Nuh'un Tanrısı İbrahim'in Tanrısı Yusuf'un Tanrısı Musa'nın Tanrısı İsa'ın Tanrısı ve adı övülmüş olan cihanın beklediği son peygamber Hz Muhammed Sav in tanrısı
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Hepsi uyduruk masal hikaye palavra
Peki sana göre evren nasıl oluştu
Nerden bilebilirim bunu evren oluşurken hayatta değildim ki ne dersem diyim en fazla tahmin olur bu
Sen uykudayken dahi kalbini çalıştıran sana nefes aldıran Allahtır nasıl inkar edebiliyosun bunların şans eseri olduğunu düşünmek mantıklı mı
Allah değil odin yapıyor bunu allahi sen uyduruyorsun
O sadece bi hayal karakteri mitoloji adı üstünde
Allah da arap mitolojisinin hayali karakteri allahın indirdim dediği tevrat ve incilde bile 1 kere bile allah kelimesi gecmiyor
Bu mitoloji ve hayali karakter dediğin şeylere insanlar binlerce yil inandı bu arada dikkatini cekerim
Tevrat ve İncilin değiştirildiğini insanlar tarafından yazıldığını ve son peygambere ise bozulmuş olan dinin yerine ve kıyamete kadar geçerli olacak Kuran geldi bi okusan bunu bi insan yazamaz dersin inanmamakla sadece kendine zulüm ediyosun Bakara suresi 286 ayet onu bile okusan herşeyi göreceksin
Tevrat ve incili değiştirenler bütün allah kelimelerini tek tek sildiklerini mi iddia ediyorsun yani bugün aynısını dünyadaki bütün hocalar birleşse yapmaya çalışsa hepsini kıtır kitir keserler çünkü allah ismini herkes biliyor o donemde de öyle olması gerekir ama öyle değil ayrıca dine en bağlı olan kişilerin allah ismini değiştirmeleri aşırı saçma işine gelmeyen bazı yerleri değiştirseler bile kuran da muhammedin uydurduğu sözlerdir kalkıp da allah sözü diye inanma
Insan yazamazmis sorsan kendi çok okudu bende okudum kuranda bilime zıt akla mantığa ters cok fazla ayet var
Kuran bilim kitabı değil tarih kitabı değil tüm insanlığa gönderilmiş insanları doğru yola ileten seni Yaradan Rabbinin kitabı Hz Muhammed Sav annesini babasını kaybedip amcasının yanında büyüyen Hz İbrahimden kalma Hanifi inancına sahip güvenilir Muhammed ti bu yüzden Hira mağarasında Oku seni Yaradan Rabbinin adıyla oku ayeti inmiştir Peygamberimiz okuma yazma bilmiyordu haberin olsun
Peygamber de 40 yaşına kadar deistti sende öyle yap sünnettir 😂😂 saka bir yana okuma yazma bilmemesi ayet uyduramayacagi anlamına gelmez vahy katipleri vardı onlar yazıyorlardı genelde ezberleniyordu kuran peygamber öldükten 20 sene sonra bile koca islam devletinde kitap haline getirilen sadece 4 kuran vardı gerisi hep ezberlerdeydi islam tarihi oku cahil kalma
Kuran bilim kitabı olmayabilir ama astronomide biyolojide birçok hata var içinde mesela zariyat 49 herşeyi 2 cinsiyetli yarattık der ama deniz anaları cinsiyetsiz allah kendi yarattığından haberi yok daha
Ben hergün okuyorum Tarih Felsefe Psikoloji Edebiyat kitapları yani cahil değilim ama zaten dinde zorlama yok dileyen iman eder dileyen inkar eder
Dinde zorlama yoksa 13 yıl davetle müslüman olmayan mekkeli musrikler nasıl bir anda müslüman oldu açıklasana merak ettim
Bunu hangi kitaptan okusak doğru bilgi diye ulaşamayız kendi yaptığı puta tapan mekkeli müşriklerin yaptığı doğru muydu peki sence felsefe kitapları çok okudum ama hiçbiri Tanrı hakkında mantıklı bişey söyleyememiş her türlü insan islama ulaşabilir
Hangi kitaptan okusak doğru bilgiye ulasamayiz mi demek ki o donemde neler oldu bitti bilinmiyor leki ya hz. muhammed diye biri hiç yasamadiysa
Tarihi belgeler doğrudur mekkeli müşriklerle sosyal hayat konusunda kesin bişey diyemeyiz ama Bedir savaşı Uhud savaşı Haçlı seferleri bunlar doğru bilgiler peygamber sadece Allahın elçisi bizi dine yöneltiyo günde 5 kere yıkanıp seni Yaradana secde etmek fakire Zekat vermek açın halinden anlamak için nefsini terbiye etmen için Oruç güzel ahlak iyi insan olmak hak yememek bu gibi ibadetler akla yatıyor
Kuranda müslüman olmayanlara ve çocuklara tecavüz var buna ne diyorsun
Hayır bu senin uydurman okumadığın belli
Hep iyi şeyleri anlatma islamdaki kötü şeylere de bak biraz
Böyle bişey okumadım senin uydurman senin uydurduğun şeye mi inancam
Ayeti gösterir ve ispatlarım nisa 3 mearic 29-30 çocuk tecavüzü de yine nisa 3 ve talak 4 ayetleri tefsirleriyle oku irdele okuyup geçme bisey anlamazsın oyle
Sen kuranı okumadiysan görmemiş olman normal nisa 3 mearic 29-30 cariye diyor nedir cariye
Gittim okudum senin bahsettigin gibi tecavüz felan yok senin uydurman demiştim
Okuyup geçtin öyle anlayamazsin ki ayetlerde cariye diyor nedir bu cariye bana bir açıklamasını yap
Cariye kadın işte bakabileceginiz kadar kadın alın ama aralarında eşit ve adaletli davranın bunu yapamayacağına göre 1 tane alman daha iyi olur din hocamız söylemişti
Işte daha okudugun şeyin ne anlama geldiğini bile bilmiyorsun daha türkçe okuduğunu bile anlayamiyorsun sonra da kalkıp tecavüz yok diyorsun cariye savaş esiridir kadın köledir düşün düşmana saldırdın kadin askeri köle yaptın ya da şehr-i kusattin şehirdeki kadınları köle cariye yaptın şimdi bunlarla cinsel ilişkiye giriyorsun bunların rızası var mı hiçbirinin yok iste tecavüz kuran ise diyor ki cariyelerinizle yetinin müslümanlar edep yerini evli kadınları ve cariyeleri dışında kimseye acmazlar
Tefsiri açıklamasını sen mi yaptın böyle bişey olmaz Hz Muhammed yüce bi ahlak üzerineydi cımbızla bi tane ayet seçip bak işte diyosun Allahın koyduğu yasa bu demekki
Cariye ne demek dünyadaki bütün islam hocaları böyle açıklıyor bütün hocalar yanlış tsk sen mi doğrusun
Yüce ahlakmis bırak ya isid zihniyetinde din işte ne bekliyorsun bütün isidin yaptığı herşey ama herşey kuran ve hadislere uygun
Benim dinim bana ona bakarsan herkes islamı farklı yorumluyor 10 tane mezhep vardır herkesin algılama şekli farklı ben zaten araştırıyorum sürekli yine diyorum Allah katında tek din İslamdır ve yine Allaha döndürüleceksin
IŞİD den banane insanlar kötü islama bakarken Kuran ve hadislerden başka bi kaynak arama insanlar zaten büyük bi sapıklık içindeler
Cariyelik konusunda hicbir mezhep farklı düşünmüyor çünkü kuranda geçiyor bu cariyeye tecavüz meselesi
Isid de kuran ve sünnetten başka kaynak aramıyordu bak neler yaptilar
Bende hiçbir mezhebe girmiyorum çünkü islamda ayrımcılık yok
Kuranda namaz yoktur ama bütün mezheplerde var şimdi kalkıp namaz yok diyor musun jslamda
Kuranda namaz vardır ayrıca nasıl kılınacağını peygamberimiz öğretti
Namazın arapçası salarsalar dua demektir namaz farscadir arapça bile değil
Namaz dinin direğidir belki en önemli ibadet Arapçası Farsçası yok
Namaz dinin direğidir de hadis bu kadar hadislere düşünsen googleye ayşe bint ebu bekir yaz vikipediye gir oku hayatını yazık çocukken 9 yaşında tecavüze uğramış kimin tecavüz ettiğini buharı hadisinden kendin oku
Kafam karıştı en sonunda Agnostik yapacaksın beni
Kendin oku diyorum ben bisey demiyorum kaynak gosteriyorum
Git googleye kurandaki hatalar yaz ac oku araştırmazsan cahil kalırsın zaten muslumanligin ilk şartı cahil olmaktır bak mekke döneminde kimler müslüman oldu fakirler ve köleler yani en cahil olan kitle
Vikipedi amca yalancıysa veya doğruysa işte burda Agnostizm bilinemezcilik devreye giriyo
Kaynak gösteriyor sahih buharı hadi kendi yazdiklarina inanma buharı denen kitap kuranın helal dediğini haram yapıyor mesela eşek eti kuranda helal buharide haram şu an bütün dünyadaki müslümanlar eşek etine haram diyor
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!