Batılı birinin aşirete gelin olması var mi aranızda öyle olan merak ettim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aile & Toplum konusunda 315 cevap paylaştı. bende doğulu kürt aşiret ne anlattıysan oyum.. Eğer hicbiseye isyan etmiyeceksen eğer erkekler büyükler ne dediyse onu gerçekten yapacaksan hizmet etmeyi kabul edeceksen zorluk çekmezsin. Maddiyat konusunda hiç şüphen olmasın krallar gibi yaşatırlar ama şöyle söyliyim doğuya gelin gittiysen eğer çok büyük hayallerin olmasın varlık içinde yokluk çekersin. istediğin gibi gezip tozamazsın asla aslaaa. Gerçekten gelin olman lazım gerçekten onların kızı gibi olman lazım he bide evlendikten sonra doğuda yaşarsan ohooo iki katı zorluk çekersin. Sen bizim oraları bilmezsin oralar ayrı bi dünya gibi. Fikri zikri aklı kültürü geleneği göreneği örfü adeti töresi. Töre nedir bilir misin bilmem ama hala çok devam etmesede tam ortadan kalkmış değil. Erkeksen krallar gibi yaşarsın kızsan çok çektirirler sana ama yine el üstünde tutulursun sevilirsin sen kendini sevdirirsen yanlış yapmazsan onlar seni daha çok sever ama sen bi yanlış yaparsan yaşatmazlar mahvederler. Özellikle namus kavramı çok önemli bizim oralarda aşırı.. Sen o kapıdan girdiğin an onlar gibi olmalısın o hayatı kabul etmelisin. Sen evlendiğin zaman gözün başkasını göremez hatta bşanma olayları bile nadirdir. Boşanmak isteyen istediği zaman boşanaamz. Giyim kuşama aşırı karışmazlar sadece edepli nerde ne giyinmesini bilmek gerekir. Onun dışında kültür farklışığı açıısından zorlanırsın. Böyle anlattım ama asla için daralmasın özünde çok iyi insanlardır misafirperverlerdir çok sahiplenirler gelinini bile kızı olarak görürler maddiyat açısından zorluk çekmezsin çocuğun olursa el üstünde tutarlar senin benim çocuğum muhabbeti yoktur. He bide kalabalıklardır aile kavramı çok önemlidir kalabalığa alışman lazım kalabalıkta yaşarlar. Ve son olarak eğer kürtlerse ki büyük ihtimal öyledir dil bilmen gerek evde konuşulan ana dil odur çünkü ilk zamanlar yabancılarsın ama ısınırsın sonradan bu arada hangi aşiret? bilirim belki.
124 Yorumla- +1 yıl
Hangi asirettnsin
- +1 yıl
Güzel. iyi bilirim yalnız güzel anlatmış bazı yerlerde elestri n yanlış bende mamxuran asireti
Soran+1 yılErtoşi aşiretinden
Soran+1 yılVeya kalabalık zaten kuma olayıda var
Soran+1 yılBütün dü galiba soy adları eğer yanlış hatırlamıyosam
- +1 yıl
İzolü ilk defa duyuyorum , nerden acaba
- +1 yıl
👍👍
- +1 yıl
Etrafımda tonla Jîrkî var ,)
- +1 yıl
Colemêrg
- +1 yıl
Pir , tu qet çûyi
- +1 yıl
bi taybetî peyam bişîne
- +1 yıl
Attım
- +1 yıl
Sabırrr
En İyi Cevaplar
Ben aşiret kızıyım ama batıda büyüdüm aşiretten biri ile evlenirsem kesinlikle çok zorluk yaşarım ben yaşayacaksam batılı kültüre sahip olanlar daha çok zorluk çeker.
12 Yorumla- +1 yıl
Değerlerini unutan biri bi daha dönemez zaten zor olur , ama yeni girecek biri senin kadar zorlanmaz
- +1 yıl
@Sschopenhauerr değerlerimi unutmadım ki nasıl değerlere sahip olduğumu biliyorum ve herşeye uyuyorum ama zor geliyor
Arkadaşım aşiret kızı ile evlendi düğün deyiz lan bu kalabalık ne çok kalabalık en ufak harekete ters bakma bende mal gibi oturuyorum yemek yiyom aşiretin diğer kızı geldi yanıma beni dansa kaldırdı ananı avradını ben bı garip oldum hyr diyemedim arkadaşlarda gülüyor falan dans ediyoruz kız omzumu falan çok sert falan sıkıyo biseyde demiyorum boynumu eğmeye falan çalışıyo dedim canım acıyo oda sonra şey pardon dedi bende bı tuvalete gidebilir miyim dedim gittim düğün bitene kadar orda kalacaktım da altın takmaya gidicektim tuvaletten çıkınca kız beni sıkıştırdi tuvalette merhaba diyip elini elime degdiriyo bende altını takmaliyim dedim oda tm tabi dedi altını taktım direk kızın abisinin yanına gittim orda bişey yapmadı neyseki abisiyle konuşmadım yanında durmam yetti fena yirttik he
03 Yorumla
Soran+1 yılHahahha bildiğin kız girişmiş sana bişey yapsan hemen dalacaklar
Soran+1 yılO kadar abisi var nasıl cesaret
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
58
Cevap
31Cevap
+1 yılKesinlikle çeker şöyle özetleyeyim öncelikle kültür farklılıkları olucak batılı biri pek kısıtlanmak istemez ama o yörede namus diye nitelendirdiğimiz kavram ağır bastırdığından dolayısıyla kısıtlanır ha birde yorumlarda kuma demişsin böyle olaylar olabiliyor gelinin çocuğu olmuyorsa başka kadını dini nikahına alabiliyorlar ve ilk gelin olunduğunda o evdekiler istemicektir çünkü bu kız bize uygun değil deyip oğullarına kendi yöresinin kızını almak istiyorlardır. Ha birde töreye hala düşkün olanlar var kan davası falan namus hep en planda olur diye düşünüyorum. Bu benim şahsi fikrim tabi.
133 Yorumla
Soran+1 yılŞimdiki hayatımda kısıtlanıyo zaten alışkınım ama kuma gibi şeyden tedirginim
- +1 yıl
Kumayı geçtim onlar aşırı kısıtlıyor biliyorum işte hem ev ev üstüne olmuyor eşini doldurucaklar belki
- +1 yıl
Öyle biriyle evlenmeden önce aynı evde 15 kişi yaşayacağınızı unutma tek mahreminiz yatak odanız olucak onun dışında zor
Soran+1 yılMemleketime gel dedim gelirim dedi ailen bişey demez mi dedim hayır demez dedi
- +1 yıl
Ben pek sıcak bakmadım bu işe ama yinede sen bilirsin çok istiyorsan evlen büyüklerine danış ama
Soran+1 yılBüyüklerim mi asla istemez benim ailemden kimse
- +1 yıl
Büyüklere karşı gelinen evliliklerden pek hayır görmedim açıkçası annenin babanın ahını alırsan yakanı bırakmaz sen bilirsin
- +1 yıl
İpek sen çok film izlemişin ya
- +1 yıl
Yo film izlemek değil muş vartoluyum annem tunceli dersimli tam kürdüm yani üzülerek yöremizde yaşanan olayları anlattım
- +1 yıl
Dediğin şeyler eskide kaldı sizde öyle olabilir ama bizde benim çevremde gördüğüm kadarıyla yok dediğin gibi ,
- +1 yıl
Eskide kaldığını pek sanmıyorum hala babamın peşinde kanlılar var bu olaylar sizde olmayabilir ama olanlarda var anne tarafındada baba tarafındada var bu töre bu arada sen nerelisin
- +1 yıl
İlla ki vardır ama söyleneni genelleyip dışardan bu toplum içine girmemiş bi insanın gözünü korkutmaya gerek yok onu demek istiyorum. Yorumlara baktım da herhangi bir bilgisi olmayan çoğu kişi ordan burdan görüp duyduğuyla bir fikir beyan etmeye çalışıyor , olumsuz yönde. Sebebi de tamamen karalamak yöreyi insanları
- +1 yıl
Nereli olduğumu sordun söyleyecektim aslında da vazgeçtim sonradan.
- +1 yıl
Gözünü korkutmak değil sadece olacakları bilsin tabiki yüzde 100 başına gelicek değil ama olmak kadar olmamakta var bilsin istedim. Bana da herhangi bir bilgisi yok diyemezsin ben bizzat o yörenin içinde büyümüş insanım bizde 15 kişi aynı evde yaşadık beni laf olur diye dışarıya bile çıkarmıyorlardı sonra annem isyan edip ayrı eve çıktığımızda rahatladım. Karalamak asla değil memleketimi asla lekelemem. Sen bilirsin söyleme
- +1 yıl
Sizde öyle olmuş olabilir evet ama bu her yerde böyledir diye bişey yok bunu demek istedim sadece. Ayrıca sana herhangi bir bilgin yok demedim kesinlikle , senin için demedim onu. Öyle densizler gördüğümü söyledim sadece
- +1 yıl
Zaten bende kesin yaşarsın diye söylemedim soruyu soran arkadaş kuma gelir endişesinde bulunmuş bunu aklına getirdiğine göre gelin gidiceği ailede bunu normal karşılayan tiplemeler olabilir yoksa kim evlenirken kumam olur düşüncesiyle evlenir bende ordan yola çıkarak böyle yorum yaptım
- +1 yıl
Evet doğuyu bilmeden kötüleyen seviyesizler var tabi bilip bilmeden bende onlara karşıyım ben sadece olanı söyledim lekelemek yalan söylemektir benim anlattıklarım yalan değil yaşanabilir şeyler ondan yanü
- +1 yıl
Hemfikir olmamıza sevindim :)
- +1 yıl
Bende öyle🤗 hala nereli olduğunu söylemeyecek misin😂
- +1 yıl
Ahahah sen bilirsin söyleme dedin ya en son 😂😂
- +1 yıl
Sormadım say ozaman
- +1 yıl
Sordun sordun da burdan söylemem dmden söylerim ancak
- +1 yıl
Nolucak söylesen bende açık açık yazdım yoruma herşeyimi ama illa söyleyemem diyorsan ulaşırım ben sana
- +1 yıl
Her şeyi çok açık etmeye gerek yok bence 😊 söylerim sana
- +1 yıl
Bekliyorum o halde
- +1 yıl
Ben de bekliyorum
- +1 yıl
Karşılıklı bekleyelim çok mantıklı
- +1 yıl
Yazamıyorum ben sen yazsan yazıcam :))
- +1 yıl
Karşılıklı takipleşiyoruz buna rağmen yazamıyorum diyorsan yazma
- +1 yıl
Evet ben de bunda şaşırdım ya. Xper seviyen mesaj göndermek için yeterli değil diyip duruyor. Değilmiş demek ki
- +1 yıl
Engel yemişim kanka sağol aşösleödpf
- +1 yıl
Ne engeli ya kafayı yedi kaç saattir
Anlamadım - +1 yıl
İstek atıp geri mi çektin
+1 yılNeden zorluk çekesin güzel kardeşim. Aileye bağlı birşey iyi bir Aileyse neden zorluk çekesin ki.
Batılı olmayan biriyle evlensen Ailesi iyi olmasa ozamanda zorluk çekmeyecekmisin çekeceksin bunun Batı Doğuyla alakası yok İnsanıyla alakası var. Ve açıkta konuşayım çoğu Batılı olan Aileler İstanbul'da orda şurada yaşayan Ailelerden daha iyi.18 Yorumla
Soran+1 yılKarışık kafam
- +1 yıl
Çevrenden çok yorum geliyor ki kafan karışıyor hiç birzaman çevreni dinleme Kalbinden geçeni yap. Gördüğün kötü yanları varsa tabiki ozaman başka ama eğer görmediysen çevrenden duyuyorsan Kafanı karıştırılmasına izin verme o kişiyle sen evleneceksin. Sırf Batılı diye öyle düşünme Lütfen önemli olan insanlıkları seni kendi kızları gibi benimsemeleri
Soran+1 yılKendiyle çok uyumluyuz
- +1 yıl
Uyumluysan neyden korkuyorsun? Bak çok iyi biriyse aileside dahi sana kendi kızları gibi davranırlar. Eşin sana iyide bakar. Önce bi tanış ailesiyle Aşiret diye kötü düşünme hemen.
Soran+1 yılBenim her dediğimi yapıyor el üstünde tutacak gibi gözüküyor o kadar söyleniyorum katlanıyo bana ailemden çevremden endişeliyim
- +1 yıl
Siz birbirinizi çok seviyorsanız karşınıza ne zorluk çıkarsa çıksın atlatırsınız önemli olan zor zamanlarda vazgeçmemek. Senin için zorluğa bile göğüs gerebiliyorsa emin ol doğru kişidir o kadar İnsan var ki dışarıda Zorluk denilince arkasını dönüp giden. Eğer Ailen bak ailen diyorum Ailenden başkasına hiç birşeyi de açıklamak zorunda değilsin. Onlar onuna evlenmeyecek, Onu onlar tanımıyor, Kim ne demiş falan diye düşünürsen eğer bu işten hiç bir şekilde çıkamazsın Kaybeden sen olursun. Eğer karşındaki insana sonsuz güvenip sevgisini saygısını belli edip bozmuyorsa senin her tavrını sabırla karşılayıp birşey demiyorsa iyi biridir. Sen ona bu karışıklığı belli ediyorsan kafanın karışık olduğunu hissediyorsa onu Yeterince sevmediğini hisseder. Net olacaksın ona karşı eğer içini kemiren birşey var ise bunu onunla paylaşıp aşman gerekir çevrenle değil. Çevreni dinleyip hata yapma Kalbini dinle eğer şimdi vazgeçersen pişman olursun ileride. Olumsuz yorumlara kulak asma sakın sen kendinden ve ondan nekadar eminsen okadar çevrendeki insanlar saçma yorumda yapsa vazgeçmeyeceğini gördüğü anda susacaktır emin ol buna.
Soran+1 yılNetim aklımı kemiren şeyleri söylüyorum hep. Söz veriyorum gelicem memleketine dedi neler neler diyorum yinede bana dediğin gibi saygısını yitirmiyor
- +1 yıl
Az daha sabret ozaman karşına çıksın ve gerçekten net olduğunu hisset onun.
+1 yılYani bir taraf düşüncelerinden feragat edip uyum sağlamak zorunda yoksa her iki tarafta da sorunlar çıkar. Açıkçası ben kendimi değiştirmek yerine evlenmem daha iyi. Çünkü batılı birinin aşiret gibi aşırı kuralcı ataerkil bir sisteme boyun eğenileceğini sanmıyorum yani denese bile çok mutsuz olur aynı şekilde aşireti olan kişide...
14 Yorumla
Soran+1 yılKuma peki
- +1 yıl
Ay yok artık, sal kız onu sal. Gelmiş soruyor birde.. Ben bu kadar ileri gitmemiştim... Ayrılmakla da kalma engelle her yerden bak çok sinirlendim kuma ne yaa? Kaçıncı yüzyıl bu?
- +1 yıl
Pardon senin başına geldi sandım sormuşsun sadece, boşuna yükseldim:D
Soran+1 yılYok hayır gelmedi
- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılOlay aşiret olup olmaması değil. Aranızdada belki kültür farkı sıkıntı çıkarabilir ama bunun da çözümü tabii ki saygı. Bir evlilikte saygı yoksa aynı şehirden de olsanız sorun olur. İyice aklına takılanları sor, ölç biç ona göre kararını ver. Sonuçta tanıyan sensin. Eğer memleketinde yaşamıyorsa çok da sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum ama dediğim gibi iyice bir ölçmen lazım
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim memleketime gel dedim gelirim dedi
- +1 yıl
İnşallah gelir 😁
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılKürt arkadaşım çok tu lisede işleri kötü gitse madde satışına başlıyolar dikkat et. Karşımızdada oturuyolar aynılar 7 24uyuşturucu evi polis takipte ama. O kadar yüklü altınları nasıl alıyolar sabit on bu zamanda.
03 Yorumla- +1 yıl
Sanıyon
Soran+1 yılOha
+1 yılSen şimdi batilisin ve aşireti gelin gitmek istiyorsun dimi?
Hic zorluk çekemezsin bende aşiretim şimdiki aşiretler hepsi batılı gibi olmuş sadece cok fazla açık giyinmemeye özen göster bu kadar zaten aranızda sevgi varsa bunların hiç biri önemli değil
Mutlu kal 🌸114 Yorumla- +1 yıl
Ayrıca yorumları okudum kesinlikle kulak asma ben bizzat kendim kürdüm ve aşiretim hic bir şekilde oyle sorunlarimiz yok. Bazıları tarla falan demiş arkadaşım kaçıncı yüzyıldasın... ne tarlası ne çalışması 2021den bahsedoruz
Soran+1 yılKuma olayları falan var
- +1 yıl
Yahu ne kumasi eşin seni seviyorsa yedi caddesi gelse senin üstüne kuma getiremez.
Mesela benim bi tanıdığım var eşi kötü bi hastalığı var ve mecburi olarak kendine bi eş getirmeli eşi elden ayaktan düştü iste böyle çok zor durumdada kalinmadikca kuma falan yok hepsi alavere dalavere sana anlatılanlar - +1 yıl
Daha bugün bir kadın soru açmıştı, severek evlendik ama kuma getirdi boşanıyoruz dıye. Bunlar yalan olamaz
Soran+1 yıl@Hayatgercek of hep çıkmaz yol beni bulur
- +1 yıl
@Hayatgercek Oda karakter meselesi kardeşim ama bizde kesinlikle yasak 2. Bi eş bide aşireti bağlı bizim evde kuma keskin bi dille yasaklanmıştır.
- +1 yıl
- +1 yıl
Ama sizde olmaması, yok sayıldığı anlamina gelmez. Kadın şehri terkedecek, mesleği yok bisi yok, karışık durum. Bugün Soru acmış
Soran+1 yılErtoşi de
- +1 yıl
Soyledigim gibi aşireti bağlı, çok mühim nedenler olunmadikca kuma getirilmiyor... asiretlerde yaa kızın çocuğu olmuyordur kuma getirilir ya da zorla evlendiği için kuma getirilir az öncede @Hayatgercek hanim efendinin söylediği gibide egerki severek evlendilerse bence mühim bi konu olduğu için kuma gelmiştir yoksa keyflerine göre asla kuma getirmezler
Soran+1 yılOf bırakayım şu salak işleri
- +1 yıl
Soran+1 yılAmin inşallah o hep yazdı bırakmadı
- +1 yıl
Hakkında hayırlısı olsun 😊
- Aile & Toplum konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılTabii ki de. Aşiretlerin kendilerine has bazı kuralları olabiliyor. Bizde bu iş şöyledir gibisinden. Aşırı kalabalık yaşıyorlar, misafir asla bitmez. Çok karışırlar. Aman aman, dikkat.
16 Yorumla
Soran+1 yılKalabalık sevmem
Soran+1 yılKuma peki
- +1 yıl
Kuma olur evleneceğin kişi seni çocuk için kullanacak sadece, ailesi tarafından alt sınıf gelin olacaksın başka kültür olduğu için bırakın şu kirolari cibayet hep onlardan çıkıyor.. evli bile olabilir..
- +1 yıl
Ve boşanamazsin hiçbir şekilde hercai'ye benzemez bu işler
Soran+1 yıl@magnum_blck hercai ne alaka
- +1 yıl
Yok yani dizilerden görüyorsunuz sonra iş işten geçince siz üzülüyorsunuz
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılBugün biri boşanıyorum, kuma getirdi diye soruyordu. Kaldirabilirim dersen olur...😏
32 Yorumla
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
Işte bu, aldın cevabını. Daha sorgulama
+1 yılKanka deli mi şey yaptı sizi, aşirete gelin olmak göründüğü kadar cafcaflı değildir.
35 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
- +1 yıl
Lüks yaşam vesayre öyle şeyler yok yani
Soran+1 yılVar mi ki doğuda lüks yaşam
- +1 yıl
Ben öyle birşey görmedim kanks, çiftçilik ve tarım ön planda olduğu için tarlada çalışırsın bütün gün
Soran+1 yılAy yok ıstanbul da oturuyor benim tanıdığım
+1 yılHiç düşünme bile aşiretler özellikle kendi ırkından olmayan gelin istemez heleki kültüre uzaksa giyim tarzına uygun değilse
10 Yorumla
+1 yılKonyalı gelinimiz var xd
Aşiret eskisi gibi değil normal gelin oluyon işte sadece çok kalabalık misafirin gelenin gidenin eksik olmaz bu kadar13 Yorumla
Soran+1 yılMisafiri sevmeyen insan napıcak
- +1 yıl
Katlanıcak ya da başka şehirde yaşayacak gelene git diyemezsin herhalde
Soran+1 yılAma tehlikeli diyolar
Farklılıklar var ama bunu onlara misafir olsan daha iyi anlarsin diye düşünüyorum ortami zaten hemen anlarsinda😄 tanışmaya git
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Çok meraklısınız fanteziye ebeeezin hörekesşn görürsünüz
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuzenim de bir hevesle evlendi şimdi boşanıyor üstelik eşi doğma büyüme İzmir ama aslen mardinli, eee ne de olsa kültür çatışması illaki oluyor ve zaten bu yüzden boşanıyor 2 yıl anca kalabildiler
27 Yorumla
Soran+1 yılBuda ıstanbul büyüme
Cevap sahibi+1 yılİşte fark etmiyo canımın içi kültür çatışması her türlü olabiliyo ve evlenince gördü eşinin asıl davranışlarını ve zaten birini tanımak için aynı evde yaşaman gerekiyo ehh o zamanda iş işten geçmiş oluyo
Cevap sahibi+1 yılEvlilik bir çeşit kumar şans işi
Soran+1 yılOlmaz öyle şey umrumda değil benim aşiret diyor buraya gel benim memlektetime dedim gelirim dedi ailen tepki gösterir dedim göstermez dedi
Cevap sahibi+1 yılBilemiycem canım nereliler?
Soran+1 yılBitlis tatvan
Cevap sahibi+1 yılAy hemde en kuralcı olanları , allah mutluluk versin canım ama dediğim gibi evlilik sevgili olmaya hiç benzemez iyi düşün tart ona göre o yolda ilerle çünkü Türkiye'de boşandığında biliyosun hiçbişiy artık eskisi gibi olmuyo
- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılbence evet çünkü senin gördüğünden tamamen farklılar
23 Yorumla
Soran+1 yılGörmedim
- +1 yıl
ay gördüğünden derken yetiştirildiğin tarzdan daha farklı yaşıyolar demek istedim
Soran+1 yılNasıl
Ailesi seni severse zorluk çekersin evet ama çok fazla olmaz bu. Ortama uyum sağlamak adına filan çekersin o zorluğu işte, dediğim gibi aile seni sever destek olursa pek sıkıntı olmaz.
00 YorumlaHayır zorluk çekmez sanki farklı bir dünya zaten gelin olarak geldiğin aile seni kabullemis demektir zorluk yaşamazsın
06 Yorumla
Soran+1 yılKuma
Soran+1 yılVar mıdır ki
Soran+1 yılEvet de doğulu öyle biliniyor ya ondan dedim
- Aile & Toplum konusunda 405 cevap paylaştı.
+1 yılNedir bu aşiret arkadaş , bol gelen gidenin olur asıl aşirette gelinler bol bol hizmet edip xçocuk yapar ne güzel
10 Yorumla
+1 yılAşiret kızıyım ve aşiret öyle Tv'de gösterildiği gibi değil yahu.
18 Yorumla
Soran+1 yılKuma peki
- +1 yıl
Hayır tabiki bu yaşıma geldim görmedim.
- +1 yıl
Hangi aşiret peki.
Soran+1 yılErtoşi
- +1 yıl
Onu bildiğim kadarıyla düğünleri biraz abartılı olur geleneksel elbiseler çok fazla davetli yani aile içinde yaşam şekillerini bilmiyorum. ya kuzum sen anca onlara sorarak tanıya bilirsin şu an sana doğru bir bilgi veremez burda sana kimse
Soran+1 yılÇok kalabalık ama kıyafetini düğününü bilmiyorum bende
- +1 yıl
Peki gelin gidecek olan senmisin
Soran+1 yılYani konuştuğum kişi ordan. Ben ailemi akrabalarımı düşünüyorum. Tek kızım verirler mi
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılBirçok canlı kendi doğal ortamından çıkınca sıkıntı çeker
20 Yorumla
+1 yılZorlanır tabiki de , kültür uyuşmazlığı olur, sorun olur, sıkıntı olur. Hee şu an iyi olabilir ama içine girince aile'nin sıkıntı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı. Olaya aşiret olarak değil kültür farkı olarak bak. Uyumlu olup anlaşılabileceği sanmıyorum.
02 Yorumla
Soran+1 yılÇook uyumluyuz
+1 yılEfe torunu aşiret çocuğuna karşı uuu iyi film çıkar bundan türk senaristler görün beni
011 Yorumla- +1 yıl
Ertoşi aşiretiyse git git
Soran+1 yılNeden gidiyim
- +1 yıl
Çok oturaklı adamlar Türkiye'nin en büyük aşireti passatları yok ama mercedesleri var sakaryada kürt bi kadına ırkçılık yapıp şiddet uygulamışlardı 170 arabaya bi bindiler ordan devlet zor geçti önüne namussuzluk dışında kadına el kalkmaz diye biliyorum Ertoşi aşireti sevmilmez mi ya Ertoşi Şerefhan'a ve Van Başkale'ye selam olsun dostluklarıda iyidir
Soran+1 yılPeki ya kuma
- +1 yıl
Yok o iş yeni gençlerde
Soran+1 yılGeçnler mi yapıyor artık
- +1 yıl
Kuma işi yok yani
Soran+1 yılEmin misin
- +1 yıl
Evet
Soran+1 yılİnşallah öyledir tedirginimde
- +1 yıl
Ertoşi Aşireti buralara kadar geldi mi ya 😂😂
+1 yılBiri var aşiretten peşimden uzun zamandır peşimde kaçıyorum
014 Yorumla
Soran+1 yılNeden bırakmıyor
- +1 yıl
Buldum seni kaçırmam diyor, evlenmek istiyor
Soran+1 yılTakıntılı ha
- +1 yıl
Takıntı değilde hayalindeki gibi biriymişim
Soran+1 yılEe peki sen ne diyosun
- +1 yıl
Şu an evlilik planım yok
- +1 yıl
@Setrha kaçtığım sadece o değil ki bu ara sürekli kaçıyorum
Soran+1 yılBırakırsa iyi
- +1 yıl
Ben de bela çok ya, oradan buradan kahve içmeye gelen oluyor durmadan
Soran+1 yılHahaha nereye geliyor
- +1 yıl
Hayırlı iş için kahve içmeye eve gelecekler iş ya da dışarıda bi gezsek içimiz açılsın biz gençmişiz
Soran+1 yılKomik😂😂
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Ben bir aşiret kızı olarak bile bizim kurallardan bunalıyorum batılı biri gelemez böyle şeylere
10 YorumlaTabi ki çeker asirete gerek yok manisali biri trabzonlu biriyle bile zorluk cekiyo
10 Yorumla
+1 yılceker cnku o tarafin insanlari cok ata ve anaerkil urasilmaz😂
10 Yorumla
+1 yılBen de aşiret kızı ile evlenmek istemem açıkçası bunlar damada nefes aldırmaz
00 Yorumla
+1 yılİlk başta çekebilir
Örf adetleri farklıdır çünkü00 Yorumla
+1 yılZorlanır arada dağlar kadar bir kültür farkı var yuvarlanıp gider🤷🏻♀️
00 YorumlaEvet zorluk çeker. Kültür uyuşmazlığı ortaya çıkar.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 321 cevap paylaştı.
+1 yılKültür şoku yaşarsın. Ben parama bakarım diyorsan sen bilirsin.
00 Yorumla Biraz alışma süreci olur, zorlanabilir ama sevdikçe alışır.
00 YorumlaOlmaz önemli olan eşiydi zaten kafalar uyumlu olmasaydı hic olmazdı
01 Yorumla- +1 yıl
Malesef bizim ülkede aileler evleniyor :(
+1 yılBüyük ihtimal çeker, çekersede hak eder öyle bi salaklık yaptıysa :)
11 Yorumla- +1 yıl
Hic üzülmüyom böylelerine valla hahahadkdlflfkdk
+1 yılBen aşiret kızıyım misal bizde pek sorun olmaz ama genel olarak baktığında olabilir yemek yapmasını bilmelisin, cok acık giyinöemelisin ve en önemlisi malesef bakireliğe coğu önem veriyor bakire olmalısın://
00 Yorumlalililiiiiiiii Ocağım söndü nasıl belladır bırakıp gitti Knk çiğ köfte veya Ne bilim, yaniii Et, ett etttttt adana dürüm Flnnn flnn, kuzu çevirmee, bunları hergün yersin peki değer mi evtttttttttt
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki ben et yemeği sevmiyorum o nolucak
- +1 yıl
😂😂😂 et sevmiyorsan gitmee
Güzelmiş
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe aşireti ya insan mı kalmadı burda bi kız soru sormuştu kendi mesleğimi bile yapamıyorum diye doğululardan uzak durmak gerek
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTabi ya öyledir
Cevap sahibi+1 yılYaw he
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hayatını karartacak sonra burada ağlamaya gelecek gibi duruyor
21 Yorumla
Soran+1 yılOlur mu
+1 yılIllaki zorluk çeker aşiret dediğin çok farklı bi ortam heleki batıdan giden biri için baya bi zorlayıcı olur
30 YorumlaBende doğuluyum ama aşirete gelin giden maldır net öyle filmlerde falan gördüğünüz gibi değil evet zengin olabilirsiniz maddi sıkıntınız olmayabilir ama sürekli evinizden misafir eksilmez
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEvet çok zor, doğru düzgün dışarı çıkıp gezemezsin, istedğin kıyafeti giyemezsin ben tavsiye etmem
00 Yorumla
+1 yılAynen kanka biz aşiretiz günde 4 öğün adam kesiyok yeni gelinlerimizde mide temizliyor şırdan için cjxllslsls
01 Yorumla
Soran+1 yılPeki ya kuma😂
+1 yılBeğenmiyorsan evlenme. Buraya gelipte GERİCİ VE AYRIMCI sorular sormaya hakkın yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılBeğenmemek değil. Endişelerim var sadece
- +1 yıl
Sen ve senin zihniyetinde ki insanlar bitse keşke bir an önce
+1 yılBatı deyince, dün güneş batmadan tarlayı sulayam dedim emine yengene. Yok çamaşır yok bulaşık derken güneş battı.
03 Yorumla- +1 yıl
Sanane emineden sen işini etseydin amca
- +1 yıl
O olmadan iş yapınca gafama odunla vuruyo guzum
- +1 yıl
Aaaa olmaz öyle şey yapma etme emine dee
+1 yılBirkaç dizide böyle bir şey işlenmişti hiç sevmemiştim aşırı sıkıcıydı. Soruya gelirsek çeker.
00 Yorumla
+1 yılsizdeki bu aşiret merakı nedir
20 Yorumla
+1 yılTatlı bir zorluk olur bence
08 Yorumla
Soran+1 yılNiye
- +1 yıl
Yeni bir dünyaya girişinden kaynaklanan merak , heyecan , ufak tatlı telâşlar. Yeni doğmuş bir bebek gibi her şeyi sıfırdan öğreniyor , bir bebek nasıl kendi çapında hayata ufacık elleriyle sarılıyor yeni şeyler öğrenip uyguladığında tatlı bi komiklik yanında şirin bir çaba oluyor ise gelinde de öyle. Tabii insanın sosyal yönü hasebiyle bu her zaman mümkün olmasa da çoğunlukla öyle bence
Soran+1 yılPeki ya kuma
- +1 yıl
Ne ya kuma?
Soran+1 yılGetirirse
- +1 yıl
Aşiret çocuğu kuma getirir diyosun yani?
- +1 yıl
Kuma getirmiyorlar aksine eşlerine cok değer veriyorlar
- +1 yıl
Ben anlamıyorum ki hangi zamanda yaşıyor bu kuma diye tutturan arkadaşlar. Yok öyle bişey bir aşiret çocuğu olarak söylüyorum
Gizli Üye(18-24)+1 yılAllah aşkına az türk dizisi izleyin 2021 çeyiz batı doğu arasında be fark olabilir onlarda insan o saçma sapan töreler geçmişte kaldı
00 Yorumla
+1 yılValla bizimkiler çekti
06 Yorumla
Soran+1 yılSizinki kim
- +1 yıl
yengemler
Soran+1 yılNasıl çekti
- +1 yıl
Sülalem burunundan getirdi
Soran+1 yılAşiretsin yani
- +1 yıl
Evet
+1 yılİyy keko keko şeyler türk mü kalmadı ülkede
10 YorumlaAşirete gelin giden her türlü zorluk çeker
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle çeker. Kültür çatışması olur.
10 Yorumla
+1 yılTabiki çeker kültür farkı çok büyük
10 YorumlaKaçınılmaz bir şey bu illa ki zorlanır.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 529 cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle zorluk çekmez
00 Yorumla
+1 yılNiye zorluk çeksin ki
00 Yorumla
+1 yılÇok fazla zorluk çekersin
00 Yorumla
+1 yılBizim aşirete aldım benim beyi çok zorluk çekmedi
00 Yorumla
+1 yılAaaaa miraaaaan evet ceker kanka
00 Yorumla- Devamını Gör (29)
Devamını Gör(74)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında