14 yaşında bir kız kardeşim var ve ilgi duyduğu şeyler ve kişiliği beni korkutuyor. Katillere doğa üstü varlıklara (?) palyaçolara ve tuhaf (gerçekten korkunç ve tuhaf) gotik erkeklere (?) Ilgi duyuyor. Mesela küçükken chucky'e deli gibi aşıktı. Hiç bir şekilde diğer çocuklar gibi etrafındaki çocuklardan hoşlanmıyor ve iletişim kurmuyor. Ayrıca kişiliği de diğer çocuklara hiç ama hiç benzemiyor hayal gücü fazla geniş. Sizce kardeşimin neyi var? Ciddi bir sorun mu bu?
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Her çocuk çiçek böcek sevmek zorunda değil. Marjinal bir ruha sahip sadece.
Umarım öyledir.. teşekkürler.
Mecaraperest bir çocuk anlaşılan. Sanata yönlendirin bence, çok yaratıcı şeyler çıkarabilir.
Sanata yönlendirdik zaten çok haklısınız :)
Sevindim.
😊 teşekkürler.
kardeşin sadece aptal ergenlikten sonra düzelir gibime geliyor ama sende yardımcı olursan
Bunun aptallık ile ne ilgisi var?
sadece aptal bir insan kendini tehlikeye sokacak bir durumdan haz alır
Sadece aptal bir insan bir kişiyi tanımadan yargılar. Kendini tehlikeye soktuğu falan yok.
katilleri arzulamak nedir?
O konuda haklısınız ama sonuçta gidip katil aramıyor.
bende bu konuda aptal demek istedim her insanın aptallığı vardır onu aşağılamak için demedim zaten kalbini kırdıysam kusura bakma dostum
Bende özür diliyorum..
Ani ruh değişimleri yaşıyor mu?
Evet fazla.
Anne baba nasıl davranıyor? Ne zamandan beri böyle?
Aslinda her zaman böyleydi. Odalara kapatıp ışıkları kapatıp saatlerce hayal kurmalar transa geçmiş bir şekilde sürekli bir depresyon hali paranoyak davranışlar obsesif düşünceler tabii bunlar sadece benim bildiklerim.
Obsesyon düşünceler, arkadaşlarıyla arası nasıl?
Aklina düşüncelerin geldiğini ve uzaklaştırmakta zorluk çektiğini bir düşünce yüzünden 1 yıl hayatının zindan olduğunu söyledi. Arkadaşları ile arası pek iyi değil
Kimlik karmaşası geçirdiğini OKB ve Bipolar semptomları olduğunu söyleyebilirim.
Biz şizotipal kişilik bozukluğundan da şüpheleniyoruz internetten baktık ve çoğu uyuyor.. dismorfofobi ve sosyal fobisi de var.
Peki tedavi edilmezse ilerler mi?
İnternet bize herşeyi doğru söylemez. Sosyal fobi ve antisosyal kişilik bozukluğu olduğu doğru. Diğer türlü psikiyatriste götürmelisiniz.
Bu yaşta bu gibi semptomlar onun için çok ağır, acele etmenizde fayda var.
Haklısınız ama antisosyal kişilik bozukluğunun alakasını çözemedim. Dışarı evresine gayet saygılı davranıyor. :/
Sosyopatlık mevcut mu?
Ne gibi mesela?
Bu bozukluğu olan insanlara "sosyopat" veya "psikopat" denir. Antisosyal kişilik bozukluğu başkalarına aldırış etmeme ve toplum kurallarına uymama ile ifade edilen sorumsuz ve agresif davranışlarla tanımlanır. Bu bozukluğu olan insanlar sıklıkla ciddi suçlar işler ve davranışları için pişmanlık duymazlar.
Az önce internetten bakıp geldim. Sosyopatlık yok ama dediğim gibi şizotipal bozukluğuna uyuyor tabii araştırıp izlediğim kadarı ile
Aksine duygusal ve empati yeteneği güçlü bir çocuk
Duygusal boşluklarını hayal kurarak tamamladığını görüyorum
Evet çok haklısınız. Annemler pek ona inanmıyor şımarık olduğunu söylüyor o da kızıp ortamdan uzaklaşıyor ve hayal kuruyor saatlerce. Maalesef odaya girdiğimde de çok sinirleniyor. Ve gerçekten çok fazla hayal kuruyor oturup da kurmuyor illa koşacak yürüyecek bir keresinde hayal kurarken düşüp beyin kanaması geçirdi.
Ne hayali kurar?
Hayallerinin içeriklerini bilmiyorum ama gunde 10 saatten fazla kurduğunu ve bunu durduramadigini söylüyor.
Yaşadığı hayattan memnun değil ve büyük ihtimalle memnun olduğu bir hayatı yaşıyor. Hayali arkadaş durumu var mı?
Geçen sene bana 2 tane olduğunu ve zor durumlarda ve biz ona kizdigimizda onlardan yardım isteyip teselli aradığını söyledi
Sanrı görüyor, şizofreniden şüpheleniyorum.
Ama onları görmediğini söyledi. Üstüne basa basa sormuştum
Onları görmüyor nasıl yardım alıyor?
Sanırım kendi zihninden onları konuşturuyor.
Mesela nasıl?
Tam olarak bilmiyorum.. Ama şizofreni olacağını düşünmüyorum.😮
Görüyor sandım, fakat değil merak etmeyin.
Rahatladım.. ilginiz yardımınız ve uğraştığınız için gerçekten çok çok teşekkür ediyorum.💚
Rica ederim 🙏🏻
Birde bu yaşa 16 deseydiniz diye birine söylemişsiniz ve o sanırım benim engellediğim kişi, öyle gösteriyor adı ne onun acaba?
Desuyonee
Allah Allah bir bakayım engel mi atmışım
ergen işte klasik radikal ergen
Kardeşimi senden iyi tanıyorum ve kesinlikle radikal ergen değil.
Katillere doğa üstü varlıklara palyaçolara ve tuhaf (gerçekten korkunç ve tuhaf) gotik erkeklere Ilgi duyuyor.
Kardeşimi senden iyi tanıyorum ve kesinlikle radikal ergen değil
yav he :D dfşlgklşdfglşdfgfdg
Yaşın kaç 16 mı?
yaşım orada yazıyor kör müsün?
ulan kardeşinin nelerden hoşlandığını yazmışsın
ben de hoşlandığı şeylere bakarak kardeşinin ne olduğunu yazdım
inkar edilecek şey var edilmeyecek şey var
bu inkar edilemeyecek gerçek bir şey
Tavrın ve üslubun gerçekten çok kötü.. keşke 16 deseydin en azından normal derdim ama bu yaşa bu tavır.. ne diyebilirim ki
hala üsluba takılmış
ben de uslüba takılayım o zaman
sen kardeşini tanıdığını söyleyerek ve onun içinde bulunduğu durumu inkar ederek iğrenç bir yalan söylüyorsun ve bana yalan söyleyerek de çocukça bir davranışta bulunuyorsun
önce yalan söyleme huyunu ve şu üslubu düzelt ondan sonra gel
Arkadaşım.. klasik bir ergen diyorsun ama klasik bir ergen değil. Küçük yaşta bir sürü sorunlar ve travmalar yaşadı klasik bir ergen olsa yaptığı her şeyi insanların gözünün içine sokar ve en klâsiğinden sigara içip erkeklerle gezer. Ama bu çocuğun büyük sorunları var ve duygusal boşluğunu bu gibi şeylerle kapatıyor. Ben de bunu garipsiyorum ve korktuğum için de buraya yazıyorum iğrenç yalan bunun neresinde? Bir de bayıl istersen.
bak kendi sorunu kendin cevaplamana sebep oldum
zamanında duygusal boşluğu travmayı falanı filanı yaşamasına izin verip sonra da neden böyle oldu diyemezsin.
çünkü misal vereyim mesela biri sana kaldırman gerektiğini söyleyene kadar kaç yıl klozetin kapağına işersin?
aynı hesap
Bi gösterin bence normal gibi gelmedi
Hiç bir hareketi normal değil. Inşallah en yakın zamanda psikologa götüreceğiz teşekkürler.
Piskologa gosterin
En yakın zamanda insallah
Aksatmayin
Psikolog şart
En yakın zamanda inşallah teşekkürler.
Hocaya okutturun
Nesi var ki?
Sadece animeci