+1 yılSen kimsenin ne dediğine bakma abicim. Kaç kurtar kendini. Zaten o kadın ecnebi vatandaşı ise Avrupa nın, seni oraya aldırması da kolay olur. Sevgili birleşimiyle bile gidebilirsin formalite evliliğe bile gerek yok. Yeter ki sen kafaya koy gitmeyi. Birkac yıl sabredersin Avrupa vatandaşı olduktan sonra git istediğin Avrupa Birliği ülkesinde yaşa ondan sonra. Sen bakma yok Türkiye iyi, yok Avrupa bitti falan filan diyenlere. Doğru 1 tane olur, şu an sen ortada Türkiye ve Avrupa arasında bir Doğru arıyorsan, Doğru olan avrupadir. Bu çok açık net. Kizin biri yazmış oraya insanlar kpek gibi çalışıyor avrupada vs. Ulan Türkiye de insan gibi mi çalışıyor insanlar? Avrupa da kpek gibi çalışsa da, 1 saniyelik mesai ücreti hakkını bile ödüyor onlar. Peki Türkiye de? Elinden gelse 24 saat çalıştırıp maaş vermeyecekler. Isin özü. Bir saniye bile bekleme. Bunu değerlendir. Bu kadın olmasa bile hedefin Avrupa olsun. Okumak için git mesela Almanya ya, Kanada ya, isvicreye. Okulun bitince sana orda kalma hakkı zaten verirler. Her neyse söyleyeceklerim bu kadar açık ve net. Git bu ülkeden.
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim abi çok haklısınız. Formaliteden olacak zaten her şey. Ve evlilik olmasa bile üniversite bittikten sonra iş vizesiyle gitme imkanına sahibim ancak evlilik daha kolay geliyor. Ve gitmekten vazgeçmeyeceğim evlilik olmadı üniversite
En İyi Cevaplar
+1 yılOrada vatandaşlık alana kadar kendisiyle yaşamak sana eziyet de gelebilir, güzel de. Diyelim ki oturum aldın ki bu muhtemelen yıllar sürebilir, sonra dil falan da öğrenmen lazım ki kendine bir hayat kurduğunda karşındaki yeni insan o kişiyi ziyaret etmeni ister mi, tepkisi ne olur bilemiyoruz. Eğer amacın (vefakâr da olsan) o kişiyi Avrupa'da yaşamak için kullanmaksa yani ona duygusal bir bağın falan yoksa, kendisine bunu söylemen daha doğru olur. Aksi hâlde kandırmış olursun. Pek tabii bu evlilik meselesinin dini boyutu da var ama orası senin bileceğin iş, ben karışacak değilim. Kolay gelsin.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılKardeş 19 yaşındasın hayatının baharındasın ;) istemiyorsan değil Avrupa tüm dünyayı önüne serseler yapma derim... Avrupa için ruhunu sattığında ve buna değmeyeceğini anladığında çok pişman olup kafanı duvarlara vurursun ama nafile iş işten geçmiş olur. Seversin istersin karşılıklı olur o zaman tamam sorun olmaz fakat bu durumda pişman olursun ;) oraya gittiğinde hiç bir şey altın tepside sunulmayacak sana..
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim abi yorum için belki haklısın kıbrısta yaşıyorum ve vatandaşıyım aslında evlilik olmasa bile üniversite ile yurt dışına çıkabilirim ama gerçekten bunla uğraşmak istemiyorum evlilik daha rahat olduğu için kafam karışık. Zaten sürekliler sevgili gibi yanyana dolaşmasak bile evliliğimiz formaliteden olur diye düşünüyorum yine alış veriş yapar ziyaretine giderim kendime yeni hayat vs kurarım ama onuda açıkta bırakmam
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılÇok eski bir taktik bu. Ve Avrupada aile kuracak erkeği bulamamış kadınların makuz kaderi bile denebilir. Amacım sizi linçlemek değil, çok içten yazmışsınız, utandığınızıda belirtmişsiniz. Lakin, Fransadan hoşnut olacağınıza dair hiçbir kanıtınız yok. Orayı sevecek misiniz? Değer diyorsunuz ya, nerden bilebilirsiniz? Dilini konuşmadığınız, kültürünü bilmediğiniz, yabancı bir ülkede, bütün çevrenizi geride bırakıp, ekonomik olarak daha iyi bir statüye gelmek için buna belkide razı bir kadını mı kullanacaksınız? Şöyle söyleyeyim, ben Almanyada yaşıyorum. Daha bir hafta önce abim fransız vatandaşı bir Türkle evlendi. Ve ben bile ara ara ülkeyi yadırgadım. İnsanı, çevresi, ordaki Türkler bile garip dedim (Almanyadakilerde bi garip, o ayrı bir konu). Demem o ki, bir gün birini gerçekten severseniz, onunla evlenin derim ben. İki gönül bir olsun maksat. İnsan ilerleyen vakitlerde yurdunu, insanını özlüyor, hemde çok. Gurbet çok başka. Fransaya gitmek istiyorsanız yine gidin ama kendinize bir yoldaş bularak. Gayrısı çok karışır.
26 Yorumla
Soran+1 yılHaklısınız teşekkür ederim benim fikriniz için. Amerika dahil yurt dışında çok arkadaşım var avrupadada öyle. Bana yine destek olacaklarını falan söylüyorlar Avrupa’dakilerle konuşuyorum. O konuda rahatsızlığım yok bana yardımcı olurlar. Zaten formaliteden evlenmeyi vs düşünüyorum kıbrıs vatandaşıyım güneye geçip ordan avrupaya girebiliyorum ama uğraşmak istemiyorum uğraşsam olur da ama hazır evlilik varken uğraşmaya gerek yok bence. Yine formaliteden de olsa ayrı evdede yaşasak falan onu hiç bi şekilde açıkta bırakmam ona borçlu olacam sonuçta ihtiyacını vs her şeyini hallederim ama ötesi olmaz
Soran+1 yılilk cümlede benim kelimesi fazladan kaçmış 2. Cümle için kullanmıştım ama yanlış yere yazmışım
- +1 yıl
Ziyanı yok. Avrupa ile ilgili bilmenkz gereken şeylerden biri daha, kağıt kürek devlet işlemlerinin çok uzun sürdüğüdür. Rica ederim, daha kolay bir yol diye evöenmeyiniz. Ilerki hayatınızda biriyle tanışsanız ve bu kişi sizin sadece vatandaşlık için veya oturum için sizden 250% büyük biriyle evlendiğinizi duysa? Veya aynı şekilde sizin için 20 yaşındaki bir kadının oturum veya para için 50 yaşlarında biriyle evlendiğini duymak... nasıl bir his uyandırır?
Soran+1 yılEvet çok haklısınız yaptığımı başkası yapsa bu kadar hoş gelmezdi kulağa aynı durumda bi kız arkadaşım olsa büyük ihtimal yine ondan çekinirdim. Sağlıklı düşünüyorum ya bir vatandaşlık uğruna aşk hayatım bitecek gençliğimi harcamış olacam her şey yolunda giderse belki sorun yaşamam ama kadın da ne yaşadı nedir ne değildir bilmiyorum yani yine zor benim için belki boşanırken falan sorun yaşayacam ilk başta bişey demedi de sonra kararını değişirse sorun da çıkartabilir yani boşanırken başım iyice ağrır. Beklemek sanırım daha iyi yani üniversite bittikten sonra yurt dışı işini halledebilirim niye bu kadar acele ediyorum bilmiyorum ama oturup bi düşünmem lazım gerçekten bilmiyorum onlada aramız iyi yani bi müddet zamana ihtiyacım var karar verebilmem için
- +1 yıl
Aynen siz bir iyice düşünün, hayırlısı olsun.
Soran+1 yılsağolun teşekkür ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
108Cevap
+1 yılBurda değer diyen senin hayatini mahfettikten sonra aaa gitmeseydin bizene sormasaydin derler. Burada git diye akil verenlerede Sanada hayret ettim dogrusu. Git diyenler kendileri bu tür bi evlilik yapip gitmez asla. Almanya icin değdi diyelimki değmez. Hadi diyelim değdi sana göre 19 yaşına değermi ya ben surada 3 ay staj yapacagim sevmedigim biyerde ama 3 ay iste diye sıkıyorum disimi. Sevmedigin biriyle heleki gencliginin en guzel yillarindayken nasil migden alacak simdiden migden bulaniyor tikiniyorsun. Hayalmiş. Hayalini yaşamak için hayatını gencligini feda ediosun. Bunun neresi hayal pardonda. Ya milletce kafayimi yedik yoksa siyirdikmi kafayi. Sevmiyorum diyosun agzinla. Kadin bunu kabul etse dahi sen icden ice sevmedigin muddetce kadini kandirmis sayiliosun.. ya ac bi gozunu Şu an 19 yasinda olmak isteyen geriye donmek isteyen onca kisi vardir. Para icin yapiosun bunu para bulunur hayallerin hayatın zamanın bulunmaz. Heleki sen ilerde evlenmek istersen veya arkadaslarin olursa arkadaslarin ilerdeki esin sevgilin bunu ogrenirse kimse sana duzgun bi gozle bakmaz. Emin ol. Kendini rezil edersin benden söylemesi.
23 Yorumla- +1 yıl
Bu arada 3 ay dahi değil 40 gün yapacağım staj.
@Buket1997 aynen umarım uyanırda düşmez böyle bi hataya ama gözleri gordüğü halde çoğu insanımız bu hataya düşüyor ya. Kadın uçkuru peşinde veya heyecan peşinde çocuğun gençliğini bitirecek. Başka şekilde gidebilir yurtdışına gitme diyen yokki ama bu şekil nedir ya
Soran+1 yılEvet çok haklısınız bu yöndende çok kararsızım çünkü üniversitem bittikten sonrada iş vizesiyle avrupaya gitme şansım var ben çok aceleci bir insan olduğum için sağlıklı düşünemiyorum şu an tam karar vermek istemiyorum biraz zamana ihtiyacım var ki olaki evlilik kesinleşse bile formaliteden olacağını söyleyecem ona kabul ederse şayet yoksa 19 yaşımda bir genç olarak annem yaşımda bir insanın koynuna girecek değilim tabikide her şey formaliteden olacak
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim amcam da 20li yaşlardayken fransa vatandaşlığı olsun diye mi artik, fransalı zengin bi kız bulmuştu. Hatta ikisininde ailesi onaylamadığı halde evlendi bunlar. Kızın babası tabii kızdan zengin el eteğini çekti tabii. Bunlar kendi başlarına hayatta kalıp gecekonduda yaşamaya başladılar. Amcam da çulsuz ha öyle işi falan da yok. Hatta sonra babası kızının durumuna dayanamadı galiba. Bunlara ev aldı. Sonra evibde altından girip üstünden çıktılar. Sonra anlaşamadılar mı artık ne boşandılar. Bunu neden sana anlattım bilmiyorum. Bu kadar yorum arasindan bunu okur musun onu da bilmiyorum ama benden 1 yaş küçüKSün ama yaşlarımız hemen hemen yakın. Seni arkadaşım yerine koyarak söylüyorum ki bu işin biraz yaş. Buradaki her insan zaten yazmıştır ama o kadın seni kullanıyor olabilir. Hayatını maf etme. Biliyorum şu an çok güzel bir fırsatmış gibi geliyor. Ama mantıklı ve işin sonunu artı ve eksilerini göz önünde bulundur. Öyle karar ver. Bu hayata tek bir kez geliyoruz, hata yaparak öğreneceğiz elbette. Ama o hatalar inan ki karşımıza gelecekte çıkacağını düşünüyorum. Seni tanımasam bile iyi bir hayata sahip olmanı isterim. Kendine iyi bak güzel insan.
11 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorumunuz için gerçekten teşekkür ediyorum. Amcanızın olayını da dikkate aldım biraz garip geldi gerçekten öyle okuyunca bende korkar oldum. Kadın ne yaşadı ne yaşamadı bilmiyorum bişeyler saklıyor mu onuda bilmiyorum. Türkiyeyi çok sevdiğini çok gittiğini söylüyor. Belki oda benim gibi vatandaşlık için düşünüyor olabilir bilmiyorum. Bide yeni olacağım için dil bilgimde zayıf olacağı için orada dolandırılmaktan falan korkuyorum. Formaliteden evlilik olsun istiyorum ama yinede her türlü ihtiyacını falan karşılarım her halükarda yeni hayatımı ona borçluyum sonuçta vatandaşlığımı alsam bile onu zor durumda bırakmam ama dediğim gibi güven konusunda çok korkuyorum. Umarım hayırlısı olur gerçekten kafam çorba gibi ne yapacam bilmiyorum
- Aile & Toplum konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılHayat’da birçok Zorluklar Yaşayabilirsin.
Hayat” Süprizlerle dolu kaldıki böyle bir Tercih düşünmen nekadar Sıkıntıda olduğunun göstergesi.
Maddi İmkanların anladığım kadarıyla Kısıtlı.
Para karşılığında Ruhunu Kalbini kaybedeceksin.
Ruh ve Kalbimi geri Satın alayım desen Milyonları döksen eskisi gibi Ruh ve Kalbin olmaz.
Birde bunun Aile ve Akrabaların açısından nasıl karşılanacağını düşün. Seninle hernekadar düşündüklerni Paylaşmalarsada gerçek şu hakkında Düşünecekler ve belkide Dedi Kodu yapacaklar. Sen bunların farkındamısın.
O yüzden Hayatını böyle Ucuza Satmadan bir daha düşün derim.
Üniversite okuyabilirsin kendin için bir çıkış kapısı yaratabilirsin. Okuduğun bölüm öyle bişey olsun ki Dünyanın her yerinde Tanınsın Çalışabil.
Örneğin Doktor.
Bunun gibi Mimamr
Mühendis
Yani Sen Hayatın ve geleceğin için bir Kapı aralamak istiyorsan bu yolda var.
Macera arıyorsan yol orda.
Hayat Senin Acısıyla Tatlısıyla
Ne karar alırsan al Yolun açık olsun.10 Yorumla
+1 yılDeğer kardeşim. Fırsat bulduysan ve karşı taraf bunu sorun etmiyorsa durma git derim. Hayatını kur orada. Daha iyi şartlarda yaşa. Ben de Schengen var mesela. Zaten Avrupa vatandaşıyım. Diplomamı almamı bekliyorum gitmek için. Zamanında üniversite okumayı Türkiye'de seçtiğim için bile pişmanım. Şartlar her gün daha da kötüleşiyor.
33 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim abi çok haklısın valla. Gün geçtikçe batıyoruz tek kurtuluşumuz yurt dışı. Siz şanslıymışsınız vatandaşlık vs dertleriyle uğraşmıyorsunuz ama çokta zor değil umarım bende olurum. O da bunu sorun etmiyor zaten konuşmamız falan iyi gidiyor artık hayırlısı olsun bakacaz bakalım zaman neyi gösterecek. Ama evlilik olmasa bile üniversitem bittikten sonra yabancı dil öğrenip yurt dışını kovalamayı düşünüyorum durulmaz çünkü burada. Sizinde hakkınızda hayırlısı olur umarım
- +1 yıl
Sağolasın. Eğer güven konusunda problem olmayacaksa, gençsin dinamiksin gider mis gibi kurarsın orada hayatını. Ben bg göçmeniyim. Çocukluk arkadaşlarımın yarısı Avrupa'da. Ve giden geri dönmek istemiyor. Vasıfsız iş bile yapan halinden memnun. Kuzenim 5 ay kadar önce Almanya'ya taşındı. Sadece 5 ayda burada 20 ay çalışsa alamayacağı bir bilgisayar aldı ve de birikimi var hala.
Soran+1 yılEvet çok haklısınız o konuda gün geçtikçe batıyoruz benim isviçrede yaşayan arkadaşım garsonluk yaparak f10 bmw aldı burda doktorlarda o arabayı bulamazsın. Evlilik yolu olmasa bile üniversitem bittikten sonra yabancı dil öğrenip gidebilirim ama benim sorunum şu çok aceleciyim bekleyemiyorum evlilik yoluyla üniversitem bitene kadar vatandaş olurum diye düşünüyorum ama belkide düşündüğüm gibi kolay değildir bilmiyorum kadın ileride sorun yaratabilir bundanda korkuyorum gerçekten çok kararsızım. Sanırım beklemek en iyisi ama düşünmeye ihtiyacım var sonuçta evlilik yaparak aşk hayatımıda bitirmiş olucam gençliğim biticek yani her şey yolunda giderse pek sorun yaşamam ama gitmeme ihtimalide yüksek
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç mi vicdan yok sizlerde Avrupa için kadını mı kullanacaksın yanı? Avrupa için O kadar çok kadınları kullanan erkekler var kı ve Avrupa’ya gidip kadını aldatıp parasını çalıp yabancı kadınlarla yiyen çok erkekler var kızlar lütfen bunlara fırsat vermeyin. (Bu yorum soru sorun kişi için yazılmamıştır gördüklerimi yazdım öyle olmayanlar üzerine alınmasın)
540 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumları okuyunca sinir geldi. Erkekler kendilerinden 5-40 yaş küçük birini alınca sorun yok ama kadın alınca o annen yaşında falan yazmışlar ne milletimiz var ya
- +1 yıl
Aynen etraf cahil dolu, aşkın yaşı yoktur ama cidden bir kadını sırf avrupaya gitmek için kullanmak nedir ya yazık günah değil mi o kadına ya hiç etik birşey değil cidden tiksiniyorum böyle insanlardan. Pis yaratıklar.
Cevap sahibi+1 yılAşkın yaşı vardır genç gençle olgun olgunla yaşlı yaşlıyla olmalı neyse konuyu kapatalım uzatmaya gerek yok. Cahil insanları değiştirmek mümkün değil maalesef
- +1 yıl
Yalnız soran kisi asik degil avrupaya gidebilmek icin yapıyor yani kadını kullanıyor bu dogru mu peki
Cevap sahibi+1 yılSoran kişi için yazmadım onu. Benim çevremdeki ve gördüklerim duyduklarım erkekler Avrupa da yaşayan Türk kızları ile evleniyor Avrupa’ya gitmek için sonra Avrupa’ya gittikten sonra yabancı kadınlarla aldatıyorlar ve bazıları yabancı kadından çoçuk yapıyor kuma getiriyor ve o Türk kızının da parasını çalıyor. Ve o Türk karısı boşanmak isteyince iftira atıyor kıza (maalesef çoğu kız boşanamıyor cahil aileleri yüzünden). Yaşadığım ülkedeki erkeklerin yüzde 95 bunu yapıyor. Komşumun kızı Türkiye’den biriyle evlendi iki çoçukları var 10 senedir evlilerde kız il evlendiğinde kanser oldu kocasının yüzünden ama cahil ailesinin yüzünden boşanmadı 10 sene sonra adam kızı ailesinin evine göndermiş artık kız dayanamadı boşandı ve o pis herif kıza iftira atı. Türk kızları çok dikkatli olmalı o evleneceği erkeğin başka karışı çıka bilir ve yabancı kadından çoçuğu olabilir çevremde bunları binlerce kez gördüm. Kızlar birine çok güvenmeyin en çokta 27 ve yukarı yaşlardaki erkeklere dikkat edin.
- +1 yıl
cidden turk erkekleriyle evlenen salak turk kizlari var mi o kadar paran var ama evlene evlene bir turkle evleniyorsan asiri sacma
- +1 yıl
Ağzina saglik bu yasta aklın basinda ama bazilari 40 yasinda git yazmislar cocuga. Ya rezillik. Kendi gururlari yok cocuguda gurursuz yapmak istiyorlar. Aynen turk kizlarida dikkat etsin soyledigin gibi iftira atiyorlar. Bosanma konusunda. Kizin ailesi inanmasada cevresi akrabasida bu iftiralara inaniyor. Herkes aklını kullansın.
Soran+1 yılO kadar kötü biri değilim her şey vatandaşlık için bile olsa açıklamadada belirttiğim gibi kul hakkı denen bişey var ve ben kimsenin hakkını yemek istemiyorum vatandaşlık alsam bile hakkı neyse vericem
Cevap sahibi+1 yılGeneleme yapmıyorum kendi gördüklerimi anlatıl binkere yazdım halen anlamıyorsunuz konu fazla uzadı hadi yorum bir daha yapmayın.
Cevap sahibi+1 yılBüşra iri o kızların ailesi baskıcı olduğu için kızlar mecbur kalıyor Türk biriyle evlenmeye ve genç yaşta evleniyorlar. Avrupa da yaşayan erkeklerin çoğu da Türkiye’de köyde yaşayan kızla evleniyorlar temiz erkek eli demediği için sonra o kız Avrupa’ya gelince hizmetçi gibi kullanıyor ve aldatıyorlar. Türkiye’de yaşayan kızlar Avrupa da yaşayan Türk erkekleri ile evlenmeyin bence yoksa çok üzülürsünüz bilmiyorum belki mutlu olan vardır ama çok az vardır
Cevap sahibi+1 yılSoran kişi sen neden Avrupa’ya gitmek istiyorsun? Yabancı kadınlar için mi? Ve o kadınla bunu konuş ilk önce
Cevap sahibi+1 yıl@Mutlulukneydi89 evet çok şükür genç yaşta her şeyin farkındayım çevrem ve yaşadığım ülkenin sayesinde. Ben neler neler gördüm çevremde kızların başına gelen kötü olayların çoğu ailelerin ve kocasının yüzünden geliyor. Bu dünya da kadın olmak zor eğer cahil bir ailen varsa daha çok zor.
Cevap sahibi+1 yılNeyse soru soran kişi sen bunu o kadınla konuş ikiniz konuşun karar verin burdan sorman saçmaydı zaten. Benim yorumuma da kimse cevap vermesin artık
Soran+1 yılYabancı kadınlar demişsin benim kadın madın türk olsun yabancı olsun gerçekten umrumda değil benim tek umrumda olan yurt dışına çıkabilmek ekonomik olarak daha özgür daha rahat olabilmek için. Yorum için teşekkür ederim yinede İş ciddiye binerse bu durumu onada söyleyecem kimseyi kandırmaya niyetim yok çünkü kendi izni olursa kendi kararı der hayatıma bakarım ha yinede hakkı olanı verir miyim veririm tabi para olarak tazminat vs ne istiyorsa kul hakkı yemem hakkı olanı verir yoluma bakarım
Cevap sahibi+1 yılTamam kadınla konuş daha iyi olur senin için. Bazı erkekler yabancı kadınlar için Avrupa’ya gitmek istiyor o yüzden sordum. Kadının izni olmadan bir hata yapma eğer kadın istemiyorsa başka birini bul anlaşarak evlen. Yoksa kadın sen onu seviyor musun sanıyor? Eğer öyle sanıyorsa çok kötü ya
Soran+1 yılHaklısınız türk erkeklerinin çoğunda yabancı kadın merakı var ve ben hep hayatımda doğru insanı bulmak için uğraştım ve bulduklarımıda kaybettim hep o yüzden şu anlık kimseyi hayatıma sokmayı düşünmüyorum tek düşündüğüm daha iyi bir gelecek ve refah seviyesi yüksek bir hayat işte bu yüzdende formaliteden de olsa bir evlilik yapma niyetindeyim ama durumumuz ciddileşirse şayet her şeyi ona açıklamayı düşünüyorum ileride ikimiz içinde sorun olmasın çünkü 19 yaşında bir birey olarak 47 yaşındaki birinin koynuna giremem kendisi de bunun farkındadır zaten. Sonradan beklentilerini karşılamadı gibi olmasın belki de o ciddi ilişki niyetindedir bense sadece vatandaşlık kazanma niyetindeyim. Kararına göre kabul ederse formaliteden devam ederiz etmezse herkes yoluna bakar. Şu an bilmiyorum çünkü ilk bana adımı o attı devamını ben getirdim öyle konuştuk kalpleştik falan ama gerçekten sevdiğimi sanıyor mudur bilmiyorum sonuçta arada çok yaş farkı var ve iki taraf içinde düşününce hiç mantıklı değil
Cevap sahibi+1 yılYabancı merakları olan erkekler gitsinler bari onlarla evlensinler Türk temiz kızlardan uzak dursunlar ama yaptıkları büyük günah yabancılarla yatıp aldatıp karısı da erkek eli değmemiş Türk kadını oluyor. Kadın formalite evlilik olduğunu bilmiyorsa hiç evlenmeyin daha iyi kadını kullanmış oluyorsun bu günah bak kadına anlat ciddi evlilik istemediğini. Benim çevremde çoğu kızın başına geldi Avrupa’ya gitmek için kızları kullandılar.
Cevap sahibi+1 yılYaş farkı çok var evet ama senin yaşında maalesef bir çok genç kız büyük erkekle evlendiriliyor. Herkes yaşıtıyla olsa hayat daha iyi olur neyse sizin hayatınız sizin kararınız. Sen kadınla konuş burdaki yorumları da boşver
Soran+1 yılEvet haklısınız dediğim gibi şu an düşünmek için zamana ihtiyacım var formaliteden evlilik mi yoksa üniversiteyi bitirip iş vizesiyle mi sorunsuz gitmek diye kararsızım evlilik daha rahat olduğu için kararsız kalmıştım ama yaş farkı gerçekten çok fazla buda beni vazgeçtiriyor bu yüzden sonuç nolursa olsun durumu ona açıklayacam kabul ederde anlaşmalı evlilik olacak formaliteden etmezsede herkes kendi yoluna bakacak tekrar teşekkürler
Cevap sahibi+1 yılHayırlısı olur inş senin için.
Rica ederim- +1 yıl
Zaten Turk erkeklerini sevmiyorum iyice soğutuyorsunuz
- +1 yıl
Aşkım bu arada o adam beni aldatirsa ben de ona aynisini yaparim bn de gider baska bir adamla aldatirim ki turk kizlari artik salak değil
Cevap sahibi+1 yılGenelleme yapmadım ben yaşadığım ülkedeki ve çevremdeki erkekler hakında yorum yaptım. İyi olanlar da vardır elbet. Neyse bu konu uzadı yanlış anlayan da oluyor uzatmayalım artık iyi geceler.
- +1 yıl
O erkekleri sallamamak lazim sana yapıyorsa sen de ona aynisini yaparsin bir erkek icin üzülmeye degmez dunyada erkekten bol ne var
Cevap sahibi+1 yılBenim başıma öyle bir olay gelmedi ben o kızlar gibi bir erkek için üzmem kendimi ve o kızlar da mecbur kalıyor gidecek yerleri yok aileleri de cahil. Ben Avrupa da yaşıyorum çok şükür burda büyüdüm çevremdeki olayları gördükten sonra Türk erkekleri ile işim olmaz artık.
- +1 yıl
bn turkiyede yasadigim halde snn gibi dusunuyorum kucuklugumden beri hep yabanci erkeklere hayran olmusumdur
Cevap sahibi+1 yılİmkanın varda dil biliyorsan yabancı erkekle evlen veya sevgili ol, onlar bari kızların arkasından kötü konuşmuyor. Ama her yabancı erkekler de iyi değil tabi kötüleri de var
- +1 yıl
valla bulursam bn de oyle istiyorum ama Hayirlisi olsun
- +1 yıl
Dil sorun degil bnce ya onu insan bir sekilde hallediyor
- +1 yıl
@Büşra_riri Her Türk erkeği aynı değil ki
- +1 yıl
Aynı değildir blki bilemem ama ciddeb Asiri itici geliyorlar yabancı erkekler de gözüm kaldi
- +1 yıl
@Büşra_riri Tabii ki haklı olduğun bir sürü sebep var ama bu iyi türk erkeklerinin olmadığı manâsına gelmez mesela ben elimden geldiğince gayet iyi bir birey olmaya çalışıyorum, bakımlıyım vs.
- +1 yıl
Dünyanın en yakışıklı erkeği de olsa çekici gelmiyor
- +1 yıl
@Büşra_riri Yani nede olsa herkesin zevkleri farklıdır onun için sorgulamaya gerek yok
- +1 yıl
Aynen öyle insanın basina ne geliyorsa cahil yakınlarımızdan geliyor sonra uzaktan olanlarda iyi davranmiyor yakinlari boyle olanlara insan kendine dikkat etmeli
- +1 yıl
@Deniz_uysal_67 aynen ama hayirlisi olsun diyorum
- +1 yıl
@Büşra_riri Umarım sizin için en hayırlı ve tam hayalinizdeki tipte biri nasip olur
- +1 yıl
Tipten cok huyu önemli amin inŞAllah
Sırf avrupada yaşayacam diye birinin günahına girme. Evlilik çocuk oyuncağı değil öyle formaliteden bilmem neyle olmaz. Gerçekten sevmediğin biriyle evlenme ki zaten kadın da yaşlı yani onunla evlenmenin bir anlamı yok yani sırf avrupada yaşayacam diye böyle saçma bir evlilik yapma derim ben. Ayrıca nedir bu Avrupa da yaşama hayali anlamıyorum. Bir insan niye kendi ülkesini sevmez bu kadar mı bıktınız? Sanki Avrupada herkes güllük gülistanlık yaşıyor.
70 YorumlaSırf Avrupa için samimiyetsiz işler yapma bence zaten istiyorsan bir gün Avrupa'ya gidebilirsin ama bu şekilde olmasın o durum kadınla sadece arkadaşsan sorun yokta duygular üzerinden bu durum biraz üzücü
33 Yorumla
Soran+1 yılSevgili gibiyiz ama ciddileşirse söylemeyi düşünüyorum
Soran+1 yılİş ciddiye binerse bu durumu onlada konuşucam zaten zorlama yapacak değilim kabul ederse formaliteden bir evlilik olacak etmezsede herkes yoluna bakacak. Hem bekarım ve hayatıma kimseyi sokmayı düşünmüyorum türk olsun yabancı olsun umrumda değil benim tek umrumda olan ekonomik olarak daha özgür olabilmek için bir an önce zincirlerimi kırıp avrupaya gidebilmek yorum için teşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılkadın büyük ihtimal tecrübeli birisidir sen daha gençsin. içinde kötü bi his varsa yapma değmez. nedenmi dersin. çünkü seni dolandiriyor veya dolandiracak olabilr. uzak durmanda fayda var. belki seni Fransada terk etcek. dil bilmion bisy bilmion. bak ben almanyadayim burda büyüdüm. o... lar burda çok kendini bilmezler çok yani uzak dur yazık olur ilerde imkanın olursa belki hayırlı biri çıkar gelirsin avrupaya yazık etme kendine.
16 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum yorumunuz için haklısınız ne yaşamış ne yaşamamış bilmiyorum bide oranın yabancısı olacam başıma bela açılmasından korkuyorum sorun yaşamaktan. Her şey olabilir. Bide kıbrıs vatandaşıyım güneye geçip ordan avrupaya gidebilirim ama evlilik daha rahat diye kararsız kalmıştım. Ama vatandaşlığı aldıktan sonra anlaşmalı boşanma da falan sorun yaşamaktan korkuyorum.
Cevap sahibi+1 yılkardeşim öyle kolay değil. belli bi süre geçmesi gerek. hatta böyle söyleyim bizim bi aile dostu var trde doğdu büyüdü almanyada üni kazandı almanyada okudu sonra almanyadan evlendi. sadece okul için gelmişti ama aşk evliligi yani çakma falan değil. evlendikten sonra Polis gelmiş eve bunlar gerçekten evlimi değilmi diye kontrole gelmişler yani risk atma. belki trde iyi fırsat yakalarsin. ben trde güzel fırsat yakaladım ama buraya kız için geldim ve ailem burda. herşeyin hayırlısı içinde endişe varsa bırak o seni koruyor hatadan şu an
Soran+1 yılAlmanyadada arkadaşlarım var onlarda aynısını söylüyor yine teşekkür ederim üniversiteni oku yabancı dil öğren yaşıtına göre birini bul gel diyorlar ama bi yandan da öyle beklemek istemiyorum bilmiyorum çok acele ediyorum umarım sorun yaşamam. Bakalım böyle biraz devam ettirecem zaman artık gösterir ne olacağını. Çünkü bi yandanda sırf avrupa için aşk hayatımı mahvetmek gençliğimi yıpratmakta istemiyorum. Üniversiteyi bitirip güneye kıbrısa da geçebilirim ordanda avrupaya girerim ama işte üniversite bitene kadar beklemek hiç istemiyorum
Cevap sahibi+1 yılsen bide Kıbrıs'tasin. avrupaya ilerde gelmenn daha kolay olur orayı avrupa /rum kesimi olarak tanıyorlar. devam ettirme. buranın vatandaşı olsan ne olcak işin olmadıktan sonra. zaten pandemi yüzünden herkes krizde ilerde savas çıkarsa ne yapcan? kalcan fakir. biraz dış Ülkelerin gündemini takip et. heleki Fransa islam ve Türk düşmanlığı. senin işin 10kat zor. burda ekmek kolay kazanilmior. evet parasi değerli ama dilin iyi olmazsa işin zor seni köle gibi calistirirlar. sakın devam etme engelle gitsin istersen özele gel sana bi kaç tavsiyede bulunayim
Soran+1 yılEvet abi tek güvencem kıbrıs vatandaşlığı. Artık allah korusun bişey diyemem fransa zaten biraz karışık bi ülke haberlerden gördüğüm kadarıyla şu an pek takip etmiyorum ama eskiden sürekli görüyordum özellikle şu sarı yelekliler bide ayrımcılıkta var dediğiniz gibi. Dilinide bilmiyorum oranın nedir ne değildir bilmiyorum iyice dolandırırlar beni. Özele de gelmek istemiyorum kullanıcı adım çıkmasın diye bu soruyu sorarken bile çekindim gizliden sorsam bile. Özel değilse eğer buradan da anlatabilirseniz sevinirim
Cevap sahibi+1 yıltamam herşeyden haberdarmissin zaten sorun değil ondan uzaklas yazma ona. sen çalış akıllı yatırım yap dil öğren geleceğin açık olur iyi akşamlar umarım çok mutlu olursun
Gizli Üye(36-45)+1 yılkendine yazık etme kadın yarın senden cinsel olarak beklentiye girer kabul etmezsen sana zorluk çıkarır bak oraların zorluğu kötü olur hayatı sana zehir ederse ne yapacaksın
hem öyle avrupa deyipde aldanmayın benim arkadaşda dil öğrenmek için gitmişdi üniversite mezunu çocuk hemde buna para isteyen haraç kesen tipler rast gelmiş kaç ay tehdit etmişler bunu para vermezsen seni hapse attırırız demişler ellerinden zor kurtuldu geldi12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılevlilik için çok para istiyorlar altından kalkamazsın
Soran+1 yılYorumunuzu okudum gerçekten teşekkür ederim bilmiyorum kafam gerçekten çok karışık korkmuyorda değilim
+1 yılBence yap sonuçta kadın da evlenmek istiyor bu fırsatı kaçırma ama çok dikkatli ol kadın belki güvenilmez biridir seni kandırıp organlarını falan çalmasın şimdi. Neler neler yapıyorlar bir bilsen. İşkence yapan sadisti mi dersin organ mafyası mı dersin psikopatı mı dersin ne arasan var dünyada.
21 Yorumla- +1 yıl
Bak bunu da unuttum aynen nasıl güvenip gidiyorlar bu çocuklar aklım ermiyor. Annenden babandan başka kimse acımaz sana ahhh çocuğum ah
Gizli Üye(25-29)+1 yılKardeşim kesinlikle utanma kadini ayarla ama dokunma kadına seni yurt dışına götürdümü bosarsın ben kaç yağ olmuş 65 TL kaç kendini kurtar bari orda bir gorson olarak çalışırsın ama arabini alırsın güzel bir gacı bulursun yediğin yemedigin arkanda olur eğer burayı tercih edersen pek bir bok olmazsın benimde pek umudum yok çok isterim ülkeme hizmet etmeyi lakin durum ortada uniler boşa adam eğitiyor
13 Yorumla- +1 yıl
Amerika da giderler çok fazla, çok pahalı bir ülke
Cevap sahibi+1 yıl@kirpikkız1 pıtırcık ABD şart değil
Soran+1 yılZaten cinsel ilişkiydi vs düşünmüyorum sadece formaliteden evlilik olacak onun yanında bile yaşasam ilişkiye girmeyi düşünmüyorum vatandaşlık aldıktan sonra konuşup anlaşmayı planlıyorum ikimiz içinde olumlu bir şekilde gerekirse yine geçimini sağlayacak kadar destek veririm yanında yaşamasam bile açıkta kalmasına izin vermem sonuçta ona borçlu olacam yeni hayatımı. Gerçekten olmuyor türkiyede de ben kıbrısta yaşıyorum burdada zor hayat. Üniversite okuyorum ama yabancı dil öğreneceksinde yurt dışına başvuru yapacaksında başvurun kabul olacakta vize alacaksında gerçekten zor abi üniversite mezunu olup işsiz de kalmak var
Kendi adıma konuşuyorum bir insana tahammül edebiliyorsam yaşının önemi yoktur ama edemiyorsam da bana getireceklerinin bir önemi yoktur
51 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler konuşurken sorun yaşamıyoruz ama evlendikten sonra sorun yaşarmıyız bilmiyorum beklemediğim gibi biri çıkar diye de korkuyorum
+1 yılben anlamiyom neden herkez avrupaya gitmeye calisiyor. Ben ingilterede yasiyan bir turkum ama ben turkiyede olmayi bin kat daha tercih ederim. Ingilterede yasamam turkiyenin kiyametini gosterdi bana. Buralar kupkuru yapilacak gezilicek sevilicek bir yani yok. Fransayi bilmem, ama ben sen olsaydim turkiyede yasamaya devam ederdim. Sana burda oturup sabaha kadar neden avrupada yasamaman gerektiyini anlatabilirim. Emin ol burdaki turklerin uzde 95i pisman buralara geldikleri icin. Heee, birde gurbet acisida var onuda hatirlatiyim.
23 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşlarımın hepsi yurt dışında isviçre, italya, amerika ve almanya ve emin olun hepsi gittiği için kutlama yapıyor. Madem çok güzel buralar orda sürünüyorsunuz neden gelip türkiye de yaşamayı denemiyorsunuz? Kurulu düzeniniz var dimi ondan gelemiyorsunuz tabi orda 1 aylık maaşla iPhone 12 pro max alabiliyorsunuz 1 yıllık maaşla 2015 model bmw alabiliyorsunuz burda herşey ateş pahası insanlar evlerini zor geçindiriyor gözünüzü seveyim bari inkar etmeyin ve oy kullanmayın yaşamadığınız ülkenin kaderini belirlemek sizin hakkınız değil umarım beni anlıyorsunuzdur
- +1 yıl
ayyyyyy iste herkezde boyle der iste, sen buraya gelene kadar ne demek istedigimi hic bir zaman anliyamasin. Senin bakis acinda anliyabiliyorum ama gel gor ki hayat gercekten ama gercekten oyle degil. Hem sen fransaya elini koluna saliya saliya mi gidecen? Ne is yapican? Surunursun bak demedi deme. Bir iphone ya da bmw almak icin buralarda yasamak istemezdin. Ben sana yardim etmek amacli soyliyom ama beni dinlemesen o senin bilecegin is
+1 yılKanka eğer yapamam dersen bana yönlendir. Valla vatandaşlığı alana kadar kadını baş tacı ederim. Olum böyle şansı kaçırma hemen evlen git. Daha gencecik kardeşimizsin.
28 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler abi gerçekten kafam karışık ama istemiyorda değilim geleceğimi açmış olacam çünkü daha iyi bi yaşam şartı için değer bence
- +1 yıl
Valla ben kimlere demedimki 50 yaşına kadar yolu var dedim evlilik için. Hatta bundan 4 ay önce bu KS nin Amerikan versiyonunda takılıyordum oradan Amerikada yaşayan yaşıtım bir kızla muhabbet etmiştim. O da yabancı biriyle evlilik düşünüyormuş bana fikrimi sormuştu.
En başta evlilik fikrine sıcak baktım hatta onu Türkiye ye davet edecektim ama bana evlenince 3 çocuk istediğini söyleyince bende ona daha önce ilişkisin var mı demiştim.
Üç tane adamla daha önceden cinsel yönde ilişkisini öğrenince birde çocuk istediği için bu fikirden vazgeçmiştim.
Soran+1 yılBilmiyorum be abi gerçekten bilmiyorum dediğiniz gibi güvende olmuyor ne olduğunu ne yaşadını bilmiyorum kaç yaşında kadın sonuçta bi yandan kendime soruyorum neden kendinden genç biriyle bir olmak istiyor diye. Bide oranın yabancısıyım yani dil bilgimde yok dolandırma niyetinde değildir umarım
- +1 yıl
Peki bu kadınla nasıl tanıştın sen?
Soran+1 yılaslında youtube yorumlarında tanışmıştık ve ordan fotoğrafını falan gördüm işte instagramdan konuşuyoruz ama resmi yok orda
- +1 yıl
Kim eksilemiş beni? Hangi kıskanç kız eksiledi çıksın ortaya. 😅
İnstagramdan bir gün görüntülü görüşsene onunla.
Soran+1 yılO fransızca yazıyor ben ingilizce ikimizde çeviri kullanıyoruz görüntülü konuşsak bile anlaşabileceğimizi hiç sanmıyorum ki ama olay yüzünü görmek ise fotoğraf falan isteyebilirim ya da video ya da kısa süreli bir görüşme olabilir
- +1 yıl
Fotoğraf ya da video istesene ondan
Gizli Üye(25-29)+1 yılAvrupa da nasıl yasacaksin? kadın zengin mi? Ailen bu duruma ne diyor karşı çıkmıyorlar mi?
Eğer kadın zenginse yaşarsın Türkiye'de ne kadar fakir zengin varsa Avrupada da var sen Avrupa'yı zengin rahat mı sanıyorsun bence yanılıyorsun annen yaşındaki kadınla evlenmek Bence doğru değil değmez yani Avrupa da mutlu olamazsın
Eğer mutlu olmak istiyorsan çalış didin bir yerlere gel birşeyleri alın terinle başar onun bunun sırtından değil hayat senin hayatın ama mutlu olacağını sanmıyorum yağmurdan kaçarken doluya yakalanma00 YorumlaBence dürüst ol ve istemiyorsan gönül bağı değilde bir arkadaşlık olsun sana yardımcı olmasını söyle yine beraber konuşun görüşün tabi.
34 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın şu anlık sevgili gibiyiz ama ciddi olduğumuz zaman söyleyecem tamamen vatandaşlık için olduğunu
Soran+1 yılTeşekkür ederim bakıcam bakalım bi an önce kararlaştırmaya
Avruoada yasamak gibi bir hayalim yok... orada gidince sana "hoş geldin Türk " demeyecekler.. burada ülkeyi yere batırmayi modernlik sanan bir kaç yuzbin zibidi var sesleri de fazla çıkıyor ancak sen fransaya gittiğinde biri seni yatırıp kesse kimse imdadına koşmaz... tas yerinde ağırdır... davulun sesi de uzaktan hoş gelir
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 316 cevap paylaştı.
+1 yılBence kadına bu durumu açıklamalısın. Zaten seni seviyorsa sana yardım etmek isteyecektir. Gidebiliyorsan git. Durma bile.
32 Yorumla
Soran+1 yılSevgili gibiyiz ciddileşirse o zaman söylemeyi düşünüyorum
- +1 yıl
Anladım, umarım ikiniz için de her şey daha da iyi olur.
+1 yılKadın o kadar aptal değildir merak etme annen yaşında kadın seni kullanıp atacak kenara ne Avrupa yüzü görürsün ne başka bir şey sadece yaptığınla kalırsın ve kendinden iğrenirsin
Biraz mantıklı ol bence 47 yaşındaki kadını sen mi oynatırsın yoksa o seni mi oynatır 🤷🏻♀️Üzgünüm ama kadınlar sandığınız kadar aptal değil13 Yorumla
Soran+1 yılKadınlara aptal demedim ki ben şimdi o konuda haklısınız onunda bi menfaati olmalı genç birisine baktığına göre. Tr vatandaşlığı için olabilir bilmiyorum buraları çok beğendiğini çok sevdiğini söylüyor yinede yani kötü bişey olur diyede korkuyorum açıkçası çünkü türlü türlü olay olabilir
- +1 yıl
Kadın neden tr vatandaşlığı istesin ki 😂😂 kadın iÇin Afrika vatandaşlığı ile aynı değerde.
Soran+1 yılBende buna takıldım işte fransada yaşayıp Türkiye vatandaşlığı istemek Ferrariden inip bisiklete binmekle aynı şey
+1 yılKimsenin seni yargılamaya hakkı yok tatlım. Eğer için rahat ediyorsa ve cesaretliysen sonuna kadar git, reşitsin sonuçta. Fakat gönlünü rahatsız edip mutsuz olmana sebep oluyorsa gözden geçir her şeyi. Toplumu onu bunu boşver kendine sor ne istediğini.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Bilmiyorum yurt dışı hayalim için gitmek istiyorum ve kadınıda kesinlikle açıkta bırakma niyetinde değilim. Ama gittiğimde beklenmedik sorunlar yaşamaktan korkuyorum. Umarım hayırlısı olurda. Formaliteden olsun istiyorum kendime yeni hayat kurarım falan ama yinede ona haksızlık etmem
- Aile & Toplum konusunda 4,7b cevap paylaştı.
+1 yılAnnen yaşındaki hatta daha büyük biriyle bunu yapma. ayrıca formalite olduğunu bilecek mi baştan ve bakalım bunu kabul edecek mi. Fakat onun değil senin fikrin önemli yine de bunu yapma derim...
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler yani oda farkındadır bu durumun şu anlık sadece konuşma aşamasındayız o konu ne olur bilmiyorum ama formaliteden de olsa onu açıkta bırakmam her türlü ihtiyacını gideririm bunu onada söyleyecem vatandaşlık için bile olsa seni açıkta bırakmam senle yaşamasam bile destek vericem sana diye çünkü ona borçlu olacam yani bilmiyorum üniversite meselesi de var üniversite bittikten sonrada iş vizesiyle ya da dil okuluyla gidebilirim ben çok acele ediyorum üniversitem bitsin vatandaşlığım hazır olsun istiyorum her şey yolunda giderse iyi olucak ta işte sorun çıkarma ihtimalide var
Vlla bence değer kardesim zaten orda ne olur mantık evliligi gibi veya dost hayati yaşarsın bi süre sonra da kendi keyfine bakarsın vatandaslık almadan karıyı bırakma ama 😅
17 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler abi evet vatandaşlık için formaliteden evlilik olsun istiyorum ama onada kullanılmış hissi vermek haksızlık olsun istemiyorum yine kendime yeni hayat kurarım ama onuda açıkta bırakmam alış veriş vs yaparım sonuçta yeni hayatımı ona borçlu olacam
Soran+1 yılAynen abi formaliteden de olsa onu açıkta bırakmam yani kendime yeni hayat kursamda yine sürekli ziyaret eder ihtiyacını karşılarım şu an için vatandaşlığı aldıktan sonra boşanır mıyım yoksa kağıt üstünde evli kalıp kendime yeni hayat mı kurarım gerçekten bilmiyorum ama o zaman ki duruma göre yine karar veririm ama dediğim gibi her ihtimale karşı yinede onu açıkta bırakmak istemem boşansak bile geçimini sağlayacak kadar destek vermeyi düşünüyorum dediğin gibi kul hakkı en ağır haklardan biri bakalım nolacak yine konuşmaya devam edecem zaman göstericek artık
Soran+1 yılAbi yurt dışında çok arkadaşım var ve kaç kurtar kendini diyorlar hepsinin durumunuda çok kıskanıyorum gerçekten. Davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş ama gerçekten yaşanılmıyor artık kıbrısta yaşıyorum burda bile hayat pahalı bıktım artık yurt dışına çıkıp rahatıma bakmak istiyorum
- +1 yıl
Kardesim yurt disında arkadaslarn var onlar ne is yapıyor? Sen ne is yapacaksın.. work and travel desen öyle bi durumda degilsin.. e gidicen kadının yanına is desen korona var belki dogru duGun bi is bulamayacaksın yani hayatını gek basına kazanabilecek duruma gelene kadar ohoo yani zor bi secim bu.. bak sunu da soyliyim burda benim bi abim vardı almanyadan bi kızla mantık evliligi yaptı ayrildı sonra turkiyeye döndü bi cok kısmeti kapandı 35 yasnda zor zahmet evlendi
Soran+1 yılAbi biri dil okuluyla amerikaya gitti diğerleri zaten doğma yoluyla vatandaşlık aldılar öğrenciler hepsi yaşıtlarım ve tanıdıklarım zaten aşağı yukarı çok fark yok. Kktc vatandaşıyım abi ben üniversite bittikten sonra yabancı dil öğrenip güneye geçebilirim ordan avrupaya girebiliyorum ya da direkt almanyaya başvuru yapma şansım var kktc de olduğum için ingiltereyede başvuru yaparak gidebilirim dil okuluyla ama tek sorun bu ben beklemek istemiyorum şimdi evlenirsem üniversitem bittiğinde avrupa vatandaşlığım hazır olur diye düşünüyorum ama bir yandanda aşk hayatım bitecek gençliğim solacak kadınla aramızda sorun yok konuşuyoruz ama ya evlendikten sonra göründüğü gibi biri çıkmazsa diyede korkuyorum şu an sorun yaşamadık ama işte bilmiyorum gerçekten kafam çok karışık zamana ihtiyacım var. Umarım böyle bişey yaparsam bile benimde kısmetim kapanmaz ileride yeni sevgililerimin arkadaşlarımın sırf vatandaşlık için yaşça büyük biriyle evlendiğimi bilsinler istemiyorum
+1 yılÜlkenin şartlarına ve durumuna bakarak seni kınamak hiç istemiyorum yargılamakta istemiyorum ama o kadını kullanmak biraz vicdanına batmıyor mu. Yani bilmiyorum herkesin hayatında öncelikleri var ve bunun için bazı fedakarlıklar yapılması gerek bahsettiğin konu benim hiçbir zaman önceliğim olmadı bu yüzden ben yapmazdım.
10 YorumlaBen hiçbir zaman Avrupa'da yaşamayı hayal etmedim. Sanki afrikada yaşıyorsun niye böyle yanlış şeyler kafanda edindin kardeşim yargılamak niyetinde değilim sadece anlamaya çalışıyorum. Mis gibi ülkemiz var bu vatanın güzelliğine aşık olmamak mümkün değil
13 Yorumla- +1 yıl
Ekonomik şartlarına, işsizliğine aşık değiliz hanımefendi. Buradaki çalışma saatleri ve kazanılan birim para bile fark ediyor. Bunu gören gitmek istiyor haliyle. Hayat pahalılığından, yükselen enflasyondan, paranın değersizleşmesinden memnun değiliz.
- +1 yıl
Ne iş yaptığım önemli mi? Saydığım şeyler yeterli bence gitmek istemek için. İşimle Türkiye'de hayalini kurduğum birikime ve yaşam standartlarına ulaşmam en az 4 kat daha fazla zaman alacağını biliyorum. Avrupa'daki durumu da bilirken ve gitme fırsatım varken kalmayı tercih etmem.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadini bosver, avrupa hayal ettigin gibi degil, eskiden Türkiye ile cok fark vardi, yasam sartlari Türkiyede bazilari inkar etsede cok yol kat etti, özellikle fransanin fakiri Türkiyeden fakir.
Yani sirf avrupa gidince beklentin ne, FIRSAT olan ne onu anlyamadim?21 Yorumla
Soran+1 yılklasik gurbetçi işte. Amerika italya almanya ve İsviçre’de yaşayan arkadaşlarım var emin olun hiç biri dediklerinizi demiyor orda her şey Türkiyeye göre daha rahat. 1 aylık maaşla aldıklarınızı burda 1 yıllık maaşla alıyoruz.
+1 yılUtanma milyonlarca var hatta ben 18 otelde çalışırken alman geldi işten sonra yemek yedik gezdik dolaştık hepsini o karşıladı aşk olsa çekip giderdim de kadın 90 idi şöyle milf olsa iyi olurdu. Hee kısaca bu olaydan yararlanan çok var ama sen bilirsin yaşaya bil cekmisin para ićin iyi yaşantı için katlana bilecek misin?
00 YorumlaAvrupa’da yaşan biri olarak diyebilirimki kesinlikle değmez. Avrupa’da öyle güllük gülistanlık değil. İnsanlardaki bu yurtdışı hevesini anlamıyorum ben. Burdada gelecek kaygısı var, işsizlik var, her türlü ırkçılık var. Bence yaşadığımız yerden keyif alabilmemiz bizim elimizde 18 yaşımdan beri hem okuyup hemde bir çok işte çalıştım. Çabalamadan hiçbirşey olmuyor olmaz. Oyüzden kendini emeğinle bir yerlere gelmeni tavsiye ediyorum.
013 Yorumla- +1 yıl
@JaneeDoe cahilsin
- +1 yıl
Türkiyeye gittiginde bu altta yorum yapan negatif tiplerden uzak dur benden abla tavsiyesi yer bunlar insanı😆
- +1 yıl
Ham ham pesindeler biz fakiriz turkiye cok fakir turkiyede aciz biz açız
- +1 yıl
@Mutlulukneydi89 ne alaka ya cahilsem doğruyu söyle aydınlat bizi. Gelsin görsün o zaman ne diyim. Ayrıca bişi peşindede değilim istediğim gibi yorum yaparim ve evet çoğu avrupa ülkesindende fakiriz biz açız aç 😉
- +1 yıl
@JaneeDoe seni bilmem ama doymayan tipler var turkiyede herzaman acız diyorlar. Paralari olsada olmasada. Doymazlarsa tabikide aç olurlar. Birazda doymayı bilsin o sözde aç olanlar
- +1 yıl
@Mutlulukneydi89 lafım onlara değil zaten ama insanlar pahaliliktan şikayet ediyorsa bu ülkede bi yerlerde sorun yokmudur sence Arkadaş anladığım kadarıyla genç ve çocukken yaşamış Türkiye'de. Çocukken ne bilicekki ülke hakkında yorum yapacak. Irkçılık burdada kat ve kat var zorbalık var ayrışma var yok mu sanki. Benim dayım Avrupa'da issizdi ıssız maaşı alıyordu. Burda hiçbir yerden gelir alamayıp vergi ödemek zorunda kalan var yapmayın Allah aşkına kıyas bile edilemez. Ülkemi bende seviyorum ama gerçekleri görmeyecek kadar kör değilim şükür
- +1 yıl
@JaneeDoe iyide bunun çıkar yolu 47 yaşında 19 yaşında biriyle evlenmek değildir herhalde zaten avrupalılarda turkiyeye gidip orada devletden maaş almıyordur cunku sosyal yardımlar çok az. Almanya devleti o konularda tabikide daha iyi. Ama isteyen turkiyede yaşasın isteyen almanyada. Hem duruma bağlı bazisi 2000 lirayla geçinir bazısı derki 6000 maaşla gecinemem. Inssanına göre.
Ama burada 19 yasinda bi cocugun 47 yasinda bi kadinla evlenmesinden bahsediyorum ustelik kadini sevmiyor. Baska bi cikar yollari bulsun kendine. Kimse avrupaya gitmesin demiyor ama bunun cikar yolu bu değildir. Gencligini tuketecek ve ilerde baskasiyla evlense arkadaslik kursa aşağılanacak belkide. Hic kimse para icin kendine saygisizlik yapmamali. Erkektir bu durumu atlatir erkeklerin piskolojisi gucludur falan demek yalnis. Umarim bu cocuk bu hataya dusmez dusmemistirde. Turkiyede iyi yerlere varabilir isterse. Kimsenin hayati kolay degil. Kolaya kacmak heleki istemedigin biriyle evlenerek. Para gelir gider gencligini feda ederses. Parasinida getiremez belki. Hayallerinide. Kalir öyle insanlarda arkasindan güler sadece - +1 yıl
@Mutlulukneydi89 hanımefendi sizin yaptığınız yorumu okumadım ben. direk çocuğun yaptığı uygun değil diye ifade etseydiniz başta haklısınız derim ama cahil negatif insan falan diye kendi çapınızda ithamda bulunmanızı gerektirecek bir durum göremiyorum ayrıca ben çocuğun durumuna değil kızın ülke hakkında söylediğine yorum yaptım burada konuyu saptırmanın alemi yok neyse uğraşamam sizinle iyiki bir laf söyledik iyi akşamlar
- Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
+1 yıl19 ve 47 çok istikrarsiz bir yaş farkı... yani olacak bir iş degil...
Avrupa da yaşamak da sandığınız kadar müthiş birşey değil.. bir sürü olumsuz tarafı var. Konuştuğunuz kişi sizin yasinizu biliyor mu?
Biliyorsa bu durumu kabullenmesi de ilginç...
Neden bu Avrupa merakı?00 Yorumla İlk önce avrupaya başka yolla gidebilirsin diyenlere acaba Türkiyede standart bi vatandaş hangi yolla ve parayla avrupa ya gidebilir kendi başına eğer onu destekleyen biri yoksa senin konuna gelirsek yapma derim pişman olursun sonra sen onu sevmeyede çalışsan sevemezsin yaş farkı çok
00 Yorumla
+1 yılavrupada 47 yaş yetişkin sayılıyor. türkiyedeki gibi düşünme. orada insan 65 inden sonra yaşlı
11 Yorumla
Soran+1 yılFotoğraflarındada pek yaşlı durmuyor bilmiyorum
+1 yılAvrupada yaşamak, yanında yaşlı bir morukla seni mutlu edecek mi gerçekten?
19 Yorumla
Soran+1 yılhayalim için evet ama aynı evde yaşayacağımızı düşünmüyorum sadece formaliteden evlilik olacak oda kabul ederse tabi
- +1 yıl
Formaliteden bir evlilik yapman için senden çok büyük rakamda para isteyecektir. Ki buna sahip olduğunu düşünmüyorum, yoksa böyle uçuk bir hayalin olmazdı
- +1 yıl
Kadın seninle evleneceğini hadi tamam diyelim kadın seninle evlenecek ama seninle yaşamayacak mı? O kadın zihinsel engelli mi eğer öyleyse de gidemezsin devlet kabul etmez haberin olsun
Soran+1 yılBilmiyorum para ister mi yoksa gerçekten ciddi mi düşünüyor bilmiyorum formaliteden evliliği kabul etse bile vatandaşlığı alana kadar dayanmayı sonra anlaşmalı boşanma yapmayı düşünüyorum ama boşansakta ona hakkı olanı verecem açıkta kalmasın diye destekte olucam ihtiyaçlarını falan karşılaşırım nolursa olsun çünkü ona borçluyum bu vatandaşlığı
Soran+1 yıl@gurbetcikizz ayrı yaşamayız en azından evliyken. Anlaşmalı boşandıktan sonra ya da vatandaşlığı aldıktan sonra kağıt üstünde evli kalırsak ayrı yaşarız yoksa devlet ev kontrolü yapıyor bunu biliyorum. Ki boşansak bile yani ona hakkını veririm ihtiyaçlarını karşılarım kul hakkı sonuçta ona bi vatandaşlık borcum var
- +1 yıl
Eski iş yerimde alman bir iş arkadaşım vardı, adamın yaşı 40-45 yaşlarındaydı tabii ve karısından boşanmış nafaka ödemek zorundaydı. Maaşının yarısından çoğu karısına gidiyordu ve hesapsız hiçbir şey alamıyordu. Devlete sürekli hesap vermek zorundaydı, bir telefon alırken haber veriyordu, eğer biraz pahalıysa alamazsın bunu alırsan karına para ödeyemezsin diye yasak geliyordu. Bir şeyi bilmeden önce iyice araştırın, geleceksende normal şartlar altında gelmeye çalış böyle saçmalıklara hiç bulaşma helede formalite evlilik. Psikolojisi bozulup intihar eden insanlara az rast gelmedim uyarıyorum bu yüzden.
Soran+1 yılAnladım teşekkür ederim dikkate alacağım. Benim sorunum şu beklemeyi sevmiyorum aceleci bir insanım o yüzden pek sağlıklı düşünemiyorum. Kktc vatandaşıyım ben üniversitem bittikten sonra yabancı dil öğrenip güneye geçebilir ordan avrupaya girebilirim ya da kktc vatandaşı olduğum için dil okuluyla ingiltereye gitme şansımda var ya da almanyada bir şirkete başvuru yapıp iş vizesiylede gidebilirim ama dediğim gibi beklemek istemiyorum evlilik yoluyla vatandaşlık alıp üniversitem bittiğinde vatandaşlığım hazır olsun istiyorum. Her şey yolunda giderse sorun yaşamam diye düşünüyorum ama gitmeme olasılığıda çok yüksek. Ya kadın göründüğü gibi biri çıkmazsa sonradan sorun yaşatıp başımı ağrıtır diyede korkuyorum ama düşünmem lazım gerçekten kafam karışık çok kararsızım
- +1 yıl
Sen daha çocuk sayılırsın 19 yaş nedir ki. Sakın hayatın boyunca ödeyeceğin yanlış seçimler yapma, geç olsun güç olmasın diyerek ilerle her zaman.
Soran+1 yılAslında haklı olabilirsin bilmiyorum biraz düşünmek için zamana ihtiyacım var üniversite ile baş ağrısı olmadan gidebilirim ama beklemek gerek işte bilmiyorum belkide sağlıklı düşünemiyorumdur üniversite varken neden evlilik bilmiyorum hani yaş farkı 3-5 olsa tamam derim de bide annem yaşımda işte aklımı toplamam lazım zaman göstercek artık nolacağını
Avrupa için kendinden yaşça büyük biri ile mi olacaksın çok saçma kendin çalışıp gidebilirsin.
14 Yorumla
Soran+1 yılKıbrıs vatandaşıyım burdan güneye geçip avrupaya girebiliyorum en kolay yol işe bide almanyaya bir şirkete başvuru yapma şansımda var ama bunun için üniversitemin bitmiş ve yabancı dilimin olmuş olması lazım uğraşsam olur aslında ama beklemek istemiyorum evlilik kolay yoldan vatandaş olayım diyorum ama aradaki yaş farkından dolayıda kararsızım
Soran+1 yılbilmiyorum gerçekten ne yapıcam bilmiyorum bide şimdi evlenirsem üniversitem bittiği zaman vatandaşlığım hazır olacak oda var gerçekten kararsızım hayırlısı olur umarım
Aile & Toplum konusunda 726 cevap paylaştı. Aga kaç Avrupa'ya kurtar kendini
Kaybedecek neyin var?13 Yorumla
Soran+1 yılİltica mı edeyim diyorsunuz yasal yollardan halletmeye çalışıyorum
Soran+1 yılHaklısınız her halükarda değer artık ikinci yol olarak iltica etmeyi düşünüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim için değmez, şahsen benim en azından şuanlık yurt dışı hayalim yok. Gitmeyi de düşünmüyorum..
Size gelince sırf çıkarlarınız için bir kadının duyguları ile oynamanız hiç hoş değil, kaldı ki kadının da ne kadar ciddi olduğu tartışılır. Her kalp atan da ciddi olmuyor yani dsjkdd.13 Yorumla
Soran+1 yılO konuyu açıklamayı güncelleyerek belirttiğimi düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılSiz bilirsiniz, sonra ortada dımdızlak kalmayın da.
Soran+1 yılTeşekkür ederim artık ne olur bilmiyorum ama umarım hayırlısı olur
Şimdi o da kalp taşıyor. Şayet onu gerçekten beğeniyor ve ondan hoşlanıyorsan olur. Ama sırf onu bir takım sebepler için kullanacaksan olmaz. Hayat sana bunun bedelini ödetir bir şekilde, ayağına dolandırır. Karar ver.
21 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın onuda kullanmak istemiyorum ama vatandaşlık için bile olsa yine ziyaretine gider alışverişini yaparım evlilik sadece formalitedende olsa onu açıkta bırakmam yani açıkta kalmak ne demek iyi biliyorum
Elime firsat geçse kaçırmam ama dikkat et. Böbrekten falan olma
50 Yorumla
+1 yılAnnen yaşında 🙄satılık mal mısın sen? Yurtdışı vatandaşı olmak için kendini mi pazarlayacaksın? Ülkende kal aç gez ama kendini satma. Şu an tiksiniyorsan kendinden yakında kusarsın da
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın seninle evlense bile aradaki yaş farkından dolayı yaşından dolayı öğrenci olmadığından dolayı işsiz güçsüz olduğundan dolayı Avrupalıların salak mı olduğunu düşünüyorsun seni alacaklar mı?
Ayrıca nikah kıysan bile kadın yarın ayrılmak istediğinde tıpış tıpış postalarlar seni Aslan. Hayal peşinde koşma gerçekçi düşün kimseyi kullanarak gitme kendi hedeflerinle git.06 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite öğrencisiyim ben. Avrupalıları salak yerine koyduğum yok ilk adımı o attı bana karşı bende karşılık verdim konuştuk anlaştık iyide gidiyoruz vatandaşlık alsam bile ona hakkını vericem zaten ihtiyacı neyse destek olucam kul hakkı yemek istemiyorum diğer konularda haklısın oranın hukukunu bilmiyoruz boşanırken vs neler olacak bilmiyoruz hayal değil benim için yurt dışı. Kendim kktc vatandaşıyım ve üniversitem bittikten sonra güneye geçip oradan avrupaya girebiliyorum benim için zor değil kıbrısın şartları daha kolay Türkiyeye göre trde yaşamıyorum benim tek istediğim üniversitem bittikten sonra vatandaşlığımın hazır olması. Ama şimdi bi yandanda sırf erken vatandaşlık için benden yaşça büyük biriyle evlenmek gerçekten salaklık ama bilmiyorum sanırım mantıklı düşünmem lazım 3 sene beklesem kafam ağrımadan gidebilirim ama işte bilmiyorum evlilik yapıp oturduğum yerden vatandaşlıkta alma şansım var ve kararsızım sağlıklı düşünmem için zamana ihtiyacım var biraz böyle gitsin hemen karar vermemeyi düşünüyorum
- +1 yıl
La Türkiye ye Göçer’e nesi daha. İyi KKTC nin saçrtlarrda sızı tanıyan ülke yok bizden baska birde tuutmus trr de yaşamıyorum kıbrısta şartlar daha iyi diye
Soran+1 yılEvet kktc de imkanlar daha fazla. Ekonomik olarak yarışırlar arabalar alkoller çok ucuz teknolojik aletler daha ucuz kalanı pahalı ve işsizlik yüksek değil üniversite okumak daha kolay ve daha avantajlı mesela ingiltereye doğrudan gitmek daha kolay
- +1 yıl
La olm türkiye olmasa siz biçe hiçsiniz dedigin heresey askerin bile türkiye sayesinde andavallı
Soran+1 yılAndaval olan sensin önce insan gibi konuşabilmeyi öğren
Gizli Üye(25-29)+1 yılİsviçre vatandaşıyım yine benimle evlenmek isteyen cok kişi var ama gerçek sevgi olmadığı için onlarda evlenmeyi düşünmüyorum. Zürihte dermatolog sevgilim var onunla evleneceğim.
Eğer benimle evlenmeyi göze alan varsa geçmişinde iyi kariyeri için çabalamış olmalı.
Ben 8 bin frank alırken sevgilim 27 bin frank maaş alıyor. Ama tr dekiler? Bi mühendis olup 15 alsaydı hak verirdim. Ama sırf anne olacaklar diye seviyorum ayaklarına yatmasınlar01 Yorumla
Soran+1 yılEvet İsviçre vatandaşı arkadaşım da var benim ama onun sevgiliside Almanya vatandaşı çifte vatandaşlar bende böylelikle evlilik yoluyla fransa vatandaşlığı alabiliyorum zaten sadece vatandaşlık için bile olsa onu açıkta bırakacak değilim yine alışverişini yaparım ziyarete giderim diye düşünüyorum her şey vatandaşlık için bile olsa zaten kıbrıs vatandaşıyım burdan güneye geçebiliyorum orası da avrupaya giriyor ama uğraşmak istemiyorum hazır evlilik varken yinede yanlış bişey yapmak istemiyorum
+1 yılsirf avrupada yasamak icin pisman olacagin seyler yapma bence ileride ne olacahi belli de degil
60 Yorumla
+1 yılÇocukları yaşındaki kişilere nasıl bu gözle bakabiliyorlar nasıl bir kafa nasıl bir açlık bende bunu anlamıyorum
63 Yorumla- +1 yıl
Ruhi açlık, gelişimini tamamlayamama, yaşlandığını kabul etmeyip ıspat çabası içerisine girmek sebep ne olursa olsun normal bir ruh hali olduğunu düşünmüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa tehlikeli olabilir birincisi Avrupa Avrupa deyip sonu kötü bitmesin ve yaşın küçük bu toplara Girme derim
13 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısınız üniversitemi bitirip yabancı dil öğrenip gitmek varken ben biraz acele ediyorum sanki hemde evlilik yani hem gençliğim yıpranıcak hemde aşk hayatım gidicek gerçekten ne yapıcam bilmiyorum ama evlenirsemde üniversitem bittiğinde vatandaşlığım hazır olmuş olucak
Cevap sahibi+1 yılKadın baş belasi birisi çıkabilir hani herşey düşün hoppala deyip gitmek istiyorsun saçma biraz
Soran+1 yılhaklı olabilirsiniz bilmiyorum konuşurken iyiyiz yani sorun yaşamadık ama ne yaşadı ne gördü bu yaşa kadar bilmiyorum şu an her şey toz pembe gözükürken ya kadın göründüğü gibi biri çıkmazsa diyede korkuyorum
- Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.
+1 yılYani 47 yaşindaki bir insan da ne düşündüğünü tahmin edebiliyprdur. İlerisi olması zor gibi boş yere hayal kurma bence 😳
11 Yorumla
Soran+1 yılFikriniz için teşekkürler haklı olabilirsiniz. Bende onun neden genç biriyle beraber olmak istediğini anlamıyorum yaşıtları varken neden ben yani gerçekten bilmiyorum belki onunda bi isteği vs vardır
Bütün ömrünü sırf avrupada yaşamak için o yaşta bir kadınla harcamamalısın. Kendi kararın ama vazgeç bu işten senin fırsat olarak gördüğün şey hayatını karartabilir.
23 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum gerçekten kararsızım ama yurt dışı hayalim var ve bunuda elimin tersiyle çevirmekte istemiyorum
Soran+1 yılÇalışarak gerçekten zor bölümden mezun olacanda yabancı dil öğrenicende yurt dışına başvuru yapıcanda vize işlemleriydi vs vs gerçekten zor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence değmez, hayatın boyunca buna pişman olabilirsin. Aranızda 28 yaş var, annen yaşında belki de... Avrupa da yaşayacaksın diye annen yaşındaki bir kadına aşkım mı diyeceksin? Bu çok zor. Bence avrupaya taşınmadan önce türkiyeden biriyle sevgili olun, evlenin ve yuvanızı avrupada kurun. Hem yaşında çok genç.19 yaşına kadar anne dırdırı çekmişsindir kesin, eğer avrupada bu kadınla yaşarsan bir farkı olmayacak.
Sakın yapma yaaa başka kadın mı yok?00 Yorumla
+1 yılYa sen sosyal medyada görmeden ne bakıyorsun senle evlenir mi sanıyorsun senle eğlenir en fazla o da kadınsa yani ne halt bell ideğil kadının ava giderken avlanırsın bence😂
30 Yorumla
+1 yılKadına yazık değil mi avrupaya gitmek için kadını kullaniyorsun? Aşkın yaşı yoktur ama sırf avrupaha gitmek için kadını kullanmak cidden düşüncesizlik ve bencilce, yani yazıklar olsun diyecek bir şey bulamiyorum.
10 YorumlaSen daha sosyal medyadan çıkmamış görüşmemis bir kadınla evlilik mi düşünüyorsun Cidden hangi alemde yaşıyorsun karşındakinin bir kadın olduğu bile belli değil. Sanal ortam burası çok ciddiye alma yeğenim daha çok buyuceksin hamsin
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı. Avrupada yaşayabilmek için başka yollarda var. İlla 47'lik plakla evlenmek zorunda değilsin. Kafayı kullanan adam her yolunu bulur. Mesele kolaya kaçıyor olman. Ve evlendikten sonra bunun ayrılmasıda var ki bunuda planlamışsındır umarım?
00 YorumlaÖncelikle bu tamamen senin kararın ama tüm ömrünü o kadınla geçireceğini sanmıyorum bunu duyan yaşıtın kızların da senden hızla uzaklaşacağını düşünüyorum
05 Yorumla
Soran+1 yılEvet vatandaşlık alana kadar birlikte olmayı düşünüyorum sonundada formaliteden bile evli kalsak yine alış verişini yapar ara ara ziyaretine giderim diye düşünüyorum bide bi yandan kendime yeni hayat kurarım
- +1 yıl
Aslında başka birinin yaşamına dahil olarak kendi hayatını kurmuş olmazsın bu belki bir fırsat ama bu fırsat için tüm gençliğin ziyan hale gelicek ve hayatına birini Alman zorlaşacak kısa süreli bir mutluluk ya da varlık için mutsuz olacağın insanlarla olma aksi halde Kendi hayatına yabancılaşırsın
Soran+1 yılBelki haklı olabilirsin ama avrupa hayalimde var tüm arkadaşlarım avrupa vatandaşı tek ben kıbrıs vatandaşıyım ve avrupaya çıkmak için üniversite vs bitirip yabancı dildi uğraşmak istemiyorum hazır fırsat varken diye
Soran+1 yılteşekkür ederim
+1 yılHe bücür he 47 yaşındaki de seninle evlenecekti zaten he, senin ergen hayal aleminin ürünüdür evlenmek
35 Yorumla- +1 yıl
:)))))))))))))))))))
- +1 yıl
- +1 yıl
@İlker12345 ayakta mı uyuyosunuz ya ergen çocuk hayalleri bunlar
- +1 yıl
@İlker12345 sie
Gizli Üye(25-29)+1 yıl47 çok 30 yaşında falan bulursun yakışıklıysan. boşver sugarmommy bul onun yerine ayrıca eğer kadın zengin değilse yani para için değilse sadece vatandaşlıksa genç birini de bulabilirsin
33 Yorumla
Soran+1 yılYani bilmiyorum üniversitem bittikten sonra iş vizesiyle güneye ya da almanyaya gidebiliyorum ya da dil okuluyla İngiltereye gidebilirim kktc vatandaşı olduğum için imkanlar daha kolay sadece çok acele ediyorum. Vatandaşlığımı oturduğum yerden alıyım diyorum işte ama yinede evlilik yani sorunları çok formaliteden de olsa bide sonradan ne tür sorunlar çıkartır bana bilmiyorum kendi yaşıtıma göre yabancı sevgilide bulabilirim ama işte fırsat hazır ayağıma gelmiş diyorum
Cevap sahibi+1 yılEğer böyle imkanların varsa boşa aksiyon arama ilerde kadın bi sorun çıkarır nafaka mafaka bağlanır deneme bence
Soran+1 yılEvet haklı olabilirsiniz sırf erken vatandaşlık için aşk hayatım biticek ve gençliğimin baharında evlilikle uğraşacam. Oysa beklesem 2-3 sene üniversite bittikten sonrada gidebilirim yani. Düşünmek istiyorum zamana ihtiyacım var bakalım zaman neyi gösterecek belki her şey yolunda da gidebilir bilmiyorum
Hayat senin kardesm kimse seni yadırgayamaz bir sansını dene ıstersn
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler abi bakacaz bakalım hayırlısı olsun da
+1 yılİleride kendinizden utanacağınız şeyler yapmamaya çalışın derim sadece. Biliyoruzki hayat bugünden ibaret değildir
60 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılGit kardeşim buda bi yol güzel değceğini düşünüyosan evlen
10 Yorumla
+1 yılAbicim neyin kafasını yaşıyorsun? Babam yaşında kadınla mı yok artık.
10 YorumlaBu fırsatı kaçırma. Hatta 35-45 yaşında kızkardeşi varsa bana ayarlamanı isterdim.
10 Yorumla
+1 yılBunu bi kız sorsaydı linç üstüne linç yemişti :d neyse utanılacak bir şey yok hatta varsa eşi dostu bana bi paslasan :d linç or linç
21 Yorumla- +1 yıl
Avrupa kolay değil arkadaşlar kaldıkı hemen vatandaşlık alma imkanın yok Evli bilçe olsa. Benim de var Belçika vatandaslıfigım ama tr dç yasıyorrum çünkü Avrupa bızı ınsan yerıne koymuyor
+1 yılFormalite evlilik yani olabilir tabi herkesin hayali bu
210 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
Ablacım sen niye bu kadar mantıklısın
- +1 yıl
Tamamda canım simdi sadece orda kalmak icin onla gercekten aralarinda bisey olmayacak ya böyle yapanlar cok
- +1 yıl
Ya şimdi kadınla evlenicek ve birlikte olucak ama orada yaşamak için sadece dimi tam okumadım
- +1 yıl
Aynen öyle
- +1 yıl
Ya bende yapabilirim 😂😂
- +1 yıl
Ee yani sonra umursamican bi arada yasamican sadece evlendin o kadar😂
- +1 yıl
Olsun amerigaya değer, jdjdjsjshs
- +1 yıl
Aynen amerigaya gitmek icin her yol mubahtır😂
- +1 yıl
Shhsgsgwgebsbdhsjwgegwhe
Gizli Üye(25-29)+1 yılsen bilirsin, linçlenicek durum yok. ama fransa aman aman bir ülke değil. Bir isveç, hollanda kalitesinde değil mesela ayrımcılık da bu tarz ülkelere göre daha fazladır, yine sen bilirsin diye kapatıym
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgittiğin şehir de önemli, küçük ülke değil fransa *
Soran+1 yılEvet haklısınız isviçre ve almanyada arkadaşlarım var ve fransa biraz karışık bir ülkeymiş ama sonuç olarak Türkiyeden iyidir
- Devamını Gör (178)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat