- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yıl2 taraf da kendince haklı.
Evini vermeyene yobaz vs gibi hakaretler edilmiş ama ev sahibi de kendince haklı maalesef.
Abd de ev kiralamak isterseniz genellikle 1 referans istiyorlar ve 1 yıllık peşin ücretin anlaşmalı bankalara yatırılması gerekiyor ve böylece hem ev sahibi ikide bir kira için rahatsız edemiyor ve kafasına estiğinde çık diyemiyor hem de kiracı kirasını ödemeden, evi düzgün şekilde bırakmadan bir yere kaçamıyor o yüzden de bu tür sorunlar çok yaşanmayabiliyor.
Ancak ülkemizde bu tür bir yapı olmadığından
ev sahipleri de haklı olarak evine iyi bakabilecek, kirasını düzgünce ödeyip ha diyince kaçıp gidemeyecek güvenilir kişilere ev vermek istiyor.
Ayrıca daha önce bir tanıdığımız evini bekar, kültürlü gibi duran bir kadına kiraladı hatta kadın hiç fiyat pazarlığı dahi yapmadı ve sonrasında eve giren çıkan erkeğin haddi hesabı olmayınca mesleğini anladılar ve evden çıkartmak istediler fakat kadın diretti ve sonunda çıkana kadar olan 4 ayın kira parasını ödemedi ve üzerine bir sürü elektrik su faturası borcu bırakıp gitti.
Yani daha da ev sahibini zarara uğrattı.
Şimdi bekar kişiden emin olamıyor bizim insanımız o yüzden evini vermek istemeyebiliyor.80 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılGenellikle Türkiye de erkekler in evlenme yaşı kadınlar dan fazladır Türkiye de 40 yaş üstü bekar sayısı Avrupa hatta dünya ortalamasının üstünde bu özgüven eksikliği ekonomik sıkıntılar ve son yıllardaki sosyal medyadaki cinsiyet çatışması algısı yüzünden Türk kızlarının artık Türk erkeklerine taciz ve şiddet olaylarından sonra negatif bakması etkili
32 Yorumla- +1 yıl
Süresiz nafaka varken erkekler evlenmez.
- +1 yıl
Aynen devletin de kadınlara özel aldığı ayrıcalıklı yasalar bu konuda çok etkili
+1 yılBekara ev vermeyenlere sorun bakalım gençliğinde ahlak abidesi olarak mı yaşamış? Sanki kendileri çok düzgün. Çok evliler gördük bekarlardan beter. Swinger yapanları bile gördük.
81 Yorumla- +1 yıl
EİG için teşekkürler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
Evli ise sıkıntı yok ev bulur lakin erkekler biraz zorlanir ev bulmakta çünkü ev sahiplerinde hep su algi var bekar eve arkadaslarini cagirir parti yapar gürültü yapar mahallenin huzurunu kaçırır sorumsuzca davranir vs vs gibi dusuncelere sahiptirler..
Gelelim kiz kardeslerimize iki üç kız arkadas olana vermezler bence ortam yapar gürültü olur dikkat çekerler giyim. kusan konuşma davranış tarzlariyla haaa mahalle rahatsizmi olur sorusuna erkekleri olmaz allah beee iyiki tasinmislar derler niye kosaca gözleri gönülleri bayram eder evlisi bekari farketmez ama mahaledeki bayanlar kizlar ablalar teyzeler icin durum daha farkli yaslari bazen farketmez hep bir rakip görürler özellikle o bayanlar yeni. evlendiyse ya da uzun evli olup ta kocalari capkin olanlar tarafindan hele bide kiraci kizi bir erkek arkadaşı ile disarda gorduyse vay haline dedikodular baslar altin günlerinde ya da kısır günlerinde☺
Bu dediklerin Anadolu icin büyükşehirlerde ise farklılık gosterebilir kiraladigi evin semtine göre kimileri farketmez yeterki para gelsin ev boş durmasin dusuncesindeler buyuksehirdekiler ☺11 Yorumla
+1 yılSaçmalık. Paranı alıyor musun, evet. Kiracı seçme gibi bir lüks var bu ülkede. Hem parayı versin hem de kendilerince doğru dürüst olsun. Bak bak bak!
Sanki evine hizmetçi alıyor. Kiracı o kiracı. Ne abarttılar ya.
Biz de evimizi kiraya verdik. Aile binasında oturuyorduk boşanmış 30 yaşlarında bir adam alacaktık fakat binadaki yobazlar yok o bekar adam, şeyine mukayet olamazmış😂 yok burası aile binasıymış. Ev bizim ama kiracı olarak adamı istemediler şaka gibi.
Şimdi de çocuklu karı koca geldiler, her gün şiddet kavga. Siz miydiniz öyle adamı beğenmeyen?20 Yorumla
+1 yılBizim ev sahibi vardı eski ev sahibi diyeyim, ilk girdiğimizde çocuksuz ve evli çiftler tercihimiz demişti,1 sene oturdum,üst katımızda otururdu adam kendinde haklı gibi görünsede 1 sene boyunca mahallede dikizlemediği bekar kadın kalmıyordu, evlisine bile göz dikiyordu mahallede herkes farkındaydı, adam evliydi. Demem o ki ben namus bekçilerini çok iyi biliyorum yemedikleri halt kalmıyor gizli ya da alenbeyan farketmez ama sorsan bekar olmasın. Bu zihniyetlerin sebep olduğu olaylar tv lere yansıyor yeterince, semt tercihi önemli, yobaz semtlerden uzakda tut tavsiyem.
10 Yorumlabu öyle bı konukı herkez kendınce haklı
sımdı kıracı kendınce haklı asgarı ucretle calısıhyor dıye ya da evlı degıl dıye sokaklardamı yaşasın
ev sahıbı acısından bakıyosun kendınce haklı bekara ev verıyorlar ev dıye bısey kalmıyor az maaşla calısana verıyorlar 3 5 ay kıra alamıyorlar gecımını sadece kıradan yapan ınsanlarda var hemde baya var mıllet sanıyor ev sahıbı dıye dukkanları arsaları felan var ama ole degıl ıste bır coguna anadan babadan kalıyor işleri guclerı bıle yok belkı hal bole olunca onlarda kırasını garantıye almak ıstıyor evlı ınsan en azından sorumluluk sahıbı olur karısı colu cocugu olur bı yanlıs yapmaz dıye dusunuyorlar
goruldu uzere kımse kımseye bu konuda sen haksızsın sen solesın demesın empati yaparak dusunsunler bazı seylerı10 Yorumla
+1 yılÖğrencilikte ev bulmakta ben de çok zorlandım. Sürekli seks partileri vereceğimizi sanıyorlar. Kirayı düzenli ödeme konusunda tereddütleri oluyor. Evi kötü kullanacağımıza inanıyorlar. Tamam ara sıra yaramazlıklar yapmış olabiliriz ama evi de yıkmadık yani. 🤭
12 Yorumla- +1 yıl
Abartıyorlar ya
- +1 yıl
Abartıyorlar tabi. Normalde parasını ödediğin sürece evin içerisinde ne yaşadığın ev sahibini dahi alakadar etmez. Ama baktınız aşırı dinci biri olduğunu anladınız diyelim. Uzak durun, tek çareniz değilse. Ha bekardır, öğrencidir diye dandik evleri fahiş fiyatlardan ittirmeye çalışanlar da var. Orası ayrı konu.
+1 yılHaklılar. Ben doktor, öğretmen, polis, hâkim gibi düzenli ve nispeten yüksek geliri olmayan evli bir insana bile ev vermem. Ev benim, kime verip vermeyeceğim konusunda tasarruf etme hakkı tamamen bana aittir ve bu durum kimseyi ırgalamaz. Daha önce kiralar yüzünden birçok problem yaşadık. Bazı kiracılar salak yerine koymaya ve gereksiz acıtasyon yapmaya devam ediyorlar ama aylarca kirayı ödememelerine rağmen lüksten ve tatilden de kısmıyorlar.
89 Yorumla- +1 yıl
Kanunen yasak şu an bekara vermiyorum demek
- +1 yıl
@AhsokaaTano Medeni durumuyla ilgilenmiyorum ben zaten. Kirayı ödeyebilmesi benim için önceliklidir.
- +1 yıl
Onda tabiki haklısın bende öyle bakıyorum...
- +1 yıl
Sorun şu ki onlar sadece ahlaki boyutu düşünüyorlar özellikle bana denk gelenler
- +1 yıl
Kirayı ödemezse zaten yasal yollar açıktır. Kimse otobüste yaşlılara da yer vermek zorunda değil. Ağlamasınlar o zaman. Toplumu ayakta tutan şey saygı ve sevgidir. Biri eksik kalırsa o toplum huzura eremez. Ne demek bekara ev vermiyorum. Burası şeriat ülkesi değil. Bence bu algı çok yanlış. Adam evsiz mi kalsın. Siz müslümanlar niye bu kadar vicdansızsınız yahu.
- +1 yıl
@Art79art Medeni durumuyla ilgilenmediğimi yorumda yazdım. Maddi açıdan ödeyip ödeyemeyeceğine bakarım ben. Sahip olduğum evden çok daha düşük kira fiyatları varsa gidip o evlerde oturması gerekir, benim evimde oturuyorsa lüksü seviyor demektir ve bu durumda maddi açıdan zorluğu yoktur ve kirasını da aksatmadan ödemesi gerekir.
- +1 yıl
@utu-masasi Sadece madfi durumuna nakarım demişsin, peki maddi durumu iyi ve düzenli geliri olan bir bekara, örneğin yeni atanmış bir memura veya iş için yeni gelmiş özel sektör çalışanı bir gence ev verir misin peki?
- +1 yıl
@neredenbaslayayim Tabii ki de veririm. Medeni durumuyla ilgilenmiyorum dediğim gibi. Sorun yaşamamak için düzenli gelirinin olması kâfi.
- +1 yıl
@neredenbaslayayim Hatta bekâr insana vermeyi daha çok isterim. Adamın eşi ve çocukları yok en azından yani evi tek o kullanır çoluk çocuk olmayacağından daha iyi benim için hatta
+1 yılDüzenli kiramı ödeyemez evime iyi bakamaz kırar döker algısı, insanlar mülk edinirken çok çalışıyorlar ve güvenilir buldukları kişilere kiraya vermek istiyorlar. Güvenilir kesim ise evli ve düzenli işi olanlar diye düşünüyorlar ama bu küçük iller için geçerli.
30 YorumlaBenim 2 tane dairem var 1. de bekar bir adam diğerinde ise öğrenciler oturuyor. Apartmanda öğrencilerden rahatsız olan aileler varmış kulağıma geliyor ama kimse bana gık demedi bu konuda. Ayrıca bende bekarım ve başka bir semtte kirada oturuyorum, bana da kimse sormadı evi tutarken bekarmısın diye.
20 YorumlaÖğrencilere ve bekarlara verdiklerinde evleri fuhuş mekânlarına çeviriyorlar. Apartmansa konu komşu çekiyor rezilliğini. Evleri de leş gibi kullanıyorlar. Ne temizlik yaparlar ne de bir şey. Kira ve apartman aidatlarını ödemeye gelince yok öğrenciyiz tamam vereceğiz sonra, yok şu an sıkışığız en yakın zamanda ödeyeceğiz ayakları. Bir bakmışın ki evden eşyalarını alıp çıkıp gitmişler. Ara ki bulasın. Buldun ki parayı nasıl alasın. Sonra da neden vermiyorlar diye ev sahiplerine sitem edersiniz. Babam her zaman evli çifte ya da aileye veriyor kiraya dairelerimizi. Şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadık...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 555 cevap paylaştı. O biraz statüyle ve muhitle de alakalı. Benim ev sahibim yaptığım işi geçen ay öğrendi mesela. Ben mental sorunladı olduğunu düşünüyorum o tarz ön yargısı olan insanları. Kimse ev sahibini falan anlatmasın bana 3 tane müşkümüz var kirada, bekar da oturdu öğrenci de. Memur da oturdu işyeri sahibi de. Kimseye bununla alakalı ön yargılı olmak doğru değil.
10 Yorumla
+1 yılBence bu yaşadığın şehre göre değişir.
İzmir gibi yerdeysen , herkes sana 30 dan sonra evlen der. Ama köy gibi yerdeysen, 30 una gelmeden evlen. Başını bağla derler..
Ben şahsen kardeşim evlenmeden önce bana hep 30 a kadar bekle dur dediler. Kardeşim evlenince, birini bul , evlen artık demeye başladılar..
Şimdilik zamana bıraktım 35-40 yaş arası evlenmeyi düşünmüyorum11 Yorumla- +1 yıl
Ev vermeme olayını anlamadım. Neden ev vermiyorlar kim vermiyor. Açıklar mısın?
+1 yılTopluma sirayet etmiş canlı kötü örnekleri bir önyargı daha işte, iki tarafta kendi penceresinde kısmi haklı sayılır ama ben daha çok mülkiyet sahiplerinin peşinen hüküm vermemeleri ve mükelleflerin de en iyi şekilde içinde bulundukları konutlara riayet etmelerini doğru buluyorum. Bir çeşit kazan kazan sistemi gibi her ne kadar bu toplumda çok ama çok zor olsa da.
10 YorumlaBen dedim adama abi nişanlıyım iki aya eğlencem tuttum evi, sonra soruyor nasıl felan abi süper işte salon tutcaz felan hazırlık yapıyoruz 😂 yerlerştirkten sonra olmadı abi ya dedim adam bide geldi teselli etti bir kirada almadı😂
12 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı
Kirayı ödeme konusu, evi temizleme konusu vs. Ev sahiplerini düşündüren konular çünkü bekar olsun öğrenci olsun tabiri caizse evin içinden geçiyor. Zamanında biz de geçtik çünkü 😂 etik mi değil, olmaması gerekiyor ama bir yandan da hak veriyorum.
12 Yorumla- +1 yıl
Erkekler bence o şekilde ya şahsen çok titizimmm
Ahlâk ve namus abidesi gibi gezinen insanların zihniyeti bu şekilde kalpleri çöp olmuş kadın bekar olduğu için sokaktamı yaşasın yani neyse sinirlendim biraz. Ev baktığınız semt de çok önemli.
50 Yorumla
+1 yılAyyyy evde kalmıışş , kızıım sen bu gidişle evde kalmayı bırak odandan çıkamazsın diyorlar genelde laksdnaals
11 Yorumla- +1 yıl
😏😏
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bizim apartmanda alt katta kız tek yaşıyor karsidada oğlan tek buraya gel sen asjdn
23 Yorumla- +1 yıl
Geleyim aşkım ama konya yani zorlamayalım ahaha
+1 yılArkanda ailen varda bal gibide vermek zorundalar illa topuğuna mı sıkalım ev versinler diye.
22 Yorumla- +1 yıl
Valla vermiyorlar eve bir ton erkek atacağımı düşünüyorlar djdj
- +1 yıl
Mercimek beyinli tipik türk zihniyetli işte :D
+1 yılsaçma sapan bir Zihniyet zaten amkkk sığ beyinlileri bekar insan evde napacaksa evi geneleve çeviricez herhalde şerefsiz itler bende çok sorun yaşadım bir ara ev bakarken ama İzmir’in bazı semtleri biraz daha ılımlı bu konuda
10 YorumlaKadın Erkek Farketmez...
Eve insan atar
Eve geç saatlerde girer cıkar
Cok arkadaşı olur
Gibi boş saçma cahilce kafa yapıları olduğundan maalesef bekara ev kiralamak istemezler aslında parasıyla değilmi!10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılÜlke öyle bir hiçlik içinde ki, kadınları her fırsatta ezmeye odaklı. Evli olsan ayrı, boşanmış olsan apayrı, dul olsan yine ayrı ve bekar olsan aynı ayrı.
Hep aynı zihniyet kendini bozuk plak gibi başa sarıyor.10 Yorumla Ünideyken bizde zor bulduk ev. Evi verenin ilk kullandığı söz eve kız girmesin. Yalnız kral bi amcadan ev kiralamıştım bana dedi ki kız gelecekse gelsin ama kimseye belli etme millet görmesin yeter demişti.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekar erkek kadın fark etmez ev vermezler genelde sebebi bekarlar hem ses gürültü hemde ahlaka ters haraketler yaptılar rahat durmadılar yani bundan dolayı artık ev vermiyorlar
12 Yorumla- +1 yıl
İyi yapıyorlar bekarlar
Cevap sahibi+1 yılNiye iyi yapıyorlar ben ev sahibi olsam bende bekarı sokmam evime
- Aile & Toplum konusunda 558 cevap paylaştı.
+1 yılÖğrenci evi demek savaş alanı demek
Bekara ev vermek demek genelde ahlaksizliga yardim ve yataklık etmek demek.
Bu zihniyet değişmediği sürece zor20 Yorumla İyi semptlerde para konuşur bekar dul takılmazlar karşı komşum 20 lerinde bekar bir genç kız hemen yanı 2 bekar erkek genç çocuk hiç bir derdimiz şikayetimiz yok
10 YorumlaBekar kalmışsa bunun bir sebebi vardır ya doğru insan karşısına çıkmamıştır ya da karşısına çıkanlar yanlış insanlardır buda insanı evlilikten soğutabilir..
10 YorumlaBirde ısrarla erkek öğrenciye kiralamayan ev sahipleri var. Bazı evler gezdim önceki kiracıları kız olan, aman Allahım 🤭🤭
20 Yorumla
+1 yılNasıl olursa olsun çoğu evlilikten iyidir bekarlık ama ben bekar kalmak istemiyorum umarım benim evliliğim o çoğu evlilik gibi olmaz :D
21 Yorumla
+1 yılHele bakya bekarız diye ev vermiyorlar evimiz yok diye kız vermiyorlar 😂
32 Yorumla- +1 yıl
@Art79art şakasına söyledim zaten
Bu bekâra ev vermeme mevzusu yıllardır var. Bi aşamadık bunları.
31 YorumlaYa yobazdır ya da gençliğinde çok şeyler yapmıştır ama iyikide var iki arkadaşım bekar vermişler onlara herkeste seviyor sitede onları
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla Almanyada 3 yil bekar olarak yasadim, kimseyi rahtsiz etmeyeyim diye sarkiyi bile kulaklikla dinlemistim. Evden çikarken evi tertemiz biraktim, ev sahibi keske her kiraci senin gibi olsa diye tesekkür etmisti
10 Yorumla
+1 yılyok vermiyorlar, çok az var da. Saçma yav 42 yaşındayım bende hala vermiyorlar.. illa bi tarafımız tel kadayıf mı olmalı yaa haksızlık 😑
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılBurada bekara öğrenciye evler çok hem eşyalı bin TL ye bazıları faturalar dahil bin TL diyor elektirk doğalgaz su faturası
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaklılar 3 yıl bekar evim vardı hemşireydim kırılmadık ceviz bırakmadım
11 Yorumla- +1 yıl
Ahahahah
Suç sende. Bir erkekle birlikte gidip eşin olarak tanıt. Ya da iki yaşlı bulup anne-baban olarak tanıt.. Bundan kolayı mı var.. 😂
10 Yorumla
+1 yılcanım bir anlayış. Sözleşmeni yaparsın ve bidaha karışmazsın. Sözleşmeyi ihlal ederse fesh edersin. Bu kadar basit. Bizim toplum iflah olmaz.
11 Yorumla- +1 yıl
En basit argoyu sansürlüyor. Siteye bak.
+1 yılMaalesef öğrenciye bekarakolay kolay vermiyorlar. Ahlaki olarak düşünüp AA bu bekar her türlü şeyi yapar diyenler çoğunlukta
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılev sahibine bağlı deişir ama çoğu ev sahibi bekara ev vermiyor doğrudur yurtdışında da vermeyenler vardır bence Türklere has bi durum değildir
10 Yorumla
+1 yılBiraz kabileci bir ülkeyiz. Avrupa, ABD bize nazaran daha bireyci.
20 Yorumla
+1 yılSitede bulabilirsiniz aslinda 1 1 ev. Aile apartmaninda maalesef vermiyorlar
20 YorumlaDul olanlar göze çok batmıyor. Ama bekarlar batıyor
24 YorumlaBu çok saçma bir uygulama. Kira ücreti ödeniyorsa, ister bekar ister evli olsun, herkese ev verilir.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı. Ben evliye bile veremem ya çok örnek duydum evin içine edip giden kiracı
10 YorumlaBekar daha iyi çocuklu olan heryeri kırıyor ses çok ediyorlar bekar bile eve gelmiyor
10 YorumlaYanlış bir düşünce bence.. belli evraklar karşılığında verilebilir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılBana ev vermeyen kendi kaybeder.😏
Bulursun ya bir tane tontiş teyze10 Yorumla Maalesef bu sıkıntı hep var
Özellikle küçük Anadolu şehirlerinde...
Hangi şehirdesin10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yıltürkiye de insan linçleme için her zaman yer aranır
10 Yorumla Tek yasayan çalışmayan bayana ev vermek istemezler. Kira alamaz aniden kacar gider.
10 Yorumlaevet haklısn devlet memuruna veya geliri yüksek olan insana ev veriyorlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 435 cevap paylaştı.
+1 yıl1 yıllık peşin öde, bak bakiim kim vermiyor sana ev🤣
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 724 cevap paylaştı. Niye sen nerde yaşıyorsun birde burda evi olmayana kız vermiyorlar
10 Yorumla
+1 yılBekar insan çoğuna göre boş ve günahkardır Heli, başını bağlamak lazım derler. 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞey düşünüyorlar... Her gün başka biriyle eve gelip zina yaparsın diye 😂 evinde dine aykırı şeyler istemiyorlar fkdlls ama alkol falan serbest 🙊
10 Yorumla
+1 yıltürklerın bakıs acısı cok kötü erkek 40 da bekar olaa evde verırler evde kalmıs demezler ama aynı sey kadın yapsa evde kalmıs kısmede almaz bakıs acılar cok kötü oyüzden türkıye dahı tatıle gelmıyorum degısmıyceklerde
10 Yorumla
+1 yılNe evli insanlar var evi bok edip çıkıyor. Gürültü pislik desen ohoo. Her bekar da evi ahır gibi kullanmıyor. Yanlış bir düşünce ya. Üzülüyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle ön yargılı davranıyorlar
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBekara bırak kiralık evi, otobüste boş yer bile vermiyorlar ülkede
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Pek hoş bakmıyor ev sahipleri bekarlar bela kimine göre
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılHer konuda oldugu gibi bu konudada on yargili bir toplumuz ve tabi namus bekcisi olmaya merakli bir millet
00 Yorumla - Devamını Gör (87)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat