Kalıcı dövme deri altına yapıldığı için abdest ve gusle mani değil. Ama günah. Peygamberimiz lanet okumuş yapana da yaptırana da. Hepsini geçtim, güzelim tenini dövme ile kirletme. Sana katacağı hiçbir şey yok. Senden götüreceği çok şey var.
Dövmenin hiçbir türlüsü boyanın hiçbir türlüsü su geçirmez. Suyu altına alıyor olsa zaten anında dağılır. Zararlı olmasa zaten dinde yasak olmaz. Vücuda büyük zararları var. Yapmayın lütfen.
Eğer dövme iğne ile yani kalıcı yapılırsa deri altında kaldığından su geçirir ve abdest geçirir ama geçici dövme derinin üst tabakasında olduğundan su o yüzeye temas etmez ve abdest geçmez.
Dövme dinen günah olarak kabul edilir yani dini yönünü düşünüyorsan eğer dinen haramdır.
Abdest geçerli olur çünkü dövmede deri altına boya veriliyor yani bir katman oluşturulmuyor , cilt emici özelliğini kaybetmiyor. Günah kısmına gelecek olursam bazı hadislerde peygamberimizin dövme yaptiranlari Allahın rahmetinden uzak kalacağını söylüyor. Yani caiz değildir.
Hadislerle belirlenen açıklamalar var ama, ben yaptırdım kendi iradem ile ve kendimce sakınca görmüyorum, öyle çok Battal değil üç tane dövmem var ve araştırmalarım sonucunda sakınca bulamadım
Daha önce içki içtin mi? Birisiyle öpüştün mü ya da daha ilerisi? Domuz eti yedin mi? Hiç bir canlıyı öldürdün mü? Önce bunlara cevap ver ben de senin soruna cevap vericem.
İçki içmedim içmem haram. öpüşemdim evlenmeden biri bana dokunamaz, domuz eti ben onunmisminş bile ağzıma almam, bir canlıyı eğer yanlışlıkla zarar verdiysem Rabbim affetsin ama bilerek asla
Kimse sütten çıkma ak kaşık değil. Günahlarımız illa ki var. Kaldı ki ben bile bile yapıyorum. Demek ki sonuçlarına katlanmaya razıyım. Sen razı değilsen hiç birini yapma. Ya da yaparsan sonuçlarına katlanırsın.
Araştırdım kuranı kerimi 3 kez Türkçe okudum. Ateist arkadaşım var onunla çok sohbet ettim. Tasavvufa baktım, ateist felsefeciler okudum ve din felsefesiyle karştırdum