İnsan yüce bir varlıktır aynanın karşısına geçip baksın küçük bir sudan nasıl böyle bir sistem olmuş milyarlarca hücre durmadan çalışıyor görevini biliyor bizden habersiz hücre canlı bir yapı bu canlıya kim bilgi öğretmiş nasıl işini yapıyor vs bu sadece bir insan vucudu evrene bak bitkilere bak hayvanlara bak yani Allah'ı inkar eden neleri inkar ediyormuş bir bak
115 Yorumla- +1 yıl
Yüzlerce dine inanan herkes yaratıcıya inanıyor da ne diye gidip de 9 yaşında ayseyle evlenip gerdeğe giren muhammedin dinini seçsinler
Soran+1 yılPeki ayetler hakkında bilgin var mı? Ben müslümanım ama kafama yatmayan çok şey var
- +1 yıl
Kürt kızı youtubeye yaz kuran tanrı kelamı değildir 3 tane video çıkacak yakup denizin o videolarda kuranda ne kadar sacmalik ayetler var hepsini gösteriyor o videolari izle emin olursun islam dini insan uydurmasidir
Soran+1 yıl@LiberalDeist tamam izlerim çok saol🙂
- +1 yıl
isra süresi 59. Ayete göre kuranda mucize yoktur bunu söyleyen allahın kendisi bunlar da allaha inat kurandan mucize çıkarıyorlar 😂😂😂😂
- +1 yıl
Ayette diyor ki eski kavimler mucizelerimizi yalanladı o yüzden mucize göndermiyoruz ayetin tefsirinde de mekkeli müşrikler diyor ki madem peygambersin dağı altına çevir çölleri tarla yap tohum ekelim muhammedin peygamberliği de uyduruk olduğu için bu ayeti uydurarak kiviriyor
- +1 yıl
O kuran mucizesi dediklerinizin hiçbiri mucize falan değil hepsi sizin ayetlerin meallerini kafaniza göre kıvırıp zorla mucize çıkarmaya calismanizdan kaynakli
- +1 yıl
İşaret” diye çevirdiğimiz âyetten maksat mûcizedir. Tefsirlerde bildirildiğine göre Mekke putperestleri akıllarınca Hz. Peygamber’i zor durumda bırakmak için kendisinden Safâ tepesini altına çevirmesi, Mekke’nin dağlık çevresini bereketli bir ova haline getirmesi gibi mûcizeler göstermesini isterlerdi (bk. İsrâ 17/90-93). Âyette Allah, bu mûcizeleri gerçekleştirmeyişinin sebebini açıklamaktadır. Çünkü Allah’ın yasası uyarınca, bu mûcizeler gösterildiği halde yine de inkârda direnirlerse –ki zaten bu isteklerinde samimi değillerdi– o takdirde hak ettikleri ceza hemen verilecekti. Nitekim eski bir Arap toplumu olan Semûd kavminin istedikleri mûcize gerçekleştiği halde, bir mûcize olarak yaratılan ve kesinlikle zarar vermemeleri istenen deveyi boğazlamışlar, böylece Allah’ın buyruğunu tanımadıkları için cezalandırılmışlardır (bk. A‘râf 7/73-79; Hûd 11/61-68). Mûcizenin ikna etmeyi değil korkutmayı, heyecan ve ürperti vermeyi amaçladığı belirtilmektedir. Kur’an’ın amacı ise ikna etmektir. Nitekim burada belirtilen anlamıyla diğer mûcizelere benzemeyen, kendine özgü bir mûcize olan Kur’an akla, sağduyuya hitap etmektedir. Mûcize ise genellikle olağan üstü bir olay olup akıl ötesidir; bu sebeple de insanlarda korku ve heyecan uyandırır.
- +1 yıl
Googleye kuran mucizelerine cevap yaz hepsini curutuyoruz zaten hepsi uyduruk mucize aslı astarı yok ayetin meal ve tefsirini de yazdim
- +1 yıl
Yaw he he inkarda direteceklermis dağ altın olursa bu kadar beyinsizlik ancak muslumanda olur şimdi birisi 2021de çıksa ben peygamberim bana inan dese koca daği altına çevirse inanmayacak misin
- +1 yıl
Keşke biraz beyninizi kullansaniz
En İyi Cevaplar
+1 yılElhamdulillah Müslümanım. Herhangi bir dine inanmak için bir sebep olması gerektiğine inanmıyorum. Tıpkı birini sevmek için sebep aramaya gerek olmadığı gibi
13 Yorumla- +1 yıl
O zaman niye sebepsiz yere hıristiyan olmuyorsun
Soran+1 yılElhamdüliĺlah🤲haklısınız.
- +1 yıl
Çok zekisin. Yüzyıllardır süregelen din üzerine yapılan tüm tartışmalara noktayı koydun. Büyük tebrikler sana
İslam oruçluyum nedeni huzura ihtiyacım var ve islamiyet bunu temin ediyor Allah razı olsun
14 Yorumla
Soran+1 yılElhamdülillah🤲Allah senden de razı olsun Allah kabul etsin.
Soran+1 yılRica ederim
Aile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. Bir dine bağlı değilim çünkü inanç konusunda ve ibadet konusunda sıkıntılarım var. Dinin içindeki kendi mantığımla kavrayabileceğim her şeyi uygularım zaten ama inanç ve aklın beraber girdiği yerleri uygulamam.
15 Yorumla
Soran+1 yılNe tür sıkıntıların var canım?
- +1 yıl
Bir sıkıntım yok ama bana "sıkıntın var mı?" sorusu yöneltildiğinde rahatsız olurum bu bir sıkıntı olabilir. Dine bağlı olup olmamam benim tercihim. Baktım din derslerinde denilen hiçbir şey bana uygun gelmiyor bıraktım. İnancım olmadığı sürece bir dine bağlı olamam. Bu bir sıkıntı değil ama bir dine mensup olmayan birisini "sıkıntılı" diye eleştirecekseniz açıkça sıkıntılı olan beni engelleyebilirsiniz.
Soran+1 yılYok siz beni yanlış anladiniz hani yorumunuzda demissiniz ya inanç ve ibadet konusunda sikintilarim var bende onu sordum yanlış anlaşildiysam özür dilerim.
- +1 yıl
Asıl ben sizi yanlış anladığım için özür dilerim. Bir cümlenin sonuna "canım" getirilince ister istemez düşmanlık olarak algılıyorum. İnanç konusunda bir sıkıntım yok, bir yaratıcı güç olduğuna eminim yani bu evren puf diye var olmadı ya. Yine de bu yaratıcı gücün bir din oluşturduğu, peygamber gönderdiği, ibadet istediği gibi olaylara asla inanamıyorum. İbadetleri yapsam da niyetli olmuyorum. Dine uygun olan bazı şeyleri uyguluyorum mesela kul hakkı yememe, yalan söylememe, kin tutmama, hoşgörülü olma, ilim öğrenme gibi vasıfları elimden geldiğimce yerine getirmeye çalışıyorum ancak bunları uygulamak için bir ilahın varlığına gereksinim duymuyorum. Yani bunları kural olarak uygulamıyorum kendi istediğim için yapıyorum. Dinimi kendim oluşturdum ve kendi içimde yaşıyorum diyebiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
- Aile & Toplum konusunda 15,9b cevap paylaştı.
+1 yılElhamdülillah müslümanım gadası
11 Yorumla
Soran+1 yılElhamdulillah🤲
+1 yılYok. Okudum, araştırdım baktım bana uymuyor bende bıraktım.
22 Yorumla
Soran+1 yılYani inanmiyosun
- +1 yıl
Evet
Aile & Toplum konusunda 856 cevap paylaştı. Dinlere inanmıyorum, insan uydurması olduklarını düşünüyorum.
10 Yorumla
+1 yılElhamdulillah dinsizim islam mantıksız bir din gidin youtubede yakup denizin videolarını izleyin
116 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden?
- +1 yıl
Bilime aykırı akıl mantığa aykırı birçok kuran ayeti var dediğin kanalın videolarını izle özellikle eski videolarını görürsün zaten uzun sürer anlatmasi
Soran+1 yılTamam İzlerim görüşün için saol.
- +1 yıl
@MÖSYO_72 zariyat 49 mülk 5 bu 2 ayeti oku bilime zıt birşey goremiyorsan yazık kafana
- +1 yıl
@LiberalDeist Tamda tahmin ettiğim gibi Zariyat süresinde ki çift=çeşit =envai anlamında kullanır yani Türkçe de nasıl kinaye eş anlamlı sesteş kelimeler varsa arpaça da da aynı şekilde var ki kuranı kerim Arapça da üst düzey de yazılmış şiirsel tarzda öğüt verici bir şekilde yazılmıştır böyle kelimelere özellikle dikkat etmek lazım bu teknoloji çağında elini kolunu sallayan istediğini karalıyor ve paylaşıyor sağlam kaynakları okumanı tavsiye ederim kim vurduya gitmiş olursun
- +1 yıl
@MÖSYO_72 arapçan yok boş boş yorum yapıyorsun çift kelimesi envai manasindaymis arapcasina bak dicem arapça dilini bırak kuranı okumayı bile bilmiyorsundur sen şimdi çift çift derken cift kelimesinin arapçası zevceynidir sonundaki yni çift manasındadır ancak zevce kelimesi türkçeye bile karı koca manasında geçmişken bana uyduruk yazılarını boşuna yazma bildiğin 2 cinsiyetli yarattık diyor kuran bir başka ayette aynı kelime meyveler için de kullanılıyor meyveler 2 cinsiyetli mucize var demeyi biliyorsunuz deniz anasinda bakteri mikroplarda cinsiyet yok ama canlılar 3 cinsiyetli mantarlar var noldu allah kendi yarattigi canlılardan haberi yok mu yoksa muhammed çok mu cahil yeterince iyi uyduramamış kuranı ne dersin?
- +1 yıl
Sağlam kaynaktan oku diyor kim bu sağlam kaynak yazarları onların yalan atmadığını ben nerden bilcem
- +1 yıl
@LiberalDeist malsın MK ya sen Arapça dersi mi aldın öyle artistlik yapıyorsun ben Arapça kitap yazan kişilerin yorumlarını okudum envai kısım anlamında da kullanılırmış dedi o kadar araştırma gerek duymadım boş şeylerden sağlam delilin varsa onları söyle ehli olmadığın konularda muhalefet oluyorsn
- +1 yıl
@MÖSYO_72 arapçadan türkçeye aynen geçip türkçede kullanılan arapça kelimeyi göremeyecek kadar düşük zekalı mısın bence öylesin evet arapça eğitimi aldım envai manasını niye veriyorlar çünkü bilime ters kuran ancak o şekilde kivirabiliyorlar aynı kadınları dovun ayetindeki gibi orda da dovun derken darp kelimesi geçer o da türkçeye darp etmek olarak gecmistir ama gerçek manası işlerine gelmeyince kivirirlar ayrıca hakaret etme şimdi senin muhammedine kuranina öyle küfürler ederim ki yarim saat kendine gelemezsin sinirden ekrana kafa atarsin adam ol aklını alirim senin
- +1 yıl
Büyük islam alımı dediğin kişilerin gerçekte slim olup olmadığını nerden bilcem belki onlar da alım geçinen sahtekarlardi
- +1 yıl
@MÖSYO_72 bu sitede birisi vardı kuranı kerimin arasına yarragini koymuş profil fotoğrafı yapmıştı gördün mü hiç 😂😂😂
- +1 yıl
@MÖSYO_72 ahahahaha noldu kuduz köpek gibi kudurma
Elhamdülillah Müslümanım..
21 Yorumla
Soran+1 yılElhamdülillah🤲
Dinlere inancım yok
22 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden canım kendini boşlukta hissetmiyomusun?
agnostiğim
19 Yorumla
Soran+1 yılNedenini açikarsan sevinirim.
- +1 yıl
aslında deiste yakın agnostiğim bu zamana kadar tanrıyı veya dogauatu seyleri kanitlayacak seylerim oldu kendimce ama bu islamiyetin dogru oldugunu gosgermez. kimse kabul etmiuor ama ortalik anasindan babasindan kalandini sorgulamayıp ya da sorgulamis gibi yapip kendini kandiran ve sonrasinda gelip ahkam kesen insanlarla dolu bu n u bir tek ialamiyet icin soylemiyorum. dinlerin hepsi onsanlari tektiplestirmek ve kaos yaratmaktan baska ise yaramiyor. gercekci olsalar biraz anlarlar beni. allah gelse muslumanlik dogru dese yine de müslüman olmak istemem. buyuk konusmak istemiyorum ama benim yolum ölene kadar devam edecek tek bir görüşe veya inanışa takılı kalıp beynimi köreltmek istemiyorum ve daha bir çok nedenim var
Soran+1 yılPeki dediniz ya Allah gelse yinede müslüman olmak istemem neden peki sonuçta doğru din kesinse inanabiliriz.
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için 😊
Zerdüşt
22 Yorumla
Soran+1 yılPeki neden nesi mantıklı geldi size?
+1 yılÇok araştırdım en doğrusu İslam dedim
132 Yorumla- +1 yıl
Ahahahahaha
- +1 yıl
@LiberalDeist Biz senin deist olmana gülüyomuyuz
- +1 yıl
Araştırmadan müslüman olsan gülmezdim araştırdım diyince güldüm bir de en doğru islam yazmışsın sanarsın yüzlerce dinin hepsini tek tek kontrol ettin hepsinin yanlış olduğunu bilimsel deneylerle ortaya koydun bir tek islam çürümedi 😂😂😂
- +1 yıl
@LiberalDeist Yüzlerce din dediğin Hristiyanlik İslam Musevilik Taoizm Konfüçyanizm Budizm Hinduizm bunları araştırdım gayet yeterli ve Tevhit inancı olan Museviliğin ve Hristiyanlığın bozulmasından dolayı ilk insan Hz Ademden beri gelen İslam doğru din çünkü Allahın birliği meleklerin varlığı gönderilmiş tüm peygamberler kutsal kitaplar kaza ve kader ahiret gününe iman yaptıklarımızdan sorguya çekilmemiz bunlar gerçekleşecek
- +1 yıl
Peki bütün dinler allahtan geldi ise sence neden islam dini hariç hicbir dinde allah kelimesi yok?
- +1 yıl
Yahudi ve hıristiyanlık dahil hicbir tevrat incilde allah gecmez
- +1 yıl
@LiberalDeist Çünkü Allah Kuranda açıkça diyo kendilerine kitap verdiklerimiz Yahudi ve Hristiyanlar kitapları din adamları kendi çıkarlarına göre değiştirdi Hz İsa kendinin sadece bir peygamber olduğunu söyledi fakat İncili yazanlar Hz İsayı Rab olarak Tanrı olarak gördü sebebi Hz İsa 4 kez Allahın izniyle ölüleri diriltti Yahudiler de Hz İbrahim veya Hz Yakupun soyundan geliyolar tam bilmiyorum onlardada tek tanrı Yehova inancı var fakat onlar sadece biz israiloğulları tanrı tarafından seçilmiş özel milletiz dediler ve kimseyi aralarına almadılar
- +1 yıl
Bütün allah kelimelerini tek tek cikardilar öyle mi güldürme şu an bizim hocalar öyle bisey yapsa o hocaları kıtır kitir keserler aynısı yahudi hiristiyan halk için de geçerli herkes allahi bilecek allah kelimesini kaldiracaksin var mı böyle bisey allah arap mitolojisi tanrısıdır o yüzden incil ve tevratta yoktur
- +1 yıl
@LiberalDeist yalnız Yahudilik ve Hristiyanlık ta Arap topluluklarında doğdu ve ayrıca Tanrı kelimesi her dilde farklı
- +1 yıl
Ulan bu ne cahillik böyle sen ne biçim araştırdın dinleri ve islâmî 😂😂😂😂😂😂 1. Kuranda isa ve musa hatta yakup yusuf ibrahim bütün peygamberler dua ederken allah kelimesini kullanıyorlar ama tevratta hiç allah geçmiyor hiç mi gariplik yok 2. Yahudilik ve hıristiyanlık arap toplumlarında doğmadı biraz olsun harita bilgin bile yok yazık hangi millet haritanın neresinde yaşıyor haberin yok
- +1 yıl
@LiberalDeist Hz İsa kudüste dünyaya geliyo Yahudilerin kutsal mekanı kudüs Müslümanların Kudüs 3 dinde Kudüs kutsal bir kutsal kitap bozulmasa zaten yenisi gelmezdi insanlar imtihan dünyasında ama Kuranın değişmediğini biliyoruz kıyamete kadar geçerli kitaptır
- +1 yıl
Içimde de değişmeyeceği yazıyor ama değişti diyorsun tevratta da degismeyecegi yazıyor tanrı koruyor diyor daha kendi sözlerini koruyacagim diyip korumayı beceremeyen allah kuranı mi koruyacak güldürmeyin
- +1 yıl
@LiberalDeist İnsan imtihan dünyasında yaptıklarında özgürsün Allah ne derse insanoğlu tam tersini yaptı Tevratın ilk emri yaşat yahudi yaşatmadı İncilin ilk emri sev dedi Hristiyan sevmedi Kuranın ilk emri Seni Yaradan Rabbinin adıyla oku Müslüman okumadı dünyadaki daha sayılabilecek birsürü olay Allahın varlığının dünyanın kısa ve gelip geçici olduğunu kanıtlar öldükten sonra ne yapacaksın
- +1 yıl
Bırak şimdi sağdan soldan okudugun şeyleri kopyala yapıştır yapmayı yaratıcı var ancak islam dini yalan ölünce hıristiyanlık doğru çıkarsa sen ne yapacaksın o dinde de cehennem var aynı islamdaki gibi hıristiyan olmayan herkes de cehenneme gidiyor
- +1 yıl
Sen daha 4. Sınıfa giderken ben dini ilimler tahsil ediyordum arapça öğreniyordum allah yolunda cihat etmeye hazırlanıyordum kafirlere karşı
- +1 yıl
@LiberalDeist Ben en azından Cennetin Cehennemin varlığına yaptıklarımın karşılığını alacağımı biliyorum hak dinin İslam olduğu açıkça net bana gelmiş insanı tanrılaştiran hristiyanlığı savunuyosun senin gibi deistlerin cehennemde sonsuz bi azaptan başka hiçbir şansı yok
- +1 yıl
@LiberalDeist Hristiyanlar teslis inancına sahipler Baba Tanrı oğul Hz İsa ve kutsal ruh bu mu daha mantıklı yoksa Tevhit inancı Allah'tan başka ilah yoktur o tektir eşi benzeri yoktur gönderdiği tüm peygamberler İslamı tebliğ etti Hristiyanların peygamberler bizim Yahudilerin peygamberide bizim
- +1 yıl
Sırf inanmıyorum diye ömür boyu iyilik yapsam da cehenneme gideceğim öyle mi sana hiç mantıksız gelmiyor mu peki dusunsene çocuk tecavuzcusu müslümanlar cennete giderken ömrünü iyilikle geçiren kafirler cehenneme gidiyor madem inanmamam allahın bu kadar zoruna gidiyor ispat göstersin gökyüzüne islam doğru din yazılsın herkes müslüman olsun islami yaymak için neden bu kadarcsavaslar yapıldı kan döküldü demek ki islam yalan zorla dayatilmaya calisildigina gore zamaninda
- +1 yıl
@LiberalDeist seni yaradan şuanda kalbini attıran nefes aldıran organlarını çalıştıran akıl veren Allahı inkar etmekle istediğin kadar iyilik yap hepsi boşa şuanda nefes alabiliyorsan Allah sana o nefesi verdi daha öbür dünyadaki Adalet mahkemesi kurulmadan nasıl biliyosun islam gelmeden önce putlara tapıyolardı kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyolardı
- +1 yıl
Deistim yaraticiya inaniyorum muhammedin peygamber olduguna inanmiyorum kuran denen kitap sacmaliklarla dolu
- +1 yıl
Islam gelmeden önce putlara tapıyorlarmış sen sanki puta tapmiyor musun mekkedeki siyah bir binaya secde ediyorsun
- +1 yıl
@LiberalDeist Allahın gönderdiği kitap odur ya inanırsın ya da seni yaradanı inkar edersin sonsuz bir cehennem azabı çekersin
- +1 yıl
@LiberalDeist Biz Allaha secde ediyoruz Kabe orda temsili bina
- +1 yıl
Putlar da sadece temsiliydi işte putlara tapmiyorlardi onlar da gelelim kurana allahın böyle bir kitap gönderdiğine hicbir kanıt yok muhammedin uyduruk kitabi
- +1 yıl
@LiberalDeist bi insan 600 sayfalık kitabı yazamaz o yıllarda ve Hz Muhammed okuma yazma bilmiyodu
- +1 yıl
Kardeşim tamam cahil olabilirsin çoğu müslüman cahil zaten de bari araştırdım deme bu yalanın öyle bir ortaya çıkıyor ki😂😂😂 kuranı muhammed yazmadı uydurdu uydurdu katipleri vardı onlara yazdırıyordu bunlara vahy katibi de deniyor 600 sayfayı da öyle bir anda uydurmadı 23 senede ayetler parca parca uyduruldu yani sen 23 senede 600 sayfalık bir kitap sözlerini uyduramaz misin
- +1 yıl
@LiberalDeist Benim dinim bana senin dinsizliğin sana orta yolu bulamıycaz herkes kendi inancını yaşasın
- +1 yıl
Noldu cahilliğin ortaya çıkınca koru körüne sorgulamadan araştırmadan öğrenmeden anne babamın dinine inanıyorsun anne baban her gün kendi bokunu yese sende yicektin
- +1 yıl
@LiberalDeist Senin gibi cahile 40 delil göstersek inanmazsın ölünce de böyle dersin
- +1 yıl
Keş lan 1 delil bile gösteremedin 40 delil gostersem inanmazsin diyor
- +1 yıl
@LiberalDeist Sen inkardan ben İslamdan vazgeçmeyiz tartışmaya devam etsek bişey değişecek mı
- +1 yıl
Anne baban bok yese sen de yer miydin
Mevcut degil
10 YorumlaDinim yok nedeni yok
10 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası