Külün eskiden beri bilinen birçok faydası vardır. Çamaşır yıkamada kullanıldığı gibi cilt ve saçlar için de doğal bir bakım ürünüdür. Odun külünün çatal bıçak gibi çelik ürünleri temizleyip parlattığı bilinmektedir. Ayrıca külün vitamin değerlerinin olduğu da düşünülmektedir. Bir külü, toprağa ekerseniz oradaki sebze ve meyveler için fayda sağlayacaktır. Volkanik bölgelerde toprak verimliliğinin yüksek olması tesadüfi değildir. Ayrıca eskinin insanları, kanayan yaranın üzerine kül sürerek mikrop kapmasını önlemeyi amaçlamıştır. İşte bu yüzden atalarımız da ''Komşu komşunun külüne muhtaçtır.'' demiştir.
Peki siz sağlıkta ve zor zamanlarınızda komşularınıza muhtaç oldunuz mu hiç? Komşularınızla aranız nasıldır?
Komşu komşunun külüne muhtaç mıdır? Komşularınızla aranız nasıldır?
Komşuluk bizim binada ölmedi ya. En azından öldürmemeye çalışıyoruz. Birbirimizin işine koşuyoruz. Oturup bir kahve, bir bardak çay içip dedikodu yapabiliyoruz 😀Çöp catan teyzelerim beni evlendirmeye çalışıyor falan eğlenip yuvarlanıp gidiyoruz komşularımızla. 😂😂
Müstakil evde yaşıyorum ama çevredeki komşular iyi diyebilirim. Yan komşu çok kötü hiç anlaşamıyoruz, karşı komşular dedikoducu bütün mahallenin günlüğü gibiler maşallah her şeyden haberleri var. En iyisi arka sokaktaki komşular en çok onları seviyorum.
Komşularımız genel olarak iyidir, şu ana kadar ciddi sorun yaşadığımız bir komşumuz olmadı. Tabi kafa yapımıza uymayan insanlar denk gelmedi mi dersen geldi elbette ama genel olarak iyi bir şekilde geçindik.
Taşınmadan önceki komşularımızla aramız iyiydi. Hatta bazen hala giderim bir teyzeyi görmeye, eşi vefat etti ne yazık ki. Bu komşularla aramız pek iyi değil. Hatta hepsi hasetlik peşinde, ne yapayım da zarara uğratayım diye düşünüyorlar sanki. Komşu komşunun külüne muhtaçtır belki ama öyle bir devirdeyiz ki “elimizdekini almasalar yeter” diyoruz artık.
Ben her işimi kendim görürüm. Komşularla aram bir olaydan sonra artık hangi komşu olursa olsun, hiç konuşmuyorum bile. O olayın en temel sebebi de dedikodudan doğan güvensizlik. Ama bir bakanı ve çocuğu olmayan yaşlı kadınlara her türlü manevi anlamda yardım ederim. Orada sıkıntı yok. Ama hiçbir komşuya güvenim kalmadı artık. Bazı komşular ise biz balkonda konuşurken bizi dinlediklerini gördüm. O olaydan sonra nefret etmeye bile başladım. Ama hiçbir zaman yaşlı kadınlardan yardımımı esirgemem. Yaşlı kadınların bir tek zararı var. O da; nereye gidiyorsun gibi sorularla sorgulamak. Bu davranışı her komşu sergiliyordu. Fakat sadece yaşlı kadınlara yardım ettiğim için onlar sorguluyorlar.
Ooooo bizim sitede bi biz komsuluk yapiyoruz bazi kisilerle aramiz cok iyi gidip geliyoruz yemek yapiyoruz birlikte bazen misafir vs yemekte yardim ediyorlar durumumuzu soruyorlar yürüyüse cikiyoruz tabi.. kek icinde olsa yardim ediyoruz... öbür binalarda bu çok yoktur mesela 😂😂 ama bazi kisileri tanimiyoruz calisiyordur yaslidir ya da istemiyordur ya da baska cevresi vardir insana bagli... site ortaminda herkes herkesi cok tanimaz ama ara mahalle gibi yerlerde insanlar balkonlardan konusurlar pazarlarda karsilasirlar kandillerde vs aşure dagitilir aksamlari disari cikilir 🤭 ben ikisinide gördüm 😌
Tweet'e gereksiz güldüm😄 Hayır, artık komşu istemiyorum. Yalnız başıma deniz gören, yeşil bir yerde sakinlik ve sükûnet içinde yaşamak istiyorum so apartman ya da site hayatı değil. Ben kimsenin külüne de kömürüne de muhtaç değilim şükür.
Kim apartmandan çıksa nereye kim gelse nerden diye sorarım aslında bana ne lan ne yapıyosanız yapın diyorum sonra ama tutmıyorum kendimi bir gün komşunun kızı çıkarken sormadım o zamansa kocaya kaçmış bir dahada dönmedi.. hışşş sude nereye yine :)))...
1 kişi hariç komşularımla aram iyidir. Aram iyi olmadığı komşu teyze ne zaman görse nereye gidiyorsun kızım demesi bakınca düşmem vs.. Diğer komşular sağ olsun sever sayarlar.
1) dört mevsim boyunca birini diğerinden ayırmadan, çöplerini, pisliklerini kapılarının önlerine koyup, hamamböceği ve benzeri haşerelere davetiye çıkarmasalar, 2) sürekli gürültü yapan 7/24 bütün apartmanı inleten küçük baş belalarını frenleseler, 3) birbirlerine böyle bir zamanda ısrarla misafirliklere gidip gelerek covid'e göz göre göre davetiye çıkarmasalar... iyilerdir...
işin daha acı yanı ne biliyor musun? yakın zamanda buradan taşınacağız ve ailem yeni komşularla bunları mukayese ettiklerinde, şu anki komşular gibisini bulamayız hezeyanına kapılıyorlar... hepsiyle araları iyi onların ama benim değil.. ben yukarıda saydığım sebepler gibi nice sayarım bu nedenden...
Hepsini çok seviyorum en aşağıdakilerle yemeğe gidiyoruz bazen Yandakiyle çok iyi anlaşıyoduk ama sonra gay oldu öyle bi çocuk da değildi halbuki şaşırdım neyse İki alt kattaki sarışın oğlan yeni geldi daha iletişim kuramadık merhaba ötesine geçemedik.. içine kapanık bi tipe benziyo çok sıkılıyorum evde.. okey falan oynasak fena olmaz aslında bakalım halledicez
Komşularımızın hepsi anne tarafından akrabamız. Bazen iyiyiz, bazen kötüyüz. Toplum olarak alışık olduğumuz akraba ilişkileri. Ne zaman iyi, ne zaman kötü olacağınızı kestiremiyorsunuz.
Tasindiktan sonra hepsi toplanip gelcekti biri koye gitti onu beklediler sonra birinin cenazesi oldu sonra da virus cikti sadece karşı komşumu sık goruyorum digerleride kandilde bisey dagittiklarinda iyilerdir herhalde😂😂😂
Komşularla aramız fena değil, arada yiyecek ikramları olur karşılıklı, apartmanın ortak kedileriyle ilgileniriz hep beraber, ayak üstü denk gelirsek sohbet ederiz.
Komşu yönünden hep şanslı olmusumdur. Suanda da aramız iyi komşularımla yasitlarim ve kafa dengi olduklarim çok. Her konuda yardımcı olurum yardım da alırım sağolsunlar.
Aynen yaa🙄anlayacak kadar da insan değiller bizim komşular. Konuşarak anlaşamayacağın tiplerden o yüzden sabrediyoruz napalım 🤷♀️ bazen polise şikayet edesim var ama bunu yapıcam bekliyorum 😄
Aynen zabıta çağır bizde öyle yapmıştık alttaki soba yakmış boru temizlememiş duman bize geldi kavga ettik baya birde alttaki milletin içinde hamileyim diye bağırmaz mı birde durmadan rüyalarıam giriyor bizlere beddua ediyirmuş bıktık ya yandaki kocaman kadın 33 yaşında falan nasıl gülüyor sesleri falan bize gelince gülüşünce biz neymiş niye yapıyinuz herkes herkese saygı yudsun ee siz yapınca biz birşey demiyor az kalsa gözümüzü çıkartıcak üstekiler yer evinden gelmiş ayak sesleri falan durmadan bağırıyorlar yeminlen tavan oynuyor bazen birde üstaki bizim dedikodumuzu yaıyormuş annem söylemiş biraz sessiz olun diye geldi açtı ağzını yumdu gızünü konuştu konuştu kızı da konuştu ben birşey diyecektim kadın bana sen sus diyor daha ne dedim ki sonra diyor komşuyuz birbirimize saygı duycaz anlamadım piskopat çıktı bin
Ayh! Bu ne okurken sinir krizi geçirdim, bizimkilere şükrettim resmen. Arkadaşım bu ne ya dayanılmaz valla Allah sabır versin size. Nasıl insanlar bunlar