Zorla kpndim acilmk istiyorum, ailem karsi cikiyor. Acilmk gunah flnn.
Din icin ypilan bisi zorla olck bisi degil. Nasil ikna ederim ailemi?
Din icin ypilan bisi zorla olck bisi degil. Nasil ikna ederim ailemi?
Gerçekten sürekli söylüyorsan bir gün onların haberi olmadan açıl sonuçta kapalı olmak istemediğini biliyorlar. Başta çok kızarlar. Ama zamanla kabullenirler. Eğer sana karşı şiddet uygulamayacaklarsa yap bunu.
ikna edemezsin.. etmeye de çalışma boşuna anlamayacak ya da dinlemeyecektir işleri daha da kötü hale getirirsin bence.. bu duruma kendi ayaklarının üstünde durana kadar katlanacaksın.. bu zaman akadarda kendine ikinci bir yaşam kuracaksın.. gizli..
İkna etmene gerek var mı sen bu eylemi yap zaten onlarda karşı çıksa da kabullenecekler sen istediğin hayatı yaşamak için başkasını ikna etmek zorunda değilsin
Cevap
42Cevap
Doğru haklısınız, dinde zorlama yoktur.. Aileyi geçin zaten, size kapanmanızı söyleyen Allah.. Haa ben beni yaratanın sözünü dinlemek istemiyorum diyorsanız serbestsiniz efendim hiçkimse sizi tutamaz zorla da giydiremez..
Açıl gitsin benim de ailem ablalarım kapalı hepsi dinden inançtan değil öyle gördükleri için kapalı. Başkaları için öyle olmak zorunda değilsin.
Kimseyi ikna etme direkt açıl. Nasıl olsa alışırlar.
İkna etmek zorunda mısın? Zorla saçını kapatacak halleri yok ya
olm 20 yaşındasın hayırdır çek resti ne yapacaklar dövecekler mi
Benim kuzenimde acilmak istedi ailesi ilk basta ne isterse aldi yapti falan ama sadece bir kaç ay oyalayabildi sonra açıldı ama o 7. sınıftaydı pek yadirganmadi ama senin aileni bilemem baskıcı bir aile ise biraz zor ama yasin küçükse onu bahane et ya da tehdit et dışarı çıkarsam örtüyü çıkarırım eve gelirken takarim falan gibi
Yani birini zorla kapatmak yanlış çünkü o kişiyi kapanmaktan bunaltıyor bu herşeyi sen bilirsin ama zorla kapatılmışsın rızan olmadan belki zorluklar yaşıyorsun evt annenler babnlar suçlu ama sende dayan allah kapanmayı emretmiş dayanacaksın sabredeceksin bu dünyada imtihan dünyası :)
Yapamıyorum de rehberlik öğretmeninden yardım al geç karşılarına konuş istemiyorum de olmuyor de çocuk değilsin sonuçta 20 yas az degill..
Lahmacunselamı, vllla bende blmyrm sn neden zrl kpndn
Açıl kim ne derse desin kendi kararlarını ver. Öldürecekler mi sanki kapanmadın diye...
Kapalı olmaktan bıktın ama pandemi var bacım açılamazsın.
bilmiyorum, günahlarının sebebini ailene yüklemeyeceksen açılabilirsin
Kadın denilen kapalı olur açılırsan hem kendini hemde sana bakan milleti sokarsın
Günahı Sevabi bilemem ama kimi insanların fikirleri kaliplasiyor Ailen o haldeyse ne yapsan nafile
Bunu onlarla konuşabilirsin, sonuçta istemeden yaptığın bir şeyin faydası olmaz sana dinende.
Ne istiyorsan onu yap kimse senin tercihlerine karışamaz.
Zorla bir şeyler yaptırmak kötü anlatırsın güzelce ona kalmış bir şey herkesi zorla imana getiremezsin ki.
İşte bak her gün aynısını diyorum. İstemediğin için zorla olduğu için bu çok daha günah işte
Ailen sana kötü bir şey demez senden yanlış bir şey istemez sadece zorlamaları anlamsız
Geç karşılarına açıkça söyle. Biraz da sesli harf kullan.
Ailenin hakkı çok ama zorla olması da çok doğru değil. Neden kapanman gerektiğini doğru bir şekilde sorgula. Kafana yatarsa devam edersin. Yatmazsa dayatanlara cevap verirsin.
Merhaba,
Başka bir aile büyüğüne anlatman şart. Bende aynını yaşadım ama sen daha büyüksün oturup konuş zorla olacak bir şey değil.
Açılıp ne yapacaksın ya yeri geldiğinde bu adam bana yiycekmiş gibi bakıyor diyosunuz ama onun size öyle bakması için her türlü pası veriyorsunuz şektanınızı skim sizin
Kusura bakma ama burda kıyafet söz konusu değil siz oğlunuza gözünü haramdan sakınmayi ogretseniz kızınızin da kıyafet özgürlüğü olurdu
@Lifeforblackpink çok komiksin ya oğluma çıkarken gözlerini kapat diyeyim çünkü kızlar özgür dolaşacaklar mantığa bak ya... sen bu ülkede yaşamıyosun galiba hangi birinizden gÖz sakınabilecksin söylediğin mantıklı mı şu an pp de bile askılı kıyafetli resim koymuşsun
İnsanın kalbi güzel olmalı açık kapalı bisey değiştirmez bence
Neden bıktım kapanmaktan acıkınca daha güzel olmiycaksin kişinin kapalı açık olması güzelliğini etkilemez
Aç videoları izlet otur karsilarina düzgünce konuş dertleş
Tesettür farzdır ama kalbi temiz ise açık ya da kapalı olanlar arasında ayrım yapılamaz. önemli olan dini en güzel şekilde yaşamaya gayret göstermek.
Bana kalırsa kapalı kalmani isterim ama kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz annede olsa babada olsa herkezin günahı kendine sıkmaları iyi değil konuş acilcam de sıkmayın beni de
Bence youtube de bir kanal var sozler kosku once cehennemin nasil olacagini falan soyluyorlar o videolara bak sonra hala acilmak istiyorsan acil bence
Sözler köşkünu hiç dinleme bile hepsi saidi nursinin fethullahn uyduruk dinden olmayan hikâyeler anlatıyor. Uzak dur uydruk hikâyelerine aldanma asıl dini tasavvuf medrese kişilerinden öğrenme bunlar hepsi gelenekçi. Sorgulayan araştıran aldatmayan kişilerden öğren. Mesele mehmet okuyan bu konuda daha iyi veya edip yüksel
Bnce oklnu btrince acl yni o zmn ailnn snnn uzrnde br hkki yk
Ahu bu ne be bir Türkçe seviyem A0 filan mı
şu an toplum baskısı yüzünden biraz daha öyle kal üniversiteyi bitirince farklı şehre tasinirsin böylece onlarda sana karisamaz
Acil ma acil ma acil ma kadına kapalılık ayrı bir guzellik katar kadın dediğin sen gibi olsun boş ver sennnnn
Gel dertlesek bende kadınsı olmak istiom ama karşılar dertleselim valla
Bence evlenince yapabilirsin gibime geliyor ailenden ötürü..
bu yüzden zorla kapanmaya karşıyım
edemezsin p kafalar değişmiyor
Kimse zevk alarak kapalı dolanmıyor, iyi düşün.
Açıl saçıl gez toz keyfine bak
Açıl öyle hayat geçmez
Hic bir sey zorla olmamalı
Zorlaysa açıl kime ne
Açıl sen boşver aileni.
Zorla güzellik olmaz.
bulacak ne var ya çok merak ettim yazarmsndm acaba
ikna etme direkt açıl
Hayat senin ama aileni de uzme
Yüz ifaden o kadar belli ediyor ki mutsuz olduğunu
Yapacak bir sey yok sabret.
Aileni ikna etmen zor yaş kaç ben direk açıldım de