Hep kadınların özgür olup olmadığı üzerine tartışılır, bugün de erkekleri konuşalım. Sizce erkekler ne kadar özgür? Belki istedikleri saate kadar dışarıda eğlenmeleri, istedikleri mekânlarda takılmaları kadınlara nazaran daha az tenkit ediliyor ama evlenme aşamasında ve evi geçindirme sorumluluğunun neredeyse tamamının erkeklere atfedilmesi ve bunun gibi daha nice sorumlulukların hemen hemen hepsinin erkeklere tevcih edilip omuzlarına ağır yük bindirilmesi erkeğin hürriyetine yapılmış bir darbe değil midir?
Erkeklerin yeteri kadar özgür olduğunu düşünüyor musunuz?
İnsanın sorumluluklarının olması ve bu sorumluluklarını yerine getirebilmesi asıl müthiş bir özgürlük katıyor hayatına. Bunu kavrayabilmek lazım erkek ve kadın olarak. Asıl sorumluklarının bilincinde olmayınca bağlı kalıyorsun hayatındaki insanlara. Ayrıca bir aile kurarken o yapıyı inşaa ederken kadının sorumluklarından çok daha fazla bir yük yüklendiğini görmüyorum erkeklerin. Evet aileyi geçindirmeleri gerekiyor ama bu insan bir aile kurmuş olmasaydı da çalışacaktı para kazanacaktı yan gelip yatamayacaktı değil mi?
Evlenmeden önce sadece kendisini idare ediyordu ama evlendikten sonra komple aileyi. Tamam o sorun değil, etsin ama erkeğin oturup kadının çalıştığı bir aile gördün mü? İşi olmayana hatta onu geç iyi bir işi olmayana kız bile vermiyorlar.
Bence evlilik gibi kurumda, her iki kişide çalışıp evi geçindirmesi gerekiyor. Hamilelik, hastalık gibi durumlar hariç. İslamda erkeğin, karısına karşı görevidir ailesi geçindirmek. Elbette kadın çalışabilir, ki bence bu hayat şartlarında çalışmalı ve her yerde olmalı ama eğer ki Müslümansak şunu bilmeliyiz ki; evi geçindirmek kadının değil, erkeğin görevidir.
E açtım ağzımı ekmek çarpsın, ki çarmış çarpacağı kadar. Benim gibi Gucci kızları çalışmayıp, ev kızı mood bitch forever takılıp yarın bir gün altınları kocasının kuyruk sokumuna kadar terletip zorla kollarını doldurduktan sonra Gelin Evine çıkıp bunlar benim altınlarım şıllıklar diyen Şehriban kılıklılardan olmayacak.
Gidip tipleri ölü dinazora benzeyen akrabalarım kokuşmuş terlerini salona dağıtıp etli pilav yedireceğime kocamlar lahmacun yerim biç. Benimle evlenen adamın stres çekmesi imkansız gibi bir şey. Kocişkom yazılı urfa yediricem sana duy beni ilerideki my husband kocam👌❤
Kesinlikle küçümseyemeyeceğimiz kadar özgürler. Şu an öyle hayat şartları hakim ki toplumda erkek de , kadın da çalışmalı ve aile ekonomisine destekde bulunmalı. Ancak her toplumda görüyoruz ki , erkekler evi geçindirmekde hep esas tutuluyor. Bu bir erkeğin görevidir , ailesine bakamayan birey kesinlikle evlenip ailesini zor durumda bırakmamalı. Ailesi için çalışmak erkeğin zorunluluğu deyil , görevi bu yüzden bundan erkeğin yük taşıyormuş gibi bahsetmeyelim Bence.
Ben demiyorum ki kadın çalışmasın yalnız erkek çalışsın. Yazdığım kadında çalışıp aile ekonomisine destek olmalı. Peki erkek çalışmasın evinde otursun. Peki onun ailesine kim bakacak? söylermisiniz çocuklarda var çocuklar bir yaşa gelene kadar anne bakmalı. O zaman bu evin ihtiyaçlarını kim ödeyecek. Eşi çocuğu olan bir erkek çalışmalıdır çocuğuna iyi bir gelecek mutlu bir hayat bahş etmek içindir. Evlilik imza attım bitti gibimi geloyor size? Hayat şartları ortada.
Bu ulkede en ozgur cins acik ara erkekler ama onlar bile bence yeterince ozgur degil... toplumun kaliplari erkekler icin daha sert... erkek guclu olmali evini gecindirmeli hesabi odemeli asla gucsuz durmamali giyimi kusami babasi dedesi gibi olmali...
Sorumluluk ağır bir yüktür. İdarecilik zordur. Herkesi memnun etmek imkansızdır. Bu devlet yönetirken de böyledir, aileyi yönetirken de... Arada kalırsın, her şey senden beklenir, hep kabahatli sen olursun. Allah anlayışlı eşler nasip etsin tüm bekarlara.
Evlenme kısmına gelene kadar ben çoğu sosyal alanda da ne erkeklerin ne kadınların yeterince özgür olduğunu düşünmüyorum. Her şeyden önce hiçbir birey fikirlerini özgürce dile getirme hakkına sahip değil. Ayrıca her ne kadar kadınları ki kadar çok ve göz önünde olmasa da erkekler de taciz, tecavüz ve cinayetlerle karşı karşıya maalesef.
Kesinlikle kadinlarla kiyaslamak istemem ama ben cogu zaman erkeklerin de ozgur olduklarini dusunmuyorum. Su hayatta en ozgur kisiler bence gencler ki onlar bile o halleriyle ozgur hissetmezler ve baski altinda hissederler. Fakat o anlarin kiymetini genclikleri ozgurlukleri ellerinden gidince anlarlar. Yani hayat acimasizdir zaman en basta insanin ozgurlugunu elinden alir..
Özgürlük zaten yattığın yerden gelmez ne kadar fazla sorumluluk alıp yüksek mertebeye erişirsen o kadar özgür olursun. Karşılıksız özgürlük sahibi birini gördün mü hiç?
Kesinlikle erkekler kadınlardan daha özgür ev geçindirme konusunda genelde erkek kadını çalıştırmak istemediği için büyük yük erkeğe kalır yoksa kadında gayret çalışabilir.
Şahsen ben Türkiyede yaşayan herhangi bir vatandaşın özür olduğunu düşünmüyorum. Sadece adı özgür olan demokrasi ile yönetilen bir ülkede yaşıyoruz ama işte maalesef gerçekler öyle değil :(
Erkek ağlamaz, Erkek adam dik durur, Erkek adam anasının bacısının namusuna sahip çıkar Vs vs bu yargılar varken onlarında özgür olduğunu düşünmüyorum.
Teşekkürler , bu arada bunlar erkeklerin birçoğunun gururunu okşayan , hoşuna giden durumlar ancak nasıl bir yükün altına girdiklerinin farkında değiller.
Bu kisiye agilsine yetsme trszna bagli bisydi bazi kadnlar erkden da ozgurdurur ama genlde erkek ozgurdur gece erkek 12 de gelse sorun olmz ama bizm mmlekte kadn osaate geslese malsef farkli gizle bakrlarr
Değiliz nerede eşitlik gece dışarıda gezebiliyor muyuz biz rahatça karanlıkta kimsenin olmadığı sokaklardan geçerken ödüm kopuyor bişi olacak diye nerede eşitlik soruyorum?