Sa gerçek ruh
Bu arada mübarek gecenizi kutluyorum imansızlar 🤗🤗
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kuran’da, Hz. İsa (as)’ın öldürülmediği kesin olarak bildirilmektedir:
İncil’deki doğruluğu şüpheli ve çelişkili izahlarla anlatılmış olan Hz. İsa (as)’ın çarmıha gerilişi hakkında doğru bilgiler, Kuran ile verilmektedir. Allah, Kuran’da Hz. İsa (A. s)’a Yönelik Tuzakların Bozulduğu Ve Onu Kesin Olarak Öldürmediklerini açıkça bildirmiştir:
Ve: “Biz, Allah’ın Resulü Meryem oğlu Mesih İsa’yı gerçekten öldürdük” demeleri nedeniyle de (onlara böyle bir ceza verdik.) Oysa Onu Öldürmediler Ve Onu Asmadılar. Ama onlara (onun) benzeri gösterildi. Gerçekten onun hakkında anlaşmazlığa düşenler, kesin bir şüphe içindedirler. Onların bir zanna uymaktan başka buna ilişkin hiçbir bilgileri yoktur. Onu Kesin Olarak Öldürmediler. (Nisa Suresi, 157)
Kuran’da Hz. İsa (as)’ın öldürülmediği, aynı ayette iki kez özellikle vurgulanmakta ve Hz. İsa (as)’ın öldürüldüğü inancını savunanların “zanna uydukları” belirtilmektedir. Bu, son derece açık bir ifadedir.
İsanın olayı tamamen toplumsal bir ayaklanmayı önlemekti. Mısır ve Cenan diyari Romalılar tarafından işgal edilmişti. Romalılarda din yoktu, kölelik ve evlilik dışı ilişkiler vardı. Babası olmayan İSA, evlilik dışı bir ilişkiden doğması toplum içerisinde Pinç damgası yemesine sebep olmuştu. Bunun üzerine isa, her insanın eşit olduğu ( MUHTEMELEN İLK HUMANİST AKTİVİST), bu dünyada eşit olmasa bile öbür dünyada eşit olacağı ( YAHUDİLERİN TEK TANRI VE AHİRET İNANCININ KOPYASI) fikrini dile getirmiştir. Haliyle bu durum ROMA'lıların önde gelenleri tarafından kabul görmedi ve yok edilmeliydi. Onu çarmıha gererek susturdular. Ancak, Hristiyanlık dini (FİKRİ) özellikle kadınlar ve Köleler arasında yayılmaya başladı. Bunlara ek olarak, Roma'da kendilerine SINIF bulamayan hırslı kişiler DİN adı altında kendi toplumsal sınıfını yarattılar. Hristiyanlık en yavaş yayılan Kutsal dindir. Roma topraklarında işkenceler, ayaklanmalar altında yayılmıştır ve yayılması misyonerlik (ikna) çabaları 900 yıl sürmüştür. Hristiyanlık aslında EŞİT'lik arayışında olan insanların bir aktivist davranışıydı.
İsanın çarmıha gerilmesi mitolojik bir hikayedir.
örneğin MÖ 3.00O lerde Mısır’da Ki (Güneş Tanrısı) Horus’un hikayesi
Horus, 25 Aralık'ta bakire Isis-Meri *tarafından
dünyaya getirilir. Doğumu, doğudaki bir yıldızla birlikte meydana gelmiştir.
3 Kral, yıldızı takip ederek Horus'u bulmuş ve *bu yeni doğmuş kurtarıcıyı
süslemişlerdir. 12 yaşına geldiğinde, cömert bir çocuk öğretmendi. 30 yaşına
geldiğinde ise Anup tarafından *vaftiz edildi ve görevine başladı. Horus'un
birlikte yolculuk ettiği 12 havarisi vardı. Hastaları iyileştirmek ve su üzerinde
yürümek gibi mucizeler gösterirdi. Horus; "Gerçek", "Işık", "Tanrı'nın Oğlu",
"Güzel Çoban", Tanrının koyunu ve bunun gibi birçok farklı isimle biliniyordu.
dönemin ileri gelenleri seküler güçlerini kaybetmek korkusuyla isayi çarmıha germislerdir. on ikilerde karşı çıkıp onu korumamışlardır... güç için isayi feda etmişlerdir... gerçi karşı çıksalar onlarida asacaklardı... komplike bir koltuk kavgasi. bana ilginc gelen. cahiliyet dönemi... yüzmeyi suyun üstünde yürümek olarak tanımlayan... ya da astral seyahat i neden kullanmadılar...
Abi ne güzel yazmışsın
🙏
Cevap
15Cevap
İncilin Yuanna Bölümünde Çarmaha Gerildiginden Söz Edilir Carmıga Gerildikten 3 Gün Sonra Dirilip Göge Yükseltildigi Rivayet Edilir. Bu Arada Yuanna İsa'nın En İnançlı 12 Havarilerinden Biridir. Lakin kuranda Çarmıga Gerilmeden Önce Göge Yükseltildiginden Yerine başka birinin öldürüldügünden bahsedilir.
Yahudi din adamları rahatsız oldular o yüzden. Zaten hristiyanlar ve Yahudiler bu konuda hala atışma içindeler. İsayı siz öldürdünüz diyorlar yahudilere ki haklılar da. İslam'a göre isa ölmedi göğe çıkarıldı falandı filandı o bambaşka bişey söylüyor. Bu konuda en masum taraf bence hristiyanların görüşü
Yorumları okuyunca ne kadar çok cahil kaynıyor lan. Celal Şengör az bile söylemiş Türk milletinin ilkelliğini kültür seviyesinin az olduğunu. Ciddi şekilde cevaplamaya çalışmış olanların söyledikleri bile o kadar saçma ki. Roma uzun yıllar hristiyanlara acı çektirmiş falan daha sonra hristiyanlığı kabul etmiş. Olum İsa olmadan önce hristiyanlık inanışı mı vardı a beynine bilmem naptığım. Hiç mi İncil Tevrat okumadınız? Yahudi din adamlarının İsayı öldürmesinde çok büyük katkıları var. Havari Yehudanın etkisini sor onu da bilmezler ben ksye gerçekten fazlayım ya
@KRALINIZASELAMDURUN. Harika. Yazini. Okuyunca. Caktirmadan. bizi ignelemen. Harikaydi? Harika. dedim cunku. detayli. bilgiler vermissin. verirkende cok. ince. sekilde. bizleri. elestirmissin. iki. yonder. dogru. oldugun. icin. Harikaydi. Onurunu. gercekten. hakettin. cok icten. bir. sekilde. Sagol. Varol. tesekkurler
İslami kaynaklara göre onu ifşa eden düşmanı çarmıha gerildi, İsa için ise Yükseldi kelimesi kullanılır. Yani göğe yükseldiği ve kıyamet vakti geri döneceği ifade edilir. Çarmıha gerilen İsa değildir kısaca.
Evwt bunu biliyorum da neden onu germek istediler bunu merak ediyorum
Waow, teşekkürler
Sevdiği kızı kaçırmış namus meselesi yüzünden abileri germiş
Ah ulan aşk peygamber gitii uğruna
Dönemin en ağır ceza ve ifşa yöntemi fakat zamanla günahlardan arınmak için vücuda verilen zararın, bazıları için cezanın sembolü haline geldi.
Unutma. Carmiha. Gerilen. O degildi. O. Allah tarafindan. Goge yukseltildi. Cunku. Onun. Asil. Gorevi". Kiyametten. Once. Tekradan. Dunyaya. Musluman. Olarak. Gelecek. ve. Herkesi. Musluman. Yapacak. Hz. isa, nin. Asil gorevi. Bu. Bu gorevi. Tamamlayacak.
Psikolojisi bozuk vahşet ruhlu insanlar tarafından öyle katledilmesi isten di
İmansız olduğunu başka hiçbir şekilde anlatamazdın kanks
Ne alaka ben imanlıyım
@siyahvizorlüprens boşver ya her neyse asıl böyle diyenlerin imanından şüphe edicen
Seninde mübarek olsun
Hz. İsa çarmıha gerilmediki
Hz İsa çarmıha gerilmedi ki kuzum
Salı olsaydi da neden salı olacaktı sorun
Öyle bişey olmadı nokta
Çarmıha gerilmedi.
Senin de kutlu olsun.
Eklem ağrıları
İdlfşskfşs
Akıl seviyenle mizah seviyen yarışır ha
Ne o bana mı özeniyosun benim laflarımı bana söylüyosun falan
Haha laflara bak hep benden öğreniyosun heeppp