Merhaba herkese, 24 yaşındayım ve 2 aylık evliyim. Eşimin annesi biz evlendikten sonra rahatsızlandı ve eşim benim bakmamı istiyor. Fakat ben memurum ve çalışıyorum, kaynanama bakmam için istifa etmem gerekiyor. Ben işimi seviyorum ve bırakmak istemiyorum ama eşim zaten yönetici olduğu için baya iyi maaş alıyor ve benim param evimize yeter diyor. Ben bakıcı tutabiliriz diyorum ama eşim kabul etmiyor. Eşimi nasıl ikna edebilirim? Lütfen yardımcı olur musunuz?
Eşimi çok seviyorum diye kaynanama bakmak zorunda mıyım?
Bakıcı tutulması mantıklı gözüküyor. Eğer iyi bir işin olmasaydı, örneğin geçici işlerde vs. çalışıyor olsaydın bakman mantıklı olur derdim ama şu an durum farklı.
Zorunluluk olmamalı bu sizin vicdanınıza kalmış bir şey lakin eşinizin sizden işinizi bırakmanızı istemesi ve bakıcı konusuna rest çekmesi çok bencilce. Evlilikte, senin dediğin benim dediğim olmamalı. Ortak bir karar alınmalı.
İkna etmek zorunda degilsin cunki haksiz olan o. Kimse kimsenin annesine bakmak zorunda degil hemde bunun icin isinden istifa etmen kadar sacma bir sebep yok. Cok istiyosa otursun baksin anasini. 24 yasinda ki bir kadini evde bakiciliga mahkum etmek nasil bir kafa. Ayrica esimin maasi iyi diyosunda yarin mutsuz oldun ayrilmak istedin ne yapacaksin o zaman.
Yoo hayır senin bakmak zorunluluğunun yok. Ama eşinin bakmak zorunluğunu var. O işten çıksın annesine baksın sen çalış parada lazim sonuçta bakmak için. Bu şekilde anlaşabilirsiniz aranizda.. Senin zorunlulugun yok ama eşinin hatrına Allah rızası için bakabilirsin. Hayat insana ne getirir bilinmez biliyormusun kimin kime bakmak zorunda kalacağı kimin bakilicak duruma düşeceği ne yazıkki garantimiz yok
Bence işini bırakma birde devlet memurusun eşinin saygılı olması gerek sana işini bırak diyorsa sana saygısı yok ve tam seviyor olamaz şahsen ben evli olsam eşime asla böyle birşey teklif etmem edememde isterse boşansın kabul etme zaten seni sevse o teklifi yapmaz sen annesine bakmak zorunda degilsin bakıcı tutsun tutmazsa kendi istifa etsin biraz bayanlara saygı duyun ya
Eğer çalışmak istiyorsan devam et ki eğer bı ihtimal eşinden ayrılır isen yüzüne bakabilecegin bjr iş sektörü bırak hem rahatsızlandı diyorsun ki mantıklısı bir sağlık çalışanı olan hasta bakıcının bakması.
Eşinin yaptığı boşanma sebebi olarak görülen birşey. Eşi veya başka çocuğu yok mu onlar baksın o kadar okudukdan sonra zorunda değilsin kimseye bakmaya bence.
Yani ben olsam bende esime bak derdim cunki ailede sen ben olmaz esimin annesi veya babasi hasta olsa pasa pasa ben bakmak zorundayim ben bi baskasini tutalim diyemem sahsen
Otursun eşin kendi baksın , 24 yaşında genç bir kadın sadece kendi çocuğuna bakmakla yükümlüdür , bunu senden beklemeleri , hele işini bırakmanı istemeleri büyük bir bencillik asla kabul etme
ben böyle şeylere çok kızıyorum sakın ama sakın işini bırakma aklını çelmek istemem ama eğer kocan seni buna bu kadar zorluyorsa sana saygısı kalmamıştır ya da seninle bu yüzdene evlenmiştir demek bence kocanla bunu konuş ve açıkça istemediğini söyle seni anlamazsa da ben olsam hakkımı savunmaya devam ederdim.
İkna etmene gerek yok.. ne istiyorsan onu söyleyeceksin sadece.. Ama.. Yarın bir gün senin annen aynı duruma düşerse ben ayrılayım işten anneme bakayım demeyeceksin
Bence sağlıklı bir evlilik için eşini ikna edip bakıcı tutmak daha mantıklı. Sen de annesinin huyunu o kadar iyi bilmiyorsundur ileride başınız daha fazla ağrıyabilir.
Çok istiyorsa kendisi bakabilir kadının görevi çocuk veya yaşlı bakmak değildir. Asla ama asla işini bırakma. Her istediğini yapmak zorunda değilsin bu bir evlilik. Kölelik değil.