Rekabet sizce nedir ? Olması mı iyidir olmaması mı ?
İyidir .
Kötüdür .
Hırstır .
Kendine güvendir .
Şöyleki ;
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Rekabet etmiyorum kimseyle diyen bir kişi bence kendini kandırıyordur.Hayatın her alanında rekabet vardır belirgin bir şekilde bunu göremesek bile mevcuttur bence. Rekabet , yerine ve dozajına göre insanı teşvik edici bir etkendir.Bu da iyi birşey fakat aşırıya kaçtığında onun adı hırs olur ki bu insanı yer bitirir.öyle durumlarda da gözünü hırs bürümüş diye bir tabr kullanıyoruz.
En ufağından bir örnek vermek gerekirse minibüste boş kalacak yeri gözleriz mesela oraya oturabilmek için.ben kapayım orayı diye düşünürüz bu da ayakta olan diğer insanlarla aramızdaki rekabete örnektir bence.
Ayrıca hayvanlar arasında bile rekabet var ve bu da doğanın dengesinin korunmasına yardımcı oluyor.
bence 2 kiis arasnda bir rakebet yaniki kiskanclikdanda kendine guveni artrmak icnde oluyor bazen daha ileriye gitmek icndr fazla dozunu asrmak lazim deyil amaa
ıyıdır ama dozunu ıyı ayarlamak lazım ben ılk okulda arkadasımla rekabetım vardı ondan once okumayı soktum bu lıseye kadar devam ettı bır o benı gecerdı bır ben ama lıseyı kımızde dereceyle bıtırdık oss sınavında da devam ettı kım daha fazla puan alacak dıye bırbırmızle yarıstık rekabet basarı getırır ama kıskanclık degıl
hala da rekabet ederız kımın arabası daha ıyı kım erken evlenecek kım daha fazla kazanıyor dıye oyle gıdıyor :))
kazanmak iyidir, kazanmak için yarışmakta iyidir, rekabet durgunluğu tembelliği engeller, ama hırslarımızın zaaflarımızın kölesi olmadığımız sürece
Cevap
7Cevap
Dikkat edilmesi gereken bir guvendir.
Cok asiri ozguvenin nelere mal oldugunu az cok goruyoruz.
Orneklendirmem gerekirse sayet..
Soyleki;
Kaz gibi yumurtlamaya calisan tavugun kici cikar.
hırsın dozu kaçmadığı sürece faydalı bile denilebilinir...
Araya başka duygular girmediği sürece rekabet iyidir.
rekabet performans arttırır iyidir.arada hırsa endeksli olarak kaybettirebilir ama olsun
kesinlikle olmasi gerekendir
En iyiye ulaşmak için rekabet mutlaka gereklidir.
güzeldir hoştur abartmamak lazım
Daha iyiye ulaşmak için kamçıdır.
Olması gerekir. İyidir, hoştur.
Rekabet yarışmadır,Olması iyidir .
Olmazsa olmazdır.
beni çok yorar..
iyidir rekabettt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar