Eşimle ayrılmak üzereyiz 1 yaşındaki çocuğun velayetini istiyor tazminat istemedim nafaka istemedim araç üzerime oda senin olsun ama beni çocuktan ayırmaya kalkma dedim kardeşim şizofreni hastası ama şu an gayet iyi ama eşim bu durumu kullanacağını söylüyor eğer boşanınca annemle abimle yasamam mahkemede doğru bulunmazsa anneannemle birlikle köyde yaşayacağımı ikametgâhımı köye aldiracagimı beyan edecegim velayeti kaybetme ihtimalim var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Bence sana verirler ayrıca sonuna kadar hakkını savunup çocuk için nafaka al o senle uğraşıyorsa sende uğraş güçlü dur nafaka almazsan bakamiyacagini düşünürler çünkü gelirin var mı bilmiyorum
28 Yorumla- Soran+1 yıl
750 lira babamdan kalan emekli parası var eger annemlerle yaşasaydım nafaka almayacaktım ama ikametgâhın köyde olursa mecbur alacağım eğer anlaşmalı boşanmayı kabul etmezse kendi adıma da alacağım üstelik tazminat talebinde de bulunacağım
- +1 yıl
Bulun ya küçük bir çocuğun yani annesinin yanıdır kendini savun de kendi çocuğu alıp napıcak kendi mi bakıp büyütcek çalışıyor eve akşamdan akşama gelicek ne kadar ilgilenebilir
- +1 yıl
Birde artık bildiğim kadarıyla her şey ortak
evlendikten sonra alınanlar bölünüyorr tüm mal varlığı yanlış mı biliyorum - Soran+1 yıl
Deli anasına baktıracakmış zaten ayrılma sebebimiz
- +1 yıl
Avukatiniz vardır savunun kendisini bakıma diyin bir çocuğa annesimi iyi bakar yoksa ise gidip ona buna baktiran babasımi bu kaynanalarin yatcak yeri yok kendi anne değil mi vicdansız
- Soran+1 yıl
Evet ortak ama erkek bile isteye kadının üstüne yapınca daha çok kadına hediye etmişcesine kadının lehine olabiliyor istesem bana hediye etmişti desem aracı da tamamen alabilirim belki ama ben herşeyden önce çocuğumu istedim herşey senin olsun demiştin ama kabul etmiyor kendi bilir
- Soran+1 yıl
Aynen öyle yatacak yerleri yok ama bugünün yarınını hiç düşünmüyorlar yarına kalır ama yanına kalmaz hiçbirinin
- +1 yıl
Kendi bilir tabiki devlet çok absürt bir şey olmadığı sürece anneye veriyor çünkü çocuk küçük donuna kadar al acıma
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
19Cevap
- +1 yıl
Velayeti sana verirler hiç merak etme yeter ki kusurlu taraf sen olma 👍 Benim kızımın annesi 6 aylık kızımı öldürme girişiminde bulunduğu halde velayeti anneye verdiler. Anne babanla yaşama ayrı eve çık karşı taraf suçluysa nafaka, tazminat ve diğer tüm haklarını talep et. Karşı taraf haklı sen suçluysan anlaşmalı boşanmaya uğraş.. Aile içi sorunları mahkeme koridorlarına dökmeyin çekişmeli boşanma çok kötü oluyor. Allah düşmanımın başına vermesin..
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı. Çocuğunuz çok küçük olduğu için çok büyük ihtimalle sizde kalacaktır. Ancak şizofren bir kardeşiniz var ve eğer onun da olduğu bir ortamda kalacaksanız bu aleyhinize kullanılabilir. Onlarla kalmayacağınızı, ayrı bir evde kalacağınızı beyan edin. Bir de hakkınız olan nafaka talebinizi ve malların eşit olarak ikiye bölünmesini isteyin. Bu sizin hakkınız. Nafaka istemeyeceksiniz diye çocuktan vaz geçmeyecektir. Siz en iyisi bir avukatla devam edin. O sizin için en doğrusunu bulur.
00 Yorumla- +1 yıl
Allah yardımcınız olsun. Cok zor bir durum. Çocuk için herhalukarda zor olacak. Tekrar deneme şansınız olamaz mı? Başka çare kalmadıysa çok kötü. Sorunuz uzmanlık konusu. Burada uzmanlar dışında kim ne derse desin dikkate almayın.
00 Yorumla - +1 yıl
1 yaşındaki çoçuk velayeti anneye verililir ama annede ahlaksız bi durum varsa o halde babaya verilir ve sizde de öyle bi durum yok diyorsunuz ne olursa olsun velayet sizde olur ama büyük yanlış yapmışınız nafaka tazminat konusunda
00 Yorumla - +1 yıl
Çocuğunun yaşı küçük olduğu için genellikle anneye veriliyor ama bakıp bakacağın abimin hastalığı biraz sıkıntılı gibicama aynı evde yaşamayacağınızı kanıtlarsan büyük ihtimal sana verilir
00 Yorumla - +1 yıl
Bir anne olarak velayeti alma hakkına sahipsiniz. Çocuğun için hak talep etme hakkın vardır, çocuğunuz kız ise evlenene kadar baba nafaka vermek zorundadır. Erkek çocuklarında ise eğitim öğretimini bitirene kadar vermek zorundadır. Babanın aylık gelirine göre nafaka belirlenir, nafaka almaktan çekinmeyin, hakkınızı arayın.
00 Yorumla 1 yaşındaki çocuğu cok absürt bir durum olmadığı muddetce anneden ayiracaklarini sanmıyorum. Ama malesef bu surecte taraflar cirkeflesebiliyor. Hepiniz icin en iyi secenek olur umarim.
00 Yorumla- +1 yıl
Yok canım sana verir ler Sikma canımı hangi şehir de yasiyom ki
00 Yorumla - +1 yıl
köy deme. kendi evimi kurcam de. kardeşimden farklı şehirde yaşayacacam de
00 Yorumla - +1 yıl
Eğer SGK sorunun yoksa, çocuğa bakabileceksen, aldatma vs. yoksa %99 velayet sende.
00 Yorumla Rahat olun lütfen 1 yaşındaki çocuğu hiç bir hakim, hakime annesinden ayırmaz.
00 Yorumla- +1 yıl
Çocuğa iyi bakabileceğini kanıtlamazsan kaybedebilirsin
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 640 cevap paylaştı. çocuk 1 yaşında ise senin yanında kalsın ama babasıyla da irtibatını kopar masın
00 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Sana söylemiştim ikiniz de o çocuğa bakacak psikoloji mantık çerçevesine sahip değilsiniz
01 Yorumla - +1 yıl
Kaybetme ihtimalinden söz etmek bile saçma, çocuk sende kalır rahat ol
00 Yorumla Boşanma davalarında6 yaşına kadar çocuğun velayeti annededir seninki 1 yaşında hiç kafana takma mahkeme ne olursa olsun sana verecektir çocuğu
00 YorumlaEvet, genelde olağanüstü bir durum olmadıkça annenin alkolik olması, şiddet bağımlısı olması vs.. olmadıkça velayet anneye verilir
00 Yorumla- +1 yıl
Ne olur bilmiyorum ama çocuğun huzurlu olacağı ortama verilir umarım
00 Yorumla - +1 yıl
Hayır yok 1 yaşındaki çocuk annede kalır
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 413 cevap paylaştı. o yasataki cocuk anneye verilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hayır yok.
16 Yorumla- Soran+1 yıl
Evet anlaşmalı boşansaydı hiçbir talepte bulunmayacaktım çocuğunu da istediğin zaman gör dedim ama kabul etmiyor bundan sonrada eder mi bilmiyorum ama kabul etmezse hem çocuk adına hem kendi adıma nafaka alıp aracı alıp üstelik tazminat talebinde de bulunacağım. Güzellikten anlamıyor yapacak birşey yok
- Soran+1 yıl
Haklısın yorumların iyi geldi teşekkür ederim
- Soran+1 yıl
💪💪💪
sanmiyorum böyle bir ihtimal olmaz.
00 YorumlaKaybedersin
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Tavsiyem avukatın yoksa önce bir avukat tut
00 Yorumla Anneye verilir
00 Yorumla- +1 yıl
Çocuk anneye yakışır
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Öncelikle merhabalar,
Mahkeme 1 yaşındaki çocuğun velayetini kime verir sorusunun cevabı büyük çoğunlukla annedir.
Boşanma davalarının en önemli konularından bir tanesi çocuk velayetidir. Ortak çocukların velayetini kimin alacağına anlaşmaya varılarak karar verilebilir.
Eşler anlaşamazsa da bunun için mahkemeye başvurabilir ve velayet davası sürecini başlatabilir. Boşanmada çocuğun velayeti kime verilir konusunda en önemli şey söz konusu çocuğun yaşıdır. Çocuk şayet anne bakımına ihtiyaç duyduğu bir yaştaysa bu durumda mahkeme de velayeti anneye verir. Çocuğa fiziksel veya psikolojik şiddette bulunulması, ebeveynin psikolojik rahatsızlığı olması ve bu rahatsızlığın çocuğu doğrudan etkilemesi, bakım ve gözetiminin ihmal eden ebeveyne velayet hakkı verilmemektedir.
Boşanan eşlerde çocuğun velayetinin babaya verilebilmesi için genellikle ekstra durumlar olması gerekiyor. Özellikle yaşı küçük çocukların velayeti anneye verilir. Fakat annenin sağlık durumunda sıkıntılar varsa ya da annenin yaşam koşulları çocuk yetiştirmeye uygun değilse mahkeme çocuğu babaya verebilir. Yargıtay'ın yerleşmiş kararları doğrultusunda yeni doğan bir bebeğin süt emzirme döneminden 5-6 yaşına kadar olan yaşı tuvalet, beslenme gibi temel eğitimlerinin aldığı bir dönem olduğundan velayet anneye verilmektedir. Bu yaş grubundaki olan çocukların velayet hakkı ancak istisnai hallerde babaya verilmektedir.
Mahkeme velayete ilişkin kararında çocuğun bakım ve gözetiminin hangi ebeveynin daha iyi yerine getireceği, okulu, sağlığı gibi durumlara bakarak vermektedir. Çocuğun üstün yararı gözetilerek karar verecektir. Anne bakımına muhtaç yaşta olsa dahi çocuğun baba yanında kalması psikolojik ve fiziksel olarak daha iyi olacaksa mahkeme velayet hakkını babaya verecektir.
Kardeşinizin şizofreni hastası olması her ne kadar tedavi görse de hakimin sizin aleyhinize karar vermesine sebep olabilir. Hakim, çocuğun sağlık ve psikolojisini olumsuz etkileyecek bir ortamda büyümesini uygun görmeyebilir. Hakimin görevi çocuğun üstün yararını gözetmek olduğundan dolayı daha sağlıklı bir ortamda ikamet etmeniz lehinize karar verilmesinde etkili olacaktır. Aksi halde durum velayet davanızı olumsuz etkileyebilir. Bu süreçte hak kaybına uğramamanız ve durumun lehinize sonuçlanması için avukat desteği almanızı tavsiye ediyorum.