AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Deriz ya neden demeyelim biz onu dostluğa layık görmüşüz varsın o utansın yaptığından ne diye yüzüne vuralımki demi.
Vurulacak yüz mü kalmıştır onda
ama bu yanlı ceviz ağacı dostum dediysek dostumuzdur o bizi dost olarak görmemiş olabilir ya da bunu haketmemiş olabilir ama burda bizimde sucumuz var demi
Bencede var gibi
Ne diye aldandık dost sözüne
öyle olsun istediğimiz için. sadece dengede tutamadığımız için.
Aldanmak var esasen aldatmak yok sanki. Onlara bu fırsat bizim elimizle geçmiş oluyor
kendini suçlama ama
aslında hem evet hem hayır
bu konuda şunuda söylemek isterim gönül isterdiki dostlukları zirvede bırakabilmek lakin bu muvaffak olamadık işte ama hiç bir dostta da kıyıp kırmadık.
Belki kırıldık liğme liğme edildik ama kıyan olmadık diyorsunuz ne güzel
ceviz ağacı beni af buyrun buraya uzun uzun edebiyatta yaparım vay ben dostlarıma şunu yaptım bunu yaptım onlar bana bunu yaptı olurmu böyle diye bunları güzel bir lisanda anlatıp kendimi haklıymış gibi gösterebilirim ama böyle değil işte mesela benim öyle dostlarım olduki serserinin önde gideni kanun kaçağı aranılan adamlar öyle dostlarım olduki şimdi kamu kurumlarında hatta egm teşkilatlarında ya bu adamların hepsinin bir hayatı bir işi ailesi uğrası var ne bekleyebilirimki ben bunlardan hepside bir zamanlar çok sevdiğim kişilerdi bırakalım öyle kalsın vefa ölümüne arakadaslık bu kavramlar filimlerde olur cüneyt arkının bir filmi var muhteşem serseri diye izleyin vaktiniz olursa anlarsınız ha bizi dolandırmışlar borç istemişler kredi çektirmişler bunlar zaten dost değilki dost kavramı bambaşkadır kimi zaman kardeşten ötedir kimi zaman selam verdiğimiz bir yabancıdır.
Selam verdiğimiz bir yabancı
Hatta yabancıdan bile yabancı
En acısı bu. Yabancı zaten yabancıdır herhangi biridir bizim için ama sonradan yabancı olmak zorunda kalmak koyuyor
hayatın kuralıdır bu ceviz ağacı nice dostluklar vardır hatırlarda anılarda gün geldiği zaman hatırlanır tebessüme ediliri nice menfaatler vardır gün geldiği zaman aranır referans istenir
Hayatın bu yüzlerinide görmeye başladık bakalım hayırlısı
bir dostum vardı bana derdiki seninle düşman olanlar kana kan dişe diş kapışmalı dost olanlar ise muazzam şanslı kişiler
Kimilerinin dostluğuda düşmanlığıda çok kıymetlidir aslında
eski bir düşmanımız kalmadı artık o hangi köşe başlarından kutulardan karşımıza yılan gibi çıkan düşmanlarımız :) eski dostlarımız da kalmadı artık semaverde çay kaynatıp ikram ederken yanına bisküvide aldım diyen dostlarımız.
Artık ne dostlar ne düşmanlar nede yabancılar
Ne geçmiş geri gelir düzeltilir telafi edilir nede birlikte tekrardan hayaller kurulur yarınlar için
yarınlarda da eşinin çocuklarının dostu yoldaşı olursun ceviz ağacı yeni bir dünya olur işte müsade varmıdır bze yol göründü yine. :)
Müsade sizindir tabi 🤗
geceniz güzel olsun çok teşekkür ederim güzel sorular ve güzel sohbetler için.
Esas ben teşekkür ederim, sizinde güzel olsun 🤗
Nasıl bir darbe yediysen artık nickine yanşımış mk... Bu kızı kim üzdü lan!
Konuşmadan anlamanız hoşuma gitti 🤗
Vefasizsa dost değildir..
Artık değildir evet ama öncesinde..
Şimdi sen de herkes gibisin, sözü layık.
Herkesin yapamadığını yaparak ama 😑😑
Dost dediğin fedakar ve vefalı olmadıktan sonra yoldan geçen bir insandan farkı yoktur, neler yaşattıklarını bilemem size ama en azından bu konuda yani vefakarlıkta bir fark yaratmalı sırtımızı yasladığımız insanlar.. 😊
O kadar haklısınız ki. Yaşadıklarımız böyle olması gerektiğini acıta acıta öğretti. Dost kelimesi haketmeyene kullanıldığında kendi altında eziliyor
Çıkarcılığın ön planda olduğu bu devirde yanında diken üstünde durmadan, rahatça nefes alabileceğimiz insan sayısı da azaldı. Sorun insanlarda çünkü herkes birbirinin kopyası oldu, bu yüzden de anlık çelme takmaları kaçınılmaz oluyor. Size tavsiyem yüreğinizin kapılarını çok güven vermedikçe açmayın dışarıya.
Çok olgun düşünceleriniz ve analizleriniz var bence. Siz epey erken farketmişsiniz bende çok geç kaldım ama yapacak bir şeyim yok önüme daha temkinli bakmaktan başka
Hayatın tokadı erken vurur bazılarına teşekkür ederim güzel düşünceniz için :')
Hiçbir şey için geç değil, hatalar insanı pişirmek için vardır, dönülmez sanılan yollar elbet çıkışa ulaştırır bu sefer daha temkinli adımlarla. Yanınızda kimse olmasa bile güçlüsünüz, ve hayat bazen çok acımasız olsa da bakış açınızı temiz camlardaki manzaraya odaklayın, gerisi boş.
Rica ederim 😌 Erken vurulan tokat o bazıları için nimet olmuş sanki- kişiliği ve hayata duruşu açısından. Her şart ve durumda zihnimizle kalbimizle tüm duyularımızla iyiye güzele odaklanmak gerek diyorsunuz haklısınız. Güneşin doğacağı an gecenin aslında en karanlık anından sonradır diyerek bende motive oluyorum
İnanın öyle, çok güzel yazıyorsunuz :) Kimse doğduğu andaki kadar saf ve temiz kalmasa bile kalbindeki iyiliği koruduktan sonra yaralarıyla bir şekilde karakterini oturtuyor, gerçekliği görebiliyor, değişim kaçınılmaz oluyor :)
Elbette öyle hayatı çekilir kılan da bakışımız, tercih ettiğimiz manzaralardır..
Doğrudur ve şu da var, en kötüsünü yaşıyorsanız sabredin çünkü hayat size daha güzelini sunmak için bekletiyordur. Umudun olduğu yerde çiçekler filizlenir, ve sulayın içinizdeki çiçekleri. 🙏
Burada böyle zarif bir hanımefendi ile karşılaştığıma çok memnun oldum 🌾🌾 hiç hata yapmayan aslında hiçbir işe kalkışmamıştır esas o yaman durumdadır derler. Hata yapmaktan korkmak yerine pes etmekten korkmamız gerekiyor sanırım. İçimizdwn güzel manzaralara bakma durumunu sevdim bundan sonra uygulayacağım bir metot olacak 😌 kötü ile iyinin peş peşe ve iç içe geldiğine inanıp sabretmeye çalışanlardanım, dediğiniz gibi kötülük ne kadar yükselmişse iyiliğin gelmeside yakındır
O sizin zerafetiniz, ben de çok memnun oldum🌹
Evet, insanı insan yapan tecrübeleri ve hatalarıdır. Çok ciddiye alıyoruz bu hayatı, oysa bazen kabullenmek ve ders çıkarma niteliğinde acıları değerlendirmek gerekir. Kötü bir olay mı oldu, olayın alevi ve üzüntüsü geçince size neler kattığına bakın, birdahakine aynı şey karşınıza geldiğinde baş etmeniz daha da kolaylaşır böylece. :)
Umarım metod işe yarar, puslu camlar sadece kasvetlidir çünkü otobüsün diğer tarafındaki güzel manzarayı kaçırmamızı sağlar..
Şöyle diyin iyi ki yaşadım ve gördüm, bundan sonrası için daha dik duracağım bu sayede görünmez bir kalkan oluşturacak bu tecrübe de size.
Hayat ne kadar alıyorsa o kadar verir bunu unutmayın, her karanlığın içinde bir aydınlık vardır, gökyüzündeki yıldızlar bile bizim için var. İnsanız, değerliyiz olduğumuz gibi. :)
Ciddiye alma durumunu kesinlikle abartmış durumdayız. Hayatla bir savaşımız bir kavgamız var her daim. Halbuki kabullensek dünü bugünü yarını sükunet içinde yaklaşsak yaşanılanlara nicelik değilde nitelik bakımından değerlendirsek sahip olduklarımızı çok daha huzurlu mutmain bir hayat yaşayacağız, düşüncesi bile huzur veriyor. Bir sporcu yaptığı antrenmanlara nasıl yaklaşıyorsa sanırım bizde sıkıntılara böyle yaklaşmalıyız
"Ben rüzgar değilim, dokunmam çiçeklere
Ben kara parmaklı insan değilim
Kirpik uçlarımdan kayar yıldızlar
Bilemezsin, hayal akşamlarında
Renklerini kuşatan
Damıtılmış gözyaşıdır ömrümün"
🌾🌾🌾🌾
Ne kadar kıymetli sözler bunlar.. Tamami ile katılıyorum, sanırım güçlü olmanın koşulu da buradan geçiyor savunma arttıkça gelen darbelere de o kadar sağlam karşılık veriyoruz.
Her daim yaşadığımız şeyin beş yıl sonra bizi etkileyip etkilemeyeceğine bakmamız lazım, ciddiye alma durumunda.. Ki çoğu anlık öfke ve sinir krizlerinden sonra zamanla geçiyor :)
Şiir o kadar güzel ki, sizin gibi ince ruhlu bir insandan beklenirdi böylesi özel mısralar.
Hayat ne kadar alırsa o kadar verir demiştiniz tıpkı fizik kanunlarındaki gibi etkiye tepki kuvveti söz konusu, darbelerde aynı kanundan nasibini alıyor. Tüm darbeler kömürden elmasa dönüşümüz için uğraşıyor aslında değil mi? Onlar bizim içimizdeki cevheri görmüşte bize yardım ediyorlar lütfen bir an önce içindeki mücevherleri çıkar- kömür olmak sana yakışmıyor diyor. Bizde sızlanıyoruz ah neden böyle oldu neden bana bunu yaptı diye. Bu güzel diyalog sizin zarif düşüncelerinizle ilerliyor cidden teşekkür ederim, aklı başında şuurlu konuşan bir hanımefendisiniz- sayılarınız hep artsın. Bugünkü yaşadıklarımızla gelecekteki biz arasındaki köprüyü güzel sağlam dinamiklerle döşemek lazım çok haklısınız 🌾🌾
Belki bu soruyu sorarken incinmiş hissediyordunuz, ama konuşarak zihninizdeki sis bulutlarının biraz da olsun dağılmış olmasını temenni ediyorum, çünkü bakış açınızı çok sevdim. :)
Her şeye rağmen hayatın devam ettiğini biliyoruz. Evet bunları yaşadığımızda çok üzülüyoruz, ama hayatın devam ettiğini ve bu şekilde karşımıza daha niceleri çıkacağının da farkındayız, biz kendimizin yıkılmasına izin vermediğimiz sürece (ya da bir başkasının), kimse bizi kolay kolay yıkamaz.
Tek taraflı değil sizin içinizdeki cevher de bu diyalogun güzelleşmesinde en önemli etken oldu, onu kaybetmeyin asıl ben teşekkür ederim. Gerçekten dökülmek bazen içimizde tutmaktan daha çok ferahlık sağlıyormuş🙏
Garibin yüzü gülür mü
Gülür gülür elbet
Hayır post denir, anca ağırlık yapar
O ağırlığı atmak kolay değil
En iyisi hiç almamak hayatına
Dost sanmışız almışız hayatımıza
Yaptığın her hata bidaha yapmaman üzere tecrübe olsun yeter
Çok bu zamanda
Siz nasıl bir dostssunuz
Ben sürekli dostumun yanında olurum ama dostlar kaçar gider işte mesele burda dost dediğin post çıkmıs
Umarım ne yanılır ne yanıltırsınız