Haftaya bugün ilk sahurumuzu yapacağız inşallah en sevdiğim şey aya özel alışveriş yapmak ve tabi ki gece davul sesiyle sahura kalkmak benim için en güzel yanı
Aileyle birlikte sahura kalkmak. O saatler çok huzurlu oluyor ve ramazana özel ramazan pidesi, bal+kaymak+hurma ramazanı en güzel kılan şeylerden. Manevi boyutunun çok yüksek, hiçbir aydan alamadığım lezzeti ramazan da dolu dolu alıyorum, tekrar ve tekrar dilimden şükür zikrini eksik etmiyorum.
Ramazanın ayrı bir manevi havası var.. Ilık ılık esen rüzgarın kalpleri ısıtması.. Ayrı bir huzur ve huşu.. Sahuru.. Davulcusu.. (Hoş şimdiki davulcular arabayla geziyor) :D Tv de Ramazan iftar programları.. Teravih.. Neşe ve coşku.. Ramazan pidesi.. Bereketli ve huzurlu iftar sofraları.. Bambaşka bir güzellik..
Normal sair zamanda oruç tutsan bile inan ramazanda ki o lezzet olmuyor..
Sahur ve iftar sofraları, yapılan yardımlar, edilen dualar, okunan ezan bile ayrı benim için. Her bir anın anlamı var. Bu Ramazan'a inşallah kavuşacağız ölmeden. Rabbim hayırlısıyla kavuştursun bizleri.
Hep beraber o açlığı yaşayıp aynı vakitte ezan sesi eşliğinde iftar yapıp sahura kalkmak , açların halini anlamak... Ramazan ayı içime huzur ve neşe katıyor adeta.
İftara son dakilar evde yaşanan telaş ve iftar sonrası sahura kadar yapılan sohbetler gerçi şimdi o eski kalabalık aile ve o güzel sohbet ortamı kalmasada en sevdiğim kısımları buydu
Bu platforma gireli çok kısa bir zaman oldu geri dönüşler dayanarak söylüyorum çok da takan yok gibi sanki ramazanı ortalık cenabetten kırılıyor 😒 çok yazık