Beşiktaş'ın şampiyon olmasının ardından bazı taraftarlar sokağa çıktı ve olaya polis müdahale etti. Havaya ateş edildi. Hayır yani bu gereksiz sevincini evinde icra edemez miydin? Bu bilinçsiz insanlar yüzünden vakalar hiç düşmeyecek. Yazık cidden. Bu tür insanları görünce "Türkiyeliyim" demeye bile utanıyorum.
Beşiktaş taraftarı ile polis karşı karşıya geldi. Kuralları hiçe sayanlar için ne söylersiniz?
Devletin ve tffnin kötü yönetimi olduğunu düşünüyorum. - Eğitim seviyemiz çok geride toplum olarak sadece okul eğitimi değil davranış olarak saygı olarakta gerideyiz. Bunların bilinmesine rağmen gerekli adımların atılmaması. - Kongreler, mitingler, gösteriler düzenlenmesi ayrıca corona en yaygın dönemlerine girmek üzereyken de Ayasofya açılışı yapmak ülkenin dört bir yanından insanlar geldi yüzbinlerce kişi vardı dip dibe ve maskeyi doğru düzgün takmayan hiç takmayanlarda vardı. Ayasofya daha önce de açılabilirdi veya 1-2 yıl sonra virüs kontrol altına alınınca açılabilirdi. - Cezaların yetersiz oluşu bu eğitimsiz insanlara cesaret veriyor. - Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray dün akşam hangisi şampiyon olursa olsun benzer görüntüler mutlaka olacaktı. Toplumumuzu biliyoruz bir takımın taraftarının hatası olarak yorum yapamayız sadece. Evet hatalılar ama bence bu manzaranın olacağı çok belli olduğu halde gerekli tedbirleri almayanlar asıl suçlu olanlardır. Maçlar ertelenebilirdi çünkü böyle bir manzara olacaktı bu açıkça belliydi. Sezon bitmedi sonuçta sezon bitimine yakında yapılabilirdi bu kalan son hafta maçları. İnsanların dışarı çıkacağı kutlama yapacağı çok belliydi güvenlik önlemleri alınabilir maç başlamadan önce maç bitimine doğru ve maç bitminden sonra ikazlar yapılabilirdi hem televizyondan hemde anons geçtirilerek.
Ceza almalılar hakediyorlar tabi ki ama önce bazıları kendisine bakmalı bu manzaranın sorumluluğunda onlarında payı çok büyük.
Sorunun kökeni ne devlette değil aslında. Bu insanları Avrupa'nın göbeğine koy yine aynı cahilce tutumu sergileyecektir. Bunu bir hasta Beşiktaş'lı olarak söylüyorum. Buradaki eleştirim polise de olacak. Onlarda da bir tutarsızlık söz konusu. Sen şimdi Filistin için yürüyenlere müdahale etmezsen, benim içinde müdahale etme şansın yok diyor taraftarlar. Polis ve devlet bu konuda eksik kalıyor. Niye? Çünkü kuralları herkes için eşit olarak uygulamıyor. Yani nereden tutarsan elinde kalıyor. Hastalık bitmiyor, insanlar ölmeye devam ediyor. Bende dün camdan elimde bayrak salladım. Millet konvoy yaparken ben evdeydim. Bu birazda bilinç işi.
Selâm, Bu ülkede esnaf dükkan açmak için gün sayıyor, esnaf bekliyor ki vaka sayıları azalsın dükkanımızı açalım. Ama bu tarz sırf kendini düşünen insanların yüzünden vaka sayıları artacak ve olan gene esnafa ve halka olacak. 17 günlük kısıtlamanın hepsi bunlar yüzünden boşa gitti. Belki bunlar yüzünden birine virüs bulaşıcak ve o kişi hayatını kaybedecek. Dışarı çıkıp kutlama yapan kimseye hakkımı helal etmiyorum.
Sarıklı şalvalarlı şeriatcılar slogan atarken izleyen polisler mi bunlar?
Filistin için konvoy yapanlara uyarı dahi vermeyen polisler mi yoksa?
Kadın cinayetlerini protesto edenleri sürükleyerek göz altına alan, tarikat liderlerinin çocuk tacizi davasına liderlerine destek için gelen yüzlerce müridi görmezden gelen polisler mi?
Kardeşinin cenazesine gitmesine pandemi var diye izin verilmeyen insanlara karşılık, geberen tarikatcı bi hocanın cenazesinde binlecesi sırt sırta namaz kılarken görmezden gelen polisler mi?
Bu ülkenin polisi dahi samimi değil. Bu ülkenin her şeyi kaypak ve iki yüzlü.
Ya cidden yasakta sokağa çıkmak artık hobi haline geldi de silah atmak ne ya. Burada da daha maçlar bile bitmeden başladılar ateş etmeye bu ne magandalık, ne vurdumduymazlık, ne vahşiliktir. Silahla sevinme mi olur? Yıllaaaar yıllar önce o silahlar avlanmak için icat edilmedi mi tarihçi bey sen söyle böyle bağnaz sevinç gösterisi olur mu ya?
Yönetimin polisi bunlar halkın yararına ufak bi kalkışma oldu mu hemen enselerler . Ama böyle boş zararsız kendi halinde kurmalar oldu mu dokunmazlar tabii. Ki bunda da abes vi durum yok çıksınlar mk korona diye diye milleti mahvettiler. Ki yok öyle bişey Sözde korona çıktığından beri mevsimsel grip olan insan yok ya da grip olana da korona dediler şu avel insanımız ne zaman uyanacak. Çift kat maske taktığını söyleyen cok zeki arkadaşlarımız var Allah rızası için kendi için bi açıp okusun bi kere maskenin yaratı zararı koronaydı önlemedeki etkisi vs vs yazık. Olan bize oluyor diyor bi de evet olan sana olacak tabii ki diger adam rahat rahat alabiliyor nefesini oksijenini akıl mantık var senin 2 maskeyle hasta olmaman mucize olur zaten
yorumlardan sunu anladıkkı bu ulkede bırılerı yasağı çiğnedi zaman başkalarının yaptı yasaklar suç niteliği taşımıyor banane kardeşim surda şu olmus burda şu olmus ortada bı yasak var herkez uyucak uymayan cezayı alır uymadı gıbı bırde bunu örtbas etmeye çalışıp başka birinin hatayla kapatmaya çalışmak nasıl bi olgudur ıyı o zaman adamlar banka soyuyor dıye bende gıdeyım kuyumcu soyayım aynı sekılde bu olayıda savuncakmısınız o zaman başkalarıda yapıyor diye
Söylenecek her şeyi zaten söylemişsin ama hala bunu makul gösteren güruha 1-2 çift sözüm var, hani şu bekçilere ve polislere şiddet uyguluyorlar diye "yiyorsa şunlara da şunu deyin, şunu yapın" diyen kısma. Siz yiyorsa direkt olarak konunun muhatabına çıkıp anlatın bu serzenişinizi, kimse sizin şımarıklığınızı ve artistliğinizi çekmek zorunda değil. 1 senedir insanları aptal saptal şeyler yüzünden yıprattınız.
Ya gerçekten havaya silah sıkan mı dersin maç boyunca bir yerleri sıkılıyormuş gibi bağıran mı dersin tamam sevinin de gorilliğe gerek yok. Bu sadece beşiktaş için değil çok fanatik olan bütün insanlar için, sevinme şekli başkalarını rahatsız etmek olmamalı.
Balık baştan kokar ;) pandeminin hortlayacağı bir dönemde birileri miting yapıp salonları lebaleb doldurduk derse vatandaş şampiyonluk kutlamasını abartmakta sonuna kadar haklıdır. Dünyada aşılama hızla devam ederken biz miting yapıp şampiyonluk kutlarız. :)
Biz "Türkiyeli" değiliz, Türk'üz. Nerden bu laf çıktı, bilmiyorum ama çok saçma bir kelime.
"Ama kongreler... Ama Filistin için..." diyenlere; yanlışı yanlışla doğrultamazsınız. Kongreleri CB yaptı, ona kimse ses çıkaramaz. Filistin için yürüyüşe izin aldıklarını duyurdular. Siz, önceden yasak olduğunu belirtmesine rağmen, "Biz çıkarız hımmına" dersen polisi, bekçiyi haklı çıkarırsın.
Neden filistin için izin var tarikatlara izin var da diğer her şey yasak? Bunu sorguladığında hükümetin arap aşkının hangi boyutta oldugunu da görebileceksin.
@birazkülbirazduman görmediğimi kim söyledi? Yanlış yanlışla doğrulmaz diye ta başından dedim. Polisle taraftar, neden bu olayı yaşadı, onu söylüyorum. Filistin için de çıkmak saçma, takımı kupa kazandı diye dışarda çıkıp kutlamak da saçma.
Galatasaraylıyım şampiyonluklarını kutluyorum tebrik ederim. Ama 17 gündür uğraşılan covid tedbirlerinin emeği boşa çıkacak bence devlet bunu bilierek ona göre önlem alıp bu gece herkese ceza yazacak çünkü bu yasalları ciddiyetini kaldırı bir asilik oldu
Tabiki yanlış ama Filistin’de insanlar ölmesin diye bizim insanımız toplandı birbirine virüs bulaştırdı şimdi silahtan savaştan değil virüsten ölecek Türk halkı ve o olaylarda polis bişey yapmadı sadece uzaktan izledik hepimiz.
Bazılarının umurunda oluyor işte, rahatsız oluyorlar, "Türkiyeliyim" denilmesinden rahatsız olup dile getiriyorlar. Takımda olduğu gibi milliyetçilikte de fanatik olmak hoş sonuçlar doğurmaz. Geçmişte yüzlerce örneği de var. ☺️
Umurlarında değildir belki insanlara hadlerini bildirmeyi seviyorlardır hobi haline gelmiştir 😊 Bize ait olan her konuda fanatiğiniz 😊 her şeyimizle gurur duyuyoruz 😊
Bu insanların suçu yok suç herşeyi yarım yamalak yapanların. Mesela yarın yine herkes üst üste işe gidecek ee ne anladım bu işten? Ya tam olarak herşeye çözüm üreteceksin ya da insanları bu şekilde yarım kapanmalarla darlamayacaksın.
Bu bilinçsizce hareket edip insanların sağlığını tehlikeye atip kurallar uymayanların, dileirm Allah'tan kendileri ve ailesi yoğun bakıma düşsün.. Belki sonra akılları başına gelir.
Taraftarın suçu yok bence... Suç poliste. Sıra ile ceza kesmeye başlasa ve kimsenin gözünün yaşına bakmasa 5 dk sonra bir Allah ın kulu Kalmaz sokakta...
Beşiktaş'ın kutlamasına karşı polis karşısına geçer havaya ateş eder , Filistin için konvoylar kalabalıklara ise eşlik edip en ön safta gider. Sanırım 2. durum için covid tehlikesi yok : )
Şu takım tutanları keşke anlasam polislerimizi de yoruyorlar gereksiz kutlama için. Hadi onu geçtim vakalar düşerken olacak iş mi akıl diliyorum harbiden.
Eğer ki pandemi de kongre yapar , Filistin protestosu yaparsan kimseyi artık evde tutamazsın ya herkes kurallara katı bir sekilde uyar ya da bugünkü manzaralar oluşur.
Hangi takım şampiyon olsa bu görüntü görülecekti o yüzden yadırgamıyorum oldular doya doya yaşasınlar hele ki Filistin için verilen tepkilerden sonra elimde olsa yarın 100 bin kişilik konser düzenlerim her il de
Hangi takım kazansaydı onun partizanları sokağa mutlaka çıkacaktı. Fanatizmin ne kadar kötü bir olgu olduğunu her yerde görmek mümkün. Kısaca cahil her yerde aynı
E ne olmuş? Başka bir şey için olsa polis izlerdi şimdi mi müdahale ettiler kaç kişi sokaklarda slogan atıyordu kimin sesi çıktı?1 saatlik kutlamayı ne abarttınız.
Niye birkaç gün önce Filistin içinde millet çıktı ona polis birşey yaptı mı. Yapılmadı. Devlet adalet hukuk ile yönetilir ayrım yaparsan batarsın. Onlara kısıtlama yok muydu. Ha fanatizm konusunda haklısınız biraz bk çıkartıyoruz.
Hayır bu kutlama için o örneği vermen çok saçma sadece. Olayları tek başına irdelemek gerekir aksi taktirde önceki olaylarla mukayese edersek kimse suçlu olmaz
@Kırlariçindebikız neden ona izin var ona yok. Devlet anayasası kanun önünde herkes eşittir der. Kimseye ırkı, dini ve zümresi vs dolayı ayrım yapılamaz der. Devlet görevlileri anayasayı uygulamakla yükümlüdür. Ben bunu anlatıyorum siz ne anlıyorsunuz. Yorumu burada bitiriyorum cevap vermeyiniz.
Olaylar hakkinda bisey diyemem fakat filistin için yapilan anlamsiz gösterilere sesini cikarmayan yetkililerin bu şampiyonlukta böyle taraftara ahkam kesmesini de yanlis buluyorum
insanlar mutlu olmak için küçük bir kıvılcım arar durumda son 1 sene çok yıprattı herkesi gs olarak bjk yi tebrik ediyorum mutluluklarını anlıyorum ve saygıyla karşılıyorum
insan sağlığı yapılan kongrelerde ve mitinglerdede riske edildi küçük esnaflar kapatılıp avm ler tıklım tıklımkemde şimdiye kadar pandemi malesef ülkemizde kontrol altına alınabilecek hiçbir tedbir taö anlamıyla yapılmadı bunun üzerine çok fazla sebepler gösterebiliriz o yüzden ben bu günü hoşgörüyle karşılıyorum
Allah bu insanlara akıl versin hepsine hakkım haram zıkkım olsun kaç aydır evdeydim sırf virüs var diye insanlar iş yerlerini açamıyor okula gidemiyoruz şu aptalların yaptıklarına bak!!!