Dünyanın başına bela olan Korona virüsü milyonlarca kişiyi etkiliyor ve hızlı ölümlere sebep oluyor, mutasyonlu olanlar ise çok hızlı yayılıyor. Peki şu ana kadar bu virüse yakalanmamanızı neye borçlusunuz?
Kişisel korunmama
Şanslı olmama
Dezenfektanlarla yaşamama
Evde kalmama
Hepsi
Diğer (Açıklayınız)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Şu ana kadar Korona'ya yakalanmamanızı neye borçlusunuz?
Ben kovid başladığından bu yana kolay kolay evden çıkmayan birisiyim hatta şu anda vakalar çok fazla sayıda arttığı için gitmiş olduğum fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezini ara verdim geçen sene de çoğunlukla evde geçtiği için ve günlük duş almak ellerini yıkamak yatmadan önce ayaklarını yıkamak ve dişlerini fırçalamak gibi hijyenik durumlara dikkat ettiğim için kendi almış olduğun tedbirlere yakalanmadım Bir de insanlarla aşırı derecede yakın olmamak eskisi gibi e öpmek ya da öpüşmemek gibi durumlardan uzak durduğum için bu da bana büyük bir etken sağladı.
Valla kanka 6 ay markette çalıştım. Hergün toplu taşıma kullandım. Bir aydır da kuryeyim. Hergün insanlarla yüz yüzeyim. Maske de kullanmıyorum. Motor sürerken kullandığım Baf gibi bir şey var onu burnuma çekiyorum paketleri verirken o kadar. Bu arada sigara tiryakisiyim. Multivitamin, bcaa kullanıyor spor yapıyorum faydası oluyor heralde. Bir de üşütmemeye çok dikkat ediyorum. Mesafeli duruyorum herkese. Hala korona olmamam sanırım mucize ya bir açıklaması yok.
Bu konu artık dikkatli olmaktan çıktı başlarda öyleydi. şu an her yerde marketteki bir ürünün üzerinde yakınımızda mahalle bakkalımız da komşularımızda iş yerlerinde insanlar işe gitmemeleri lazım bu illetten korunabilmek için ya da aşılamanın hız kazanması lazım
Şakası bir yana aldığım tedbirlerdendir diye düşünüyorum. Kalabalıklara karışmamaya çalışıyorum, ihtiyaç olmadıkça dışarı çıkmıyorum, dışarı çıkınca 1 saniye maskeyi çıkarmıyorum, dışardan eve girince de temizlik elbette. :)
Bırak koronayı bütün seneyi hasta olarak geçiren ben ufak 1 2 günlük kırgınlık dışında hiç hasta olmadım ben bile şoktayım. Hiç yakalanmama sebebim olması gerektiği gibi davranmam. Gerekmedikçe dışarı çıkmıyorum, çıkarsam insanlardan uzak duruyorum, maskemi sürekli takıyorum, dezenfektan kullanmıyorum eve gelince elimi düzgünce yıkıyorum. Hastaneye de gittim, nadir de olsa dışarı da çıktım, otobüse de bindim sayılı olsa da insanlarla da görüştüm AMA KURALLARA UYARAK yaptım bunu. İnsanlar böyle yapmaya devam ettikçe biraz zor geçer virüs
düğün nişan vb yerlere gitmiyorum kalabalık her ortamdan uzak duruyorum alışverişlerimi genelde internet üzerinden yapıyorum çıkmam gerektiğinde kendi aracımla gidip geliyorum 2 kat maske takıyorum ve dezenfektan kullanıyorum eve geldiğimde kıyafetlerimi değiştiriyorum eve misafir kabul etmiyorum ev misafirliğine gitmiyorum bol bol rakı içiyorum 🤣🤣🤣
Haftada 2 dısarı cıkıyom arklarla yani toplum icinde genelde market alisverislefi saymasak ondan ama sürekli misafir geliyo gidiyoruz 🤔 şanslıyım herhalde
3 ay boyunca binanın önüne çöp atmaya bile çıkmadığım ve eve gelen sakızı bile dezenfekte ettiğim, her saat başı evi çamaşır suyundan geçirdiğim süreçte virüse yakalandım. Cidden neye borçluyum acaba
aynen bende senin gibiydim aylarca evden çıkmadım. Maskeyi sürekli değiştiririm el yıkama dezenfektan derken eylülde pozitif çıktım ve hafifte geçirmedim. o değil babam mesela maskeyi yıkar şu eczanede satılan tipler tek kullanımlık adam yıkıyor takıyor peçete koyuyordu maske altına derken kapmadı ya şaka gibi. o kadar tedbirli bense virüslendik
Bağışıklık sistemimin çok güçlü olduğunu düşünüyorum. Yoksa herkes gibi bende hayatıma devam ediyorum. Topluma açık umumi ve kalabalık alanlarda ekstra korunuyorum sadece.
Babamın çok tedbirli ve hiç bir şeye izin vermemesinden olabilir geçen sene Mart ayından beri şaka değil arkadaslarımlla 4 kere dışarı çıktım ailemide sayarsam toplam 10 diyebilirim. yaşadığım stresi siz düşünün...
@0ı0ı0ı0 artık insanlara da hak veriyorum başımızdaki uymazsa biz niye uyalım uyan insanlar bile saldı artık şahsen bende bıktım ama sabretmekten başka çaremiz yok
Yani bu aslında virüsü ne kadar yoğun alıp almadıkları ile alakalı birde vücudlarının direnci ile orantılı bir durum. Kimisi hastalığı atlatıyor haberi bile olmuyor :)
Hergün dışarı çıkan insanlar biliyorum daha yakalanmadılar. Ben bir defa çıktım anında kaptım.. o kadar dikkat etmeme rağmen nasıl oluyor anlamadım😅 çok hassasım