Kendini diyarbakırlı. Öyle şivesi falan çok yok. Geniş çevresi olan biri şimdilik mutluyuz. Aileme henüz söylemedim ama arkadaşlarım falan pek sıcak bakmıyor. İlerde sizce zorluk çeker miyim? Mesela evlensek ailesiyle aynı evde mi yaşamak ister ya da ben doğulu bir aileye uyum sağlayabilir miyim (Nevşehirliyim) Düğün falan nasil olur kendimi onun ailesine nasıl sevdirebilirim lütfen yardım edinnn
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çevremde Doğu illerinde evlilik yapanlar var. burada baz aldığım kısım Damat tarafının Doğulu olmasıdır. Hemen hemen hepsi evlendiklerine pişmanlar. ki bir kısmı Eşinin ailesi ile yaşamak zorunda kalıyor. ve dedikleri şey ise şu; Büyüklere hizmet etmekten çekinmem lakin. bu kadarı haddinden fazla! her gün 10 kişilik yemek yapıyorum, temizlik çok sürüyor bir türlü uyum sağlayamıyorum eşim nuh diyor Peygamber demiyor diyorlar.
Buradan çıkardığımız sonuç pek iyi değil fakat Doğulu hanım efendiler için aynı şeyi söylemek mümkün değil Keza evlenip çok mutlu yaşayan aileler var.
Ailene bu durumu danış pek onay vereceklerini zannetmiyorum ki. karşı taraf da senden başka gelin var ise değer görmeyeceksindir. bu toplumsal kabul edilmiş bir tabudur.
Toplumsal farklılık olabilir. Elbette evlenebilirsin. lakin Gelin gitmenin zorluğu elbet olacaktır. Batı tarafında durum böyle değil. bunu zaten biliyorsundur. Ayrım burada başlıyor. Normalde konusu bile olmaması gerekirken bir konu açılıyor sebebi ise farklılıklardır. Tekrar gözden geçirmeni ve öncellikle büyüklerine danışmanı öneririm.521 Yorumla- +1 yıl
Aynen en dogru yorumm
- +1 yıl
Kusura bakmayın kardeş, konuşuyoruz anlaşıyoruz ama objektifliğimi bozamayacağım; en bilgisiz yorum.
Sizin çevrenizin öyle olması bir genelleme yapılabilir anlamına gelmiyor. - +1 yıl
@Diğerkâm1i Yanlış anladın. Çevremden sadece bir örnek verdim. eğer genelleme yapsaydım; Elbette evlenebilirsin. demezdim. Sadece toplumsal fark olacağı için. sorun yaşana bileceğini iddia ettim. Farklı bir amacım yoktu aslında. ki zaten son Satırda Aile büyüklerine danışmasını önerdim.
- +1 yıl
- +1 yıl
bu şey gibi önermiyorum ama olabilir yorumu Doğulular disslike abanmadan ben kaçar
Yıkık Ross.. - +1 yıl
Yaw he he
- +1 yıl
bana mı dedın sen
- +1 yıl
Evet size dedim :)
- +1 yıl
sen kimsin :DD
- +1 yıl
hadi anladık ros doguludan dayak yedi diye avel sen kimsin onun muhtarı felan mı
- +1 yıl
O zaman ben bi tane batılı adiyle karşılaştım diye bütün batılı erkeklere saydırayım. Sizce doğru olur mu?
- +1 yıl
sevdim seni ross cevapla hadi öyle kızları kurtarıp dayak yemeye benzemez bak soruyu gömdü sana
- +1 yıl
@SarpDağdelen Öncellikle ben bir ırkçı değilim ya da beni o şekillde imalar içerisine koyma.
En yakın arkadaşlarım doğulu ve onlardan memnunum. Ben memleketimizin. her bir karşını severim ki. genel olarak doğuya pandemi öncesi gittim. ve bu pandemi silsilesi bitincede gitmeyi planlıyorum. eğer burada bir ayrım söz konusu ise benim yorumum. şu denli olurdu; "Bırak bu iş olmaz seveceğin adam beş para etmez nankör birisi seni alır kullanır" Yaptığım yorumun arkasındayım.
yanlış anlaşılmış olsada özünde demek istenileni anladığını düşünüyorum ayrıca neden sen hep bir fitnelik çıkartıyorsun başıma? - +1 yıl
boyundn buyuk laflar bunlar bak onca dogulu kardesımızı ezdin. bende erkeklerını begenmem ama kızların gıderı var sende o kafadasın ççdçdçd ezill ros ezill sımdı suraya bır konuya daır yourumu atsam kacak yer ararsın
- +1 yıl
@SarpDağdelen Ne anlatsam boş boşa vakit kaybısın sadece. ama buyur hodri meydan konuyu bekliyorum :)
- +1 yıl
Yaşamınız boyunca bir insana yapmış olduğunuz en büyük iyilik neydi? BlueCupCake ın sorusuydu isteyen gidip bakabilir. neyse sende haklısın
- +1 yıl
@SarpDağdelen Hey Allahım kullarına akıl fikir ihsan eyle ya rabbim.
Yaşamınız boyunca bir insana yapmış olduğunuz en büyük iyilik neydi? ↗ - +1 yıl
izah edeyim ben: hemen hemen hepsi evlendiklerine pişmanlar. Her gün 10 kişilik yemek :) kişiyi böyle soğutursunuz. Temizlik çok sürüyor nedir ya batılılar 2 bez sürüp oturuyorsa bilemem ama bunlar şikayetler olsa da geneli böyle anlamı katmış. yani eleştiremeyeceğim tek cümle: toplumsal farklılık olabilir, elbette evlenebilirsin gerisi taraflı yorum.
- +1 yıl
Aynen.
En İyi Cevaplar
+1 yılÖncelikle evlilik eğer geleneğe çok bağlı bir aile değilse Kİİ HER DOĞULU GELENEĞE ÇOK BAĞLI DEĞİLDİR, hele ki kendini geliştirmiş bireyler bunlardan sıyrılabiliyor.
Size doğulu erkekler şöyle böyle demeyeceğim. Batıda her haltı yiyen erkek de var, ahlakıyla yaşayan erkek de var. Bu olağanken biz doğuluların bir genellemeye tabi tutulmak aşşşırı absürt ve kırıcı.
Kim neye göre konuşuyor bilmiyorum ama öyle ordan burdan araştırıldığı gibi değil. Batı ilerlerken Doğu geride kalmıyor.
Evet, sıkı gelenekçi aileler bana göre fazlaysa size hiç hiç tavsiye etmem ama her doğulu da böyle diyemeyiz.
Kişinin ailesini biliyorsunuzdur, kişiyi de biliyorsunuzdur eğer böyle bir şüpheniz varsa yani sizi itiyorsa düşünmeyin derim.
Birçok tanıdığım var çok da güzel yaşam sürüyor, bazıları da memnun değil. Batı'da herkes memnun değildir herhalde:) bu karşılaştırmayı normalde yapmam ama yapıldığı için ben de yaptım.
Kararları evlenen kişiler verir varsa ailenin bir diyeceği dinlenir, biz böyle düşüyoruz denilir; karşı çıkacaklarını şimdiden düşünüyorsanız vazgeçin diyorum.
Sıkıldım şu ayrım meselesinden...11 Yorumla- +1 yıl
😂😂😂😂😂😂😂😂Yorumları okudummm gülmekten karnıma ağrı girecek ya. Şu batılıların 1 tane doğulu arkadaşı varsa lütfeeeenn o ilişkiyi kessin. Daha kendileri samimi değil.
Çok basit; benim arkadaşım öyle değil cevabı gelir.
Demek ki aynı değiliz.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnne tarafından göçmen bir doğuluyum, kendini sevdirmek istiyorsan eğer onlarla uyum sağlayacaksın. Onlar en çok yemek yapmayı biliyor musun hürmetli misin buna bakıyorlar. Birde saygılı olacaksın en çok anneye babaya. Saygı en başta. Eğer sana karşı saygıları edepleri adapları yoksa boşver o aileyi.
00 Yorumla
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Genellemeyi sevmem fakat çevremde gördüğüm insanları baz alırsam kalabalık yaşamayı seviyorlar , toplumsal normlar ile yaşıyorlar baskıcı aile profillerine sahipler ama dediğim gibi benim gözlemlediklerim bunlar ha batıda büyüyüp yaşamış biri doğuda özellikle bazı ilçelerde çok çok zor yaşar ailelerin özellikle İç Anadolu gibi anlaşacağını pek sanmıyorum.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
49Cevap
Bende kürdüm, ama ne kürtçe bilirim ne de onların adetlerini severim.
Ailem adetlerine ve elaleme bağlıdır. Hani (olursa) sevdiğim kızın/eşimin öyle her yere gitmesine, çok gezmesine, parayı ben izin versem bile çok harcamasına ve açık giyinmesine pek sıcak bakmazlar.
Sırf kürt olduğum için hiçbir kıza yaklaşmıyorum, birinden hoşlansam bile asla açılmıyorum. O kızında hayatını benim gibi bir aileyle mahvetmek istemem.
Ama geçenlerde bir akşam, işte bu açık giyinme konusunu açtım. E yani malum 2021 deyiz açık giyinmek artık normal bir şey gibi olmuş, Bende eğer bir gün birini seversem açık giyinme olayında aileler ile tartışma oluşturmak istemiyorum.
Neyse açtım konuyu falan, işte dediler çok abartmadıkça açık giyinebilir. Ki ben onların abartmadıkçadan ne kastettiklerini biliyorum. Onlar herbokolog oldukları için her şeye karışırlar eminim. Bu yüzden her ne kadar ailemin üzerimde emeğini asla atamayacak olsamda, üniversiteyi kazanıp, sonra askerlik vs.. derken işe girip düzenli bir gelir elde ettikten sonra onlarla bağımı koparmak istiyorum. Çocukluğumdan beri onları dinledim diye, asosyal kaldım, arkadaşlar arasında dışlandım, para konularında sürekli geride kaldım, herkes bir işte çalıştı kendilerini geliştirdiler ben ise evde büyüdüm göndermediler,
her ne kadar istemesemde el bebek gül bebek büyüdüm.
Bu yüzden eğer ben aile ne derse yaparım benim için çok sorun olmaz sonuçta annem babam olacaklar dersen, senden kraliçesi yoktur, çokta severler seni. Fakat , ve kültür farkı bence çok yansır işlerinize. En azından aileler birbirine yansıtmaz ise bu sorunda ortadan kalkar.
Sevgilinde seni , senin istemeyeceğin bir durumda savunacağından eminsen. Umarım mutlu olursunuz.10 YorumlaDogulular hep aynı evde mı yasıyor? 2021 yılında artık bence bıraz su memleket yorumculugunu bırakmalıyız. Ben de doguluyum ama hıc evde yuz kısı yasamadık. Hıc aılemden baskı gormedım. Cok da ozgurlukcu ınsanlar. Yani bu senın sevgılısının aılesıyle alakalı bı durum. Bunu da tanımadıgımız ıcın bız bılemeyız. Dedıgın gibi aılesıyle yasamanı ıstıyorlarsa ve baskıcı ınsanlarsa sen degıl, ben de yapamam. Nevsehırlı olmanla da alakası yok bu durumun. Onyargılı olmayıp, once tanımanı, soru ısaretlerını o sekılde gıdermenı onerırım.
20 YorumlaDoğma büyüme Diyarbakırlıyım, nasipse doğduğum ve büyüdüğüm topraklarda son nefesimi vermek istiyorum. Doğulu aileler ile anlaşmak neden bu kadar zor sanıyorsunuz? Daha doğrusu ne sanıyorsunuz, buradaki insanlar batıdaki insanlara göre daha mı geri kafalı veya cahil mi? Burda her evde 2-3 gelin beraber mi yaşıyor sanıyorsunuz? ya da erkekler şalvarlı kadınlar çarşaflı mı? Vazgeçin bu ayrımcılıktan Doğu-batı, Kürt-Türk aileleri ayırmayın. Batı da nasıl yaşıyorsanız, bizde Diyarbakır’da öyle yaşıyoruz.
10 Yorumla
+1 yılKişiye bağlı. Çok muhafazakar insanlar da var ama o kadar takmayan insan da var. Sevgilinin özelliklerini analiz etmelisin önce. Doğulu diye hemen önyargılı yaklaşmak doğru olmaz. Belki senden farkı yoktur kafa yapısı olarak. Ne kadardır birliktesiniz bilmiyorum ama umarım daha da mutlu olursunuz bundan sonra.
30 Yorumla
+1 yılOff okurken içimi baydın.
Doğulu dediğin de sanki uzaydan gelmiş...
Neticesinde seninle aynı ülkede yaşayan bir insan işte.
İlla doğu tarafından olmaya gerek yok her aile ortamı kendine has bazı farklılıklar taşır.
Bu kadar dışlamayın ya doğulu doğulu diye...67 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
@ski_shen ne kadar büyük çoğunluğunu tanıdın? Misal ben de karadenizliyim bende kendi memletimin insanlarını sevmiyorum peki neden karadenizliler değil de sırf doğulu oldukları için onlar dışlanıyor?
Ben daha kendi memleketinin insanına iyi diyen biri de görmedim ayrıca ama hep doğulular kötü insanlar olarak tasvir ediliyor.
Yok kürt, yok doğulu diye diye onlar hepimize düşman olacaklar sonunda...
- +1 yıl
@ski_shen ırkçılık yapan çok çünkü... Hani derler ya adım çıkmış dokuza inmez sekize diye bence o hesap bu da.
Ben kimseye o gözle bakan biri olmadım benim ailemde Diyarbakırlı da var karadenizli de var ege tarafından olan da var bizde damat ya da gelin alınırken ay şuralı mı buralı mı diye sorulmaz hiçbir zaman.
İyi biri mi diye bakılır, huyu suyu test edilir sonrası laf kalabalığı zaten.
Allah da sizin karşınıza ayrım yapmayan insanlar çıkarır umarım.
Gizli Üye(30-35)+1 yıl3 kadın memur tanıdım eşleri doğulu olan. 35 40 yaşlarında hepsi. Kesinlikle tavsiye etmediklerini söylediler. Ki eşleri üniversite okumuş belli oranda kendini geliştirmiş kişiler. Tanıştım ve dıştan gördüğüm kadarıyla iyi gibi görünüyorlardı. Zaten eşleri kötü olduklarını söylemediler uyum konusunda büyük ve aşılmaz problemleri varmış. Bitir ya da devam et diyemem. İyi düşün. Ama görüşümü sorarsan bence yol yakınken uzak dur. Tanıdığım Kürt arkadaşlarım da var. Gerçekten yakın dostlarım. Bazıları batıya kaçmak istiyor. Onlar bile sıkılmış durumda 😂
10 Yorumla
+1 yılÖyle bir şey yok ben de kürdüm çok eskilerde kaldı öyle saçma sapan şeyler şimdiki gelinleri el üstünde tutuyorlar. Kuzenim evlendi diyarbakırlı biriyle dubleks eviyle arabasıyla her şeyini verdiler çok da mutlular. Kişide bitiyor her şey genelleme yapmayın
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı. Önemli olan sevgilin. Sen onunla uyum içinde mutluysan ve evlenilecek olarak görüyorsan. Gerisi teferruat. Ayrı evde yaşarsınız.
60 Yorumla
+1 yılAynı evde yaşamak mı kalmış ya uyum sağlarsın bence
22 Yorumla
Soran+1 yılUmarım
- +1 yıl
Korkma bende diyarbakırlıyım biliyorum 😂
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor olmaz birlikte yaşamak isyeyecegini düşünmüyorum. Arkadaşların değilde ailen nasıl bakar asıl ne kadar sizin anlaşmanız önemli olsada aileler de çok önemli. Doğunun insani sıcaktır samimidir misafir ağırlamayı sever sofrası herkese acıktır. Saygıda kusur etmezsen severler herhalde sevmeyen zaten ne yapsan sevmez. Burada işin çoğu sevgiline düşuyor evde nasıl bir otoritesi var onu da tanıdıkça öğrenirsin. Mutluluklar diliyorum 🌸
00 Yorumla
+1 yılönemli olan senin onunla ilişkin. birbirinizi sevip mutlu hissediyorsanız karşılıklı olarak sorun olacağını sanmıyorum. şu an anladığım kadarıyla diyarbakırda yaşamıyorsunuz. bulunduğun şehirde bir düzeni var ki burada. bundan dolayı bulunduğunuz şehirde kalacaksınızdır büyük ihtimalle. zaten işi ciddiye dökmeden önce bunları onunla konuşursun
00 YorumlaBunlari sevgiline sorsana...
Bir dogulu arkadasim var. Ailesiyle yasamayi kabullenmis bi zihniyetteki kadin isterdi hep. Yani yasamayacak bile olsa bir gun ola ki yasamak durumunda kaldin, bunu okeyle istemisti. Gerci butun erkekler bu dusuncededir00 Yorumla
+1 yılKadınların yüzde doksanı evliliğinden menun değil. Eğer koca doğuluysa suç doğuya kalır.😀
Erkeklerin yüzde doksanı karısının değişmeyeceği umuduyla kadınlarin yuzde doksanı ise kocasınin değişeceği umuduyla evlenir. Böyle bir beklentin yoksa evlen gitsin. Düğün konusunda sıkıntı olmaz. Düğün aileye bağlıdır. İki tane gelinimiz var batıdan gelen. İkisi de çok memnun mesut. Ama ailenin yobaz olmadığından emin ol. Yobaz heryerde yobaz. Aman dikkat kardeşim.00 Yorumla
+1 yılÇekecek çilen varsa İzmirli adamla bile evlensen çekersin. Ben karadenizliyim eşim Kayserili bize de evlenmeden önce uyum sağlayamazsınız yöre farkı falan dediler ilk korktum ama nasip oldu evlendik gayette iyiyiz. Sınırını koyarsan, diline ve bedenine çeki düzen verirsen, herşeyi kötü yöne çekmezsen anlaşırsın ama dediğim gibi birazda kaderine bağlı, oluruna bırak sadece hayırlısıysa olsun de
60 Yorumla
+1 yılDiyarbakır dan sıkıntı çıkmaz çıkarsa sizin aileden çıkar canım. Hani ailene deki Paris ki değilsiniz mesela. Keşke bende doğudan biri ile sevgili olsam diğerleriyle koruma sahiplenme vs kiyaslanamazlar
42 Yorumla- +1 yıl
Fazla doğu sineması izleme doğuluyum kadına asla değer vermeyiz
- +1 yıl
@JAPANMOTORS sinema izlemiyorum bizzat bu insanlarla yaşadım yedim içtim siz mağaradan geldiyseniz bu başka bir mesele
Aile & Toplum konusunda 570 cevap paylaştı. Sevgilinizle konuşun ve onun nasıl birliktelik sürmek istediğini öğrenin ve öyle davranın sevginin doğusu batısı olmaz.
40 Yorumla
+1 yılBen de doğuluyum ailem sıradan bir aile, canavar değiliz yani ya da sıra dışı. Her aile yapısı farklıdır. O aileye özgü özellikler sunarak bu soruyu sorsaydınız daha iyi olurdu. Doğuluları başkalaştırmak yerine
70 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYa asla doguyu kotulemiyorum ama mesela doğulular da kendine gore icinde ayrılıyor örneğin adiyaman malatya gibi şehirler türkülere yaşantısı cok benziyor boylr assiri bağnaz değiller ama
Diyarbakır mardin Şırnak batman düğünlerinden tut her şeyine geleneklerine asiri bagli halay mendili bile renkleri kurt renklerinden
Bilmiyorum o yönden bir sıkıntı yaşarsın bir tek onun harici adam olsun karakterli merhametli insan ruhlu olsun00 Yorumla
+1 yılTek bi şekilde sevdirirsin eğitimli bi köpek gibi otur kalk sus yap git gel konuşma haksızsın her konuda onlara siz haklısınız dersen severler bende kurdum
410 Yorumla- +1 yıl
Olacakları iyi özetlemissin ama gercekleri kabullenemeyenler dislike yapmıs hemen
- +1 yıl
Özetlemişsin aynen boyleler
- +1 yıl
Bunlar sadece gerçekler ama kabul etmezler bizim Kürt insanı dışarıdan gelen geline ölüm ama akraba olursa kik demezler zaten eğitimli gelir
- +1 yıl
@Buğlembukleli akıllılar hala doguluları kotuluyoruz sanıyorlar yahu kültür farkı var kültürr batının insanıyla dogunun insanı uyusamaz herkesin gelenek gorenegi farklı burda kimse kimseyi kotulemiyor hala anlamıyolar ya
- +1 yıl
Kültür farkı değil olay yobazlık sadece suçlamayı severler
- +1 yıl
Asla etmiyorlar baksana dogululara hakaret ettik sanki nasıl tepki veriyorlar dogu insanı iş yapmayı sever 7/24 iş yapsın yorulmaz ama batı insanı oyle degildir uyum saglayamaz kadın iş yapmasın bak bakalım ne yapıyorlar aynı cook sahit oldum bunlara yoksa dogunun insanı iyi severim
- +1 yıl
Akraba akraba diye ölürler benm isimde batılı aramız çok iyi
- +1 yıl
Aynen öyle oturmucan uyumucan ev temizle iş yap kocanı doyur kaynana kayın baba ya uğraş yetmez akşam kocanın gonlulu hostut ve en önemlisi makine gibi çocuk doğurmaya devam et şikayet etme
- +1 yıl
Sürekli iş yapmanı beklerler+ ailesinin yanında yasamak isterler ailesine bakmanı isterler bakıcıymıssın gibi+ sürekli misafir gelir cok onlara hizmet et birde onlarda kadınların hakları yoktur tek işi ev işidir cok kotu cookk
- +1 yıl
Facia resmen ya günah günah onuda ana dogurdur
Bence hic arkadaslarina filan bakma bu iliskiyi yasiyacak olan sensin onlar degil ayriyeten diyarbakira daha once geldin mi bilmiyorum ama cok önyargiyla bakanlar oluyor ama geldikten sonra nasil bir sehir oldugunu görürsün cok misafirperver insanlardir ayrica cok ta gelismis bir sehir sadece tv larda hep farkli gosteriliyor biraz ama hinede tavsiyem evlenmeden once ailesini tanı ve diyarbakır I bi gez
30 Yorumla
+1 yılKültür farklılığı ciddi bir sorundur ki, kolay uyum sağlanamayabilir. Bilginize.
40 Yorumla
+1 yılAilesini tanısan kendin karar ver sonuçta bütün Doğulu insanlar aynı değil.
30 Yorumla
+1 yılBende doğuluyum, ayrim yapmayı hiç sevmem ama ic anadoludan kiz almak istemem, abim aldi bosandilar, tanıdığım ne kadar ic anadoluda evlenen erkek varsa hepsi rahatsiz, erkeği iç güveyi olarak getirmeye calisiyorlar. Yok babam yok kalsin istemem
12 Yorumla- +1 yıl
Bize samimi ilişkiler lazım
- +1 yıl
@Diğerkâm1i aynen öyle
+1 yılKişinin kendisine de bağlı olan bir durum ancak çok zorlanacağını zannetmiyorum ki kültür farkları vs olsa da sonuçta amaç anlaşmaksa ailelerinin de orta yolu bulup sizin mutluluğunuza ortak olacağını temmenni ediyorum
10 Yorumla
+1 yılKendini onun ailesine sevdirmek mi? Sen onu ailene nasıl sevdirsin bunu düşün? Ben sıcak bakmıyorum. Kültürel ciddi farklar var.
50 Yorumla
+1 yılValla benim arkadasimda kirsehirli goturdum diyarbakira.. hayran kaldi. Bayildi. Boyle bir misafir agirlama boyle bir guzellik yok dedi. Ve yine gelmek istiyor
21 Yorumla
+1 yılKultur farki cok oluyor iki taraf icinde ama gercek sevgiyle asilmicak sey yok ayrica sadece sen uyum saglamicaksin oda sana uyum saglicak biraz o biraz sen biz esimle simdi cok uyumluyuz biraz o bana benzedi biraz ben ona bir butun olduk ciktik😊💪
00 Yorumla
+1 yılSen sevgilini seviyorsan ve sevgilin seni seviyorsa gerisi boş kardeşim. Kocan ne derse onu yap onu mutlu et yeter. Tamam aile önemli ama öncelik sevgilin olmalı. Zaten şartlar iyiyse ayrı yaşarsin akrabalardan uzak bir yer tut ama yok şartlar uymazsa onlara güzel bir şekilde izah et. Umarım hep mutlu olursunuz.
10 Yorumla
+1 yılYani doğulu batılı diye ayırırsak arkadaşlarım sanırım biraz altın şeyden düşme gibi konuşmuş insan olarak bakmamışlar. Eğer insansa iyi biriyse nereli olduğunun önemi yoktur
10 Yorumla
+1 yılOlursunuz ya zamanla alışırsın ev konusun da durumu söylersin anlatırsin aynı evde kalmak istemiyorum diye. Zaten evin ayrı olursa rahat edersin pek karışan olmaz bence.
10 Yorumla
+1 yılYani sadece doğulu olunca degilki, başka ailede olsa illaki zorluklar olucaktir. onların gelenek ve görenekleri biraz ağır olduğu için zorlanabilirsin. Ama her evlilikte sorunlar illaki vardır.
20 Yorumlaona sor ayrı evde kalacağını. diyarbakır merkez ise ayrı yaşar milenyum cağındayız böyle basit şeyleri asın artık
20 Yorumla
+1 yılEğer çok benzer değilse Tam Doğulu ise çok ssorun yaşarsınız. Ben hiç ayrım yapmam Kürtler benim kardeşimdir lakin. Uyum sorunu olabilir. Burda sizin için belirleyici olan sevgi olur
18 Yorumla- +1 yıl
Benim tanıdığım doğulular var. Karının üstüne başka karı getirdi şiddet uyguluyo hizmetçi gibi görüyo kumanın birini daha bitmedi aldatiyo her türlü srefszlik var kadınlara karşı ben bu kadınların yerinde olsam Asla doğulu biriyle evlenmem bir doğulu olarak utanarak soyluyom😀
- +1 yıl
@JAPANMOTORS be namus ahlaksız kimsin ki doğuyu kotülyorsun doğuda insanlık var merhamet var sevgi var saygı var ama tabi senin gibi it aslini satan ucuzlarda çok var makarnaci it😂😎
- +1 yıl
Lafta var he gerçekte srefsz olurlar genelde gerçekçi ol kadına asla değer vermeyiz bir doğulu olarak soyluyom😀
- +1 yıl
Annem doğulu babam Trabzon lu ben bizim aile için konuşmadım genel olarak kadına değer vermez doğu insanı gerçekçi ol
- +1 yıl
@JAPANMOTORS hadi ordan lan it belli ki yaran var neyse sen kudur ugrasamam seninle kopegin agziyla deniz kirlenmez ha bide bak bakalım haberlere hergün kadın katlimlari nerde oluyor gel ona göre konuşalım
- +1 yıl
@JAPANMOTORS daha 1 ay once samsun da kadin kucucuk kizi yaninda öldüresiye dövüldü
- +1 yıl
Genelde doğulular şiddet uygular kadınlara nerde olursa olsun bir yerde 10 kadına şiddet varsa 8 tanesi Doğululardır sensin ut srefsz
- +1 yıl
Kadın olmadan küfürü yerdin değmez 🙂
+1 yılAsla bende doğuluyum Diyarbakır lilar a asla uyamazsin ben bile uyamadım çok geri kafalılar
40 Yorumla
+1 yılYa yanlış anlama ama doğulular baya bi yobaz oluyo bence uyum saglayamazsin
52 Yorumla- +1 yıl
Aptal çekemiyorsunuz kürtleri 😂 bizde batıya yobaz diyoruz ne yapcan😎
+1 yılHayatının en mutlu günlerini geçirirsin. Tabi bu damada ve ailesinin nasıl insanlar olduğuna da bağlı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 600 cevap paylaştı. Ben trabzonluyum askerdeyken 2 en yakin arkadasimin biri diyarbakirli digeri siirtliydi.
Anlaşılmayacak birsey yok.12 Yorumla- +1 yıl
Aynı evi paylaşmak evlenmek ayrı eşinle değil tüm ailesiyle evlleniyorsun sanki dolduruyorlar evi doğumda bile doluşup hizmet bekliyorlar hasta kadından tam cahiller sevmedim bakırlilari
+1 yılKimse yanlış anlamasın, ırkçılıkta yapmıyorum ama doğulular çok kavgacı oluyor.
30 Yorumlaben adanaliyem vallaha düğünde birşey yoktur sorun olmaz diyarbakırlılar cok cana yakın olur ailende mutlu olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 459 cevap paylaştı. PKK sempatizanlığı varsa kesinlikle evlenme derim. Onun dışında doğulu batılı diye bir ayrımım yok. Irk ayrımıda yapmam
00 YorumlaSonuçta sende anadolulusun ne bu tavır cidden :D uyum sağlarsın. Ama batılı bir kız erkek asla uyum sağlayamaz.
10 YorumlaSiz birbirinizi dendikten sonra üstesinden gelirsiniz yeter ki birbirinizin arkasında durabilin
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNevşehirin 300 bin diyarbakırın 2 milyon nufusu var siz nasıl algılıyorsunuz bilmiyorum ama gelişmiş modern bir şehir insanlarıda gayet düzgün arkadaşların kendilerine baksınlar bir önce.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKökene takılma doğu batı önemli değil.. iyice tanı insan olsun değer, kıymet bilsin yeterli.. Aklındakileri uygun Bir dille sor öğren.. Tanımadan pat diye evlenecek değilsin
10 Yorumla
+1 yılDoğuya karşı bu bakisiniz nedir bilmem ne yapim ne edim belki onu ailesi de seni istemez kimsiniz ki siz diyarbakirda dünya güzeli kizlar var 😎
45 Yorumla
Soran+1 yılAhaha doğru söylüyorsun aslında ama herkes evlenince simdiki gibi olmayacağını söylüyor önyargı değil ama dışardan bi görüş almak istiyorum
- +1 yıl
Her insan değişyor bunu doguyla batiyla avrupayla alakasi yok merhametli iyi bir insansa emin ol değişmez o kadar da ikinize bağlı birşey bide
- +1 yıl
Soruyu soran arkadaş güzellik gibi geçici şeyleri değil de uyum konusunu sormuş. Sense bu zeka düzeyinle siz kimsiniz ki çok güzeliz demişsin. İşte senin gibi örnekler yüzünden olmaz bu iş olmazsa eğer:)
- +1 yıl
@EskilerdenKimKaldı67 onu demek istedim zaten belki çocuğun ailesi onu istemez ona uyum sağlamaz illa onun bu uyum sağlaması lazım karşı tarafında uyum sağlaması lazım ogularina kürt kizi alırlar bu kadar basit ha bu arada kötü insan kötüdür bunun orayla burayla alakasi yok kardeş
Gizli Üye(36-45)+1 yıl@soran burda adi ( hepsine demiyorum) , Kürt biri demişti ki, kızlarınızı döllüyoruz diye... Böylesi namussuz birisine düşmektense babanın soyunu türk devam ettir
10 YorumlaHerbolok A dostum diyarbakırlı ciddiyetle yardımcı olacaktır ismimi ver yeter
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Yol yakınken dön evlilik cicim aylarına benzemez. Muazzam şiddette bir kültür çatışması yaşarsın
10 Yorumla
+1 yılÖncelikle arkadaşlarını dinlemekten vazgeç sen seviyosan gerisi boş şeyler başkalarını ilgilendirmez
30 YorumlaSağlayamazsın bence evlenme onların töresi adetleri farklı
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılDoğulular genellikle aileye düşkün olur, doğumda bile seni rahat bırakmazlar bütün aşiret başında toplanır rahat edemezsin, ve kendi ailesindne çocuklarından çok annesine önem verirler.
01 Yorumla- +1 yıl
Annesine değer veren karısına da verir
Gizli Üye(25-29)+1 yılHiç tavsiye etmem öyle biriyle evlenmeni. Aldığın nefesi bile zehir ederler sana
20 YorumlaUyarsın kurt, laz, çerkez fark etmez insanın içi önemli
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kişilik meselesi bu doğu batı meselesi değil genelleme yapan boş algılar saçanlar anca duyduklarına bakarak konuşuyo 😀👍
Aile & Toplum konusunda 615 cevap paylaştı. Dışardan çok basit gelir ama kültür çatışması yaşarsın. Olmaz
21 Yorumla- +1 yıl
Bu belli olmaz bende doğuluyum ailem ahlaksz bir kızla tanıştım Bursalı bizden daha ahlaklı nmuslular kültür anlamında olsun diğer konularda olsun😀
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim sevgilim de Mardin li ben Trabzonluyum Benim Ailem istemiyo onun ailesi uygun görüyo
10 YorumlaKuluçka makinesi gibi muamele göreceksin. Feodal aşiret sistemi var onlarda. Ama tabi başka çaren yok okul okumadın cahil kaldın. Kürt erkekleri cahil kadınları gütmeyi sever.
20 Yorumla
+1 yılya doğuluları cok abartıyorsnz merak etme ailesiyle aynı evde yasamazsn sadece dugun cok kalabalk olur onada katlanırsn artık
10 Yorumla
+1 yılÇocuk ne iş yapıyor ve ben diyarbakirliyim kimse artık ailesi ile yaşamıyor
30 YorumlaBiraz zor gibi çocuk sana bişey belli etmiyo evde trtşeşe bağlıyosa 😀evlendikten sonra ailesiyle hiçbi konışmasını anlamazsın
00 Yorumla
+1 yılben de diyarbakırda yaşıyorum (merkez) fakat kürt değilim sevgilin tam olarak neresinden diyarbakırın?
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Devamını Gör(89)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Sevgilim Diyarbakırlı. Doğulu bir aileye uyum sağlayabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler