Kafam çok karıştı bu konu hakkında bir olay yaşandı olayda karşı taraf tehdit ve hakarette bulundu diğer taraf sadece hakarette bulundu. Sonuç ne olur?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bizim polisler evrakla dosyaya basit şeyler den dolayı uğraşmam ak için söylemiş. Konunun derinliğine göre maddi manevi tazminat davası açabilirsin kişi 6 aydan 1 yıla kadar ceza alır oda paraya çevrilir
Delilerimizi teslim ettik emniyette
Tehdit ispatlanir ise 2 ile 5 yıla kadar hapis hakaret ispatlanir ise para cezası ve 2 aydan 2 yıla kadar hapsi var. Tabi avukat da çok sağlam olması şartıyla.
Telefon numarasından attığı mesajların çıktısıyla şikayet ettik zaten kendiside ifadesinde kabul etti ama bana iftira attı küfür etti gibi yalan şeylerde söyle iftira yok hakaret var bunu bizde kabul ettik
Cevap
6Cevap
Tehdit ve şantajın hakaretten çok daha ağır cezası var
Teşekkür ederim. Ben de öyle okudum ama bazıları aynı cezayı alırsınız diyorlar. Hakaretten ceza alacağımı biliyorum fakat tehditten dolayı manevi tazminat açmayı düşünüyorum kazanma şansım var mıdır acaba? :)
suç miktarına göre aynı da olabilir değişlikte gösterebilir
Cezaları farklı birini ki kabahatlere girer diğeri hürriyeti bağlayıcılığı ne yaşadın özelden anlat yardımım dikunur
Tehdit muhtemelen daha ağır bir suç
Tehdit daha fazla cezaya tabii
Önce adalet var mı diye bir sorsana 😀😀😀
Zorlarsan olur :D polise kalsa direk eve gidin demeye getirmişti
Biraz zor olur ama herşey para ile çözülüyo hani ondan dedim 😀😀😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?