Sizce 21. yy'da LGBT bireylerin sayısı artıyor mu, yoksa aktivizm ve insanların bu konulara olan ön yargılarının kırılmasıyla kendilerini belli etmeye mi başladılar? Pride Walk İstanbul İstiklal Caddesi 2014Bu işlerin içerisinde, kendince aktivizm yapan "trans lezbiyen" bir birey olarak konuşacağım;
Aslında çok ama o kadar çok queer var ki inanamazsınız televizyonlarda eşcinseller, translar ve diğer yönelimler/kimlikler saçma sapan kalıplara sokulduğu için ve bu karikatürize, homofobik, transfobik karakterlere gene homofobik, transfobik kişilerin yorumlarını görünce kendilerini saklıyorlar, gizleniyorlar hatta tepki çekmemek için homofobiklik, transfobiklik yapıyorlar.
Queer olmak kesinlikle "cishetero" bireylerin empati kurmasının mümkün olmadığı ve herhangi bir şekilde sözüm ona "tedavi edilebilir, düzeltilebilir" bir durum değil. Hatta insanlar homofobinin, transfobinin ne olduğunu tam olarak bilmediği, bu bireylere nasıl konuşmaları gerektiğini bilmedikleri için farkında olmadan veya olarak çok kırıcı olabiliyorlar.
*Queer= Kendisini cisgender heteroseksüel olarak sınıflandırmayan insanlar için kullanılan bir isim. Bu kavrama "cisgender heteroseüel" olmayan bütün bireyler dahildir.
Evet çok fazla queer birey var. Eskiden de vardı bu bireyler, hayvanlar aleminde de var eşcinsel hayvanlar. Gerçekten bir dört beş sene önce trans eşcinsellere bakıp anlamaya çalıştığım zamanları hatırlıyorum. Bulunmaz bir cevhermiş gibi bu bilgiyi arkadaşlarımla paylaşışım, ah küçüklüğüm rezil ettin beni. Her neyse, LGBT bireylerin sayısının artıp artmadığını bilmiyorum ama artmasaydı bile farkındalık artıyor dolayısıyla daha çok LGBT bireyin farkına varıyoruz. Artıyor olabilir ama, belki de eşcinsel bireyler genlerin silinişini temsil ediyor ve artan gen bozulmalarıyla beraber eşcinsel bireylerin de sayısı artıyor? Bilmiyorum ama hem sayıları artıyor hem de farkındalıkları artıyor olabilir.
Bence her ne kadar hala toplumumuz cahil ve geri kafalı olmaya devam ediyor desek de ister istemez bu duruma alısıyorlar ve bu durum gizli lgbt bireylerine görünür olmak için cesaret veriyor ya da kendini kabullenmekte zorlananlara yardımcı oluyor. Umarım kimsenin kendini saklamak zorunda olmadığı, artık homofobi ve transfobiyi konuşmadığımız bir yaşam süreriz ☘
Artmıyor. Önyargılar yıkılmaya başladı. Lisede homofobik bir tarafım vardı. Sonra eşcinsellerden korkmak için bir nedenim olmadığını farkettim. Zaten biseksüelleri sevimli bulan biriyim. LGBT bireyi değilim ama böyle bir topluluk olması mantıklı geliyor. Bu arada cisgender ne demek?
cisgender doğuşta atanan cinsiyi ile memnun olan kendisini doğduğu cinsiyete ait hisseden kişidir. Cis kadın demek doğuştan kadın bedeni ile doğmuş ve cinsiyeti ile bir problem yaşamamış hayatı boyunca kendini kadın olarak tanımlamış kişidir. Aynısını erkekler içinde düşünebilirsin.
Gizlenmeyi bıraktılar diye düşünüyorum. Tabi detaylı çalışma varsa belki bilgi sahibi olunur artışta olabilir. Ama insanlar rahatça yaşasınlar ne olursa olsunlar. Başkasını ilgilendirmesin bunlar.
Trans lezbiyen ne lan ilk defa duyuyom 😁Trans bayanı trans erkeği duydum da trans lezbiyeni duymadım. Simdi sen nesin. Kızdan erkeğe dönme mi erkekden kıza dönme mi
Dönme hiç hoş bir ifade değil haberin olsun bir daha bir trans birey ile iletişim kurarken bu kelimeyi kullanma. Soruna gelirsek trans kadın demek "erkek bedeninde doğmuş ve sonrasında kadın olmuş kişidir" trans erkek ise bunu tam tersi. Trans takısının yanındaki cinsiyet geçiş yapılmış olan cinsiyeti temsil eder. Erkek olarak doğdum kadın olarak hayatıma devam ediyorum ve kadınlardan hoşlanıyorum çok güzel bir kız arkadaşımda var evlenmeyi düşünüyoruz.
Hahahahhh erkek doğdun kadın öldün ama kadınlardan hoşlanıyorsun. O kadın niye translardan hoşlanıyor. Normal bayandan hoslansa anlarım da dönmeden hoşlanmasini anlayamadım 😊😅😁
Dönme kötü bı kelime değil. Dönme demek dönmüş demektir. Ben orda kadından erkeğe dönme mi erkekden kadına dönme mi dedim yani bir cinsiyetten diğer cinsiyete dönmüş. 😁 Egonuzdan dolayı yadirgayin anca beni
Çünkü seviyor, çünkü senin gibi cinsiyetçi, transfobik değil ama sevgi, saygı gibi şeyler var tabi sen ve senin gibiler sadece ama sadece cinsel ilişkiden, insanları kullanmaktan anladığınız için insanların birbirini sevmesi değer vermesi birbirlerini kabul etmeleri çok yabacı şeyler siz bunları bilmezsiniz
Translar hakkında bireye bilmez, araştırma yapmaz izlediği dizilerdeki saçma sapan tiplemelere göre hareket eder restmen bir hakaret olan "dönme" lafını kullanır sonra ego der kesip atar seni cehaletinle başbaşa bırakıyorum
Ne onyargilisin ya. Bilmeden tanımadan benim hakkımda söyle böyle diye biliyorsun. Trolari ben çok severim kimseyle alıp veremedigim olmaz. Senin yaşın kadar troyla sohbetim olmuştur 😆😆😅