Aile içinde huzursuzluk, tartışma, kavga olduğu zamanlarda veya şiddet olduğu zamanlarda... erkeğin veya kadının yakınları (anne-baba-abi-kardeş) tarafından olaya müdahale edilmeli midir? Yoksa, Aile içinde ne yaşanırsa yaşansın, Şiddetin dozu ne olursa olsun, Huzursuzluğun boyutu ne olursa olsun,
Aile içinde mi kalmalı mıdır? Dışardan müdahale edilmemeli midir?
Karı-koca arasına ancak tartışma normalse girilmez. Eğer olay büyürse mutlaka girilmeli bence yani bu bir tarafın aşağılanmasına göz yummaktır. Önce uyarılır çünkü çevre de rahatsız olabiliyor. Uyarı dikkate alınmazsa başka bir müdahalede bulunulabilir. Özellikle şiddete asla müsaade edilmemeli. Bunun dışında eğer büyütülmeyecek bir tartışmaysa tabii ki girilmemeli, girilirse olan ilişkiyi daha kötü de etkileyebilir.
Bence durumuna göre değişir. Bazı durumlarda aile büyükleride girebilir devreye. Tecrübeden diyelim. Ama küçük sorunlarda da hemen atlarlarsa olaya, olay daha da büyür. Onları kendi aralarında halletmeliler. Şiddet vs gibi durumlar da kendi içlerinde çözülmüyorsa birileri müdehale etmeli.
Karı-koca arasına girilmeli ve bunu bir kaç defa yaptım. Özellikle kavgaya yönelim varsa, kişilerden birinin diğerine sözlü veya fiziki şiddeti varsa müdahale için yakınlık veya tanışıklığa gerek yok. Olumlu ve yapıcı adımlarla çiftlerin arasına girilir ve olay sakinleştirilir. Sakinleşmek istemeyen tarafı oradan uzaklaştırmak makul bir davranıştır.
Yakını bırak dışarda bir kadına şiddet yapıldığını görürsem direk girişirim. Ufak tartışmalar her zaman olur ama kimse kimseye şiddet gösteremez isterse eşi olsun hakkı yok.
2021 deyiz kac tane kadin ruh hastasi tarafindan olduruldu? Su sorunun sacmaligina bak. Biri kiz kardesime ya da cocuguma ya da bana el kaldiracak. olursa bedelini cok fena odetirim. Ailey se eger aile gibi davransin yok eger hastaysa Allahina kavustururum onu
Bir kere sokakta bir adam eşini dövüyordu, bende aralarına girdim. Kadın bu sefer bana kızdı. "O benim kocam, ister döver, ister söver" deyüp bana saldırdı.
O gün bugündür karı koca arasına girmem. Tövbe ettim.
Bazen ufak şeyler olur ama çok büyğtülür. Karı koca, bir barışma şeyi ile herşeyi düzeltebilecekken, ona fırsat tanınmaz. Bazen de, büyükler, hak verme, kayırma derdi gütmeden, ara düzeltmek için, anlaşmazlıkları onarması önemli.
Şiddet varsa tabiki ayırmak için müdahale edilmeli , şiddet yoksa , aile arasına girilmez ,, ve şiddetin her türlüsüne hayır diyorum, bedir bu şiddet eğilimi, erkek adam sevdiklerine ve sevenlerine şiddet uygulamaz
Siddet varsa kıyameti kopartirim, öyle bi girerim ki valla herif kendine gelemez.. diger türlu hayır... Kendi evliligimde de da kimseyi müdahil etmedim hicbir zaman , böyle birseye izin vermedim..
Fiziksel şiddet varsa müdahale edilmeli aksi takdirde karışmak doğru olmaz.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Şiddet varsa evet. Türk halkı genelde etmez. İki erkek kavga edince bütün mahalle ayırmaya koşuyor, kadın dayak yerken ölüm sessizliğiyle izliyorlar. İzlemekten keyif aldıklarını düşünüyorum artık.
Şiddet yokken karı-koca arasına girilirse, daha sonra karı-koca arası duzeldiginde kötü olan siz oluyorsunuz, karı-koca sizinle konuşmuyor 🙂 gercek hayatta şahit olduğum bir durumdur bu...