Ramazan ayındayız malum zekat vermek gerekiyor benimde bir miktar zekat vermem gerek yakın arkadaşımı üzmeden kırmadan onu incitmeden nasıl bu parayı verebilirim hayatı hep zorluklarla geçiyor biliyorum en çok paraya onun ihtiyacı var yıllardır hep ona vermek niyetim vardı ama hep ya üzersem ya kırılırsa diye vermedim bu yıl virüs yüzünden gerçekten kötü durumda nerdeyse 18 yıllık arkadasım nasıl ne şekilde verebilirim? Ne söyleyebilirim?
Güncellemeler
+1 yıl
Peki parayı benim verdigimi bilmeden ona nasıl verebilirim veren kişinin ben olduğumu bilmesin bunu nasıl yapabilirim fikri olan var mı?
Çok samimi arkadaşıma onu üzmeden nasıl zekat verebilirim?
Bi akrabam zekatını ödeyecek birini bulamadı de ben aracı olayımm dedim ondan alır sana öderim diye. O şekilde verirsin ama dikkat edecen başkasından aldığında ikna edecen
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bu olabilir aslında ama yine anlar diye düşünüyorum
Bak en güzel öneri. Bir zarf içine koy ve kapısının altından at. Hiç birşey söylemene gerek yok
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
mümkün degil kapıların altında boşluk yok babası görüp alsın istemiyorum babası yıllardır doğru dürüst çalışmayan kızının çalıştığı parayı yiyen birisi yani eve o kız bakıyor onu tanıdığımdan beri fabrikada vardiyalı ne gecesi ne gündüzü var çok yoruluyor İnan o kadar zor ki nasıl desem nasıl versem ben olduğumu bilirse kırılırsa diye bilmesinde istiyorum içime dert oluyor
Annesi vefat etti hep annesini hastanelere kız yatırdı baktı üniversite bile okuyamadı çalışmaktan hala daha çalışıp kardeşlerine sahip çıkıyor pandemide görüşemiyoruz vardiya sisteminde çalıştığı için saatleri uyumlu degil bulucam bir çaresini aklınıza fikir geldikçe yazın bana
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Bi akrabam zekatını ödeyecek birini bulamadı de ben aracı olayımm dedim ondan alır sana öderim diye. O şekilde verirsin ama dikkat edecen başkasından aldığında ikna edecen
Bu olabilir aslında ama yine anlar diye düşünüyorum
Ara deki bi teyze var zekatnı kabul edeceksen alacam ondan yok derse kapatırsn
Yok derse nasıl olacak veremem ki o zaman
Demez işte sen arayı söyleyince ikna olacak
Allahı emri. Ama önce en yakınına emrediyor de. Lütfen kırılma utanma güce me de. Ben daha çok utanırım o zaman de
Ben olduğumu bilirse üzülmesinden korkuyorum mahçup olursa diye
🙃 Biri ile yolla
Bak en güzel öneri. Bir zarf içine koy ve kapısının altından at. Hiç birşey söylemene gerek yok
mümkün degil kapıların altında boşluk yok babası görüp alsın istemiyorum babası yıllardır doğru dürüst çalışmayan kızının çalıştığı parayı yiyen birisi yani eve o kız bakıyor onu tanıdığımdan beri fabrikada vardiyalı ne gecesi ne gündüzü var çok yoruluyor İnan o kadar zor ki nasıl desem nasıl versem ben olduğumu bilirse kırılırsa diye bilmesinde istiyorum içime dert oluyor
Peki o fark etmeden çantasına falan koysan direk parayı?
Yazık ayrıca kıza. Nasıl babaymış o
Annesi vefat etti hep annesini hastanelere kız yatırdı baktı üniversite bile okuyamadı çalışmaktan hala daha çalışıp kardeşlerine sahip çıkıyor pandemide görüşemiyoruz vardiya sisteminde çalıştığı için saatleri uyumlu degil bulucam bir çaresini aklınıza fikir geldikçe yazın bana
Ailesini tanıyorsan ailesine ver
Babası işsiz güçsüz çalışmaz etmez annesi vefat etti bi kız kardeşi var belki ona verebilirim ama o da şüpheli
22 ayar altın bilezik alacak miktardaysa bilezik alabilirsin
Bence verme yani ben veremezdim
Güzel bi düşünce, zor bi durum
Her yıl hep aklımda ama bir türlü fırsat olmuyordu kırılır üzülür diye yanlış anlar diye hep korktum artık bi şekilde düşünüp vermem lazım
Başkasına da verdirebilirsin
Kırmadan ne alaka ben kardeşime de veririm
Bence açkca direk soylemen en iyisi