Acıbadem Üniversitesi ASUMA direktörü Prof. Dr. Oğuz Polat ve İMDAT Derneği Başkanı Avukat Zeynep Reva'nın öncülük yapmasıyla "2020 yılı Türkiye Çocuk Evlilikleri Raporu" hazırlanmış. Rapora göre 2020 yılında 18 yaşından küçük 13 bin 14 kız çocuğu evlendirilmiş.
Çocuk evliliklerinin en çok olduğu ilk 10 kentten dokuzu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri.
Neredeyse her ilde varmış. Cidden bu rezillik ne zaman biter merak ediyorum. Bitmeyeceğini bile bile merak ediyorum.. Henüz 18 yaşına basmamış bir kızı zorla evlendirmek nasıl bir kafadır, nasıl bir beyinsizliktir ya..
Türkiye'de 1 yılda 13 bin 18 yaş altı kız evlendirilmiş. Bu rezillik hiç bitmeyecek mi?
1. Her zaman TV de gazetede yani medyada , topluma gösterilen kısım senin paylaşımındaki içerik , peki buradan sonrası neden gösterilmiyor neden verilmiyor topluma? 2. Bu durum cahillik, beyinsizlik olarak nitelediriliyor ama bunun içini mantıklı ifadelerle dolduran biri çıkmıyor bu tarz paylaşımlarda , sizce beyinsizlik unsuru olmasındaki etkenler nelerdir? Buyurun sizden dinleyelim. 3. Bir insanın 17 , 18, 21 yaşlarına bakalım , he insan bu yaşlarda aynı özellikleri taşıyor mu? 4. Bu sayının en çok olduğu dilim 18 e en yakın dilim olduğunu düşünüyorum. 07.01.2002 doğumlu bir insanın, 07.01.2020 tarihinde veya 31.12.2019 tarihinde evlenmesinin arasındaki farkları açıklayabilirseniz memnun olurum.
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Zorla değil. Gönül rızasıyla çoğu. Ve bu olay bir bakan kızına olmaz bir işadamı kızına olmaz. Alt gelir grubunun vasıfsız sikko insanlarına olur. Baba işsiz ev kira evde huzursuzluk var. Kızı okutacak para yok o kız zaten hayatın acı yanını erken tadiyor ve sonra evliliği tek kurtuluş görüyor. Ki aileye göre de evden bir boğaz eksiliyor vermek istiyorlar. Birde tabi bu tür sikko yaşam tarzlarinda başlık parası olayı da var. Üç beş yolumuzu buluruz mantığı oluyor ailede. Çoğu kız eziyet gördüğü için eş seçimini ona göre düzgün yapmaya çalışıyor. Ama babasından beterini seçenlerde var tabi. Evlilik onlar için iyi bir şey. Ha 18 olmuş ha 16 . İnanın fark yok. Ben böyle evlilikleri destekliyorum demiyorum ama bu düzenden gelince tek çıkış evlilik. Ben evliyim. Eşim Kürt. Ailesi köyden gelmiş. İnşaatta baba çalışırken ağır bir kaza geçiriyor. Hastanelik durumda. Evde ekmek yok. Kendi ve ablası ilk okulda okuldan alınıyor. Başlıyorlar konfeksiyonda çalışmaya. Çocuk nasıl olunur ogrenmemis. Ev bakmış ilk okuldayken ruhu büyümüş hayat bilgisini hayatı yaşayarak öğrenmiş. Kendisi 92 li benimle 2014 de tanıştı. Benim telkinimle ilk okulu açıktan bitirdi bilgisayar kurslarına gitti. 2017 de evlendik. Lise bitiyor bu sene. Üniversite okuyacak. Biz evlendiğimizde 25 yaşındaydı. Ama sorsan kendisine keşke der 17 de evlenseydim eşimle. Babası 1 yılda iyileşmiş. Ama çocuklar hazır iş hayatına girmişken okula tekrar yazdirilma gereği duyulmamış.
Benimde maddi olanaklarım epey geniş diyebilirim. Tabi bunu ondan sakladım bekarken evlilik teklifimi kabul ettikten bir zaman sonra acikladim. Şehirlerarası gezmeleri oldu. Tüm elbiseleri marka 3 tane arabam var sadece. Evimiz lüks bir sitede. Evlenmese ne olacaktı. Hiçbir şey.
Bu milleti asla anlamıyorum.. biraz insan olun kendinizi o kızların yerine koyun ne hissedersiniz? Ulan 14-15 yaşlarında çocuk sahibi oluyorsun ne bilgin var? Daha kendini geliştirmemişsin eğitmemişsin çocuğuna ne katkın olacak? Bakın neden 30lu yaşlarında evlenmek istiyorum biliyor musunuz? Çünkü o yaşıma kadar daha çok şey görüp öğrenip tecrübe edinip çocuğuma faydam dokunsun diye. 13-14-15 yaşında kız çocuklarının evlatlarına hiçbir şey öğretemezler çünkü henüz kendileri öğrenim gelişim çağındadırlar.. o yaşta büyük bir sorumluluk yüklemek çok yanlış. O yaşta bir kızın ailesiyle arkadaşlarıyla gülüp gezip eğlenmesi gerekiyor ve okula gidip öğrenmesi gerekiyor. Aile her şeydir. Eğer bir kız çocuğu evinden kaçıp evlenmek istiyorsa bu suç kızın değil yine ailesinin suçudur. Kızlarına güzel ve faydalı bir anne baba olamıyorlarsa sonuç ne olursa olsun suç ailenindir. Çocuk hatalı olmaz çünkü o çocuktur. Ona öğretmeniz gerekir ve onu sevmeniz gerekir ona bakmanız gerekir ona iyiliği ve doğruyu kötülüğün ve yanlışı öğretmeniz gerekir.. onu evlendirip kocasının kölesi yapmamalısınız.. ben ne zaman yaş sınırını konuşsam beni linçliyorsunuz ama bu zihniyetteki her insan benim gözümde pedofilidir. Rahatsız hastalardır..
Çoğusu aileden sevgi görmemiş tek kurtuluşun evlilik olduğunu sanan kişiler. Ama bilmiyrlarki bekarkenki hayattan daha kötü şeyler yaşayacaklar bu cahil ebeveyn toplulugu özellikle anneler bir erkegin ağız kokusunu çekmeyi, ne zorluklar yaşadığı hayatın sadece çocuğa bak kocanın karnını doyur olduğunu bildiği halde çocuklarınn hayatlarını böyle mahvediyorlar. Bitmeli bitmek zorunda bu şekilde ilerlmez dersler verilmeli cahil anne babalar eğitilmeli izin verilmemeli.
Bu ülkede cehalet asla bitmiyor maalesef... Bu yüzden hiç bitmeyecek...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu tarz sorular soran zihniyete, Ne diyor şair, İşte bunlar okumuş yobaz, kültür yobazı, İslam karşıtı yobazlara hediyem olsun.
Dünyada yepyeni bir insan türü; Üredi gün be gün, oldu bir sürü. Künyesinden belli, meşreb kültürü Göbek adı: çağdaş, adı: madrabaz; Bir de soyadı var: okumuş yobaz!
Eline saz versen, tutar tersine; Bayılır soprano, tenor sesine. Senfoniler var ya.. Gayrı nesine? Kütük yontulmakla, kereste olmaz, Bunun isbatıdır, okumuş yobaz!
Bağdaş kurmak için, ikbâl postuna; Postal yalamakta, yoktur üstüne. Tapar aynalarda, kendi büstüne; Midesi geniştir, zillete doymaz; Ne yese hazmeder.. okumuş yobaz!
Herkesten fazladır (!) , ondaki îman; Altı gün toz duman, cuma müslüman. Evde göstermelik, tozlu bir Kurân; Ne var ki; haline, bir kere bakmaz; Bir de fetvâ (!) verir, okumuş yobaz!
Para pul zengini.. Hayâ fakiri; Bilmem nasıl paklar, toprak bu kiri? İşte.. Böylesine zavallı biri; Davul gümbür gümbür, lâkin uyanmaz, Gâfil kere gâfil, okumuş yobaz!
5
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Okumuş yobazlar dislike atmaya başladı, anladım ki kimliğinizi duymak zorunuza gidiyor. Bende bunu bekliyordum zaten istediğim oldu...
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
✨14-15-16-17 yaşlarında ki kişiler çocuk yerine koymuyorum ama yetişkin yerinde koymuyorum.✨ Bu yaşlarda rıza diye bir şey olamaz, istiyor diye rıza denilemez.
Bu kişiler zihniyet olarak çok değişkenler. Benim bir arkadaşım 4 ayda bir yeni kişiye aşık oluyordu, bu kişinin isteği nasıl kaale alınır?🤦♀️🤷♀️ Her ay başka kpopcuyla plottonik aşklar yaşıyan 16 yaşındaki kişilerin rızasından bahseden bilir miyiz? Ve ve sevgililikle evlilik nasıl bir akılda eş tutulabilir aynı şey mi? Sevgililiği istemiyorum artık diyip bitirirsin ki zaten bu yaş gruplarında bu oluyor "Sen olmazsan ölürüm" diyorlar 1 sene geçmeden ayrılıyor bu sefer bir birleri arkasından sövüyorlar. İşte diyomun ya bu yaş grubunun kafası değişip duruyor, kişiliği daha yeni oturuyor kendini keşvedicek daha... nasıl düzgün evlilik olsun.
Sevgi dediğimiz şeyi gerçekten hissediyorlar mı onu bile anlamıyorum "onun için geberirim" diyip yaz tatili sonrası her şeyi 0'lıyorlar. Aynı yollardan bizde geçtik halbuki kimse bu yaşlarda salakça şeyler yapmadım, ben her sene başkasına aşık olmadım demesin. Bu yaş grubuna özel isim ayırıp ERGENLİK demişler hepimiz bu yollardan geçtik, ananızın karnından 30 yaşında doğmuş gibi davranmayın.
Ve kimse bu yaşlarda ki kişilerin zinasınıda doğru bulmuyor, doğru bulduğumuz iddiasını hangi s*lak g*tünden uydurdu.
*Bence ortada bir rezillik yok. Bu rezillik ise, bundan 30-40 sene evvel tüm millet olarak rezil bir toplummuşuz demektir. Hatta dünyada bile durum benzer şekildeydi. Çünkü genel geçer durumda evliliklerin büyük çoğunluğu 18 yaş altında olurdu. Zira eskiden bir kız 18 i geçtikten sonra evde kalmış demekti. Ayrıca,18 yaş altının çocuk sayılıp, üstünün ise olgun sayılması kime, neye göre bir kıstas? *Evliliğin temel amacı üreyip aile olmak ise genç yaşta çocuk sahibi olmak bilimsel sonuçları ile doğanın da desteklediği bir durumdur. Ki bence rehberimiz bilim ise doğanın yasalarını asla göz ardı etmemeliyiz. *Görüşüme saçma sapan atarlı, ergen, feminist cevaplarla dönerseniz yanıt alamazsınız.. Hakaret edilirse anında engellerim.. Kapiş?
Ergenlik dönemi tamamlanmadan yapılan doğumların anne veya bebeğin ölümüyle sonuçlanması daha sık yaşanan bir şey, yetişkinlere kıyasla. Kafanızdan doğa kanunu uydurmayın.
Biter mi? A*k cahilleri Şeref yoksunlari oldukça maalesef ki bitmiyor üzülerek söylüyorum ki ya 18 yaş altı zorla kızı evlendirmek nedir ya bu nasıl adiliktir böyle neymiş Anne baba büyükler ne derse o olurmuş kızların söz hakkı olmazmış a*k Kusura Bakmayın ama ben böyle büyüklerin gelmesini geçmisini s*k Allah belalarını versin İnşallah Kız Daha okuma yaşında geleceği hayalleri var mı hiç düşünen yok belki kızın sevdiği olur onunla evlenmej İster ben böyle büyüklerin canlarını alırım elime geçseler bi benim en hassas zayıf noktam kızlar kızlara karşı o kadar çok hassasım ki kıza küfür edeni bile pişman ederim kızlar dokunulmazdir onlara kimse dokunamaz kötü söz söyleyemez buna kimsenin hakkı yok
benim tek anlayamadigim sey ; bu soruyu ve fotografi paylasanin adı gibi bildigi 15-18 yas arasi kizlarin kocalarinin 18-22 yaslarinda oldugunu? ve NEDEN 60 yasindaki adamla 10 yasimdaki kizin fotografini paylasması? kızları mi düsünmek amac? ASLA...(öyle olsa 16 yasindaki aleyna tilkinin 34 yasindaki adamla tatilde kari koca gibi yasamalarini elestirirlerdi ) peki AMAÇ nedir? ; görsel algıyla nebi muhammed s. a. v in aise anamizla olan evliliginin KİNİN alt yapisina hizmet mi acaba?
Yuh ne alaka doğuda bu şekilde küçücük kızları yaşlı adamlara nerdeyse sattıklarını bilmiyoruz sanki. Peygamber efendimizin evliliğini buna benzetmen bile çok alçakça bir düşünce.
Bu arada aleyna tilki olayını bilmiyorum ama kız 20 yaşında ve istediği ile gezer iradesi olabilecek yaşta kimse de ona zorla da bir şey yaptırmadığına göre bize laf düşmez. Resmen cinsel şiddet ile kendi isteği ile gezen bir kızı kıyaslamışsınız pes doğrusu. pardon siz kesin kendi açınızdan bakmışsınızdır bir de bu iki kızın yerine kendinizi koyun ve ne hissettiğinizi düşünün. Aleynanın tatilden tatile gezerken hiç de mutsuz olduğunu sanmıyorum. Bir de 321 go kanalındaki çocuk gelin yüzleşmesini izleyin bir kıyaslayın.
@Birisiğğğ aleyna tilki 34 yasindaki adamla otelde yatarken 16 yasindaydi... 4 sene önce... simdi ki yasini demiyorum... ve kiz cocuklarini satma doguya has bisey degil... ailesi elit ve zengin olan erkek cocuklarina diger bolge insanlarinin da kizlarini sevgili yapip yatip kalkmalarina da izin vermeleri... bu da kiz cocugu satmakla eş degerdir...
@Birisiğğğ ayrica kız cocuklarini yetiskin adamlara satilmasinin , sordugunuz soruyla ne alakasi var arkadas !!! bu suc ve pezen.. klik sizin sordugunuz soru 18 yas alti evliliklerinin yuzde yüzü 23 yasina gecmeyen erkek cocuklarla 18 yas alti kiz cocuklarinin evlilikleri... buna inanmiyorsan 18 yas alti kiz cocuklariyla evlenip cezaevinde yatan adamlara bi bak !!! onlar da coluk cocuk... yani bu soruyla bu fotograf NE ALAKA...
İkisi de doğru değil fakat kesinlikle eşdeğer değil. Birinde zorlama var ilişkiye girmek istemeyen biri ile ilişkiye girmek CİNSEL ŞİDDETTİR. Ve buna uğrayan kişinin psikolojisini geri döndürmek cidden kolay değil. Diğeri de pedofili eğer ilişkiye giriyorlarsa bu da bir suç tabii ne yaşadıklarını bilemeyiz belki aynı odada bile kalmadılar.
18-23 yaş arasına çocuk denmez. Diyelim ki aynı yaştalar ikisi de reşit değil. Bu olayı aklamaz. Akran zorbalığı diye bir şey duymadınız galiba. Resmi de temsili olarak koymuştur böyle şeyler de yaşanıyor sonuçta koyması normal.
Ay yorumları okuyunca inanamıyorum. Böyle insanlar olursa elbette ülke bu şekilde ilerler. Evlenmelerinde ne varmış, zaten sevgilileri oluyormuş. Nasıl bir zihniyettesiniz? Allah aşkına yapmayın. Bahsedilen konunun büyük oranı başlık parası karşılığında abiyi babayı geçtim dedesi yaşındaki insanlarla evlendirilen kız çocuklarıdır. Nitekim bu çoğunluğu yok varsayarsak bile o yaştaki bir çocuğun kız-erkek fark etmeksizin yaşıtları ile evlenmesine bile göz yumulmamalıdır. Ta ki erişkin olup, kendi ayakları üzerinde durulacak yaşa kadar. Bu 18 yahut 38 değildir, kişiye göre değişir fakat en çok da 18 yaş altı değildir. Flört olayı ile evliliği bir tutmak da ancak sizin gibi cahillerin işi olabilir zaten.
Evliliklerin sebeplerini de irdelemeniz gerekirdi.
Okumuş yobazlar gibi Ahkam kesmeniz değil.
Öncelikle ekonomik durum. Kız daha iyi bir hayat kuracağını düşünerek evlilik yolunu seçiyor...
Kazara hamile kalıp ailelerin olay büyümesin diye 16lı yaşlarda rızaen izin vermeleri...
Yörede ki eski töreye göre erken evliliğin faydalı olacağı bilinci...
Sosyo ekonomik ve sosyolojik sebepleri düşünerek sizde sıralaya bilirsiniz..
Ülke de ki En büyük cahillik üretim metotları bilmeden nesilleri kolay para kazanmaya alıştırmak olsa gerek...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunların hepsinin aile baskısıyla olucağını sanmıyorum.Çoğu kız okumak istemiyor çünkü ilgisini çekmiyor. Haliyle erkenden evlenmeyi seçiyorlar. Hatta lisede ki arkadaşım lise 2 de evlenicek seviyede ilişkisi oldu lise bitince evlendiler. Türkiyede sıkıntı evlenmek değil. Asıl problem devlette.Çocukların kendilerini keşfetmesini kati surettle engelliyor haliyle erkek ya da kız erken yaşta evleniyor. Zaman kaybetmenin anlamı yok devlet kendini geliştiripte mantıklı bir eğitim sistemini beklemenin alemi yok!
Zorla evlendirildiğini nerden biliyorsunuz? 18 yaşında birisi sevgili yapmazsa ayıp karşılanıyor da evlenince neden zulüm oluyor? Kendi isteğiyle evlenmiş olamaz mı?
Akıllılık edip daha 18 yaşından 30 yaşına kadar 5-10 tane adamla gönül eglendirip belki de zina edeceğine 18'nde harama girmeden evlenip çoluk çocuk sahibi oluyor sorumluluk alıyor..
O yaşta daha kendisi çocuk sorumluluk nedir bilmez daha çocuk okumalı kariyer yapmalı bi zahmet aile sahip çıksın edep öğretsin çocuk neden zina yapsın!
Sevgili farklı bir şey ayrılırsın bir daha alakan kalmaz ama evlilik öyle değil. Ben istemiyorum diyip bırakamıyorsun aileler işin içine giriyor, herkes karışıyor, mahkeme uzuyor da uzuyor. Bıraksan bile hayatın boyunca evlenmiş boşanmış olarak anılıyorsun hele bir de çocuğun varsa bir daha hayat kurman çok zor. Evlilik çok iyi düşünülmeli, fazlasıyla sorumluluk gerektirir ben aşık oldum hadi evleniyorum diye evlenilmez sonu hüsran olur. 18'inde evlenenler zaten çocuk evlilik kategorisine girmiyor, 16-17 yaşında aile izniyle evleniyorlar ama ailenin zorlayıp zorlamadığını bilemezsiniz. Bu kız evlenmek istemiyorum diye kaçsa bile polis bulup ailesine teslim edecek, reşit değil kendi üzerinde hiçbir hakkı yok ve bu durum bu şekilde suistimal ediliyor. Birileri 17 yaşında evlenmek için 1 sene beklemesin diye başkaları zorla evlendirilebiliyor.
Buna nedne itiraz ediyorsunuz neresi iğrenç geliyor bi söyleyin ya çok uzağa gitmeyin şurda soru soran yaşını 18 belirtmiş kızların yazdıklarını okuyun o haşa gelene kadar nerdeyse orspu olacak piyasaya çıkacak yok sevgilimin penisi böyle yok arkadan çok hoşuma gidiyor yok evine gideceğim onu çıldırtmak istiyorum
ya siz aptalmısınız yoksa aptal yerine mi koyyorsunuz ya da kastınız ne..15-16 yaşında vurdura vurdura geliyor kız vuran , sken sevgilisi flörtü olunca normalde , evlenmesi mi anormal sizin aklınızı düşüncenizi skiim bana kalsa eski anadolu adetleri gibi 14-15 inde alacan koynuna gözünü senle açsın senle kapatsın ,18 ine gelene kadsr 10 kişinin altından geçmeniz daha hoşunuza gidiyor değilmi bana farketmez aslında sker bırakırım yaşı hiç farketmez siklmek isteyeni önlü arkalı ağızlı yüzlü sikrim madem siz böyle seviyorsunuz canıma minnet buse gider tuğçe gelir tuğçe gider melis gelir..
Sen 35 yaşında olcan o 15 yaşında olcak ama ilk gözünü senle açıcak öyle mi yaa yemin ediyorum sizin zihniyetiniz yüzünden Türkiye gelişmiyor siz yaşamayın şu ülkede yaa
Buradan bu sonucu mu çıkardın ajitasyon yapma.. 35 yaşında 15 yasindakiyle evlenen kişi herhalde 10 tane yoktur bu ülkede 15 16 yaşında kız olsa olsa 20 22 yaşındakiyle evlenir bu da gayet normal bir durum..
@ahmets61 L’ann 20 yaşına gelmeden önce doğum yapmak bile tehlikeli biyolojik açıdan ne normalinden bahsediyosun bişey bilmeden kafanızla yorum yapmayın insanı sinirden delirtiyosunuz çünkü ülke sizin gibiler yüzünden gelişmiyor yaa
@seherlvm 20 yaşından önce sevişmek sevgiliyle yiyişmek parklarda evlerde öpüşmek sürtünmek seks yapmak için bedenin uygunda çocul yapmaya mı uygun değil öylemi
@seherlvm sen defol git kaşarlığınn sürtüklüğün ismi medeniyet olmuşta beni pedofili olarak görüyor asıl pedofili sizin gibiler.. ortaokul çağında sevgili olmak istiyorsunuz sevgilinin kucağına oturmak evinde yiyişmek istiyorsunuz bunu yaparken sevgilinde senle yaşıt olunca pedofili olmuyor ama 16 yaşında bir kızın 20 ya da 25 yaşında ya da biriyle evlenmesine pedofili diyorsunuz rezilsiniz ve aptalsınsınz
Sanane l’an isteyen istediğiyle yapar sana mı giriyo bunun derdi sen kendi çıkarın için konuşuyosun tabi kendin 35 yaşına gelmişsin kartımışsın 15 yaşında gencecik çocuğu alacaksın biliriz biz sizin gibilerin niyetini daha bilim bilmez tıp bilmez mk cahili gelmiş gerikafalı gerikafalı yorum yapıyor doktorlar bile 20 yaşından önce doğum yapmak kötüdür diyor daha bilimi bilmeden kendi kafasına göre atıyor. Senin tabi diğer niyetin de 15 yaşında küçücük çocuğu alıp yönetmek istediğini yaptırmak ona nasıl olsa sen 35 yaşında h’ayvan gibi olunca sana bir şey yapamıcak ya ama yok öyle artık hele bi 18 yaşının altında çocukla evlenmeye çalışın görürsünüz o zaman kendinizi hapiste bulunca
Erkek bunu yapınca neden öyle demiyorsun oda evlenesiye kadar kaç kişiyle beraber oluyor da geliyor. Biz burda zorla evlendirilen kızlarımızzdan bahsediyoruz. Namus bekçiliği yapacaksan kendinden başla.
@seherlvm canim bunlar anlamaz. Konu zorla evlendirilen kizlar. Bu andavallarda kalkmış ne diyo erkekler de kaç kişiyle beraber oluyor sesleri çıkmıyor. Kediye köpeğe tecavüz ediliyor onlara sesleri çıkmıyor. Zorla evlendirilen kızlara destek oluyorlar.
Konu lgbt değil ki 🤣 ve insanın yaşam tarzları senin neden bu kadar umrunda desteklemesek bile o huyundan olduğu kişiden vazgecicek mi bir düşün hayir gecmicek ben lgbt savunucusu değilim savunmuyorum ama herkesin hayatı kendine diyip geçiyorum bu onların kendi tercihi ama zorla evlendirilen kızların kendi tercihi kendi isteği değil
@Aysenurkarer Bunun işine geliyor tabi hiçbir şey yapmamış kız temiz taptaze olarak görüyor kendisinin evlenene kadar yemeği b ok kalmıyor ama evlenince temiz kız alıcam zihniyetine tüküreyim ben bunun
LGBT nin pedofili ya da köpeğe tecavüz edenden ne farkı var ki beni aydınlatır mısınız bence hiçbir farkları yok ayrıca asıl sorun olan yaşam tarzı değil bu sapkınlıkların sistematik şekilde toplumda yaygınlaştırılmak istenmesi
@seherlvm onlar yapınca milli oluyor biz kendi istegimizle yapınca bacım kaşar oluyoruz. Boyle bir zihniyete ne anlatabilirsin ki ben erkeğim yaparım havası bide bunlar oy kullanıyorlar düşün yani
@ahmets61 ben bir lgbt bireyinin bir köpeğe kediye tecavüz ettiğini görmedim. Genellikle yaşlı dedeler yapıyor. Ayrica 2 erkek birbirinden hoşlanıyor seviyorlar kalkipta ne diyim tamam toplumumuza aykırı ama ben linclesem o kişi sevmemekten vazgecicrk mi ya da bir erkeğe ilgi duymaktan vazgecmicek o insanın kendi tercihi. Konu da lgbt değil ayrıca kizlar zorla evlendiriliyor kız aynı evin içinde hemde siddet görüyor. Aynı yastığa sevmediği insanla baş koymak zorunda bırakılıyor. Yetmiyor sevmediği adamdan çocuk yapıyor çok mu iyi bir şey bu durum
@seherlvm yanlışsın burda erkek bunu yapabilir hakkıdır diyen yok işte sizin içinizdeki kanalizasyon bu erkeğe hak gördüğümüzü zannedip olmadık şeylere bok atıyorsunuz
Koşa koşa giden isteklidir oda seviyordur ama zorla evlendirilerden bahsediyoruz ikisi farklı şeyler. Yukarida da yazdıklarını iyi oku ama kadinlara çamur atmışsın kalkıp 18 yaşına gelmeden yiyisip sevisiyor demişsin neden erkek için bunları söylemedin de kadın için bunları söylüyorsun
Zorla kim evlendiriliyor bu yaşıma geldim etrafımda ben hiç şahit olmadım belki köylerde ya da bazı aşiretlerde falan vardır eminim siz de görmemişsinizdir ama keşke herkes genç evlense toplum açısından muhteşem olurdu
Benim arkadaşımın ablası bir çocuk sevmiş ve ailesi istememiş. Simdi ailesinin istediği bir erkekle evlendiriyorlar kız kacicam falan diyor. Annem mesela zorla evlendirilmis annemin ablası zorla evlendirilmis çevrem de daha bir çok örnek var
@Aysenurkarer severek evlenenlerin kaçında mutluluk var burdaki yazılanları okusan anlarsın zaten.. zorla olan herşeye karşıyım ama gerçeklerinde ne olduğunu biliyorum
Severek evlenenlerin kendi tercihi. Bu bir ikincisi benim arkadaşım gizem 18 ine basar basmaz evlendi ve şu an mutlu 1 yaşında çocuğu var. Arkadaşım bestegul evlendi oda mutlu annemin iş arkadaşı var mutlu yani kafa dengini bulduktan sonra mutlu olursun. Bir çok tanıdığım mutlu istediği biriyle evlendiği için. Zorla evlendirilenler daha mutsuz. Simdi bosandi annem babam rahat bırakmadı annemin boğazına bıçak çektiğini ben biliyorum ben hala savunuyorsunuz pes yani pesss
Az ötede havla ya. Sapık olduğun cumlelerinden o kadar belli ki.. birkaç yaş değil 10 20 yaş büyüklere veriliyor çoğu çocuk. üstelik her okuyana her ergenliğe giriş yapmış kıza da ilişki yaşıyor demek ayrı bir şerefsizlik örneği. Kız çocukları okumasın evlensin diyen o. Çocuklarındansin bunu bil. Birinin hayatının mahfolmasina değil de sevgili yapmasına takan embesiller sürüsü
@Cansugünday1 sana senin gibi seviyesizce cevap verirdim ama vazgeçtim bende saklı kalsın.. senin zihniyetindeki orspuluk sana yeter zaten kucaktan kucağa zıplamaaya devam et sen bana toplum dersi veren medeniyet dersi veren klavye kaşarına bak hele senin gibiler zaten ergenlikte skmeye başlıyorlar normal yurdum kızına kimse bir şey yapmaz :))
Tanımadığın bir insanın namusuna laf etmek üstüne küfür etmek karşıt görüşlü ve suç olan birseye karşı çıktıkları için birçok kadına ağza alınmayacak laflar söylemek. Namus diye anırırken kendi namussuzlugunu belli eden bir insanın seviyeden bahsetmesi. Kimse senin kadar seviyesiz olamaz o konuda öndesin merak etme. Kaşar da senin gibilere denir her iki lafından biri cinsellik olan bir erkek oruspusundqn ne beklenir ki pedofilici olur ancak sizin gibilerden hakkınız da gebermek
@Cansugünday1 hem konuya küfürle girip ağzına gelen hakareti et sonra bana namustan bahset sen nasıl bir gerizekalısınn nasıl bir edepsizsin ya başksına akıl olarak kızlar sevgili yapsınlar demişsin lan şrfsiz burdaki soruları okusan zaten kızların başına gelenleri anlarsın sen yrak merekalısı olabilirsin kucaktan kucağa zıplamak hoşuna gidebilir ama bu medeniyet değildir haddini bil benim mesajlarıma cevap vermes hadi işine seni
Biri sallamış ortaya "ama 16-17 yaşında zaten zina yapıyorlar buna ses çıkarmıyorsunuz"🤦♀️🤦♀️🤦♀️hepinizde takip etmişsiniz. Kimse çocukların zinasınıda evlenmesi de onaylamıyor 16 yaşındaki birinin rızası diye bir şey olabilir mi ya?
Gençlere beklemesini doğru kararlar almasını, kendi ayakları üzerinde dura bilen bireyler olana kadar beklemesini öğütlüyoruz. Ki evlilik sevgililik gibi bir şey mi nasıl karşılaştırıyorsunuz? Bu çocukların kafaları, düşünçeleri 6 ay dan 6 aya değişiyor. 1 dönem çok aşık olduklarına 2. Dönem sövüyorlar. Böyle dengesiz bir zihniyette ki çağda rıza kabuledile bilir mi? Sevgililiği ayrılıyorum diyip bırakırsın, evlilik böyle mi?
Düşük limitli bir kredi kartı çıkarma hakkı bile yok bu yaş gruplarının, evlene bilirlermiş. 😑😒
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Maalesef rezillik fakat ortada bi yanlış anlaşılma var artık zorla evlendirme diye bişey kalmadı doğu tarafından birçok arkadaşım oldu ve bildiğim kadarıyla ordaki 15-19 yaş arası kızların en büyük hayali bu evlenmek, genellikle okulu da kendi istekleriyle bırakıyorlar ardından biraz bi işte çalışıp evleniyorlar evlenmeseler bile çoğu ailesinden gizli internetten erkeklerle aşk yaşıyor yani sağda solda çalışıp elin erkekleriyle mesajlaşacaklarına evlendirilmeleri "kendi istekleriyle" daha mantıklı değil mi
Tiktoka bir gir, 18 altı kızlar bıraksan o bts üyelerine, o kaslı bebelere verecekler neredeyse.. Aboooow ben öyle pis konuşmalar duymadım hepsi azmış... Yeni nesilin ar damarı çatlamış... Artık "18 yaş altı evlendirilmiş"yazılarına vah vah demiyorum... Bari evlenip versinler.. Doğu diyorsun misal anooow bir gir hele allasen bir gir... Doğu kızları deliriyor...
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu konuda bizim ülkemiz kadar çelişkili ülke yok. 18den küçüklere çocuk diyoruz. Ama aile rızası varsa evlenebilir. E aile rızasının karşılığı Türkiye'de baskıdır. Eğer 18 yaşından küçükler çocuksa devletin de halkının zihniyetini bildiğini varsayarsak devlet burda suça göz yumuyor denebilir. Ayrıca 18 yaşından küçüklerin cinsellik yaşadığı takdirde taslanmasina karşı olan bunu normal gören siz konu evliliğe gelince sübyan henüz o diyorsunuz. Bilişsel gelişimi tam saglanmamis bir birey ilerde bu yüzden pişman olamaz mı? Bunu savunmak da en azından evlilik kadar saçma. Benim düşüncem 18 yaşından küçükler evlendirilecekse bile devletin kurduğu özel bürolar olmalı ve burda gerekli rehberlik saglanmali evlenecek çocuklara belli testler uygulanmalı ve geçerse evlilik izni verilmeli. Ve 20 yaşından önce çocuk yapılmasına izin verilmemeli. Tabi sosyolog psikolog vs değilim. Sadece örnek verdim.
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Begenmeyenler keşke neden begenmediklerini (kendilerini ifade edebilecek) soyleyebilecek kapasitede olsalar. Zira okuma anlama problemleri oldukları kesin gibi:)
niye rezillik olsun ki? sen koca bulamıyorsun diye kıskanma:) 18 yaş altı kızların sevgilileri var, flörtleri var; bir çok erkekle gayri meşru cinsellik yaşayabiliyorlar ve bunu modernlik (?) adına yapıyorlar. Bütün bu rezilliklere ses çıkarmayan gerici kafa, neden acaba meşru evliliğe karşı çıkar ki?
@basitamatepkisiz beni tanıyor musun da anlamıyorsun, diyorsun* Satmak ayrı bir şey evlenmek ayrı.. nereden biliyorsun satıldığını? insanlara iftira atma... 18 yaş altı veya üstü bir kadın kendirineden 10larca yaş erkeklerle sevgili olabiliyor, gayri meşru hamile kalabiliyor... Ayrıca, 18 yaş kanun onunda erişkinlik sınırıdır. Biyolıjik olarak olarak ergenliğini tamamlamış her birey yetişkindir. Ama zıları var ki siizn gibi yaşı ne olursa olsun, zihni hep ergen kalacak
"Biyolıjik olarak olarak ergenliğini tamamlamış her birey yetişkindir" şu cümleye bi dönebilir miyiz ya? Ergenliğin 18 yaşından önce tamamlandığını sanıyor arkadaş.
bence evlilik yaşı yüksek 15 e çekmeleri gerekiyor.. ayrıca lise çağındaki kızlar erkek arkadaşlarıyla zaten karı-koca oluyorlar her türlü cinsel ilişkiye giriyorlar evlenmelerimi kötü oluyor? zorla evlendirme yoksa 15den sonra ideal bence oy hakkıda 15e çekilmeli
18 yaş çok geç insanlar 15 yaşında kendi parasın kazanabilmeli çalışabilmeli 18 yaş 15-16 yaşındaki bi birey çalışabilmeli gerektiğinde evlenip yuva kurabilmeli nufusumuzu tükettiler yok okulmuş yok kariyermiş sevdiğin ilk adam/kadınla evlensen zaman kaybı olmayacak ilişkilerde zarar görmeyecek uzun süre flört mlört derken ilişkinin tadı kaçmış eskiler hep o yaşlarda evleniyordu ne güzel çoluk çocuk nufusumuz genişliyordu...
Ya cidden ne kadar saçma bir zihniyettir bu ya. Bu çocuklara kanunen 18 yaşını doldurana dek bakılmak zorunda. Anladın? 18 yaşını doldurmadan ilişkiye girmesi de yasaktır. Kanunda istismar olarak geçer. 18 yaş altı bieisiyle ilişkiye giren birisini şikayet ettiğin an reşit olan hapse atılır. 18 yaş altı birisine sosyal medyadan rahatsız etsen bile şikayet edebilir. 18 yaş altı çocuktur nokta!
@benkendall bende diyorum 15 e çekelim 15-16 yaşındakiler çocuk değil kazık kadar herif kadın oluyor liseye gidenlere hala çocuk muamelesi yapmak saçma...
@benkendall teessüf ederim ben size hakaret etmedim sen 15-16 yaşındayken çocuk kalmış beynin büyümemiş olabilir...15-16 yaşındaki kız erkek artık genç oluyor devlet onlara çocuk muemelesi yapıyor kanunla katılmıyorsan katılmıyorum de hakaret etmen gereksiz senin gibi tartşmayı bilmeyen kezoyla tartışmak zaman kaybı evet türememsi gerekiyor ama senin gibi saçma sapan tabuları olanlar kaba saba insanlar türemesin...
sahillerde kafelerde öpüşüp koklaşmak suç değil evlenmek suç öylemi o erkeğin kucağından kalkıp öbür erkeğin kucağına oturacağına gizli saklı ailelerden habersiz bi ilişki olacağına herkesin onayladığı gibi evlensin kötü bişey mi dedim? en azından kocası belli olsun tek eşli hayatı olsun kötü bişey mi? liselere gidipte cinsel ilişkiye girmeyen kız yok hemen hemen en azından evliliğe izin verilsin bu mesele legalleşsin..
Ya bi git allah aşkına ya ağzımı bozmiyim diyip kezo demen de ayrı ironi bu arada. Gereksizsin. 15-16 yaşlarındayken birileriyle yiyişmek yerine derlersimle ilgili ailemle ilgili sorunlarımla cebelleşiyordum.
Benim 15 yaşındaki zekam senin şu 27 senedeki zekanla ölçüşemeyecek kadar yüksekti. Vücutsal olarak her yaşıtım gibi benim de hormonlarım düzgün çalışmıyordu kaldı ki o yaşta evlensem hayatın daha ne olduğunu bilmeden böyle bi aptallığı neden yapayım. Ama siz böyle olun. Çocuklarınızı da aptall yetiştirin lütfen.
Daha hayat tecrübesini, arkadaşlıklarını tanımadan iş sahibi olmadan nasıl beklersiniz ya. Bir de kız çocuklarına gönderme yapmışsın hep. Ayıp ya. O yaşlarda bi çlcuğun oturup ailesiyle ner derdini paylaşıp kendini geliştireceği şeyleri keşfetmesi lazım. Ne kocasının kjcağında ne de sevgilisinin kucağında olması rezilce
Keske 15-16 yasinda sevgilin olsaydida yiyisseydin gerçekten.. hayatin trenini kaçirip menopaza giriyorsuniz kariyer manyaklari.. hem erkeler düzgün yetistirilip eğitilse kadinlara firsat tanir evliyken de bile engel olmaz okutur. kariyer gelisimine destek olur. imkanim olsaydi ben liseden evlenip üniversiteyi kari koca bitirmeyi cok isterdim gencken o yaslarda sevgiler asklar daha baska daha sahici kalici oluyor.. daha az menfaatci oluyor.. ama yas ilerleyince daha secici daha menfaat mantik odakli olunca evlenmek daha zorlasiyor masum soyut duygularin yerine buz gibi mantiksal somutsal değerlendirmeler giriyor buda mutsuzluga neden oluyor.. kalbimizin sectigini değil cevresel mantiksal secimleri yapiyoruz buda bizi mutlu etmeye yetmiyor.. sen kendini 15-16da cocuk görmüs olabilirsin ama ben canavar gibi büyük bi insandim sen kendini çok zeki saniyorsun dev aynasindan değil boy aynasindan bak derim...
Bütün stresini simdi anliyorum çünkü yaslarda kendi isteklerini bastirmişsin. bu öfke bu yüzden kendini dinlememişsin.. kucuk yasta zorla evlendirmelere bende karsiyim sadece kucuk yasta değil hangi yasta olursa olsun...
Fransadan örnek veriyim fransada evlilik yasi 15tir.. ingilterede aile rizasiyla 16dir.. aa ne kadar doğruymuş diyeceksin şimdi cünkü bati ülkesi bizler deyince yanlis m. n kafa fransa ingiltere yapinca doğrudur... kesin haklilardir..
Hanginize cevap vereyim ben aslan gibi erkektim 15 yasinda.. siz kendinizi çocuk görün.. fatih sultan mehmet istanbulu 14 yasinda aldi siz hala cocuk görün o yas grubunu tamam oke...
Beddua et.. belki varsa allah belami verir😉imam hatip liselerinde eğer cocuksa o yastaki kizlar neden türban takiyor.. cocuklara türbanmi takiliyor zorla? liselerde?
Ayrıca benim stresim seks yapamamak değil kız çocuğu olduğu için üstüme acımasızca bırakılan biriken yüklerdi. Ben cehaletten uzak llmayq çalıştım daima. Böyle şeyöer bana cehennem kadar uzak
Ben evlenmeli demiyorum evlenmek isteyeni birakmaliyiz diyorum bu kizim 15 yasinda evlenmek istese izin veririm yok sen kucuksun diye onun ilk ve belkide son olacak aşkina engel koymam.. ben özgürlugu savunuyorum ama beni siz gerici sandiniz.. baska kulvarlardayiz..
Bir şey söyleyeyim mi keşke herkes 15 yaşında askere gitseydi. Askerlik güzel en azından vatana millete hayrın oluyor. 15 yaşında evlen bir de hamile kal? Daha kendine hayrı olmaz ki o çocuğun, bebek bakacak bir de.
Bebek bakma isi kadinlara birakilmasa hem lisesini okur hemde cocugunu büyütürdü.. babada el atsa kaç tane hamile kaliyor lise caginda evlense namus töre yuzunden öldürülmez ama anlamiyorsunuz iste beni...
Ya da hiçbirini yapmayıp sadece uslu uslu liselerini bitirsinler. Bu bence ailenin yetiştirme biçimiyle alakalı. Ailesini seven çocuk bunlara yeltenmez
Lise caginda hamile kalan kizlar oluyor onlar evlendirilse toplumun baakisindan ailesinin baskisindan kurtulur..15 yasinda yapmissin bi hata anlasamadin bosan ileride en azindan babasiz doğurdu demezler..
Üstüne basa basa söylüyorum zorla kucuk yasta evlendirilmeye karsiyim okuyan kariyer yapan yapsin dogrusu bu ama herkes bir olmuyor neler neler yasaniyor neler duyuyoruz...
Söylediklerinizde haklısınız, zorla evlendirilmek her yaşta rezilliktir. Fakat bir insanın 18 yaşının altında evlenmesi herzaman rezillik değildir. Kişi kendi istemişte olabilir. Burda daha çok 17 yaşında kendi isteğiyle evlenen insanlardan bahsediyorum. 40 sene öncesinde olduğu gibi, günümüzdede böyle insanlar var. Hayattan evlenmekten başka bir beklentisi olmayan vizyonsuz kızlar, kızlarımız...
İsteyen evlenir kimisi de evlenmek zorunda kalıyor Şimdi kızlar bekaretini 15 de veriyor sevgili boku yiyolar akılları beş karış hava da ben 15 yaşında mahallede arkadaşlarla top oynuyordum hala da oynuyorum. Zorla evlendirilenler ayrı Ama şimdi ki 18 yaş altı masum değil. Zorla evlenmede zina yapıyor çoğu ailesi öğreniyor evlendiriliyor. En iyisi de yapılıyor. Hiç bişey yokken evlendiren ailelerinde Allah belasını versin. Ona lafım yok.
Medeniyet doğu illerine uğramıyor sanırım nasıl bir sapkınlık nasıl bir zihniyet böyle toplumlumda yetişen kız çocuklarına çok üzülüyorum okutulup topluma kazandırılması gerekirken evlendirilip pedofili olan kendini bilmez bir mahlukun eline bırakılıyor yazık çok yazık.
kürtler bızden en az 100 yıl gerıden gelıyorlar bak en az 100 dıyorum ünıversıte okuyorum çok kürt arkadaşı m oldu okusada fark etmıyor. okuyanıda aynı düşüncede. ünıversıte dıploması almış oluyorlar sadece o kadar. çünkü öyle yetıştırılıyorlar. her şeyın başı yetıştırılmek o kadar cahıllerkı cahıllerınde ısrar edıp yenı fıkırlerı kabul etmıyorlar bırde bız ılerleyelım demıyorlar. ünıversıte okusalar bıle onların yapısı buymuş ben gördüm bızzat
@Tutku97 gözünü nefret bürümüş tanıdıgım birçok kürt insan var hepsi entellektüel insanlar özel ünilerde yüzde yüz burs kazanmış bu yıl diyarbakırdan 3 tane 18 yaşındaki genç HARVARD üni sini kazandı bence gereksiz konuştun
@Gergous farkındaysan ne dedım gereksız konuşmadım bulunduğum yerdekı tüm kürtler ünıversıtelı ama ünıversıtelı dahıl cahıl dedım. kazansalar okusalar ne yazar her türlü cahıl oluyolar. çünkü yetıştırılme tarzları bellı aılelerı kültürsüz okumamış genelde
@Tutku97 allah sana akıl fikir versin HARVARD üniversitesine giden kürtleride kendinden küçük görüyorsan burnun çok havadadır demek umarım birgün bu nefreti kalbinden çıkarırsın
Maalesef bu eğitimsiz ve ahlaksız halk (koyunlar) varken böyle olayları çok yaşayacağız LGBT bireylerine karışıyorlar , 2 sevgilinin el ele tutuşmasına karışıyorlar ama bunlara ses çıkartmıyorlar tabi aileler de çok cahil ama eninde sonunda maalesef kurunun yanında yaş da yanıyor...
Türk insanı göçebe savaşçı, aptaldır diyordu yabancı devletler. Doğru. Artık savaşçı yanımızda yok. Göçebe yanımızda. Tek kalan aptallık.
Birde yorumda savunanlar olmuş. Bir kere "zoraki" hiçbir şey yaptırılamaz. İkincisi reşit değiller. Üçüncüsü İslam'da böyle bir şey yok. Kaldı ki olsa bile şeriat ile yönetilmiyoruz. Dördüncüsü bu kabul edilemez ve savunulamaz. Bu vatana ihanetten farksızdır. Birde ahlak yoksunları 18 yaş altı seks yaparken sorun yokta evlenirken sorun mu oluyor diyor. Ulan canım kaçta reşit olmamış bakir/bakireliğini kaybetmiş kişi gördün?
Bunlara cevap yazmak bile saçmalık. Kahpenin oğlu kahpe olur. Ne kadar anlatsan da anlamaz.
yabancı devletlerin sana yapıştırdıgı damgayı yalayıp yutmussun sen aptallıgı kabul edebilirsin biz onlara yüzyıllar boyunca hükmeden Müslüman Türkleriz
@cache345 Yabancı derken Avrupalıları kastediyorum ve onları yönetmedik. Türkler araplar tarafından asimile edilmiş millettir. Osmanlı kendini türk olarak görmezdi ve türkçe konuşmazdı. Anladın mı?
varmiy osmanlı marşları HEP KAHRAMAN TÜRK MİLLETİ ORDULARI PEK ÇOK ZAMAN VERMİŞTİLER DÜNYAYA ŞAN der OSMANLI TÜRKTÜR EN ÖNEMLİSİ MÜSLÜMANDIR sen ise devşirme olabilirsin
Yorum yapma gereği duydum cunki yorumları okudum. Utandım yani 18 yaş altı zorla evlendirilen çocuklardan bahsediyor. Sizde kalkmissiniz diyorsunuz ki 18 yaş altındaki çocuklar sevgilileriyle yiyisiyor sevisiyor falan. O o insanın kendi tercihi erkeklere diyor musunuz aynisini hayır ama konu kadına gelince namus bekçiliği yapıyorsunuz. Asıl konu zorla evlendirilmek sevmediğin tanımadığın insanla aynı evde aynı yatağı paylaşmak ne kadar vahim durum bir tek bununla da sınırlı kalmıyor evlenenlerin çoğu siddet görüyor. Bir kadının isteyerek küçük yaşta evlenmesi ya da sevgilisiyle birseyler yaşaması başka birsey bu kimseyi ilgilendirmez. Zorla evlendirilmek ayrı bir konu. Desteklediginiz şeylere dönün de bakın lütfen
Ben şahsen bunun rezillik olduğunu düşünmüyorum dinimizce uygun olan ve emredin bir şey ben ağrı ilinde görev yaptım orada gayet yaygın ola bir şeydi ancak hükumet olarak bunu yasaklamak, yargılamak, yeri geliyor 1-2 çocuk bqbadini hapse qttirarak babasız bırakmak normal mi? İnsafa sığar mı?
Ne alaka ya? 18 haş doldurmamış insan evladı! Adını söylerken bile hassas davranıyoruz. Hangi dinde var böyle iğrenç bir gelenek? İslam dininde de yok. Nerenizden uyduruyorsunuz? İmam nikahıymış. O çocuğu evlendiren imam değil şerefsizdir. Zorla evlendiren baba da aynı şekil. Gelenekleriniz batsın!
Senin İslam diniyle olan alakan da buradan anlaşılıyor size daha fazla açıklama yapmaya gerek yok büluğ çağına ermiş kadın ve erkek evlendirilen ailelerin de eclendirmeye çaba göstermesi uygun görülüyor siz biraz açın dinen evlendirme ne zaman olmalı vs. şeklinde fıkıh kitaplarını vs. okuyun tabi o kadar dine ilginiz ve alakanız varsa ondan sonra gelin bana dm den beyninizde bazı şeyler oturmuş mu ona bakayım öyle cevap verip konuşayım sizle.. ki ben gayet dinine bağlı bir ailede yetiştim ayrıca ben kendimi bildiğim zamanda beri ülkücüyüm ve ülkücülük de bilinenin aksine Türk-İslam birliğidir...
Böyle pedofilli zihniyetinizi islama yıktığınız sürece insanlar dinimizden soğuyor yazık size, senin anan senin bacın bir kadın. Gizli fetişlerinizi kendinize saklayın o ellerinizi çocuklardan çekin
18 yaşın altındakiler evlilik dışı ilişki yaşayınca problem olmuyor da evlenince mi proplem oluyor. Kendi rızası ve ailenin rızası olup evleniyorsa kimse bir halt diyemez, aksi okur zorla evlendiriliyorsa o zaman sıkıntı. Hukuki işlemlere baş vurulabilir.
30 veya 40 yaşında olan insanlar evlenip boşanıyor, sebeplerin çoğu bir birlerini tanıyamam. Evlilik başlı başına bir sorumluluk zaten. Bu boşanan insanlarda sorumsuz o zaman. Benim annem evlendiğinde 16 babam 19 yaşındaymış gayet de bir birlerine karşı saygılı geçimlerini sağlamış ikiside durması gereken yeri bilmişler.
eğer türksen dahada kötü eyvah hadı onlar öyle yetıştırılıyor bızlerde mı öyle yetıştırıkdık o düşüncelerı savunuyorsunuz. çocuk evlılığını savunduğun farkındamısın ıkı saattır
Allaha şükür beni iyi yetiştirdi ailem senin gibi karşımdakine hakeret etmiyorum @chiro 13 yaşında bu kadar mantıklı düşünemez bir çocuk dedin ya kardeşim bak 18 yaşına gelmiş mantıklı düşünemiyor
Ne kadar iğrenç yorumlar var aşağıda inanmıyorum size bu sübyancılıktır bu pedofilidir din kitap ayağına neler söylemişsiniz? küçücük kızların ırzlarına göz dikmiş ahlaksız insanlar siz cehennemde ebedi yanmaya layıksınız çekin pis ellerinizi kızlarımızdan! küçük diye kandırıyorsunuz yararlanıyorsunuz onlardan ya da zorla sahip oluyorsunuz sizin gibi insanlarında size destek olan aileleride Allaha havale ediyorum.
Kaçtane kız Türkiyede 12-13-14-15 yaşında kalkıp 30-40 yaşında Adamlara kaçıyor hepsininde aile suçu diye sanmıyorum. Kızım nolur geri dön diyorlar dönmem diye diretiyor. Birde altına yatıp hamile kalıyor eeee napsınlar? Birazda cahil gençliği suçlayın. Herşeyide onlar bilmiyor.
@Birisiğğğ Göz yumun demiyorum zaten, ben kendim karşıyım öyle cahilliğe ama bu gerçekleri değiştirmiyor maalesef... Hani aceleleri ne onuda anlamış değilim.
Rezillik değil ki şimdikiler evlenmek için erkek arıyor kendine ailelerin suçu yok, o çocuklar kendi kafasına göre evleniyor aileler de başa çıkamayınca evlendirip def ediyor başka açıklaması olamaz. 13 bin kız aile tarafından zorla mı evlendirildi yani?
Eskiden ninelerimiz 15 yaşında evlenirmiş ama o zamanın şartlarında büyük bir sorumluluk sahibiydi o kızlar ve erkekler Ama şimdilik devirde bırakın 18'i 20.22 yaşından önce ne erkek ne de kız kolay olgunlaşmıyor yani evliliği kaldıramazlar diye düşünüyorum
Maalesef bitmez çünkü cahil bir toplumuz öncelikle cehalete yenmemiz lazım ben hiç görmedim zengin bir ailenin çocuk yaşta kızlarını gelin ettiklerini sofradan bir boğaz eksiksin diye dünyaya çocuk getirmek bana göre yanlış.
Halk arasında evlilik yasal olarak en erken 18 de mümkün olarak bilinse de olağan evlenme yaşı zaten 17 dir yasal temsilcilerin izni ile evlenebilir olağanüstü evlenme yaşı ise 16 dır kan davası gibi bir olayda ancak mahkeme kararıyla gerçekleştirebilir fill ehliyetine sahip olmak ise en erken 15 yaşında mümkündür yani dilekçe yazma banka hesabı açmak gibi yaş sınırı gerektirmeyen her türlü işlem yapabilir ancak fill ehliyetine sahip olduktan sonra kaybedemez yani sorumluluktan kurtulamaz
Bunların çoğunu zorla evlendirdiklerini düşünmüyorum. Dünyada cinsel rüşt 12 den başlar genellikle 15-16'dır. Türkiye'de cinsel rüşt yaşı 18'dir. Bu çocuk yaşta bebek yapma durumu sadece Türkiye'de değil İngiltere'de de var misal olarak. Hem de çok fazla. Bana kalırsa kimsenin aklı oturmadan evlendirilmemeli ancak ilişkiye giren de giriyor şimdi. Almanya'da 13-15 yaş arasındakilere cinsel rüşt izni var. Bunların bebekleri olursa ne olacak? Yani bu durum her yerde var. Sadece Türkiye'de değil. Türkiye'deki abartılı durumu takip ederseniz kafayı yersiniz. Çok takmayın. Ha yasal mı değil. Fakat yasalar her zaman deliniyor maalesef.
Allah'ın malları. Gençlerin övünerek izlediği Euphoria dizisinde 12 YAŞINDAKİ AMERİKALI KIZIN İLK OLARAK 42 YAŞINDAKİ BİR ERKEKLE seks yaptığını söylüyor. Bu filmlerdeki pedofilik anlatımları iştahla izliyorsunuz ama değil mi?
Ben bir doğulu olarak söylüyorum çoğunluğu kendi istekleri ile evleniyor şimdiye kadar zorla evlendirilen görmedim ve modernlik adına bir çok kişi 18 yaşından önce ilişkiye giriyor zaten ve hiçbiri yaşlı adamlarla evlenmiyor aralarında sadece 2,3 yaş oluyor Benimle tartışmak isteyen gelsin bakalım 😃
3
10 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Arkadaşlar yanlış anlamayın zorla evlilik varsa karşı çıkarım ama çoğunluk kendi istekleri ile evleniyor
Ben bir mardinli olarak senin gibilerden tiksiniyorum. Ergenlik cağında olgunlaşmamış bir çocuğun isteği mi olur. Doğulu erkeklerin %80 i aynı zaten şaşırmamak gerek. Kızları kısıtlayıp sevgili yapmasına izin vermeyip sonra akraba ya veriyorlar sizin gibilerde halay çekiyor. O kızın gençliği ömrü eğitimi hayatı çöpe gidiyor. Öyleleri ömrünü bir erkeğin kölesi olarak geçiriyor çünkü. Sevgili olmak la o yaşta evlenmek aynı şey mi üstelik konu kadın olunca namus diye anıran mallardan olduğun o kadar belli ki
@Cansugünday1 kardeşim 1. zorla evlendirmek yazmış onun için dedim 2. geneleme yapamazsın senin etrafın böyledir 3. erkeğin kölesi değil kimse kafandan uydurma 4. kim kısıtlıyor bizim buralarda var sevgili olanlar çok zaten kimse kimseye bir şey demiyor 5. gençliği çöpe gidiyor demişsin orada haklısın 6. namus sadece kadında aranmaz biliyorum erkeğinde namusu vardır 18 yaşından önce hamile olanlar çok evlilik olmadan yapıldığında modern deniyor buna evlilik oldumu rezillik onun için dedim
Valla bir kız olarak hak veriyorum sana @sanane_kardes çoğu kendi isteği ile evleniyor. Ama zorla evlendirenler de vardır yok değildir. Ben doğudayım mesela hiç denk gelmedi ama mersinde zorla evlendirilen bir tanıdığım kız vardı. 16 yaşında ailesi telefonunu almış nişanlandırmışlardı sonra da ulaşamadık daha..
@Aysenurkarer zorla değil zaten zorla olana karşıyım ve zorla lafının soruyu soran eklemiş yani içinde rızası olanlarda var ben onlar için dedim ve hiç bir şey zorla yaptırılamaz
Evet de 12 14 yaşındaki kız çocukları zorla evlendiriliyor. Kolundan tutup götürse arabaya tıksa kız ne yapabilecek ki? Babasi evet demiş onaylamis kıza sorulmamis istiyor musun diue. Bu ülkede hala başlık parası var yani
@Aysenurkarer işte ben dedim zaten zorla bir evlilik varsa karşı çıkarım ve dediğin yaş cidden daha küçük benim bahsettiğim 16,17 gibi dediğin gibi 12,14 olduysa kesinlikle zorladır polisi ararım
Güzel kardeşim reşit olmamış birine kendi isteği ile evlenmiş demek de kusura bakma ama ayrı cehalet. Olgunlaşmamış hayatın gerçeklerinin farkında değil bir hevesle evlenmek isteyen çocuklara izin vermek ayrı bir suçtur. Yok kendi istekleri ile evlenmiş bilmem ne diyerek bu rezaleti kimse aklayamaz. Erken yaşta evlenenler de genelde ailelerinden kurtulmak veya baskı nedeniyle evleniyor keyfinden değil... çevrede senin dediğin gibi kişiler yok demissin bu söylediğine ayrı gülüyorum. 30 yaşında kadınları bile izinsiz kapının önüne salmayan embesillerle dolu yerlerde gelip de kötü davranılıyor demek şaka gibi. Her neyse birde aralarında 3 yaş falan oluyor demissin genelleme yapma derim 16 17 yaşındaki kızların kapısına dayanan onlarla evlenen 30 40 küsür pedofilici erkekleri görmesem inanırdım dediğine.. üstelik şimdide doğu da suriyeli çocukların yaşlı adamlara kuma verilmesi sorunu var tabi sizin gibiler yine yalanlamaya kalkar da her neyse
Doğu ve güneydoğuda bunların azalacağını sanmıyorum, önceden egedeki köylerde bile vardı, belki hala vardır, ama eskiye göre azalmış olmalı.. cünkü önceden kırsalda 8 yıllık temel eğitimi bitiren bir çok kız evlendiriliyordu... umarım daha da azalır... daha önceki yıllardaki sayılarıla kıyaslanması da gerekli
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çocukluk arkadaşım vardı. Kiz 17 yaşına girdiğinde ailesinden habersiz kocaya kaçma planlanır yapiyordu. Annesine anlattı iş ciddiye binince. Sonra annesinin rızasıyla kocaya gitti 17 yaşında. 18 yaşına girdiğinde düğün yaptılar. Şimdi herkesin hikayesi böyle değil Elbette ama böylelerini de unutmamak gerek. Yani bunu da engellememek lazım içinden geliyorsa bence 17 yaşında da evlenebilir. Ama olay şu hangi yaş olursa olsun istemediği halde evlendirilenlere dur demek lazım.
Bu siyasal islamın sübyancılık sorunudur işte! Bunu savunan ve yasallaştırmak isteyen binlerce dağ ayısı, kromagnanın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu bitmeyecek hiçbir zaman bu topraklarda.
İslamla alakası yok adam kaçıp kendi isteği ile evleniyor halbisem sevgili olanlara tek çift laf söyleyen yok. Şu kadar kişi evlenmiş bilmem nete laf söylemeyin sevgili bu yaşta ki çocuklar sevgili olursa evlenir de. Olay hu.
Birde sevgili olmaları farklı evlenmeleri farklı. Evlendiğinde çocuk yapmak gibi bir saçmalığa kalkışabilir bu çocuk. Çocuk çocuğa nasıl bakabilir bu sakıncalı. Ayrıca sevgili yapan çocuk evlilik sorumluluğunu alabilir diye bir olay yok...
@Poncikkk98 okuduğunu anlamıyorsan bu da senin algında sorun olduğunu gösteriyor. 18 yaş altı çocuk sorumluluk alacak yaşta değil bunu anlamak zor değil. Zaten seninde anlamadığını sanmıyorum. Sizin gibi insanlar cahil bir nesil istiyorsunuz. 18 yaşındaki çocuklar daha kendini egitemezken birde çocuk mu eğitecek? Bunu anlamadığınızı sanmıyorum. Çünkü cahilliği seviyorsunuz siz.
@melahatablacom bak akılsız şahıs sorumluluk alacak yaşta değilse sevgili olacak yaşta da değildir beyinsiz şahıs her 2sini de karşı çıkılması gerekiyor kendi isteğiyle evlenen de var. Aklınızla kıt kanaat geçiniyorsunuz milletin algısına laf söylüyor sunuz 2side aynı bok birini desteklerken birine karşı çıkamam sizin gibi iki yüzlü olamam ben defol şimdi
Kardeşim sana algısı eksik diyor engelledigin için bu salak kadın şimdide aynısını bana yapıyor beni engelliyor. Gerçekte böyle insalarla konuşulmaz. Cahil kalmış mantık kuramıyor. Ana okul çocukları bunlardan daha eğitimli yenim ediyorum nxmxnzn
Kızın rızası varsa neden tuhaf olsun , eğer zorla ise tabiki yanlış. Rıza önemli Anlamadığım evlilik dışı ilişki yaşasa bu kızlar hatta hamile kalıp bebeğini doğurup çöpe atsa. Böyle tepki göstermezsiniz.
Kendi isteğiyle giden ya da evden kaçanlar da rezil istemediği halde evlenenlerin ailesi de. Nereden açsak roman olur bu konu. Bir de tutthrmuşlar namus, edep, töre. Daha da deli oluyorum. Alınlarının çatından vurulası tipler yani o derece.
Cidden çıldırıcam nerede sapık var gelmiş diyorlar ki seks yapınca iyi evlenince mi kötü. Bir insan bu kadar mal^ olamaz ya! Hayır her haltı yerken ailelere suç atan yok hiç. Aile işine gelince ön planda. Üniversite seçiminde, evliliikte. Ama bu kız 18 yaşını doldurmadan cinsel ilişki yaşarken ailesi ortada yok. Sağlıklı zihinde bir ailesi olsa o kız erkeğe bile ihtiyaç duymaz.
18 yaş altı kızların evlendirilmesine tabi ki karşıyız. Peki 18 yaş üstü olup zorla evlendirilen kızlar hakkında neden hiç haber yapılmıyor? 18 yaşını geçmiş diye aileleri tarafından zorla evlendirilmeleri de çok fena değil mi?
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Böyle aileleri ihbar edeceksin devlet alıp okutacak o çocukları ama nerdee komşuları aileden beter oluyorlar zaten :( 18’ini geçmesini aç kurt gibi bekleyip geçer geçmez görücü usulü verenler de çok maalesef. Bu milletin kafası düzelmez tek çözüm kız çocuklarını meslek sahibi yapmak için gereken tüm eğitimleri vermek. Ekonomik özgürlükleri bu mücadele için çok önemli. Ne yazık ki kız çocukları da erkek çocukları da yeterli eğitimi alamıyor ve yeterli istihdam da yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
yav ne canım insanlar var gerçekten ulan 14, 16 yaşındaki çocuk evlilşkune biliyor mu da yorum yapıyorsunuz hâlâ da aptalca yorumlar görüyorum kendileri ne bok yediklerini unutmuşcasına yazıyor aynanda kim bilir kaç kızla sevgili olup yavşıyorlar belli değil
Çocuğa, çocuk nazarıyla bakmayan ve potansiyel kadın olarak gören zihniyet; eğitimde geri kalmış, kültürel seviyesi maalesef düşük olan ve gelişmemiş ülkelerin acı gerçeğidir.
erkekle kiz arkadas olmaz. arkadas knk ayagina kizi eve atmak hedef cogunun boyle. seviom diye yalan soyleyip isi gormek. sonra yeni basacak kizlara gitmek.
@frank333 yooo her erkek öyle değil sapık erkekler öyle. Erkekle kadından arkadaş olur ama eğitimsiz erkek kadına coccuga başka bir gözle bakıyor. Çünkü cahil ve hastalar bunlar
@frank333 eğitimle alakası var bizde neden olmuyor kucuklugumuzden beridir cinselliği öcü gibi anlattılar sızı rahat bıraktılar. Siz bu yüzden sapık oldunuz.
Birçok açıdan ele alınacak uzun bir konu, cinsellik yeme-içme gibi metabolizma için gerekli ve doğal bir durum, katılıyorum tabulaştırmaya gerek yok, tabulaştırdığımız için abaza tavırlar yaygın, ancak yeme-içmede önümüze çıkanı standartsız tüketmediğimize göre cinsellikte de kurallar ve bir standart olmalı, maalesef evet bahsettiğim her erkek için geçerli olmasa da önüne çıkanla yatmayı kazanım olarak görüyor çoğu, dediğim gibi uzun bir mevzu..
O çocukları veren anne baba kardeş akraba ne varsa temizleyeceksin. Evlenmeye kalkan sapıkları da sakat bırakacaksın ölene kadar işkence. Nefret ediyorum nefret.
Erken yaşta evleniyorlar 30 lara gelince ben bu kadıñin neyini sevdim ben bu adamın neyini sevdim diyip aldatıyorlar Anne babada 10 çocuk getiriyor bir bugaz gitsin diye acelede evlendiriyorlar. okutma yok bişey yok evlilik çocuk işi sanıyorlar
Benim ağzımdan çıkmamış birşeyin bana hesabını sormaya çalışıyorsun bu çok komik.2. si sevgili olan çocuklar hata yapabilir ama eşek kadar olmuş anne-babalar ona göre göre yapıyor farkı ayirt edebildin mi şimdi?
Eşek kadar anne baba kaçarsa ne yapsın bir de o var demi? O yaşta ki çocuklar sevgili olup kaçıyor sonra evleniyor bu kadar beyniniz kıt ki ikisinin zincirleme olduğunu anlamıyorsunuz. Anne babanın bile haberi olmuyor.
Arkadaşlar şimdi çocuk gelin falan tamam bende karşıyım ama cinsel birlikteliğe 16 17 yaşında başlayan sevgilisi ile yaşayan çok batılı insan var yani bunun doğusu batısı ayrımı saçma Manisa'da yaşıyorum biz 11. sınıftayken kızın biri çocuğun biriyle kaçmıştı 17 yaşında hamile kaldı yani bide yeni nesil bukadar cesaretsiz değil neyin ne olduğunu biliyor evlenmek istemese kaçış yolunu bulur evet ergenken sağlıklı kararlar verilmiyor ama hükümetin bu konuda yapacağı bişey de Yok bunu kimse durduramadı belki ilerde biz bir şeyelr değiştirebilitriz bence şu an daha önemli konuşulacak şeyelr var...
Göremediğin fark biri bunu kendi isteği ile yapıyor diğeri zorla tanımadığı bir adama veriliyor ve boşanması da yasak sevse de sevmese de oraya mahkum. Evet çocukların cinsellik yaşaması hoş değil ama ikisi de çok farklı şeyler. Birinci cinsel birliktelik ikincisi cinsel şiddet. Evlilik cinsellikten ibaret de değildir sorumluluk gerektiren bir şeydir.
@Birisiğğğ evet haklısınız ama ben bu dönemde zorla evlendirilenlerin çok fazla olduğunu düşünüyorum evet azı çoğu yoktur bunun ama elimizden bir şey gelmiyor şu an bazı şeyleri değiştirmeyiz bunun düzelmesi sadece biz yeni nesile bağlı
Evlendirme zorla ise sıkıntıli. Kendi istiyorsa severek evleniyorsa 16 yaş ve üzeri olabjkir. Zaten 17 yasinda ise aile onayı ile evlenebilir insanlar. Once kendi rızası ile mi oluyor buna bakmak lazım doğru şekilde tabiki. 18 yas öncesi ilişkiye giren hamile kalanlar da çok. Aslında burada anlatılmak istenen kendi rızası ile evlenmek isteyenlerin az olduğu. Ayrıca doğu kültürü cidden farklı biraz. Onlarda aile sözü birey sözünden önce geliyor.
18 yas olunca da cahil olarak evlenen çok. Aslında cahillik dediğimiz şey çok farklı. 18 yaşında evlenen insana cahil diyorlar çünkü daha neler neler elde edebilirsin bu hayatta ama sen evlenmeyi seçtin ve evde oturmayı seçtin gözüyle bakılıyor. Evlilik ve insanların dünyadan beklentisine göre cahil yorumunu yapıyoruz
Bilinçsiz bir toplum olduğu sürece bu düzen böyle devam edecek. Bu tip durumlar genellikle doğu illerimizde çokça görülüyor. Gelişmemiş toplumlarda olağan karşılanan bir eylem çocuk evlilikleri. Ailelerin bilincsizligini gectim de o küçücük kızlarla evlenen pedofili sapıklara ne demeli?
İki kız arkadaşın sahilde kol kola yürüyüp cafe de bir çay kahve içmesine fırsat vermeyen zihniyet fazlalık olarak gördüğü kızını elimden çıkartayım diye düşünüyor
Ben diyarbakırda askerlik yapan biri olarak söylüyorum. Zorla evlenme diye bir şey yok nadiren yani. Orda ki çocuklar hayvan otlatma , tarla sürme , hayvanlara yem taşıma , sabah 5 te hayat başlıyor orada , geçimleirni kendi kazanıyorlar , baba parası yemiyorlar hayatla daha çocukken tanışıyorlar baba evinde yapacağıma evlenirim kendi evimde eşimle çocuklarımla yaparım diyorlar.
Aileleri psikolojik şiddet uyguladıkları için kaçıyorlar kibarlaştırmışsın. Ben de doğuluyum ve kuzenlerimle samimiyim bizzat evdeki kaostan kaçmak için evlendiklerine şahit oldum (tabii engel oldum da 18ini geçince evlendi) yoksa hangi kız ister tanımadığı sevmediği bir adamla aynı yatağa girmeyi?
@Birisiğğğ O zmn psikolojik şiddet olmayan evlere gitsinler ne diyim devlete şikayet etsinler ailesini gitsin karakola şikayet etsin bakalım komiser amcalarına bakalım ne diyor genç kızlara. Bir genç kızın yeri evidir. Bir kişiyi en iyi ailesinden başka kim koruyabilir ki?
İyi ki psikolog veya eğitimci değilsin :) Çocuk çevrede ne görürse onu taklit ediyor işte neye hakkı var neye yok vs bir fikri yok. Bu sorun ancak eğitim seviyesi yükseltilerek çözülür. Bunun için de kızların 18den önce evlenmesi değil okuması lazım kısır döngüye giriyor neyse çok şükür şanslıyım
Rezillik valla en kötü de bu kızlar aile evinden kurtulmak için koca evine sığınan kızlar olabiliyor, ya da okumadığı için evlenen en kötüsü de zorla evlendirilen kız çocukları. Ailesinij sahip cikmadigina kim sahip çıkabilir ki..
Bu rezillik ve bu tip rezillikler gerçek eğitim olmadıkça bitmeyecektir, yarın gerçek eğitime başlansa bile ancak çocuk gelinlerin çocukları ve torunları zamanında bitebilir. Yani millet Mars’a giderken...
Toplumsal değerlerimizin kayboluşuna üzüldüğümüzü dile getiriyoruz çoğu zaman. Ah keşke kaybolan değerlerimiz bu tür örümcek kafalı zihniyetin yokolması olsa da hastalıklı beyinlerin sonu gelse. Ama benim hiç ümidim yok maalesef.
Neden bukadar sinirlisin 😂 Erkelerde çürük yumurta var Kızlarda da küçük yaşta evlendiren aileler genelde mal aptal aileler eğitim düzeyi - düzeylerde. Her nekadar hoşuma gitmesede seks yapmak kişinin kendi kararı... Siz böyle tartışınca elinize hiçbirşey geçmiyor birbirinizi kırıyorsunuz sadece
Bir erkeğin kendisinden çok küçük birini alması NORMAL DEĞİLDİR! Sokun bunu kafanıza erkek olunca her şey sevap olmuyor. Tanrı kadınları sizlerden korusun
Bir erkeğin kendisinden 5-40 yaş küçük birini alması normal değildir bunu normal görenler de öyledir. Cahil olan sizsiniz. Neymiş 18 yaşında bir kız 30 yaşındaki erkekle yaşıt oluyormuş siz okul da mı okumasınız yıl 2021 oldu uyanın. Yollu derken acaba siz neysiniz? Çok şükür küçük erkeklere sulanmıyorum
Aslında sadece aşırı feminist davranan kişilere gıcık oluyorum çünkü ben kadına olabildiğince çok değer veren biriyim, bu tarz sorular beni gıcık ediyor erkekler dama akıllı dursa kızlarda erlerin fazla damarına basmasa bence çok tatlı Bi dünya olur
@melahatablacom Tecavüzcü kafası derken? Bana bunu açıklayın? Böyle bir şeyi savunan biri değilim yorumumdan böyle bir şeyi nasıl çıkardınız? Ben burda kadınları korurken sizin dediğinize bakın ya sinirlerim bozuldu
@Nemix 18 yaşında evlilik bile normal değil evlilik ne olduğunu bilmeyen cahil aileler genç yaşta çoçuklarını evlendiriyor. Ben çoçukların evlenmesine kesinlikle karşıyım böyle bir şeyi normal görenler lütfen tedavi olsun. Ve bir yetişkin kadın istediği kişiyle birlikte olabilir bu normal bir şey erkeklerin laf atmaya hakları yoktur.
@inconnu01 Erkeğe yazdım onu bu siteye pak fazla girmiyorum yorumda yazmıyorum o yüzde karışıklık oldu. kusura bakma. Size değil pislik erkeğe yazdım onu...
Bir kız çocuğu okumalı çoçukluğunu yaşamalı o yaşta gelin olmamalı meslek yapmalı bir erkeğe muhtaç olmamalı anladınız mı? Bir kadın okuyunca kötü olmuyor anladınız mı bunu? Kadınlar lütfen okuyun kimseye muhtaç olmayın keşke öyle kız çoçuklarına yardım ede bilsem çok üzülüyorum onlar için ailelerin de hiç vicdanı yok o küçük kızla evlenen erkeklerde de hiç vicdan yok. O kızların yerinde biz de olabilirdik veya sizin kızınız da olabilirdi neyse konuyu kapatıyorum kimse cevap vermesin bana artık.
@imconnu01 @melahtablacom İyi geceler herkese 😇kavga etti herkes ama sorun çözülmedi sadece kendinizi üzdünüz 😂 18 yaş altı evlilik normla değil bencede 👻
E cocugu zorla evlendiriyorlar diyoruz. Sonra zorla evlendirdigini iddia ettigimiz babasindan anasindan icazet soruyoruz.
Bu sana da sacma gelmiyor mu?
O kizcagiz korkudan acamaz ki agzini. Onun psikolojisi Freud olmayi gerektirmez ki. Aklinda tek bir dusunce var o kizin "Bu mahkeme bitince brn bunlarla eve gitmek zorundayim, ne yaparlar bana"
Diyoruz ki tavsan ufacik, kurt yemesin onu. Sonra bir mahkeme kuruyoruz asciyi hakim kiliyoruz. Tavsan diyor ki ben yahni olmak istiyorum, beni pisirin de kurt beni yesin, asci kurda soruyor, bu yahni olmak, senin tarafindan yenilmek istiyor, iznin var mi? 🙄
Asıl rezillik 18 yaş altı kızlar fuhuş batağına düşünce ya da ücret karşılığında ilişki yaşarken ya da barlarda meze gibi kullanırken kimseden ses çıkmıyor kendi isteği ile evlenmek isteyen evlenebilir kimse kimsenin namus bekçisi değil
İmamlara resmi nikahtan once dini nikah kiyma yetkisi yoktu onceden bu hukumet onu kaldirdi maalesef o yasanin tekrar geri gelmesi gerek. Maalesef serefsiz bir ailenin ve pedifili bir sapigin igrenc isteklerine kizlarimiz kurban gidiyor.
Yasal olarak suç değilki evlendirmeleri. Kızın rızası veya aile rızası ile belli yaşa kadar izni var zaten. Ayrıca çoğuna sor çoğunun rızası vardır. Rızasız evliliklere karşıyım ama rızası varsa yaşın pekte önemi yok. Kendi düşen ağlamaz sonuçta