arkadaşlar merhabababam ben yetişkine kim vefat ettiği için etnik kökenim hakkında pek bir bilgim yok dedem yaşıyor ama yatalak arzheimer hastası şu zamana kadar hiç aklıma gelmemişti ama son bir haftadır falan çok merak ettim ama şu an öğreneceğim bir yer yok yaşadığım şehirde Kürt ve Zaza nüfusu fazla olduğu için Emin olamıyorum. dedemin ismi ayhan ismi Oğuzhan abimin ismi Metehan 3 amcamın ismi de Gökhan Cengizhan ve İbrahim ve halamın ismi emine sizce bunlara göre ne olabilirim yaşadığım şehirde türk nüfusu azınlık o yüzden emin değilim lütfen bilgisi olan cevaplandırsın memleketim diyarbakır
Güncellemeler
+1 yıl
ilk cümlede babam yetişkin yazmışım ama babam bne küçükken vefat etti olacaktı
Amcalara halalara sor çok çok merak ediyorsan testler var DNA ndan bakıyorlar oradan çıkar. Bence Kürtsundur büyük ihtimalle.
0
5 Yorumla
Soran
+1 yıl
bir amcamı aradım daha çok alevi ve Kürtlerin yaşadığı bir köyde yaşıyorlarmış diye asimile olduklarını özünü unuttukları söyledi ama o köye ilk gelen büyük dedemin Türkçesinin çok iyi olduğunu çok bilgili biri olduğunu söyledi
Medrese eğitimi almış bilge bir adam olabilir o köyü sectiyse Kürt olma ihtimali hala yüksek. Sen kanı boşver de kültürün neyse onu kabullen bence ana dilin uyduğunu adetler vs bunlar daha kıymetli bence.
sünniyim. Evet oraya göç etmişler ama nereden bilmiyorum yanlış hatırlamıyorsam bi akrabamız o köye 1800 lü yıllarda geldiğimizi son 20 yılda tekrar şehire çıktığımızı söylerdi
@boşbedevi soruyu soran arkadaşla benzer hiksysye sahibiz dedem ystalakti vefat etti amcalarima sordum kimse birsey bilmiyor ancak ailem 1800lu yıllarda Ardahan goleye yerleşmiş ondan öncesini kimse bilmiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Amcalara halalara sor çok çok merak ediyorsan testler var DNA ndan bakıyorlar oradan çıkar. Bence Kürtsundur büyük ihtimalle.
bir amcamı aradım daha çok alevi ve Kürtlerin yaşadığı bir köyde yaşıyorlarmış diye asimile olduklarını özünü unuttukları söyledi ama o köye ilk gelen büyük dedemin Türkçesinin çok iyi olduğunu çok bilgili biri olduğunu söyledi
onlarda tam olarak bilgi sahibi değillermiş
Medrese eğitimi almış bilge bir adam olabilir o köyü sectiyse Kürt olma ihtimali hala yüksek. Sen kanı boşver de kültürün neyse onu kabullen bence ana dilin uyduğunu adetler vs bunlar daha kıymetli bence.
teşekkür ederim yakında köyüme gidip tapu kayıtlarını falanda inceleyeceğim
Rica ederim kolay gelsin.
Köyünün ismi ne ve hangi şehirdesin
Diyarbakır yukarıdağlı
yukarıdarlı olacaktı
Sizin aile oraya göçerek mi gelmiş
Bı de Sünni misin alevi mı
sünniyim. Evet oraya göç etmişler ama nereden bilmiyorum yanlış hatırlamıyorsam bi akrabamız o köye 1800 lü yıllarda geldiğimizi son 20 yılda tekrar şehire çıktığımızı söylerdi
Türkmensin
Son zamanlarda oralara Kürt yerleşmiş
teşekkür ederim bu bilgileri toplayıp tekrardan araştırma yapacağım
Fazla kafaya takma herkes karışık ben de zazayım
@boşbedevi soruyu soran arkadaşla benzer hiksysye sahibiz dedem ystalakti vefat etti amcalarima sordum kimse birsey bilmiyor ancak ailem 1800lu yıllarda Ardahan goleye yerleşmiş ondan öncesini kimse bilmiyor
Turkmen olabilirsin
akrabalar?
çoğu yaşlı ve hepsi uzakta yaşıyor maalesef
telefon?