+1 yılGünah Olan Onca Şey Varken...
Bunamı Takıcaz şimdi?
Allah bize niye dövme yaptınız gelin bakiiimmm demedimmi l*n size dözme yapmayın die falan fırça çekmiycek...
Batıllaşıp yobazlaşan bir islam dünyasında yaşıyoruz Kuran-ı Kerim hiç değişmedi ama dini anlayış çok deişti...
Yok o günah bu günah... Allah yakıcak allah taş edicekk...
ALOOOO ALLAH BİZİ SEVMEK İÇİN YARATTI VE YARATTIKLARININ ARASINDA EN ÇOK BİZİ SEVİYOR UYANIN KENDİNİZE GELİN ALLAHTAN KORKMAKTANSA ALLAHI SEVİN BİR İŞE YARAYIN HER İŞİNİZDE ALLAHTAN KAÇARAK YAŞIYOSUNUZ BEE KORKUDAN DÖVME BİLE YAPTIRMIYOSUN TAMAM KORKUYOSUNDAAA SEVGİ var mı SEVGİ?
SEVMEN KORKMANDAN DAHA ÇOK ÖNEM TAŞIYO BUNU ÇÖZDÜN İNŞ.230 Yorumla- +1 yıl
Algısı bozulmuş bir kitleye dönüştük...
Hakkı Batıl İle Karıştırmayın Diye Ayet Var...
Allah insanların dış görünüşlerine ya da mallarına değil kalplerine bakar diye hadis var :S
EE? burada anlatılmak istenen şeyleri niye görmezden geliyo millet...
Bu din hoşgörü dini herşeyin yasak olduğu batıl ve sıkıcı bir din değil... - +1 yıl
Sizi görmek büyük şeref :) Selam olsun Kerem dostum :) KUR'AN YETER. ALLAH YETER bize :) GERİSİ BATIL.
- +1 yıl
Kur'an'ı incelemediğin için böyle konuşuyorsun. O çarşafı hahamların kadınlarıda giyiyor yani Yahudiler bence bir kez daha düşün :)
- +1 yıl
1. si Ankarayla ne alaka? okadar saçma girmişsin ki konuya cevap bile veresim gelmedi...
2. si İslan dini zaten kolaylıklar dinidir Ferahlık dinidir :) İslam dinine zor dersen hatalı olan sen olursun ben değil...
3. sü bu din Gerçek sahiplerine ferahlık Sahte insanlara ise bir çok zorluk getiren bir dindir :)
Zorluk yaşıyorsan yanlış yerdesin demektir...
Allah bizi düşünebilen varlıklar olarak yarattı...
Sınavımızda ne kadar düşünebildiğimizle ilgili...
Süprizli sonları severim...
Kuran-ı kerimle aram iyidir...
Bilim kitabı olarak okudum ve okumaya devam ediyorum...
Kuru kuru okumak yerine gerçekten açıp oku ozmn sende anlarsın...
Ancak allahın gözünü kör ettiği kalbini mühürlediği kişilerdensen asla gerçeği göremezsin...
Kuranda bu açıkca yazılıdır... - +1 yıl
arapcasını okudum 1 kere. 4 tanede ayrı ayrı meallerini okudum. bu konulara çok düşkünümdür. bir çok ayet var eller dahil heryerinin örtülmesi gerektiğini söyleyen. artı bunu bilmek incelemen lazım değil. islam dini hakkında bilgili insanlardanda bilgi alabilrsin. cübbeli ahmet hoca vs. dövme konusuna gelelim her insan ayrı söylüyor. biri abdest geçirir biri geçirmez diyolar. ben kuran meallerinde rastlamadım. ve kuranı incelemen için iyi derecede arapcan olması lazım. meallerin çoğunda değiştirilme var. 4 ayrı ayrı meal okuyup karşılaştırma yaptım ben. benim abim müftülükte memur şuan. ve dinine düşkün oda aynı şeyleri söyledi. dövme konusu çok tartışılan bir konu
- +1 yıl
Ankara çok alaka kardeşim. bende ankaralıyım 18 sene yaşadım ankarada. ve sadece benim değil türkiyede ki herkes bilir. Ankara nifusunun yüzde75 nin dinle alakası yok. misal erzurumda ramazan ayında bir tekel bayii açık görsünler linç ederler. ama anakarada bildiğimiz gibi çoğu pavyonlar açık. ben islam dinine zor demiyorum bir sohbette dinledim dedim. ve hoca haklı. sen hayatını yaşa dünyada karılar kızlar gelsin gitsin alkoller falan ee sonra benim içim iyi. yok öyle bir dünya sonuçta ahiret için hazırlık yapmaya geldik sınava geldik dünyaya. zorlukları var.
- +1 yıl
Besmele ile başladığın ve niyet ettim diyerek niyetin neyse söyledikten sonra artık niyet ettim abdest almayamı dersin ne dersin bilmem...
Tövbe haşaaa allah senin ne amaçla o işe başladığını bilmeyecek kadar bilgisiz olsaydı bukadar şeyi yaratamazdı dimi...
Ameller niyetlere göredir... Böyle basit anahtarları kullanmak varken zor yolu seçmek niye...
Sınavımız bu... Anlayın artık...
Hakkı batıl ile karıştırmayın diye söylemiş allah...
Bugün resmen put perest gibi bişy olmuş millet...
Simgeler semboller prosedürler tamam !!!
Ama islam ruhu yok dini ruh yok ölmüş amacın dışına çıkılmış batıllaşmış karartılmış...
Uyanık olun yha yapmayın böyle şeyler... - +1 yıl
O dinlediğin hocalarada akıl vermiş allah sanada akıl vermiş allah :)
Sen neden allahın verdiği aklı kullanarak hareket etmiyosunda başkasından duyduklarına inanıyosun...
Allahın bizi yaratmasındaki en büyük neden düşünmemizdir...
Bizim düşünmemizi seviyorrrrrrr...
Kimseye sorma aklına takılan herşeyi allaha sor allahım bu niye böyle bu nenden böyle... Sor ne varsa sor...
Çünkü o bizi soralım diye yarattı her şeyi anlamak isteyelim diye yarattı...
Sen allaha sormak varken gidip hocaya soruyosan çok yanılmışsın ve allahı anlamayanlardansın...
ALLAHI BİLMEKLE ANLAMAK ARASINDA DAĞLAR KADAR FARK VAR... - +1 yıl
Çok doğru söylüyorsun dost ama anlamazlar boşver. Allah kendiside diyor onlara ne anlatsan boştur tarzında bir ayeti var.
- +1 yıl
o zaman neden okula gidiyorsun neden matematik görüyorsun senin aklın yok mu başkasından öğreniyorsun? benim gittiğim hocalar kötü bişey demiyor ne amacı olabilir ki? adam dinimizde yapılması gerekenleri söylüyor. yanında bir kuran her söylediği lafı ayeti kanıtıyla gösteriyor. bilgili insan olarak görürüm ben onları. geliçelim diye akıl veren arkadaşlarım olacağına içki içme namaz kıl diyen hoca olsun adamın bir zararı yok bana. zorla bişey yaptırmıyor adam bildiklerini öğrendiklerini anlatıyor.
- +1 yıl
Dostum Lise 2 de durumu çözdüm ve okulu bıraktım...
Şimdi kendi evimde oturmuş senin aklının alamayacağı konularda teoriler ver tezler hazırlıyorum
Ünide okuyan bir çok arkadaşım var Ve bir çoğu benden yardım istiyor konu istiyor
Benim felsefem Bilmek istemediğim hiçbirşeyi bilmemek...
Sadece bilmek istediklerimle ilgilendim...
Okul gelecekte iyi bir meslek sağlaya bilir ama çöp kutusu gibi bir insan olarak yaşarsın...
Diğer insanların istediği şeylerle doldurulmuş bir insana dönüşürsün
Buda seni kalıplaşmış kitlenin bir parçası yapar...
Asla kendi fikirlerin olmazzzz... - +1 yıl
başta söylesene gardas öyle felsefen olduğunu. ama yanlış yoldasın. anlatmana göre aracı yok senin aranda herşeyi mantıkla hallediyorsun düşünüyorsun. bilmek istediğini biliyorsun yani işine geleni. bişeyleri araştırman öğrenmen güzel ama ileriyi düşünemiyorsun. okulu bıraktım diyorsun. üniverstede okuyan arkadaşların bişeyler öğrenirken asıl odun gibi kalacak olan sensin. dinden ayrı dünya yaşam koşullarında öyle olucak. değer verilmicek sana. iş için gittiğin yerler ya hammallık yaptırcak ya başka bişey ne bilgin olduğunu düşüncek. ileride pişman olucan. şunu unutma dini ööğrenirken dünya yaşamınıda sürdürmen lazım
- +1 yıl
: ) O senin dediklerini yapmak için kimsenin kölesi olmama gerek yok...
Zaten benim düşünme yeteneğim bana gereken parayı kazandırıyor :)
Odun olma meselesine gelince :)
Odun olanların dünyasından bakınca ben odunmuşum gibi görünüyor olabilir ama...
Burdan bakınca Herkes Odunmuş gibi duruyor...
Bunu anlaman için benim penceremden bakman gerek...
Benim penceremden bakmak için kendi beynini kullanman gerek başkalarınınkini değil ;) - +1 yıl
şu an kölesi değilsin belki insanların ya da sen öyle sanıyorsun. ama ilerde emin ol kölesi olucan. beyin yetmiyor öyle olsa bilim adamları o kadar okuyup araştırıp bir yere gelmezdi. beyin nasıl para kazandırıyor onu anlamıyorum. ama ben hayatımdan memnunum. üniverste okuyorum artı müzisyenlik yapıyorum. cebimde param var. sazı öğrenesiye kadar uğraştım çalıştım. şimdi meyvesini yiyorum. insanlar arasında saygınlığım var emir veren yok. hayat budur işte bunun tadına varman lazım. kaliteli yaşamı tatman lazım çalışıpta tadabilirsin uğraşarak. benim babamda ilkokul mezunu. afedersin eşek gibi çalışıyor. yetişemiyor hasta kardeşim var. gerçekten üstün zekalı derler babama ama binlerce kez pişman. adam yerine koyulmuyor. ve bunu kendi belirledi zamanında herşey okumak mı dedi herşey çabalamak mı dedi ve mutsuz son eli ayağı yağ içinde hasta çocuğunun çoğu zaman kemoterapi ilaçlarını alamayan bir tır şöförü.
- +1 yıl
:) Tarih boyunca bilim insanlarının ardından deli diye atıp tutanları saymazsak sen haklısın
Bilim insanlarının diğer kişilerin fikirlerine katılmak yerine Yeni fikirler üreten kişiler olduklarını saymazsak yine sen haklısın...
Anlamıyor olmanı anlamıyorum... Anlatmak istediğim şeyi senin anlamayacağını anlamayan kişide benim...
Sen İse Her Şeyi Anlayansın Ne Tuhaf :)
Galiba Senin Fikirlerinde Diğerlerininki Gibi Aynı Renkte...
Beyaza Bakıyorsan Sana Siyahı Anlatmam Mümkün Değildir...
Bunu Sadece senin için söylemiyorum ama hepiniz aynı yöne bakarken bazılarımız farklı bir yöne bakıyoruz Ve siz bizleri deli olarak nitelendiriyorsunuz...
Çoğunluk olmanız normalliğinizi ifade etmez...
Size göre birkaç şey anormalken bize göre bir çok şeyin anormal olmasıda kaçınılmaz
Ancak siz kendinizi ne derece normal hissediyorsanız ben ve benim gibilerde o derece normal hissediyor...
Aradaki Tek Fark Biz Size Asla Anormal Demiyoruz
Sana Anlatabilmeyi Senin Anlamandan Daha Çok İsterdim - +1 yıl
Madem sazı öğrendin Durmadan aynı notaları çalmak yerine Kendi notalarını üret...
İşte ozaman gerçekten sazı öğrenmiş olursun anlatmak istediğim şey bu...
Eğer daha önce düşünülmüş bir şeyi düşünüyorsan sen düşünmemişsin demektir... - +1 yıl
şimdi hemşerim mantığımı ben her zaman kullanırım. din konusu hariç. dinde mantık aranmaz buna inkar edemezsin işte mantık aramaya kalkarsan zaten müslüman olmaktan vageçersin dinsiz olmaya karar verirsin. bir çok ateyiz arkadaşlarım var. neden dinsizsin diyorum islamın mantığı yok arıyoruz bulamıyoruz diyolar. dinde bize ne öğretirilse yaşamak zorundayız. ALLAH aracı yollamış zaten bize. seni anlamak güç gerçekten okulda en az 13 tane ateist arkadaşım var. konusmaların aynı hiçbir farkın yok diyebilirim. ama ALLAH diyorsun. dini korkutucu şekilde anlatmaktan kasıtları işte azrail gelicek korkunç şekilde vs. bunlar yanlış. asıl dinimiz ergenlik çaığa girmeden önce kolaylıklarla yaklaşılmalıdır. çocuklara ALLAH taş eder denmemeli onu sevdirmeliyiz. ama gel gelelim sen kimseye kölelik etmem diyosun kimseye. ALLAH Ve mâ halaktul cinne vel inse illâ li ya'budûni. demiştir. açıklamasıda ben insanları ve cinleri bana kulluk etsinler diye yarattım. demiş.
- +1 yıl
Bana Kulluk Etsinler Diye Yarattım Demişse Kulluk Edilecek Yer Bellidir...
Onu anlatmaya çalışmak mantık değildir...
Anlamaya çalışmakta mantık değildir...
Mantık sana göre güzel olanı yapmaktır...
Sana göre siyah güzelse
Bana göre beyaz güzelse
Bence sen mantıksızsın
Sence Ben Mantıksızım
Ama ikimizde mantığımızla karar veriyoruz :)
Nasıl bir çelişkidir bu?
Asla ateizm düşüncem yok...
Allah korusun...
Hz Musa ( a. s ) nın da dediği gibi cahillerden olmaktan allaha sığınırım...
Kimseye kulluk etmem... Allah herhangi bir kimse değildir...
Bunu böyle algılaman yine kalıplaşan zihniyetinden kaynaklıdır...
Diyorum ya başka yönlere bakıyoruz ama aynı konuyu konuşuyoruz...
Sen bana baktığın rengi anlatıyosun bende sana baktığım rengi anlatıyorum
Sen siyahı anlatıyosun ben beyazı anlatıyorum ikisini birleştirmemiz mümkün değil birleşirse ikimizin dediğide doğru olmaz Beyaz ve siyah karışınca gri olur yine birbirimizi anlamayız... - +1 yıl
ha işte dedin ya Hz Musa ( a. s ) nın da dediği gibi cahillerden olmaktan allaha sığınırım... allaha her zaman sığınıyoruz. ama allahla birebir bağlantı kuramıyacağımız için neler yapmamız gerektiğini cahillerden değil bilgili insanlardan öğrenebiliriz. şu an bir soru sordum bir bilen vardır diye. neden sordum? yarın bir hata yapmayım diye. ne yapayım başka? haşa allahla birebir bağlantı kurup soramam.
- +1 yıl
allahın seninle normal insanlar gibi konuşmasını bekleme... allahım bambaşka bir anlatma yöntemi vardır... Sen sorularını sor bak nasıl cevaplar verecek...
Zaten allahın peygamberler gönderme nedeni budur...
İlk insanlar puta taparken yine yaratıcıya inanıyorlardı ama neye inandıklarını bilmedikleri için inanacakları bişey yapmaya karar verdiler...
Durmadan sorguladılar... Nasıl Yaratıldık diye sordular...
Allahda cevap olarak peygamberleri ve kitaplarını gönderdi...
:) Direk seninle konuşsa ona %100 inancaksın sınavın anlamı kalmıycak o zaten sen onu görmeden duymadan ona inanma oranını test ediyor...
Olmamasına rağmen var olduğunu düşünüp düşünemeyeceğimizi sınıyor...
Aslında bir işkence ya da bir zulüm yok...
Çok tatlı ve sevgi dolu bir oyun var :)
Anlaya bilene... - +1 yıl
anladım o zaman ben alkole başlayım hırsızlık yapayım zina yapayım ama allaha inanıyorum yani. böyle müslümanlık hangi kitapta var? yok çok saçma düşünüyosun yani gerçekten gülüyorum sana. senin kafan çok karışmış. insanlara yanlış fetvalar vererek günaha giriyosun neyse herkesin düşüncesi her koyun kendi bacağından asılır. ben dinimize göre uygun görülen din adamlarını dinlemeye devam edicem sen kendi dinini oluşturmaya devam et iyi aksamlar
- +1 yıl
ANLAMIYOR OLMANDAKİ TEK NEDEN ŞU !!!
“Allah onların kalplerini ve kulaklarını mühürlemiştir, gözlerinde de kalın bir perde bulunmaktadır ve onlar için büyük bir azap vardır.” (Bakara, 2/7) - +1 yıl
Sana ne desem ters anlıyosun :) inş allah açar gözünü kardeşm... iyi geceler.
- +1 yıl
Sana ateist demedim ki :) Herşeyi Zıt anlıyosun çok tuhaf
www.sorularlaislamiyet.com/.../...der-misiniz.html
Link i incele biraz tam anlarsın inş. - +1 yıl
Lan mal aga ALLAHI SEVEN HZ. MUHAMMETİDE SEVER HZ. MUHAMMET DÖVMEYİ YAPTIRANLARINDA DÖVMEYİ YAPANLARIDA LANETLEMİŞTİR YANİ EYER DÖVMEYİ YAPTIYSAN YA DA YAPTIRDIYSAN ANNANIN * ! NA SICAK ŞİŞLER GİRECEKTİR OR0SPU ÇOCUĞU SEN NE KAFADASIN YÜCE ALLAHIN YANINA GİDİNCE SENDEN KORKMUYORUM SMA SENİ SEVİYORUM O YÜZDENMİ DÖVME YAPTIMI DİYECEKSİN YA Bİ SG T OLUP GİTSENE
- +1 yıl
Alkışlamak istiyorummm👏👏👏♡
En İyi Cevaplar
Ben sonradan müslüman oldum müslüman olmadan önce dövme yaptırmıştım. müslüman olduktan sonra bir din hocası önceden yaptırdıklarının günahı yok dedi. kafama yatmadı gittim araştırdım. dövme yaptırmak günah falan diye birsey yok yalnız vucuduna bilerek hasar vermenin günahı var. sonucta isteyerek bize verilen vucudun orjinalliğini bozdumuz için ( bu verilmiş bedeni beğenmeyip üzerinde düzeltme yapma anlamınıda taşır) günah kardeşim :D yani sırf dövme konusuda değil. canın sıkılır koluna faça atarsın oda günah. abdest geçmesi falan ilgisi yok yani.
00 Yorumla
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Dövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz.
(Kaşlarını incelten ve dövme yaptıran lanetlenmiştir.) [Ebu Davud]54 Yorumla
dövme değilde kalıcı makyaj boyasıyla 5 senelik yapılan dövmeler var, deri altına girmiyo, bu nedenle zaten su da geçiriyo,5 sene sonra üstünden geçersin. Hatta sıkılırsın sildirmek bile istersin :)
08 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
45Cevap
Arkadasim gusül abdesti ve abdest alabiliyorsun lakin vücudunuza zarar verdiğin ve değiştirdiğin için günah. Dinen vücudu değiştirmek guzellesmek için veya dikkat çekmek için vücutta yapilan degisiklikler caiz değil diye biliyorum, bu durumda "kas aldirmak, sac boyamak, lazer epilasyon, ağda, eşinyaninda yapilan makyaj dişinda ki makyaj" da günah sanirim. Bu arada burada dinini düzgün yaşayanlar da var fakat gündüzleri imam geceleri duman gibi gelenler bile edebiyat yapiyor sinir oluyorum. Yalan söylemek te günah! Ya oldugunuz gibi görünüm ya da gorundugunuz gibi olun...
10 Yorumla
+1 yılBoy abdestinde onemli olan heryerin iyice yikanmasi. Yani derinin ustune su deymis altina su deymis hikaye. Deri ayni deri ustunde boya var diye deriye su deymiomu. Sonuca odakli ilkel dusunursek zaten dovmenin bir engeli yok. Bizm hocalar cok zeki oldugu icin ince ince dusunuyolar. Ama sen sor bir hocaya elimde yarabandi var nasl abdest alcam diye. Ustunden su gecsn yeterki kuru kalmasn der. Dovmeye gelince zaten senin olan deri hukmunu kaybedio onlara gore. Hintliler hint kinasi yakar araplar arap kinasi. Onlara bisey demezler ama geleneksel olmayan bu dovme islemi nedense hor goruluyor
10 YorumlaEğer dindar biriysen ve bazı dini değerlerin derdindeysen; abdestin geçersiz olur cünup yaşarsın. Bu senin umrunda mı değil mi ya da fazla ırgalamaz mı o senin bileceğin bir şey.
12 Yorumla- +1 yıl
İşte sen "günah mı" diye sorunca az ya da çok dini birşeylerin derdindesin zaten ama bu senin için tolore edilebilir bir şey mi ona karar vermelisin.
Bazı kişiler oruca çok önem verir hiç kaçırmaz ama namaz kılmaz, bazıları tam tersi. Kimisi zekat verir yardımda bulunur ama farz ibadetleri yapmaz.. vs hepsi de sanır ki din kendilerinin yaşadıklarından ibaret :)
Muzik dinlemekte gunah cok yemekte gunah kari kizi kesmektr gunah ve bilmeden isledimiz o kadar gunah varken su dovme gunahmi konularini acmayin ilgi crkicrk baska konulara yonelin kolunuza dovme yaptirmaya korkarsiniz bir kiz gel dese dunden kosarsiniz 1 zinanin gunahini milyon dovme etmrz o kadar dini butunseniz bunlarida hesaplayin he dersenki ben namazimda niyazimda gunahsiz biriyim helal olsun der gecerim usta saygilarimla
15 Yorumla
+1 yılDövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz.
Sağlık açısından zararlı olduğu gibi, dinen de yasaklanmıştır. Nitekim, dikkat çekmek, daha güzel görünmek amacıyla, yaratılıştan verilmiş olan özellik ve şekillerin değiştirilmesi İslam dininde, fıtratı bozma kabul edilerek yasaklanmıştır15 Yorumla- +1 yıl
mezheplere farklılık yaratabilir.
- +1 yıl
sakallarda
- +1 yıl
bu konuda tam net bir bilgiye sahip olmadıgım ıcın yanlıs bılgı vermek ıstemem
Sözüm bayanlara :) Dövme günah diyen var peygamber efendimiz lanetledi diyen var. Sorum şu o hadiste kadınların kaş alması da lanetlenmiştir dini bütün arkadaşlar bunu da uyguşlasın :). cevaba gelince Geçicisi de kalıcısı da haramdır. Bende yok mu bende de var :)
30 YorumlaDiğer konusunda 11,7b cevap paylaştı. İnsan olup düşünebilmen bile dini açıdan günahtır. Hayatını günah, sevaplara göre yönlendireceksen burada da yazmaman lazım.
12 Yorumla
+1 yılyaptıran biri olarak söylüyorum. Yaptırma sildirmeye kalkarsın bir ton para gider herşeyi geçtim günahını seçtim yarın birgün bir kız seversin ailesi mühafazakar olur dövmeyi sorun eder polis olmak istersin sorun askeri personel olmak istersin sorun. Hiç bulaşma yaptıran biri olarak söylüyorum.
00 YorumlaYaptirma kardeşim. Bugüne kadar hangi ornek dini insanlarda vardi. Bizim ornek alacağımz tek kişi Hz. Muhammed. Oda mekruh zaten. Su gecirmezse abdest olmuyo zaten biliyoruz hepimiz. Sen ypma gidip ünlüleri ornek almayalim. Sevebilirsin sen dogal kendi görüşümdu :)
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDövme yaptırmanın caiz olmadığı, hadis-i şerifle bildirilmiştir. Yaptıranın tevbe etmesi ve bir daha yaptırmaması gerekir. Dövme, deri üstünde bir tabaka meydana getirmeyip, deri altından yapıldığı için gusle ve abdeste mani olmaz. Deri üstüne yapılmış olsa da, kolayca çıkarma imkânı yoksa, yine abdeste ve gusle mani olmaz
10 YorumlaSana tek soylucegim nolur git düzgün bir yere yaptır. Bugün ilk dovmemi yaptırdım ve tam bir fiyaskoydu. Ha birde anlamlı olsun. Ben Annemin babamın isminin bas harfini yaptırdım :) gunahsa günah buna değerdi
14 YorumlaDövme, derinin iğne ucuyla çizilip kanatılmasından sonra sürülen boyanın deri altına geçmesini ve bir daha çıkmamasını sağlayan bir işlemdir. Peygamberimiz bu şekilde dövme yapanı ve yaptıranı lanetlemiştir. Bu ister canlı resmi olsun ister cansız olsun hepsini kapsar.
www.facebook.com/permalink.php10 YorumlaNoldu moralin mi bozuldu güncellemene güldümde😃Artık abdest kabul oluyo diyenler çoğunlukta ama yinede şüpheli. Ben bileğime yaptırmak çok isterdim ama ya kabul olmuyorsa... Basit bir durum değil yani. O yüzden boşver😔
013 Yorumla
+1 yılYaptırırsan bir şey yok ama yaptırmaman daha iyi hem abdestinden şüphe etmemiş olursun.
Hemde melekler yaklaşmaz derler.
İyi şeyler duymadım pek hakkında bende vaazları dinledim yaptıracaktım vazgeçtim.10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldövme yaptırmaya günah diyenler nedense kul hakkı yemek , dedikodu... vs gibi şeylere pek sesini çıkarmaz gibime geliyor!! onlar günah olmuyor mu acep!!
10 YorumlaKolayca günah değil diyebilmiş arkadaşlar günah kardeşim dövmeleri olan biri olarak söylüyorum yaptırma günah :) abdest tutuyor fakat peygamberimiz lanetlemiş dövme yapanları bende sonradan öğrendim
10 Yorumla
+1 yılAbdest geçiriyor olması günah olduğu gerçeğini değiştirmez günah olmasına rağmen ben kararımın arkasında durup yaptırdım senin hayatın senin kararların sen bilirsin
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn güzel şekilde yaratılan insanın tabii görüntüsünde değişiklikler yapılmasını hoş karşılamayan Hz. Peygamber, bu türden çeşitli uygulamalar yanında dövmeyi de yasakladı; dövme yapan ve yaptıran kadınlara Allah'ın lanet ettiğini bildirdi. Bir fiili işleyenin Allah tarafından lanetlenmesi onun haram olduğunu gösterir. (bk. Buhârî, Libâs, 87; Müslim, Libas, 119-120)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardesim bende cok dusundum yaptirmayi hatta once normal abdest alip boy abdestide dahil sonra gidip yaptirmayi dusundum ama yinede kana karisiyor ve gunah oldugunu duydum yaptirma bence ilerde sıkılırsın ama hep hayalimdi dövme yaptirmak illa yaptiracaksan hint kinasi var onu dene 2 hafta felan suruyor sonra yine yaptirirsin kina gittiginde boylece kalici da olmaz deri altina boya dusmuyor
10 YorumlaO değil de bağlama çalmak ne dinlendiriyor insanın ruhunu ya.
Ama bağlamayı tutuş biçimine bakıyorum ve diyorum ki hoca sen bağlama çalmayı bilmiyosun dimi? :D00 Yorumla
+1 yılYani sen sırf günah diye yaptırmayacaksan diyecek bir şey bulamıyorum.
Daha nice günahlar işlemişken neyse susuyorum.04 Yorumla- +1 yıl
Hacılar dövme yaptırıyım mı gibi absürdlükler yapmıyor gerçeğe dönüş yap ve saçmalamayı kes.
+1 yılbende yaptırmak için araştırdığım zaman kararsız kaldım. tv programı'ndan duyduğum kadarıyla günah değilmiş. ama kesin olarak bilmiyorum.
05 Yorumla- +1 yıl
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1538 dini sitelere girseniz ya?
- +1 yıl
bilemiyorum
+1 yılDinin ney İslam değil mi? Kitabın ney Kur'an buda doğru o zaman? Kur'an'da karşı çıkmıyorsa kim ne derse desin günah değildir. Allah'ın hükmü haktır.
09 Yorumla- +1 yıl
Hayır kesinlikle öyle birşey yok peygamberi düşün şimdi bak bu toplumda benim gibi insanlar çok nadirdir. Peygamber bugün olsaydı ne ile hüküm verirdi? Tabi ki ona vahy olan kitap ile yani Kur'an yani anlayacağın o dedikleri şeyler peygamber şöyle demiş böyle demiş tamamen şeytan işidir bunlar peygamber öyle kafasına göre helal haram belirlemeyez oda bizim gibi imtihana tabi bir insandı. Bak şimdi tüm kutsal kitaplar incelemiş ve dinimi özgürce seçmiş biri olarak sana Kur'an'dan bir ayet atacağım dövme yaptırmak haram diyen insanlar takı takmakta erkeğe haram derler ne yazık ki bunu diyen insanlar ben müslümanım diyen oysa onlar müslüman değil şu gördüğün müslümanım diyenlerin %90'ı Allah'a ortak koşuyor ne acı bir durum.
Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini Kitap'a doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) Kitap'tan sanasınız diye. Oysa o Kitap'tan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (bö - +1 yıl
Eksik çıktı tekrar atayım ;
Onlardan öyleleri vardır ki, dillerini Kitap'a doğru eğip bükerler, siz onu (bu okur göründüklerini) Kitap'tan sanasınız diye. Oysa o Kitap'tan değildir. "Bu Allah Katındandır" derler. Oysa o, Allah Katından değildir. Kendileri de bildikleri halde Allah'a karşı (böyle) yalan söylerler. (Al-i İmran Suresi, 78) - +1 yıl
Müzik dinlemekte haram değildir nerden çıkarıyorsun bak Kur'an dışında bir şeye inanırsan Allah'ın sınırlarını aşmış olursun. Allah'ın helal kıldığı helaldir. Haram kıldığı haramdır. Kur'an'ı baştan sona düşüne düşüne okumanı tavsiye ederim. Allah katında şunu demek zorunda olma sonra '' Allah'ım kitabım Kur'an'dı ben müslümandım ama o verdiğin aklı kullanmadan direk milletin dediklerine bakarak dinimi seçtim ''...
- +1 yıl
Vay bana, keşke falancayı arkadaş edinmeseydim.' 'Beni, bana ulaşan mesajdan saptırdı. Gerçekten, şeytan insanı yarı yolda bırakır.'Elçi de, 'Rabbim, halkım Kuran'ı terketti,' der... (Furkan 28.29.30. ayetleri )
- +1 yıl
Kur'an-ı Kerim de Namazın nasıl kılınacağıda söylenmemiştir çalgı farklı bir isimle geçmektedir illaki dövme yapmayın yazılması gerekmiyor Fıtratı bozmak geçiyor tek Kuran ve Hadisler birlikte Hüküm verilir bunlar ince noktalar Kuranda veya dinde olan birşeye yok derseniz Dinden çıkarsınız Kelimeyi Şehadet getirin.
- +1 yıl
O zaman Allah yeterince açıklayıcı değil demek istiyorsun. Tamam bundan sonra ateistim.
- +1 yıl
Arapça niye söylüyorsun sen Türk değil misin?
Hayır değil. Dövme derinin altında kalıyor bu nedenle abdest alabilirsin. Zaten insanları korkutmak veya bir işi yaptırmamak için hep dini kullanıyorlar
11 YorumlaGünah apdest geçirmiyor çok seviyorsan 1 aylık geçici dögme yaptır bide döğme yaptıktan sonra bir taneylede kalmıyormuşsun bağımlılık yapıyormuş bence ne gerek var
03 YorumlaBirazda yapılırken insan acı çekiyor ya sanırım o yüzden caiz sayılmıyor. Ama bence bu konu İslamın önde gelen kişilerince konuşulmalı tartışılmalı çünkü şartlar değişti. Artık öyle büyük bir tehlikede yok.
00 Yorumlagünah ama abdest olayı hikaye bir kere o bölgeye su geçmese dövmenin oldugu yer çürür , ayrıca abdestte deri yüzeyi temizlenir dövme ise deri altına işlenir günah olma sebebi sana emanet olan bedene zarar vermek
10 Yorumla
+1 yılO beden sana ait değil öldükten sonra ahirete goturmuyosun topragin altinda Çürüyo. O beden sana Allah ın verdigi bir emanet. Sen sana emanet edilen bir nimeti degistiremezsin canını yakamazsın
20 Yorumladövme günah değil ama peygamberimiz lanet etmiştir din açısından böyle sağlıktansa derinin altına su geçiyormuş
08 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldövme suyu geçirmez ve gusül abdesti alamazsın bu yüzden sakıncalı ve günahtır eğer yaptırmak istersen siyah hint kınası dövmelerinden yaptırabilirsin gayet güzel duruyo hemde için rahat etmiş olur
05 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEğer dövmelerle bir gencin değer kazanması söz konusu olsaydı, Peygamberimiz bunları yapan ve yaptıranları, bedduaya uğrayan kimseler olarak haber vermez, ikazda bulunmazdı... bu sözler bana ait değil senin sorunu görünce küçük bir araştırma yaptım evet abdest alına biliyomuş ama uygub değilmiş yukarıdaki söz ahmet şahin diye bir hocaya ait karar senin :) @Esratülü
Cevap sahibi+1 yıl:) .
+1 yılGünah hocam, ayrıca ünlü bir holywood yıldızının raportajında okumuştum, dövme gençken çok ilgi çekici oluyor ama belli bir uaştan sonra pişmanlık haline geliyor demişti. Adını hatırlayamıyorum şu an 4-5 ay oldu okuyalı
10 Yorumla
+1 yılAbdest geçmiyor diye biliyorum ve günahtır dövme yapmak..
00 Yorumla
+1 yılBnce gunahlık bir tarafı yok yaptırırken zerre kadar düşünmedim
00 YorumlaHZ: Muhammet (sav) bir hadisin de dövme yapanları lanetlemiştir.
00 YorumlaDövme yapan ve yaptırana Allah lanet etsin (Hadisi Şerif) . Allahı üzmeye değmez.
30 YorumlaDinimizde yapilmamasini Tavsiye eder hocalar alimler Abdest Gecirmedigi icin..
02 YorumlaArkadaş Herkes Fetva Vermiş :Dd. D
Millet Alim galiba :=) Sitenin ismi Alimler Soruyor olsa keşke :)01 Yorumla
+1 yılHeey! Lady is and Centilman :) Bu dünyada her şey GÜNAH :)
00 YorumlaDiğer konusunda 24,1b cevap paylaştı. eşitliği bozayım en ıyısı , gecıcı dövme yaptır bır haftada sılınıyor hem ıcın rahat olur manevı açıdan hem de hevesını gıdermıs olursun
00 Yorumlagünahtan ziyade dürüstçe şudur
boşalırsan abdest alamazsın boya tene su değmesine engel03 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsiyah hint kınası var dövme gibi ondan yaptır altına suda geçiyor..
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkaıcı değil zamanla aşınıyor tbii üstünden geçebilirsin pakette 20 tl satılıyor dövme gibi olsun diyorsan siyaha bak..
+1 yılBende yaptırmayı çok istiyorum ama bildiğim kadarıyla günah onun için yapmıyorum
20 Yorumla
+1 yılPeygamber efendimiz dövmelileri lanetlemiş, karar sana kalmış.
00 Yorumla
+1 yılGünah değil. Ancak dini açıdan yine de yaptırılması uygun görülmez..
10 Yorumla
+1 yılbir çok tanıdığım kalıcı dövme yaptırdığı için pişman
iillede yapıcam diyorsan geçici yap hevesini al
gusul alınmıyor bildiğim00 Yorumla
+1 yılPeygamber edendimiz zamanında yaptırmayın demis fakat yaptiranlar var abderst konusunada gelince abdestin kabul oluyor
00 Yorumlaabdest geçiyor sadece günah vücuduna zarar verdiğin için benim bilegimde 3 tane Martı var enseme yaptırıcam haftaya da :D
00 Yorumlagünah değil diye düşünyorum bir daha mı geleceksin dünyaya git yaptır derim ben ama pişman olmayacağın bişey ve deneme amaçlı küçük bişey olsun istersen
01 Yorumlagünah ibadetlerin kabul olmuyor diye biliyorum yarı cunup gezmek istiyosan yaptır:)))
00 YorumlaGünah ve abdest geciyor. Karar senin ister yaptır ister yaptırma
10 Yorumla
+1 yılEfendimiz dövme yapana da yaptırana da lanet ediyor benden demesi
00 Yorumlavalla kardesım her koyun kendı bacagından asılır yaptırıp yaptırmamak sana kalmıs bısey sonucta senın ınancın varsa sorun yok demektır
00 Yorumladövme hz muhammef tarafından lanetlenmiştir.. ayrıca vucuduna zarar verici herşey günahtır kardeşim
00 YorumlaCokk gnah peygambrr efndmz (s. a. s) lanetlemstr
.06 Yorumla- +1 yıl
Yalnız dikkat Allah lanetlemiyor peygamber lanetliyor ne komiksiniz siz ya :D
- +1 yıl
Tabi canımmm millete kâfir kafası güzel diyin bomba altında kaldığınızda yarın Allam yardım et.
Günah değil mekruh. Derinin içinde olduğu için kalıcı dövmede abdest alabiliyorsun.
00 Yorumla
+1 yılevet günah gusül abdesti kabul olmuyor diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılöyle olduğunu düşünüyorum ama kesin konuşmak istemem net bilmediğim bir şey hakkında
00 Yorumlaewet boy abdesti olmaz başı pis gezersin o zaman da lanetlenirsin dostum
03 YorumlaDövme yaptırmak günah
02 Yorumla- +1 yıl
Allah lanetlemiş https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1538
+1 yılBiz Diyanet miyiz lo kro? :'(
03 Yorumla- +1 yıl
Ama din ayrı bir konu. Aşk yoruma kalır, moda yoruma kalır. Dini ben yorumlayacak değilim ya. Bu bilgiye dayalı bir şey. Burada doğru düzgün kimsenin dini bilgisi yok. Kimi "günah" der, kimi "günah değil" der. Bilgi kirliliği olur. :/
- Devamını Gör (24)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat