2000 doğumlular bilir, “Kaç doğumlusun?” sorusuna verilen cevaba karşılık ilk duyacağınız şey genellikle “haha” veya göreceğiniz ilk şey yüzde yamuk bir tebessüm. “Seni gidi milenyum çocuğu” adeta bir küfür etkisi yaratır. Dünyanın sonunu getireceğimizi öne sürenler de var.
2000 doğumlu olmak veya daha geniş bakacak olursak Z kuşağı olmak neden hor görülüyor? 😏
İnsanoğlu dünyaya hangi tarihte ve ne zaman geleceğini elbette bilemez, ne zaman öleceğini de insanın bilmesi mümkün değildir. Bunu sadece bilecek olan bizi yaratan cenabı haktır, dolayısı ile Ben 1990 doğumluyum aslında bana göre benim yaşadığım dönem daha kaliteliydi, doğru belki imkanlar kısıtlıydı belki teknoloji bu kadar yoktu, ama her şeyden önce insanların birbirine saygısı sevgisi ahlakı ve terbiyesi vardı.
Şu anki dünyaya gelen yani 2000 yılında dünyaya gelen yeni dünyaya gelmeye başlayan nesil gitgide saygı sevgi ahlak gibi konuları tamamen boş vermeye başladı. Ailesine saygısızlık yapan hatta annesini babasını döven belki de elinde bu kadar bolluk olduğu için yokluğun kıymetini bilmeyen bir nesil yetişti.
İşte bu yüzden bu yıllarda dünyaya gelen insanlara geçmiş dönemlerde yaşayan insanlar bu şekilde bir tavır takılıyor olabilir. Ama bunu hiçbir zaman doğru bulmuyorum. Çünkü bugün ben sizin döneminizde bir şey söylersem belki siz de benim yaşadığım 90'ların dönemine kabul etmeyecek olursunuz.
İnsan kendini bilip düzgün bir şekilde yetiştikten sonra kimin ne dediğinin önemi yoktur.
Moralinizi Bozmayın Canınızı Sıkmayın, Kalın sağlıcakla, 🤗🤗🤗
1 yılla Z kuşağından yırtıp Y kuşağı olduğum için çok mutluyum. Bu mutluluğumu paylaştıktan sonra gelelim şimdi cevaba :D :
Bence tam 2000 yılında doğmak çok büyük bir şans. 2001 olsa neyse ama 2000. ''Kaç doğumlusun?'' sorusuna ''2K'' bile desen ayrı bir karizması var. Yüz değil, binler basamağı eşit olmuş. Bence çok iyi. Doğum yılınla gurur duymalısın ve alay edenler de kıskanıyorlar bence. Z kuşağı olsaydım tam 2000'de doğmak isterdim. :D
Ben de 9 gün önce doğsam 99 olacakmışım. Ne değişecekti diye düşünmüyor değilim bazen. 😄 En iyi yanı da şey mesela 2029 yılındasın ve seni tanıyan herkes 29 yaşında olduğunu biliyor. 😂
Aslında hor gören yok yeni 2000 doğumlular bir garip teknolojik gelişmeler beyinlerinin yok olmasına sebeb olmuş teknolojik faaliyetleri yararlı işlere kullanmadiklarindan hal ve tavırlar garib yokluk nedir bilmiyorlar sevgi saygı desen hakeza yoksun lar bir gün haberlerde şöyle bir haberle karşılaştım yaklaşık 3 4 yıl olmuştur polis memur şehit ediliyor ozamanlar knight oyunu meşhur çocuk babasının vefat haberini alıyor verdiği cevap şu babamın bir cani varmış ağlayıp yaş tutması gerekirken 8 10 yaşlarında bir çocuk oyun beynini iflas ettirmiş gerçek hayatla oyun arasını bulamıyor
Valla tam 1999 doğumluyum. Ama 2000 olsaydım da, bu konuda dalga geçilecek bir şey olduğunu düşünmüyorum. Zira, dalga geçecek konu bulamayan garip insanlar, bunu alay konusu yapıyorlar.
Bütün 2000 doğumlular z kuşağı olmaz. Birden fazla kuşak vardır herkes bu kuşakları bilerek ait oldukları kuşak sınıflandırmasına gider. 99 desen gülmezler 2000 diyince öyle bir algı var bu IQ ile alakalı fazla zorlasalar yaptıklarının saçma olduğunun farkına varacaklar da işte.
Ne kadar sosyal medya zırvalığı varsa hepsinde oldukları, saçma tavır ve ruh hali içinde oldukları için hor görülüyorlar belki. Beceriksizliklerinden dünyanın sonunu getirebilmeleri de mümkün. Vay halimize..
Soruya cevap değil ama benim de 2002'li sınıf arkadaşlarım var 😀 komiğime gidiyor bazen. Ama z kuşağından umutluyum. En azından kariyer anlamında söz sahibi oldukları zaman ülkemiz için daha iyi bir geleceğin gelebileceğini düşünüyorum
Biraz fazla alınganlık ediyorsun. Ben oyunculuk eğitimi alıyorum. Sınıfın büyük bir kısmı z kuşağı. Hiç de alaya alınmıyor. Hepsi de pırıl pırıl genç insanlar. Ben de onların dedesiyim.
Hor görülmüyor aslında sadece ülkemizde saçma, hadi tutarsa denilebilecek yenilikleri (tabi ona da yenilik denilirse. d ) bizim üzerimizde denedikleri içindir. Kısaca deney fareleri derler :))