arkadaşlar yakın zamanda evleniyorum. nişanlımın abisi var evli hem de kız kardeşi. hangisi daha tehlikelidir sizce? biraz tırsıyorum 🙄
Elti
Görümce
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bu soruya vereceğim cevap hiçbir zaman değişmeyecek. Elti daha tehlikeli, elti yılanın tekidir 🐍 Elti açık araştırır, senin hatalarınla kovalamaca oynar. Beş çayının yanına, kekinin yanına dedikodu malzemesi yapar seni. Yakın davranır, ağzından sırlarını alır, orda burda dağıtır.. Onun için asla eltiye güvenme. O, senden daha idmanlı ve kıdemli. Sen ondan sonra gelen gelin olacaksın, tabiki seni kıskanacak, seni istemiyordur da. En sevilen olmanı, en beğenilen olmanı, her şeyin en iyisinin sana alınmasını istemez, yüzünü kızartmaya çalışır yerine göre. Genel olarak eltiler kötüdür, eltinin ipiyle kuyuya inilmaz, kesinlikle mesafeli olmanı, ona sırrını vermemeni tavsiye ederim, yoksa zor durumda kalırsın. Eltinle tartışma ama aradaki sınırı koru. Şu an sana bir abla gibi yaklaşsa da sonrasın da seni sokmak istiyor olabilir. Sen yuvanda sevdiğin adamla mutlu ol, o sana kendisini anlatsa bile sen özel hayatınla ilgili ona kendini anlatma. Eşinle tartışmanı ona anlatma. Aman elti eltiyi teselli eder gibi görünür ama durum hiç öyle değil, içten içe güler, oh der. Eltiler arasında bir rekabet olur, sen o yarışa hiç girme. Gerçekten çok azınlıkta da olsa kardeş gibi olan, kardeşten öte eltiler var ama bu, o kadar az ki.
Görümce ise ne kadar kötü olursa olsun bir elti kadar kötü olamaz.
Görümce ile anlaşmak daha kolay, çünkü aynı adamı seviyorsunuz ve ikiniz de o adamı mutlu görmek istiyorsunuz, görümceyle ortak yönleriniz daha çok. Ama eltin için sende bir yabancısın, kayınbiraderi de öyle. Size gelen zarar eltiye dokunmaz. Ama görümce de durum biraz daha farklı. Sen onun kardeşinin eşi olacağın için sana gelen ister istemez birinde olmasa da, birinde ona dokunur. Görümce seni belki kardeşinden, annesinden, babasından kıskanır, arada canını sıkar, belki eltinle ittifak kurar ama seni de savunur, zarara uğramanı istemez, özellikle de sen onun yiğeninin annesi olduktan sonra sana daha farklı bakar.
Çünkü sen ona sevdiği bir can daha vermiş olacaksın.
Erkekler kızkardeşlerine, ablalarına çok düşkün olurlar. Eltinle arana sınır koyman kolay olur ama görümcen konusunda bu zor. Çünkü erkekler kızkardeşlerinden vazgeçmek istemez. Görümcene karşı yapıcı olmaya çalış, onunla ilişkini güzel tut, o seni sevmeye hazır, seninle iyi olmak ister.. Başta da belirttiğim gibi aynı adamı seviyorsunuz ikinizde. En güzeli kimseye güvenip sır vermemek, aile arasında sırların yayılması yüksek. Eşin en çok seni sevecektir ama onu kızkardeşi konusunda özellikle de arada bırakma, seçim yapmak zorunda bırakma onu. Erkekler, kızkardeşlerini annesi gibi, emaneti gibi görür. Siz mutlu olursanız görümcenin sana vereceği değer artacaktır.
Korkmana gerek yok, rahat ol. Sen izin vermediğin sürece ve kendini kontrol edebildiğin sürece kimse sana zarar veremez.
Akıllı hareket etmekte, sonucu düşünüp o şekilde davranmakta fayda var. Kimseyle düşman olma ama kimseye de güvenme yoksa güvenipte söylediğin sözleri toparlamak zorunda kalırsın. Kimseye, kimseyi kötüleme. Onlar kötülese de sen kötüleme. Evliliğine onları dahil etme. Onlara kızarak, onlar hakkında konuşarak, onlarla savaşarak geçecek olan zamanına yazık etme. Sevdiğin adamla mutlu ol, hiçbirini görme, kalp kırmadan mesafeni korumanı tavsiye ederim
20 yaşındayım evet evli vs degilim ama küçük ve yöresel de bir ilde yaşıyorum ve çevremden gözlemlediğim kadarıyla rahatlıkla söyleyebilirim ki
Karşındakine sen nasıl olursan o da öyle yaklaşıyor sana
Bu tüm insan ilişkilerinde geçerli zaten
Sen bir gelin olarak gorumcene saygı da kusur etmez onu seversen o da iyi biriyse sana saygı da kusur etmicektir aynı şey eltin için de geçerli
Ayrıca bende sekiz yıllık bir gorumceyim eheheh
Yengemle inanılmaz iyi anlaşırız
Bazen ben onlara gittiğimde abimi uyutur film gecesi falan yaparız
Dedikodu zaten sürekli yaparız
Birlikte tatlılar yapar yeriz
Neden korkuyorsunuz şu elti, kayınvalide ya da görümce olayından asla anlamıyorum
Üşenmedim yazdım umarım okursun
Onlara bu gözle bakıyorsan asıl tehlike potansiyeli taşıyan sen oluyorsun. Hemcinslerimi asla anlayamadığım bir konu bu. Tüm görümceler ve eltiler kötü ama gelin kız hep masum öyle mi? E bu gelin kız hiç elti veya görümce hatta ilerde kaynana olmayacak mı? Şu rollere kötü, tehlikeli sıfatlarını yüklerken biraz düşünün başkaları da size aynı gözle bakıyor çünkü. 🤣 (Not: Gelin değilim, görümce, değilim, elti değilim ve kaynana da değilim)
Benim fikrine göre görümce yani eşinin ablası biraz daha tehlikelidir. Çünkü sen onun kardeşiyle evleneceksin. O kardeşinin üzerinde koruması olsun ister. Yani kardeşini korumak için herşeyi yapabilir. Elti ise biraz daha dış kapının dış mandalı. Ama yinede asıl önemli olan kişilikleri. Elti gıcık bir tip , görümce minnoş bir tip olabilir. O zaman durum tersine döner
Cevap
55Cevap
Hiç biri de tehlikeli değildir..
Tehlikeli olan aslında bizleriz..
Varsayımlarla, ötekileştirmelerle hareket eden de biziz..
Tehlike gözüyle değil, sevgi gözüyle bakıp, sevgiyle yaklaşmanızı, kucaklamanızı, sahiplenmenizi öneririm..
Samimi bir sevginin açamayacağı bir kapı yoktur..
Kişiden kişiye değişir. Bizde görümceler de elti de alından öpülesi ama sorun diğer gelinde.
Yani hangisi tehlikeli bilemeyiz.
Bir görümce olarak, melek gibiyimdir. Hem de yengemle kız kardeş gibi anlaşırız. Bu durum, karaktere evlendiğin kişiye göre değişir.
Görümce görmeyeyim ömrümce diye bi söz duymuştum boşuna değildir heralde.. eltinle arana mesafe koyabilirsin de görümce çıngıraklı yılandır eşinin kardeşidir esinle arandaki çok da etkili bir faktördür en iyi görüneninin bile vardır mutlaka bi sinsiligi sakın güvenmek gibi bir hataya düşme dost olmazlar herşey sen ıyi olduğun sürece ıyi gider sen sana doğru olmayanı kabul etmediğinde aklına gelebilecek her türlü pisliği cikarir iftiraya kadar bile gidebilir ne de olsa samimiydin bir zamanlar.. bunlar benim tecrübelerim böyle olmayan belki 1 2 kişi çıkar onlar da altındır evli değilsen eğer 1 defalığına denemeye al görümceni tepkisine bak gerçek yüzünü gösterecektir ona gore yoluna bakarsın sende evlendikten sonra bazı şeylere maruz kalacağına iş işten geçmeden erkenden görmüş olursun gerçekleri
Elti Yunanlılar gibidir; cephede savaşır,
Görümce İngilizler gibidir; hep başkasını kışkıştır ve seninle savaştırır ama ''benimle bi alakası yok yaa'' diyerek yanında gözüküp sıyrılır işin içinden...
Belli konularda eltiyle aynı görüşte olabilirsin ama görümce herzaman karşındadır fesattır
Ayaktan saçına kadar süzer
Varya saman altından ne kıybetler ne dedikodular varya ooff
Görümceler çok fena ikinci kaynana
Şu yorumu bir kadın yazsa anlarım da sana ne oluyor böyle çok mu çektin kardeşinden 😂
Baktın uyuzlar sen daha tehlikeli ol 😜
Sana tavsiyem ne olursa olsun her daim mesafeni koru , ne olursa olsun bak...
Mesafe her daim iyidir , ne haddini aşan olur ne de kafanı bozan...
Siz daha evlenmezden akılınıza gelene bakın, ya eviniz ayrı olacak bunlarla hergün berabermi olacaksınız, birde diyelim sık görüşmeniz gereksede çok samimi olmazsınız olur biter, şimdiden dert etmeyin bunları size şimdiden mutluluklar dilerim.
Elti kızım.. Aşırı kıskanç olur. Evinde ne varsa hepsi onda da olacak. Çocuk etsen senle bir edecek. Kuzenleri bile yarış içine sokar. İki eltinin çamaşırı bir legene sığmaz derler.
Kız kardeşi küçükse çok sorun teşkil edeceğini düşünmüyorum ama elti ne bileyim, hemde abisinin hanımıymış; onlar biraz “bu konağın hanımı benim” kafasında olabiliyorlar. Çok muhattap olma derim.
Elti daha fenadir görünce zamanla seni sever çünkü kardeşinin esisindir. Ama elti öylemi hep bı rekabet.. Allah tan eltim yok
Çokta iyi görümceyim ama gelinler birbiri arasında kıskançlık yapıp benide işin içine sokmaya çalışabiliyor
mesafe en iyisi
Kadının düşmanı kadın oluyo genelde malesef. Kadının kadına yaptığı kötülüğü kimse kimseye yapmiyor sanırım ☺️
Görümcem yok eltimde şeker gibi çok severim kendisini
Bilmiyorum ama bir ara uzun bir süre gelin , görümce partnerim vardı ikisi beraber gelirdi buluşmaya.
Selam,
Görümce daha tehlikelidir. Bir teknecik kardeşini paylaşamaz ve asla geline layık görmez zhdndn
Görümce yine bir yerde eşin kardeşi oluyor denge kurulur ama etiler çok fena olabiliyor.
Bence elti sürekli yarışır çünkü görümce zaten ele gidiyor ama elti öyle mi aman Allahım 🤦
Evliler en çok görumeceden çeker sen ilimli ol hic birnle zıt gitme kendinide ezrdirme
Eltiler arası savaş olsa da görümce hoşlanmadı mı gelinden geçmiş olsun :)
Oğlum, herkes mi elti görümce sevmez yav
Bir kerede iyi elti iyi görümce söyleyin yav
Valla kaynanalar 2 sinden daha iyi ama görümceler acayip kıskanç
Kaynanadan da beterler
Bu enerjiyle yola çıkarsan ikiside tehlike yaratır..
Bir görümce olarak hem melek hem hırçın olabiliyor. Ama Elti biraz ağır. Görümce yine alt basamakta.
görümceden Allah korusun ama istisna olanları olabiliyor :)
Hangisi daha fesatsa ve yakındaysa o Allah sabır versin :D
Aman bizene tehlikeleri kendine ne tehlikesi var anlamadım,
Sen güven verdikten sonra kimse birsey yapamaz korkma kendin ol. Sadece hayırlı olsun şimdiden
Ne görümcem var ne eltim. Yani aslında eltim var ama yok gibi o yüzden yorum yapamıycam.
Görümce genelde eltilere de kötü davrandığı için, eltiler daha iyi anlaşabilir belki.
Görüm daha tehlikeli bence eltiler anlasir gibime geliyo
Yengem bize her geldiğinde büyü yapıyor. Sen düşün artık hani hangisi tehlikeli.
Görümce daha tehlikelidir.
Eltiyle ortak çıkarlar var sonuçta 🤣🤣🤣
Görümce görmeyeyim ömrümce demişler niye demişler ki acaba 😂
Tehlike falan yok çıkın artık şu hint dizilerinin içinden gerçek dünyaya dönün
Neden var olduğuna anlam veremediğim 2 akraba terimi 😁
İkisini de tatmak lazım şimdi... 😊
Film çok güzel bu arada.
Insan kendini başta belli eder kötü düşünme bence iyi anlaşmaya bak sen milletin kötülüğünü düşünerek mutlu olamazsn
Bu ailesel ünvanlarla olmuyor. Karakter meselesi. Ikisi de iyi olabilir veya kötü olabilir. Karakter. Tanıdıkça görürsün.
Keseleri ortak ya da birlikte iş yapıyolarsa elti , çok yakın oturacaksanız elti. Uzak oturacaksanız kız kardeşi yani görümce , görümcen çirkin ve sevgilisizse yüne görümcen.
Bende yeni evlendim ikisiyle de arama mesafe koydum. İkisi de tehlikeli güvenmiyorum onlara.
Ben eltilerden ve görümcelerden uçsuz bucaksız nefret ediyorum nefffreeeeett.
Selamlar,
Bence bu olay çok saçma. Eltiler illa savaş halinde olmak zorunda degil. Görümce de onu sevmemek zorunda değil. Yani abla - kardeş ya da arkadaş ilişkisinde bulanabilirler.
Görümceler sinsidirler kemçük ağızlı yılan hepsi allah belanızı verede gurtulak jckdkxk
İkiside tehlike gömrüce bi nevi gider el kapısına ayda yılda bir gelir misafir olur elti de çekemez fitnelenir hele bide görümceyle bir olurlarsa vayy haline 😄😄😄😄
Eliyle aynı kaderi paylaşırsın büyük ihtimalle. Sen görümceye dikkat et. Ben eltimi çok severim.
Al birini vur ötekine... Çift başlı yılan gibi.
Neticede ikisinin de awk !
Artık şu elti görümce ya da kaynana savaşına bir son mu verseniz bana ziyadesiyle saçma geliyor
Elti hep sizinle olmuyor ki genel olarak görümce yi görmeye maruz kalıyoruz. Ondan bu seçenek daha mantıklı geldi
Senin gösterişine aldanacak ve yeni gelin olacağın için seni kıskanacak her zaman iki adım koy arana ama görümcen sana abla gibi gelecek emin ol.
Eltini satmadigin sürece rahatsiz ama görümce hep en tehlikelidir dikkat et derim eltinle birlik olmaya bak
Kesinlikle elti.
Gorumce er ya da geç evlenip gidecektir ondan korkman gerektiren hic bi durum yok asıl yılan eltilerdir
Sevgilimin kız kardeşi ve abisinin sevgilisi yakın arkadaşım, ikiside bana sökmez :d
Haklarında duyduklarim psikolojimi bozacak türden..😂
İnsanlara böyle yaklaşma, içinde kötülük yoktur belki bilemezsin
Dahada tehlikelisi Yufkacı Muammer :)
iki ucu bokluuu değnekkkk
Kız tabiki de eltiiiii😂 engereksssler
Görümce iliğini kemiğini sömürür dikkat et bacım
Gorumce tabiki evlerden uzak 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?