Sosyal medya'da böyle bir durum var. Azerbaycan İsrail'i desteklediği için (!) Bazı Türkler için bu kardeşlik bitmiş durumdaymış. Bu konuda düşünceleriniz?
Cahil kesim birbirini yemeye mahkum israil her zaman ki gibi bir kurşunla 10 ülke vuruyor...
Tek yok bilim gençler :D bu cehaletle istediğiniz kadar israili kınayın israil büyüye büyüye gider :D
Azerbaycan filistinin ne bok olduğunu bildiği için israilin yanın da ama çocukların öldüğünü umursamayacak kadar cahil.. Türkiye dolduruşa gelen bir ülke olduğunu bildikleri için filistinin yanın da filistinin yaptığı ihanetleri unutacak kadar cahil..
Çocukların öldüğü bir olay da israil bayraği sallanmasına izin veriliyorsa bu cehalet ya da çıkardır...
Boş çıkar da cehalettir. Ülkesin de çok katı olan bir hükümet bunlara göz yumuyorsa nispet için cahildir... Çocuk canından daha büyük bir şey olamaz bu dünya da..
İkisi yüz yılllardır birbirini yiyolar israil ve filistin buna alet olan cahildir diyorum.
O bayrak olayı öyle değil işte. Karabağ savaşı zaman çekilen görüntüyü Türkler sosyal medya'da bu gün gündem ettiler. İsrail'in savaş zamanı Azerbaycan'a yardım gönderdiği için bu görsel.
Nerden bildin kendi bos kafandanmi utanmadan halkimi suclama ayib gunah girin bir zahmet arasdirin cahillikden elcekin biraz dogru konusmayi oyrenin artik yeter bizim savas deyil bu gidin kendi probleminizi hall edin.. filistin nerdeydi benim cocuklarim ölduyunde hadi cvab verin gir bak hocali soykirimi gir bak Genceye Berdeye dusen tertere dusen bombalara olen bebeklere sonea konus biz vicdansiz nede cahil deyiliz konusmaniza dikat edin
Sosyal medya olayı bir konu burdan bir netice çıkarmak yanlış olur ama şöyle bir durum var ki hiçbir ülke kardeş sayılmaz sadece ortak çıkarları vardır. Gün gelip birbirlerine savaş açmayacağını kimse garanti edemez.
Azerbaycan Türklerini gerçekten seviyorum. Türklüklerini kaybetmemiş vefalı insanlar. Desteklemelerine gelince sonuna kadar haklılar. Karabağ’da kim destek oldu onlara? İsrail. Ermenilere destek veren ve soykırımı tanıyan Filistinlileri neden desteklesinler? Sonsuza kadar kardeşlerim.🇹🇷 🇦🇿
Yaşanan olaylar zamanı Azerbaycana destek olan İsrail, Ermenistana da destek veren Filistin olduğu için olabilir mi ha? İsrailin şu an yaptığı şey doğru mu tartışılır bu sosyal medyada bir avuç ergenin yazdıklarıyla iki ülke kardeşliği biter mi o da garip bir soru.
Ilk önce selamlar herkese bu iki devletin savaşi ciktiginan beri canimiz cok sıkıldı valla sanki savasi yapan biziz bu konuda kim kimi destekliyir kendi problemidir burada bizim kimi desteklediyimiz kimsenin problemi deyil Türkiyede bile israili desrekleyen bir suru insan var hatta bizi sevmeyib ermenini bele seven bir suru insaniniz var şimdi biz kalkipta tum turkiyeyimi kötülüyelim bu bir cahillikdi.. ve menim halkimin çok kısmı felestini destekleyir ve bizim savaşda felestin dusmanimizi desteklediyi halde arastirin bilirsinz o zaman herseyi bizi suclayan bizim yasadigimizi yasasin biz israili destelemedik destekleyen olsada kendi fikri israili sevmesek bile bizim savasda bir suru israil savasdi sehit oldu onlardan bize destek geldi felestin nerdeydi peki? Olsun biz yinede felestindeki bebeklere uzuluduk savas olmasin hic bir ulkede bebekler olmesin🙏😥bizim ulkemizi kimse billmeden suclamasin artik cok oldu..
Arkadaşlar bakın ben de azerbaycanlıyım ama bu video 6 -7 ay önce çekildi. 2ci Karabağ savaşı olurken yani. Cebrayili aldıktan sonra israilde yaşayan yahudi kökenli azerbaycanlilarla israilli yahudiler kutlama yapiyordu. Videoda eger dikkatli bakarsaniz ermenistan bayrağını da görürsünüz. Video israilde çekilmis bir de. O videoda bir adam çıkıp dedi ki ben azerbaycanliyim ama yahudiyim Azerbaycani destekliyorum filan. Yani adam bildigin yahudi, kimin bayrağını tutmaliydi sanki?
Öyle zaten, Filistin'in ihanet ettiği belli. Azerbaycan şu an iki yere bölünmüş durumda: Karabağ savaşı zamanı Azerbaycana destek çıktığı için İsrail'i destekleyenler ve müslüman oldukları için, din için Filistin'i destekleyenler. Filistin'in Ermenistan'a destek çıktığı da bir gerçektir.
O kadarını bilmiyorum dini mezhep vs ama bizim bağımız ırki dini pek değil İsrail durumu tamamen komedidir çünkü 1950 den beri Filistin işgal halin de üzücü durum ise kınama bir işe yaramaz siyasi ve diplomatik şeyler de güçlü değilsen kimse seni kaale almıyor Türkiye de bunu yaşıyor.