+1 yıl"Sizin hayır bildiklerinizde şer, şer bildiklerinizde hayır vardır. Allah bilir, siz bilemezsiniz." %100 diyemem çünkü herkeste aynı olmayabilir yani hayır bilinen şey aynı olmayabilir. Mesela birinin benim için doğru kişi olduğunu düşünürüm ama buna %100 emin olamam işte o emin olamadığım kısım benim için doğru olandır. Ne zaman dua etsem çok şükür cevabımı alıyorum; Allah' ım bu şey benim için hayırlı ise yakınlaştır değilse uzaklaştır derim; çünkü ben bilemem nefsime yenilebilirim diye dua ederim. Kısa zamanda o iş benim için doğruysa gerçekten yakınlaşıyorum değilse en ufak şey bile sebep oluyor gerçekten. Bir şey doğrudur ama gönlümüz istemez ya (şer biliriz) işte o doğruyu gerçekten ayırt edebilip ilerlersek aksiyle karşılaşacağımızı düşünmüyorum; gel gör ki bunu gönlümüze kabul ettirmek o kadar da kolay olmuyor.
022 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın ama beni en çok üzen şey allah eğer isterse dualarımızı hayırlı bir şekilde kabul eder, hakkımızda hayırsız olan şeyleri hayırlıya çevirebilir ama bazen bunu yapmıyor. Ben mesela 24 yaşımda bir kızım ve çok sakinim sessizim bu yüzden bu yaşıma kadar hiçbir erkek beni sevmedi hiç sevgilim olmadı hiçbir erkek bana aşık olmadı. Ben zaten sevgili işine karşıyım ama çocukken birkaç kez kalp ameliyatları oldum dış görünüşümde bir sorun yok ama hiç evlenebilme ihtimalim yok. Ama keşke bu zamana kadar tek bir kere sevilseydim değerli olsaydım diye üzülüyorum. Yani aslında sevilmek de evlenebilmek de benim için hayırlı değil evet ama allah izin verse hayırlıya çevirebilirdi ama benim kaderimi böyle yazdı ve çok korkuyorum
- +1 yıl
İstediğiniz şey oluyorsa bir, olmuyorsa bin hayır arayın." Diyor Hz. Mevlana; Evli olduğunuzu varsayın, ya eşiniz aldatsaydı ya da ya sizi terk etseydi bunları da düşünüyor musunuz? Benim kaderim böyle demeyin. "Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık." İsra/13
Pasif biri göze çarpmaz çok aktif biri de gözden düşer. Yani siz bir şey yapmadan isyana kalkışırsanız bu sizin için daha kötü.
Ortamlarda bulunun ama doğru insan olarak bulunun yoksa her türlü ortam her türlü insan zaten sınırsız. Yaşamınızı bilmediğim için detaylı yorum yapamıyorum.:) - +1 yıl
Ben 2 tane üniversite bitirdim iş yerinde çalışıyorum ama ben kendimden nefret ediyorum çünkü gerçeği biliyorum. Hiç değerli olmamak kendini hep suçlamak hep çirkin hissetmek çok zor. Ve siz benim dediğimi anlamadınız. Ben evlenseydim kötü bir hayatım olurdu olasılığını demiyorum. Ben hiç evlenememek ve hiç mutlu olamayacak olmak çok zor diyorum. Allah izin verseydi zaten kalp ameliyatları olmazdım evlenip mutlu olabilirdim ama bu şekilde hiç şansım yok evlenebilmek için. Bunların hiçbirini ben seçmedim benim çabamla hiçbir şey değişemez kaderimde evlenebilmek olsaydı zaten kalp ameliyatları olmazdım ki.
- +1 yıl
Çok yanlış düşünüyorsunuz ama :) bunlar sizi Allah'tan uzaklaştırmamalı. 2 üniversite ve çalışma hayatı boyunca hiç mi biri teklifte bulunmadı ya da neden evlenince mutsuz olacağınızı düşünüyorsunuz?
- +1 yıl
Yok öyle değil. Yani ben ilkokul, lise, üniversite ve iş hayatındayken kimse beni beğenmedi sevmedi hiç çıkma teklifi almadım. Biliyorum bu hiç güzel bişey değil ama işte bunu ben yapmadım ki. Türbanlı değilim başım açık ama çok dindar bir ailenin kızıyım erkeklerle hiçbir ortamla gülüp şakalaşıp sohbet falan edemem sosyal ortamda bulunup arkadaşlık kuramam ailemden böyle öğrendim. Ama bu yaşıma kadar kimseyi üzecek kıracak bişey yapmadım. Biliyorum kaderimde evlenmek olmadığı için kimse beni sevmedi ama insan üzülüyor keşke üzülmesem alışabilsem ama üzülüyorum. Evlenince mutsuz olurum falan diye düşünmüyorum hiç evlenemeyeceğim ama dediğim gibi insan üzülüyor sadece
- +1 yıl
Bu dediklerinizi ben de yapmadım ki fırsatım oldukça da uzaklaştım hatta (farklı varlıklar çünkü) yani elle tutulur bir sebebi olmalı?
- +1 yıl
Nasıl yani elle tutulur sebep derken? Pek anlamadım ben dediklerinizi
- +1 yıl
Erkeklerle takılmamak o ortamda bulunmamak sizin evlenemeyeceğiniz ya da evlenince mutsuz olacağınız anlamına gelmiyor. Dindarız dediniz yok mu size göre akraba olmasa bile tanıdık birileri
- +1 yıl
Ben gidip tanışamam yani herhangi birileri vesile olsa tanıştırmak için ben yinede tanışamam ben birçok kez kalp ameliyatları geçirdim vicudumun heryerinde ameliyat izi var bu yüzden evlenemeyeceğim
- +1 yıl
Öyle düşünmeyin belki olur yani bu düşünceyle hareket ettiğiniz için harekete geçememişsiniz.
- +1 yıl
Ama işte benim ne düşündüğüm önemli değil bu benim çabamla olacak bişey değil vicudumdaki bütün yara izlerini geçiremem silemem ve bu yüzden de işte herkesin kaderinde evlilik var diyemeyiz. Birsürü iyi niyetli ahlaklı bekar ölen insan var onların kaderinde yoksa yapacakları bişey de yok malesef ki
- +1 yıl
@digerkam1i Selamun Aleyküm. Farklı bir sorudan arkadaşın yazdıklarına cevap verirken sorduğu soruya denk geldim. Ve bu soruya yazılan çok güzel cevap yazan sizi. Burda insanlara her anlamda yardımcı olmaya çalışırım. Sizin yazdıklarınızın da hepsini okudum. İnanın bana da ilaç gibi geldi. @Kitaproman12 arkadaşımın içindeki sıkıntı aslında hayatta yaşadıklarıyla şekillenmiş gibi geliyor bana. Konuya tam hakim değiliz sonuçta ne desek yanlış da olabilir.
Konuya son yazılanlara göre katılırsam kalp hastalığı ile alakalı yazıyı okudum. Ben kalp ile alakalı ameliyat olmadım ama doğuştan marfanım ve damarım normal insanlardan geniş. Ağır iş yük tempo spor vb. tüm herşeyde damarın patlama riski var. Şimdi bende böyle bir sorun var diye bir insan sevemez mi? Çok yanlış düşünce. Sen kalp ameliyatı olmuşsundur ama Allah sana belki 80 yaşlarına kadar hayat verecektir. Eşin oldu diyelim sapasağlam sağlıklı. Ne biliyorsun senden uzun yaşayacağını. Bir trafik kazasına, iş kazasına bakar. Bence biraz bakış açını düzeltip Rabbine yönelmen lazım. Aynı benim geçte olsa farkedip yaptığım gibi. Ailem namazında iken ben aksatırdım. Silkelenip kendine gelme vakti gelmiş bence. - +1 yıl
@DaNGeR1905 senin anlamadığın şey şu; senin dediğine göre herkes evlenebilir. Ama o zaman neden dünyada birsürü insan bekar ölüyor yanlız ölüyor. Hepsi mi çok seçici hepsi mi çok kibirli? Ben yıllardır zaten hiç evlenemeyeceğimi kabullendim ama insan yine de üzülüyor. Tüm arkadaşlarım evlendi ama beni bu zamana kadar kimse sevmedi sakin sessiz olduğum için. Çünkü erkekler, kızlarda sadece dış görünüşe önem veriyorlar karaktere asla önem vermiyorlar. Bu yüzden kimse beni sevmedi ve hem sevilmemek hem evlenememek bunlar üzücü sadece
- +1 yıl
@DaNGeR1905 Ve Aleyküm selam😊 ödümü koyarsınız ya yine kim taşlıyor dedim😄 çok şükür bu sefer de farklıymış. Teşekkür ederim:) Evet işte ben de onu söylemek istiyorum inanın hiçbir şey gerçek sevgiye engel olamaz, siz bu düşünceden çıkın, Rabbimize yönelin tam anlamıyla (Tabii zorlayamam içinizden gelirse ama bir de böyle deneyin derim) oluyorsa bir olmuyorsa bin hayır arayın. Sonra olur ama memnun olmayacağınız bir durum olur Allah göstermesin sizi yine isyana sürükler, daima hayırlısı bu deyin ve hayırlısını isteyin. Her evli, her sevgili mutlu değil ki
- +1 yıl
Bak işte en son dedin ya olmazsa bin hayır vardır diye. İşte yok. Allah izin verse hayırsız olan herşey hayırlıya çevirebilir zaten. Bende bunu diyorum benim kaderimde hiç evlenebilmek yok dua etmekle alakalı değil dua edince biri beni sevmeyecek evlenmeyecek önyargılı değilim kaderimde yok
- +1 yıl
Sen çoğunlukla bende aynı kaderi yaşayacağım diye düşünüyorsun. Bu yüzden kendini daha çok yıpratıyorsun. Tamam evlenmeden ölenler var genç yaşta olsun orta yaşta olsun. Ama neden kendini onlarla bir tutuyorsun. Yarınını bilmiyorsun ki. Bugün burada benle konuştun yarın belki bir başkasıyla konuşacaksın. Kafanın içinde sadece başkalarına olan bana olacak bende yalnız evlenmeden ölecem düşüncesi dolaşıyor. Benim üzüldüğüm nokta da bu. Evet o kadar çok şerefsiz insan var ki insanların dış görünüşüne önem veriyorlar. O yüzden 2 metreyim diye çok uzunsun tipim değilsin diye dışlıyorlar. Ben 30 senedir nelerle mücadele ettim. Bana ümit verip giden mi dersin yalan söyleyen mi dersin. Ne yapalım o zaman biz evlenmeyeceğiz diyelim çirkiniz hastayız bizi kimse istemeyecek diyerek içim içim yanarak ölelim.
- +1 yıl
Bide hani dedin ya olur ama mutsuz olursun belki diye işte bu kader. Eğer allah izin verse zaten mutlu olursun o yüzden herşey bizim çabamızla olmuyor diyorum
- +1 yıl
İyi de ben gidip imanı karakteri zayıf biri bulsam tabii ki sorunlu geçer
- +1 yıl
@DaNGeR1905 sen kendin için umutlu ol. Ama ben çok dayanıklı biriyim karakter olarak çok güçlü bir insanım. Ve bu yüzden ben kendimi alıştırdım. Ama sen bana bakma sen pozitif düşün ve bol dua et.
- +1 yıl
@digerkam1i Sanırım farklı insanlar sizi etiketleyip hep aksi sözler kullanmış. Burayı 2013 den beridir takip ederim. İlk zamanları gibi değil. Benim ailem dindar ve beni de Allah sevgisiyle dolu biri olarak yetiştirdiler çok şükür. Hayırlısını istemeyi de hep bildim. Hatalarım var ve olmalıydı da çünkü insan o zaman anlıyor. Beni tam anlamıyla düşüncelerime ve alışkanlıklarıma kadar değiştiren biri çıktı ve yine de derim ki. Hayırlısı ise ver değilse uzaklaştır. Ama malesef arkadaşımız yaşadıklarından ve etrafındaki evlenmeden ölen kişiler yüzünden yelkenleri indirmiş. Dualarımda artık o da olacak. En hayırlısını vermesi için.
- +1 yıl
@digerkam1i evet bu konuda haklısın içkici kumarcı biriyle evlenip kaderim diyemeyiz bizim seçimimiz olur. Ama benim durumumda kimse benimle tanışmak istemedi kimse beni sevmedi ama ben ne yapabilirim ki kimse beni sevmiyorsa?
- +1 yıl
@DaNGeR1905 sen benim gibi olma. Yani umutlu ol dua et bol bol ama benim gibi olma ben sadece kaderimden çok korktuğum için böyleyim
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu konuda ayet var. bir şeyi çok istiyoruzdur. ama Allah biliyor ki kulunun sıkıntıya gireceğini ve nasip etmiyor bazende biz istemiyoruz mesela öğretmek olmak istemiyoruz diyelim ama olduk. sonra bi bakıyorsun ki gerçekten diğer öğretmenle göre daha iyisin öğrencilerin seni çok seviyor hayatın güzel maaşı ii geliyor sonra kendi kendine diyorsun:bide bu mesleği hiç istemiyorsum meğerse ne kadar güzelmiş düzenli bir hayatım var dersin o yüzden Allah her şeye kadirdir ve her şeyi bilendir vesselam
05 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısın ama beni en çok üzen şey allah eğer isterse dualarımızı hayırlı bir şekilde kabul eder, hakkımızda hayırsız olan şeyleri hayırlıya çevirebilir ama bazen bunu yapmıyor. Ben mesela 24 yaşımda bir kızım ve çok sakinim sessizim bu yüzden bu yaşıma kadar hiçbir erkek beni sevmedi hiç sevgilim olmadı hiçbir erkek bana aşık olmadı. Ben zaten sevgili işine karşıyım ama çocukken birkaç kez kalp ameliyatları oldum dış görünüşümde bir sorun yok ama hiç evlenebilme ihtimalim yok. Ama keşke bu zamana kadar tek bir kere sevilseydim değerli olsaydım diye üzülüyorum. Yani aslında sevilmek de evlenebilmek de benim için hayırlı değil evet ama allah izin verse hayırlıya çevirebilirdi ama benim kaderimi böyle yazdı ve çok korkuyorum
Cevap sahibi+1 yılBak canım kardeşim tabiki Allah hayırsız olanı hayira çevirebilir. O yüzden dualarımızı ederken bir şeyi çok istiyorsak Allah'tan onu hayırsızsa hayira çevir öyle ver yarab diyelim Allah mutlaka verecektir. Üzülme her insan bir derdi vardır kendimden örnek veriyim bende sınavlarda başarılı olmak istiyorum çalışıyorum ama olmuyor kimisi sınavda başarısı olur kimisi çirkindir güzel olmak ister kimisi zengin kimisi eş bulmak dünya dertleri çoktur bize düşen kul görevimiz yapıp Allah bırakmak her şey mutlak olan allahindir Allah'a dayanan güvenen yarı yolda kalan kimse olmamıştır ve olmayacaktirda sabret ve Allah'a yönelmeye devam et sen Allah 1 adım at Allah sana 1 kulaç atacaktır. eminim.
- +1 yıl
Öyle değil işte. Allah her istediğimizi vermeyebilir. Bak senin anlamadığın şey şu; herkesin her konuda nasibi olmayabiliyor bazen dualar da işe yaramıyor ben bunu demeye çalışıyorum. Mesela 2 yaşında bir çocuk düşün annesi ölmüş. Ama herkesin annesi 2 yaşındayken ölmüyor. Kimisi 50 yaşına gelince annesi vefat ediyor kimisi 20 yaşına gelince annesi vefat ediyor. Bunun gibi düşün mesela 2 yaşındaki çocuk annesi ölmüş bizler ne kadar dua etsek de annesini geri getiremeyiz. ya da diyelim ki sınavdan yüksek almak için günlerce gece gündüz çalıştık ama olmadı. Bu durumda biz elimizden geleni yaptık ama olmadı. İşte bunu diyorum bazen kader izin vermiyor biz çok istesek de çok dua etsek de bazen istediğimiz olmuyor. Ben mesela istersem sabaha kadar akşama kadar dua edeyim hiçbir şekilde evlenemeyeceğim çünkü kaderimde yanlız yaşamak var. Allah benim yanlız yaşamamı kaderime yazmış dua ettiğimde değiştiremiyorum. Keşke her ettiğimiz duada kaderimiz değişse ama bazen olmuyor işte.
Cevap sahibi+1 yılKader izin vermiyor demeyelim şimdi ya imtihandaysak yine kendim orenek vereyim çok çalıştım ama bir baltaya sahip olamadım çevremde herkes üstüme geliyor diyelim ve bu bir imtihansa bende sonunda sabır etmezsem dersem ki yeter isyan edersem işte ozmn kendimize zulm etmiş oluruz. ozmn hiçbir şey elde edemeyiz ama sabır edersek bi bakmışız yüksek makam mevkiye gelmişiz sen dua etmeye devam et karşına iyi biri cikcaktir. Allah bazen her dua kabul etmez neden biliyormusun derki kulum ne kadar güzel dua ediyor biraz daha istesin der. bazende çok dua edersin yine olmaz Allah bekletir güzelleştirir öyle sunar kullarına
- +1 yıl
Sen çok haklısın ve çok doğru söylüyorsun kesinlikle sana katılıyorum bazen aynen dualarımız geç kabul olabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Her şerde bi hayır, her hayır da da bi şer vardır derler. Ama neyin ne olacağı bilinmez. Mecbur yaşayıp görücez.
11 Yorumla- +1 yıl
O dediğin budizm inancında yin yang işaretinde belirtiliyor
+1 yılYaşadığımız olumsuzlukların ne kadar farkında olamasak bile bizim için zararı olduğu gibi faydasının da olduğunu düşünüyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Seninle bu sitede daha önce karşılaşmıştık. İlk soruma yorum atanlardan biri sendin. Öncelikle bakıyorum da bir çok kişiye kopyala yapıştır tarzında cevap yazıyorsun bu bana yazdığın da onlardan biri.
Bu da ben de bazı şüpeler uyandırmadı değil. Sen burdakilerin bile seninle mesajlaşma iletişime girmesini isteğini engelliyorsun.
Bir şeyin hikmetini anlayabilmek için
zıttı vardır. Allahı senin kaderini nasıl yazdığını bilemezsin hayat sürprizlerle dolu. Sanırım sen hiç sıkıntı olmadan yazılmış bir hayat istiyorsun
- +1 yıl
Aaaa evet bu dediğin çok doğru hiç sıkıntım olmasa keşke diyorum hep ama bazen de mutsuzluğuma üzülüyorum
- +1 yıl
Boş ver üzülme bu dünya gelip geçici. Öteki taraf ebedi ve daha kıymetli. Biz (Bakara 201) ayetindeki gibi hem bu dünyada hem de ahirette de iyilik isteyelim. Gerisin Rabbimizin takdirine bırakalım. Zaten dünyanın en mutlusu bile olsak bu dünya hayatında bir şekilde son bulacak.
Bazen serde hayir hayirda ser olabilir onun icin ne olursa olsun her şeyin hayırlısını istemek gerk mevlam neylerse güzel eyler
10 Yorumlakaybedenler böyle düşünür. kazananlar da bir kere olsun, acaba kazanmam şer midir diye niye düşünmez? çünkü kaybedenler mutlaka bir bahane ile yatışmak isterler. üzgünüm sayın kaybedenler. gerçekler bu.
07 Yorumla- +1 yıl
Dediğini tam anlayamadım neyi kaybedenler?
- +1 yıl
- +1 yıl
'Her şerde hayır olduğu doğru mudur?' diye sormuşsunuz. ben de diyorum ki, bunu söyleyen bir kişi zaten kaybetmiştir. neyi kaybettiği önemli değil. belki işini. belki sevgilisini. belki bir başka şeyi. ve o teselli olarak ''Her şerde bir hayır'' olarak görmek ister. o bir sığınak arar. ama neden bir şeyi kazandığımızda acaba bu kazanç hayır mıdır diye düşünmeyiz, aksi olduğunda şer midir diye düşünürken? çünkü bizler, iki yüzlüyüz. sığınak ararız. kandırmak, yatışmak için.
- +1 yıl
Evet doğru bir düşünce şekli haklısın
- +1 yıl
tam olarak öyle değil ama bu sözün bence asıl manası ufak tefek şeylere üzülmek anlamsız hayatta ne olacağı belli olmaz bence asıl anlatmak istediği bu
00 Yorumla
+1 yılAslında hepsi bana teselli geliyor.
01 Yorumla- +1 yıl
Bana da
İnsanların kendini kandırma sekli...
02 Yorumla- +1 yıl
Ama bazen doğru çıkabiliyor
Aile & Toplum konusunda 304 cevap paylaştı. Evet doğru
00 Yorumla
+1 yılKatılıyorum buna
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
+1 yılBazen olabiliyor
01 Yorumla- +1 yıl
Bencede haklısın
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım