Annem herşeyime karışıyor, bilmek istiyor?

27 yaşında evliyim. Ailem eşimi en başından istemedi. Aslında evlenmemi istemediler.
Eşimin ve ailesinden ailem görüşmüyor. Sebebi ailesi boşanmışlar bunu bize sözlendikten sorma söylemelerinden dolayı ailem bitirmemi söylediler. Geçen sene de evlendiler.(Boşanma sebebi ayrılık değil, maddi konular. Aile hayatları hiç bozulmadı. Bunu da kimseye söylememişler zaten. Gerçek bir boşanma değil)
Sonrasında ailem yakınlarında oturmamı istedi. Oturduk. Eşimin askere gitmesini istediler, gitti.
4 yıllık evliliğimiz de kavga sonucu boşanma noktasına geldik. Ailem geldim diye inanılmaz mutluydu. Eşimle barıştık. Annem arkamdan gidiyorum diye ağladı resmen.
Biz taşındık sonra. Ev aldık. Maddi durumumuza uygun. Annem trip attı sonra. Sizde gelin diyorum. Yok ben evimi seviyorum. Komşularım burada.
Ben özelimi anlatmam. Arkadaşlarıma bile sınırlı anlatırım.
Hiç görmediği, tanışmadığı iş arkadaşımı aramış. Bir gün evine gelip oturmak istiyorum. Benim mutlu olup olmadığımı sormuş.
Bugün aradı annem.
9 günlük tatilde keşke köye anneanneme gitseydiniz dedim.
Yok dedi. Nasıl gideyim. Niye dedim. Baban, kardeşin burada dedi.
Ben olsam gel derdin dedim. Otobüse bin git dedim.
Senin araban var diyor.
Anne araba sadece benim değil ortak dedim. Ayrı gayrı mı var. (Anneme göre her mal benim olmalı. Araba eşimin üzerine diye kızmıştı)
Bana gelince gel sen niye gitmiyorsun diyorum. Benimde eşim var.
Ama o baban, kardeşin.
Arkadaşımı aramamı sordum. Yakın arkadaşın ondan sordum dedi. Nereden biliyorsun yakın olduğumuzu, belki aramız bozuk dedim. Değildir diyor.
Ben arayıp soruyor muyum diyorum. Sor diyor.
Bundan sonra benim hiç bir arkadaşımı arama. 30 yaşına geliyorum hayatıma karışma, yönlendirme.
Tamam tamam diyip kapattı.
O kadar çok şey var ki artık annemden çok uzağım.
Daha önce hamileliğimde kimseye söyleme dedim. Söylemiş.
Şimdi yeni hamileyim. İnanın söylemek istemiyorum.
Kardeşim yaşadıklarımı bildiği için o dönem ablama yaptıklarını bana yap kaçarım evden demişti.
Şimdi erkek kardeşime aynı. Kardeşim işten çıkınca kız arkadaşına gitti diye baban kızar eve gel diyor. Bana eve gelmiyor hemen diyor kızıyor. Sana karışamadım. Kardeşine karışıyorum diyor. Kardeşim de usanmış.
Artık eskisi gibi anneme özel durumları anlatmıyorum. Bu sefer niye birşeyini anlatmıyorsun diyip arkadaşlarımı arıyor.
Siz olsanız ne yapardınız?
Annem herşeyime karışıyor, bilmek istiyor?