmiyorlar Atatürk'ü cahil
keşke olsaydı AB ye niye giremiyonuz bir sorsanıza siz kendinize?
Avrupa sizi istemiyor çünkü müslümansınız
Orta doğu ülkeleri sizi istemiyor çünkü şeriat yok
yani tam ortadasınız
bak keşke olsaydı diyorsun senin görüşün o senin gibiler yüzünden yanlış lanse ediliyor dincilerde havaya sıcrıyor yok o kafir yok bilmem ne herkesin dini imanı kendine dinsizliğide kendine ama sen öyle diyorsunki galyana getiriyorsun milleti millettede bir antipati oluşuyor atama karşı ayıp ya yapmayın
dersim katliamı. ek olarak kemalistlerin yaptığı en büyük hata liderlerin de bir insan olduğunu unutmaları
Hak edip hak etmeyeni ayırmadan onun değerini bilmeyenleri bile kurtarmak.
şapka kanunu
halifeliğin kaldırılması
kıyafet kanunu
harf inkılabı daha sayayım mı?
her hangi bir hatası yok adam baştan ülke kurmuş tabiki bazı aksaklılar olabilir ama bunlar hata değildir
atamizin yaptigi tek hata olmek di buda onun elindeko birsey degil
Atatürk'ün yaptığı bir hata mı varmış, söyle de bizde bilelim..
Kendisinden sonra degisecek Inonu faktorunu dusunememesi
Her insanın hataları olabilir... Ama bu sorunun ne yeri ne zamanı burası... Bence sorunuzu geri çekin...
Geri çekiliyor
Loading... %18
Teşekkürler...%100 de haber ver :)
tüm kanunları batının istediği şekilde değiştirmek. eski kültürümüzü yok edip yeni bir kültür icat etmek.
ülkeyi kurtarmak değerini bilmiyorlar o insanın yazık
Sen Atatürk'ün adın ağzına alma.
neden?
Orda burada Atatürke saygı bile duymuyorum diyip bu soruyu sorman saçma.
Amacım sadece görüşleri almak
Tamam.
İsmet inönüye çok güvenmesi
Atatürkü dış ülkeler mecbur bırakamadı ama
Şimdi kemalistler çıkar Atatürk hatasızdır der...
Diyen çıktı zaten :)
Yaw he he...
Ayrıca ben ataturk ile ilgili birşey demedim onu hatasız sanan kalın kafalılara dedim. Hatasız insan mı var?
Islami engellemek saçma bir şapka kanunu
Askerliği bırakması knk
bazılarını adam yerine koymak
islamı engelleyen inklıapları veya inönü
En büyük hatası inönü dür.
neden hatayı araştırdın?
Ölmesiydi :(((
İnkilaplarda radikalligi ve aceleciligi
Hatası yok.
ülkeyi kurtarmak
ataya laf yyok ...
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?