Bu akşam saat 19:00 itibariyle Türkiye'de 17 günlük tam kapanma başlayacak. Coronavirüs vakalarını ve ölüm sayılarını azaltmak için bu önlem alınıyor. Tam kapanma sürecinde acil durumlar harici dışarı çıkılmayacak.
Sağlık merkezleri, marketler gibi önemli yerler açık kalacak. Onun haricinde her yer kapalı olacak. 17 Mayıs tarihinde de tam kapanma sona erecek.
KScanlar 17 günlük tam kapanma dönemini nasıl geçirecek merak ediyoruz. Bu süreci nasıl geçirmeyi planlıyorsunuz? Görüşlerinizi bekliyoruz. 🧐17 günlük tam kapanma dönemi
Netflix'te gece gündüz film/ dizi izleyerek geçireceğim.
Belirlediğim kitapları okuyup, ders çalışmaya devam edeceğim.
Sabahlara kadar online oyun oynayarak geçireceğim.
KizlarSoruyor'da gece gündüz takılacağım.
Bana izin yok, çalışmaya devam edeceğim.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
17 günlük tam kapanmayı nasıl geçirmeyi planlıyorsunuz?
Merhaba evet bu sözü çok duymuşsunuzdur. 17 günlük tam kapanmayı sadece bir kriz olarak düşünürsek depresif bir durumun içerisinde bulabiliriz kendimizi. Fakat bunu bir fırsata dönüştürmeyi başarırsak bu krizden daha güçlü çıkarız. Çünkü BİZİ ÖLDÜRMEYEN ŞEY GÜÇLENDİRİR.
Kendimden örnek vererek başlayayım geçen yıl ilk kapanmada kendime şu soruyu sordum. Bu süreçte evde gerçekleştirebileceğim şeyleri bir bir yaptım. İşimle ilgili akademik makaleler taradım. Makaleler yazdım. Sesli Kitaplar dinledim. İzlemek istediğim. fakat fırsat bulamadığım. Dizi ve Filmleri izleme imkanı buldum. Bir süre sonra gerçekten şunu anladımki paniklemeye gereksiz STRES yaratmaya NEGATİF düşünceleri oluşturmaya gerek yokmuş.
Tabiki insan doğasına aykırı ve tarihi bir deneyimin içinden geçiyoruz.PANDEMİ tarihine baktığımız zaman neredeyse 100 yılda bir gerçekleşen bir döngünün içerisindeyiz. Ama geçmiş PANDEMİLERE göre hem şanslıyız hemde şanssız. Şanslıyız çünkü iletişim teknoloji ve tıp artık daha ilerde her geçen gün iyi haberler duyuyoruz. Şansız olduğumuz konu ise artık insanlar önceki pandemilere göre evlerinde değil. Sürekli seyehat eden ve hareket halinde olan İnsanlığı eve kapatmak haliyle çok bunaltıcı. Bu 17 Günlük kapanma sürecinde sizlerle olacağım. Herkese şimdiden kolaylıklar dilyorum.
Hakkıyla. 17 gün boyunca evime kapanacağım, yatağıma uzanıp okumayı planladığım kitapları okuyacak, oynamak isteyip zaman bulamadığım için oynayamadığım oyunları oynayacak, yastık yorgan ve yatağımla dostluğumuzu pekiştirecek, uzun zamandır izlemeliyim dediğim filmleri izleyecek, kopuk kopuk takip yabancı ettiğim dizilerin ilk sezon ilk bölümlerinden başlayarak izleyecek, bol bol dinleneceğim. 🙂
Lokanta ve kafeler dışında her yer açık neredeyse. Tam kapanma adına hiçbir şey yok. Tam çalışma bu. Sen inanıyor musun günlük vaka sayılarının düşeceğine. Milyonlarca insan, gündüz işyerine çalışmaya gidecek otobüslerde ve akşam da eve gelecek. Hastalık kapma riski halen var. Evdekilere bulaştırma riski de var.
Merhaba @ksAnket, Ben her zamanki programlarımı daha geniş bir süre zarfına yayarak günlerimi geçiyor olmayı diliyorum. Bazı yapıcaklarım :
- Ders Çalışmak 🤓
Vizeler bizi bekler..
İhmale gelmez. Büyük başarılar özen ister. O zamaaan ders başına 🔥🚴♀️
-KizlarSoruyor'da vakit geçirmek ❤
KizlarSoruyor ❤
Eğitim & kariyer konu etiketinde yardımcı olabilirsem ne mutlu bana. Birçok KScan'a ulaşmak dileğiyle 🥳❤
- Spor Yapmak
Dinç beden dinç zihin
Sabah ve akşam olmak üzere 2 defa yapıyorum. Tüm ksCanlara öneririm. Güne pozitif başlama sebebim ve gün sonunda sitresimi atmamın en büyük destekçisi. 😎
- Bayram Hazırlıkları Yapmak
Hazırlıklar
Ne kadar dışarıya çıkmıyor olsak da annem sağ olsun bayram havasını illa yaşamamız gerekiyor. Temizlikten tutun, lezzetli yiycekler için bazı hazırlıklar.. 🤤😌
Ve daha fazlası..
Değinmeden geçemiyceğim bir konu da tüm covid-19 a yakalan hastalara acil şifalar diler ve fedakar doktorlarımıza teşekkürlerimi sunarım.❤ Nice günlere KScanlar.🌈😌
Tam kapanmaya ben işyerim dolayısıyla 12 gün olarak gireceğim gadası. Zaten tam kapanma diye birşey söz konusu olmayacak. Çünkü marketler pazar günü hariç hergün açık olacağı için, insanlar yine sokaklarda parklar ve marketlerde tıklım tıklım olacaktır. Ben şahsen evimde kitap okuyarak zaman geçirmeyi tercih edeceğim.
Kamu ve özel bankalar.. Kamu ve yarı resmi kurumlar (odalar) Belediyeler, Noterler, Araç muayne istasyonları, Fabrikalar, Oteller , tatil tesisleri, Üretim tesisi yapan işletmeler İnşaat sektörü ve malzeme temin edilecek yerler, Sigorta acenteleri, Marketler, Manavlar, Muhasebeciler, Kasaplar, Fırınlar, Motor ve yedek parça satan işletmeler, Lastikçiler, KargolarAkaryakıt istasyonları, Yem satan firmalar, Oto elektrikçileri, Beyaz eşya tamircileri Demirciler, Çks belgesi veya muhtardan izin alan vatandaşlar... Özel güvenlikçiler, Camiler ve ibadet yerleri.. bazı özel çocuk bakım evi ya da kreşler Biride kapalı olan yerleri yazabilirmi?
Bir kesim çalışmak zorunda , tabiki ama bukadar kargaşaya hiç gerek yoktu , oldumu yine olmadı... olurmu olmaz kalın sağlıcakla.
Marvel serisine başladım. Kaptan Amerika - İlk Yenilmez bitirdim. Sonrasında Iron Man var. Filmleri kurgu sırasına göre izlemek daha iyi anlamamıza yardımcı oluyormuş. Marvel serisi izlerkene; Riverdale, Stranger Things, How i met you mother dizilerinden izleyeceğim bölümler var.
Sosyal medya uygulamalarımı sildim, sınava son 2 ay kaldığı için derslerime yoğunlaştım. Onun dışında mobil oyun oynayacağım. Günün belli saatlerinde. Canım istediğinde de iftar ya da sahur için özel tarifler yaparım.
Buradan özellikle yardımcı olacağım herkesin sorusuna yardımcı, kısa bence tadında görüşler paylaşıyorum. Bu sene karantinam öyle geçecek. 😊
17 günlük tam kapanmanın bana hiçbir etkisi olmayacak. Hatta daha bir yoğunluk olacağını söyleyebilirim. Üretim alanı olduğu için çalışmaya devam. Aksi taktirde ekonomiyi olumsuz yönde etkileyecektir.
Tabii küçük kaçamaklar yapacağım. Ara ara işe gitmem evde Netflix günleri yaparım. Ne kadar zararlı abur cubur varsa alırım iki günde bir dizi bitiririm. WhatsApp ve Telegram üzerinden grup sesli sohbetlerine dahil olurum. Geceleri keyifli oluyor mesela.
Bahçeye bir garaj ve yazları vakit geçirmek amaçlı bir alan yapacağım. Evdeki ufak tefek tadilat işlerine vakit ayırırım. Öyle böyle zaman geçer işte.
Ben erken kapanmaya girdim zaten 😅 17 gündür evdeyim bunun üstüne Bi 17 gün daha eklenecek alt tarafı 🤪 KizlarSoruyor 'da takılıyorum ve takılmaya devam edeceğim biraz daha bence paylaşmaya ağırlık vereceğim sanırım üşenmezsem aklımda güzel bence paylaşımları var 😏 rutin ev işleri ile geçiririm birde ek olarak. 😀
17 gün boyunca evde vakit geçirmeye çalışacağım. Belki boyama yaparım, çiçeklerim ile ilgilenirim, minik Japon balıklarıma bakarım. Bütün gün oturup dizi izlemekten sıkılırım kitap okumak, maalesef kitap okumaya alışamadım. Sitede olduğumdan bir tık daha fazla olabilirim burada zaman geçirmek güzel.
Böyle: - lisanslı yüzücü olduğumdan ve yarışmam olduğundan kulüpte antrenman yapmayı sürdürürek - kulüp dışında, denizde ve kişisel kullanabileceğim bir havuzda antrenman yapmayı sürdürerek - ev içi antrenman düzenimi 17 günlük tam kapanmaya özel değiştirip daha da verimli geçirerek - direk dansı için uzaktan ders alıp yüzme koçumuzun uzaktan kara antrenmanlarına katılarak - ALES, YDS, YÖKDİL, IELTS, TOEFL, TORFL ve almakta olduğum sertifika eğitimi için çalışarak - "PlayStation"da, "Gameboy"da ve bilgisayarda çevrimiçi ve çevrimdışı oyun oynamayı sürdürerek
17 gün iyi oldu tatil başladı. 17 gün evdeyim oh ne güzel. En güzel tatil. 3 haftalık alış verişi yaptım. Alış veriş derdi yok. Ne balkona nede bahçe çıkç * . Evinde tatil hele o ev denizden 50 km uzak yüksek bir tepedeyse en güzel tatil. Çalışan biri olarak , akşam dogru eve gelen birî olarak en güzel tatil. Deniz gibi kum ve güneş gibi sıkıcı değil.
Valla kardesim istedigin kadar film izle kitap oku cebindeki paran bittimi ne yiyip ne icecegim diye dusunmeye basliycaksin bu ulke cok zenginmis gibi birde herhangi bir destek vermeden yasaga sokuyor bu ulkede kagit toplayarak hamballik yaparak gunluk haftalik calisarak gecimini saglayip evine ekmek goturen babalar 17 gun evine tasmi goturcek 1 cuval patates dagitildi ya gece gunduz haslar kizartir yeriz artik karin tokluguna yasamayada calismayada alistik nasil olsa...
Ziraat odasından çiftçi belgesini alabilirsek, ailecek köye veya yaylaya gideceğim. Yoğunluktan dolayı alamazsak bazı günler uyuyacağım, bazı günler bilgisayardan oyun oynayacağım. En çok otomobil tasarlamayı özledim. Aşksızlık krizini kafama takmaktan sık sık sekteye uğradı.
Bisssuru film izlerim bissuru kitap okurum bahce isleriyle uğraşırim online oyun oynarim masa oyunlari oynarım nargile içerim yemek yaparim evi temizlerim kifayetleri düzenlerim yazlik kislik vs dil ogrenme uygulamalarinda vakit geciririm bence insanlar cok abartiyor evde hayat var virüsten oncede eve bagliydim zaten😂
17 gün tam sıkılmada eğer sıkıntıdan patlamaz isek bir şekilde geciricez zaten virüsün öldürmedigini de bu hükümet ya açlıktan ya da can sıkıntısından milleti öldürecek 😎👍
Bu kapanma bana ekstra iş olarak döndü sanırım bu 17 gün içerisinde daha fazla çalışacağım. Yasaklar benim işim üzerinde çalışmak için daha büyük bir fırsat ve bu hafta sonundan itibaren yoğun bir test trafiğine başlıyorum. :)
koronanın başından beri zaten yazlıktayım :D para kriptodan geliyor, ben de oturup manzaraya karşı kitap okuyorum müzik falan dinliyorum :D vizemi bekliyorum işte temelli gidicem diye. bana bişey farketmedi :D
Malum önümde YKS sınavı var ona çalışacağım. Normalde gem işte çalışıyordum hemde eve geldiğimde ders çalışıyordum ama anaokullari kapanınca işimiz yattı
Bi bok değişmez. Çünkü büyük bir kesim hala partilerde kolteylerde eğlence merkezlerinde. Özellikle İstanbul İzmir Ankara bodrum antalya gibi şehirlerde gece clubleri bile hizmet veriyor villalarda prtişer veriliyor özel yatlar hazırlandı yani gerçekten bi şey değişmez
Ne yapacağımı bilmiyorum... Ne yaparsam yapayım sıkılacağım. En azından Hafta içi canlı derslerim var. Ha kitap okurum bide. Kitaplar siniri stresi alıyor tavsiye ederim.
Sabah uyanacağım karnımı doyurup uyuyacağım öğle uyanacağım karnımı doyurup uyanacağım akşam uyanacağım karnımı doyurup uyuyacağım bunu 17 gün tekrar edeceğim.
Her günümü çok iyi değerlendirerek çalışma ile geçireceğim. Kitaplarım , gazetelerim, evde spor yaparak günü iyi geçirmek için ne gerekiyorsa yapacağım.
Sermaye sahiplerine birsey olmasin, onlar kazanmaya devam etsin diye calisan insanlara bulasmiyormu bunu cok merak ediyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sevgilimle ev tuttuk 17 gün birlikte geçiricez çok mutluyum yaa. Demek isterdim. Odamda sol kolum uyuşunca sağa dönüyorum sadece yaptığım tek şey buu..
Tarih araştırarak, ders çalışarak, yeni yemekler öğrenerek ve spora ağırlık vererek geçireceğim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bana yasak yok canım sıkılınca dışarıda çıkabilirim özgür ruhlu bir insanim kisitlanmaya gelemem ama ev tercihim ders çalışıp hobilerimle meşgul olmak zaten evde oturmak dinlenmek gibisi yok 😁😏🤦♀️
@Elagözlü7575 son yorumumdaki düşüncene katılıyorum imzamı atarım , devirle alakası yok farkındayım belirtmek istediğim hamarat kadın ev işleri ile ilgilenen bir seyleri becerebilen sayınız cok az inan bana birde cümlenin sonu buda gececek inşALLAH diye bitiyor, karakterinin kalitesi burdan belli oluyor tekrar tekrar cok tebrik 👏