Yaş 25 oluyor. Çok ani kararlar verebilen bir insanım. Anket yapıyorum, çoğunluk evet derse gidip teslim olabilirim. Gaza getirmenize bağlı. :D Teğmen olarak yapmayı düşünüyorum dolayısıyla 1 yıl maaşlı asker olacağım. Bugün asker kıyafeti giydim evde, gidesim geldi :D Teğmen Ütü Masası
Teğmen olarak askerlik yapılmaz, asteğmen olarak yapılır. O da yedek subay ihtiyacına göre, şans eseri alınan bir rütbedir. Kendini yedek subay olarak hazırlayıp, finalde er olarak gitmek daha büyük yara verir. Sen er olarak gideceğini düşün, yedek subaylık çıkarsa sevinirsin. Yine de askerliğin her çeşidinin Allah belasını versin, rütbeli rütbesiz herkes için eziyettir askerlik, bilhassa pandemi döneminde askeriyenin içinde hapolmuşken, bilgin olsun..
Biliyorum bu dönemde 2 arkadaşım yaptı ancak birisi istemediği hâlde seçildi. Diğeri ise çok fazla sorumluluğun olduğunu ve sinir bozucu birçok olayla karşı karşıya kalındığını söyledi. Er olarak da yapsan 6 ay her sabah yerden sigara izmariti topla, çay getir... Erkeğin önündeki en büyük engellerden biri bu askerlik :S
Onu diyorum, er de olsan rütbeli de olsan orası eziyet çekme yeri. Hiç değilse er 6 ay, mümkünse bedelli yap, değilse er olarak git hallet gel, mecburen çıkacak bir gün askerlik derdi aradan..
Abi benim kuzenim evde atıp tutuyordu işte "ben üni okudum, tokatlıyacam hepüsünü" falan diyordu, böyle rahat rahat dururum diyordu. Çocuk testini yaptırdı, aradan 48 saat geçtiği için karantinaya aldılar hala karantina da askuhdgsadkjs Ama çok zor ya baya sıkıyormuş adamı.
Daha askeriyenin önünden geçersem ne olim falan diyordu ahksdugdas
Bilemiyorum en iyi kararı yine siz verirsiniz. Hangi karar olursa olsun hakkınızda en hayırlısını diliyorum, giderseniz de sağ sağlim yapıp dönmek nasip olsun kazasız belasız.
Askerlik mi sacmalik gittim geldim keske gitmez olsaydim dedin ankaranin en baba yerinde yaptım amelilik ve temizcilik icin gidiyorsun askere ve herkes astek olamıyor seciyorlar yani er olarak yapma sanşnda var askerlik israf bi an önce kalkmali bence
illa 1 yıl yapmak istiyorsan hiç bekleme git kurtul ama bil ki askerlik zor ben bedelli yaptım 21 gün bile çok zor geldi bedelli oluyorsa düşünmeni öneririm.
kşmse vatan millet sakarya demesin askerde koca bir HİÇ yapıyorsunuz, yatmaktan ve yürümekten başka bir şey yok. bedelliye verdiğiniz para sonra sivilde verdiğiniz vergi devlete daha faydalı
Sözleşmeli er olunabiliyordu diye biliyorum. Bu soruya gizli görüş yazan bir kadın var, ''Her önüne geleni teğmen yapmıyorlar biliyorsun değil mi? Üstelik sadece lisans mezunu olmak da yetmiyor, gaza gelmeyle olacak iş değil'' görüşünü paylaşan kişi yani. Ona bir sor askerlik okuyor bilir belki.
Tecil ettirebiliyorsun tabii. Ben doktora falan tezle bir şekilde uzatırım hatta açıktan bir üniversite okuyup sürekli sınıfta kalarak 35 yaşıma kadar bile erteleyebilirim istersem. :D
Kendimi hiç hazır hissetmiyorum ki :/ Küçüklüğümden beri hep asker olmayı hayal ederdim. Çocukluğumda tüfekten başka oyuncağım olmadı. Ama cidden askerlik yok. Gidip 6 ay yerden sigara izmariti toplamayı zaman kaybı olarak görüyorum. Bu yüzden 1 yıl yapacağım, teğmen rütbeyle maaşlı en azından 6 ay daha fazla yapar cebimde 100 bin lirayla dönerim daha iyi :D
Rahatlık açısından, benim arkadaşlar teğmen olarak yaptı ama orada 50 yaşlarında çavuş falan oluyor, emirlerini falan bekliyor ben bundan biraz rahatsız olurum. Benim için önemli olan 40 kişilik koğuşta değil de tek kişilik odada uyumak 😄
Teğmenlere telefon kullanımı da serbest galiba. Rahatlık açısından birçok avantajı olur ama sorumluluk kısmını da gözün kesiyorsa kesinlikle teğmen olarak yap. Son 1 ay kala yıldızı takarsın omzuna. 😀
bizim yıldızla falan işimiz yok, şöyle rahat rahat yapayım kâfi çünkü külot bile çalışıyorlar orada. Erlerle uğraşmak istemiyorum bu yüzden komutanları olmak daha iyi olacaktır :D
Bence evlenmeden git gel çnkü evlendikten sonra eşinden ayrılmak çok üzer seni aklın ailende kalır bir sene 10 sene gibi gelir ya da çocuğun olursa 1 sene nasıl büyüdü göremyiceksin 😢
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Git yap askerliğini en azından hayatında yapman gereken bir şeyi bitirmiş olursun ve daha iyi yoluna bakarsın, hayallerin varsa gerçekleştirmek için askerliğim var daha demezsin.
Ben erkek olacağım ve 25 yaşıma kadar askere gitmeyeceğim🤨 imkansız izin verseler şu an bile gitmek isterimde olmuyo işte😢 git kurtul bence sonrası daha zor olur
Askerlik görevini bir an önce yaparsan hedeflerini ve hayallerini daha iyi adapte olabilirsin Tabii ki de karar senin sen kendini gerçekten hazır hissediyor musun asıl önemli olan bu
Askerliğe mecbur gidilecekse erkenken gidip bitirmen güzel olur. Aksi halde ileriki yıllarda istemeyebilirsin.🙂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Her önüne geleni teğmen yapmıyorlar biliyorsun değil mi? Üstelik sadece lisans mezunu olmak da yetmiyor, gaza gelmeyle olacak iş değil. :D:D:d Gitme bence daha. :DD:D
bilmediğim bir şey hakkında konuşmam. Arkadaşlarımın çoğu da bu şekilde yaptı. Müracaat etmediği hâlde zorunlu olarak teğmenlik çıkan da oldu. İşini biraz daha iyi araştır derim, teşekkürler :)
Teğmen olacağım üç ay içinde, sana etraftan duyduklarımla konuşmuyorum, yaşadıklarımla konuşuyorum. Sen araştır asıl. İç Hizmet kanununa göre TSK'nın tanımını yap desem bakarsın, ben bu işe dört yılımı verdim.
@uomoitaliano Lise mezunuysan subay olamazsın. Dört yıllık lisans bitirmen gerek. Benim bildiğim kadarıyla her dört yıllık lisans mezununu da yapmıyorlar, iyi araştır ve ona göre oku. Astsubaylığın önü açıktır belki.
@uomoitaliano Lisans bitirmen gerek, belki belirli bir rütbeye kadar yükselebilirsin astsubaylıkta da. Sonrası için başka şeyler isteyebilir, net bilgim yok.
Git askerliğini yap, aradan çıksın askerlik ile adam olunmuyor, sonrada evlen
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Teğmen olarak yapmayı düşünmekle olmuyor maalesef. Bakalım şanslı mısın 😅 ve gidip aradan çıkarmak lazım. Askerliği halledince daha bi rahatlıyor insan
😀öyle bi gazla gidiyosun enbüuük asker büzüm asker karısından dayak yiyen adam (rütbesi neolursa olsun ) gelip artis kesiliyo başına bende bi gazla gittim sonra keşke satınalsaydım dedim bence bi gazla işyapma
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kıyafetle bitmiyor o iş zaten giden arkadaşlarından dinlemişsindir hazır hissediyor musun
Evet başvuru yapıyorsun bu aralar ihtiyaç daha fazla benim çevremde başvuranların hepsine çıktı. Tabii %100 kesin değil. Asteğmen olarak başlıyorsun ama bitirmeye 2 3 ay kala teğmen oluyorsun. Direkt teğmen yazdım
Yok ama çıkar. Arkadaşlarımın hepsi teğmen olarak yaptı. Bu aralar ihtiyaç da varmış. Ayrıca 3 ay eğitim 9 ay iş şeklinde idi ama Korona'dan dolayı eğitimi 1 aya düşürdüler. 11 ay maaş artık. Öyle söyledi arkadaş.