Belki bunları okuduğunuzda bana önyargılı davranıp ya da tam anlamiyla benim penceremden bakmicaksiniz ama ben içimi dökmek istiyorum. Ben 19 yasindayim Ailemden hiç sevgi ilgi gormdedim şiddet gordum yokluk gordum. Babam babaligini yapmadi tam 8 yil hapis yatti. Annemin psikolojik problemleri var ve epilepsi hastası. Ben ne cocuklugumu yasadim ne de gencligimi yasiyorum. Daha dogdugum sehri bile bilmiyorum. Ailemle bir etkinlik bir tatil yapmadik. Bir kafeye gitmedik bir sinemaya gitmedik. Surekli insanlarin anilarini guzel seylerini dinledim imrendim uzaktan uzaktan. Okul hayati tam anlamiyla kepazelik resmen liseye kadar salcali ekmek ve kuflenmis yiyecekler goturdum. Hep baskalarinin eskilerini giydim kendime ait bir seyim olmadi. Arkadaslarim tepeden bakti ve bu bende cekingenlik ve ice kapanikliga sebeb oldu. Surekli kaciyorum kendimden. Hala annemden ve babamdan ara sıra hakaret ve şiddet goruyorum. Ama ruhum alisti. Simdi hersey geride kaldi lise nasil bitti anlamadim uniye ilk girisimde kazanamadim. Bu sene de borclardan dolayı test kitaplarim gec geldi cok yiprandim ama sorun şu benim hayallerim var olmasına ama ben uni. Gittigimde ya maddi sıkınti cekersem ya bu ice kapanikligim ve ozguvensizligim beni dislatirsa ya hergun lisedeki gibi ayni kiyafetleri giyersem dalga gecerler mi? Kafamda o kadar cok sey var ki. Bunalima giriyorum cok yalnizim ve aglamadan uykuya daldigim tek bir gunum bile yok. Ne yapacam bilmiyorum. Ustelik ailemde ilk universiteye gidecek olan benim.##
Bazen yanlis mi dusunuyorum bilmiyorum ama pes etmek geliyor bu evrene fazla geldigimi dusunuyorum Allah aftsin. Zaten mutlu olamadim kaderim boyleydi ya da Allahim boyle biri oldugumu biliyordun neden yarattin canim yaniyor diyorum? Yanlis mi yapiyorum acaba
Bazen yanlis mi dusunuyorum bilmiyorum ama pes etmek geliyor bu evrene fazla geldigimi dusunuyorum Allah aftsin. Zaten mutlu olamadim kaderim boyleydi ya da Allahim boyle biri oldugumu biliyordun neden yarattin canim yaniyor diyorum? Yanlis mi yapiyorum acaba
Güncellemeler
+1 yıl
Bi bilen üyeleri lutfen fikirlerinize ihtiyacım var
Güncellemeler
+1 yıl
Desteğiniz için hepinize tskk ederim💚
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Sorunuza görüşümü istediğiniz için teşekkür ederim.
Öncelikle kendinize acıyıp durmanın pek bir anlamı yoktur.
Üstüne kendinize “kadersizim” veya “şansım yok” gibi lakaplar takmanın da pek moral verici olduğu söylenemez. Yaşam yolu standart değildir. Kimi sarayda başlar gecekonduda bitirir. Kimi bombalar ve tecavüzlerle dolu savaş alanlarında doğar ve saraylarda bitirir.
Aslında ne başlanılan yer ne de biten yer önemli değildir önemli olan yolun kendisidir. Sürekli olumsuzluklara yoğunlaşmak size daha fazlasını getirir çünkü zihin ve ruh dikkat verdiği şeyleri arar ve bulur.
Durumum çok kötü nasıl iyi düşüneceğim diyebilirsiniz. Ancak her durumda güzel ve şükredecek bir şeyler bulabilirsiniz bunu yaparak elinizdeki azları çoğaltabilirsiniz. Şükredene daha fazlası gönderilir.
Şu an etrafınızı sağlam gözlerle görebiliyorsanız şükredin. Bir saniye bile olsa karanlık dünyasından kurtulmak için her şeyini verebilecek insanlar vardır. Akşam yatacak bir yatağınız ve başınız üstünde bir çatı varsa şükredin. Bunun ne kadar önemli olduğunu şu an sokakta gecelemek zorunda kalmış birine sorabilirsiniz.
Kötü şartlara alışın demiyorum; tam tersine kurtulmak için var gücünüzle savaşın.
Ama savaşmak için gereken enerjiyi sürekli kendinize acıyarak bulamazsınız. Kendinize bir hedef koyup. O hedef doğrultusunda her gün bir minik adım bile atsanız moraliniz ve gücünüz giderek artacaktır.
Pratik tavsiyelerim;
Size bir de videomu yolluyorum dikkatli izleyin derim.
https://youtu.be/XElSXdOjbbMSevgilerimle ve başarılar dilerim (tabii başarmak istiyorsanız.)