Yani kültür çatışması yaşar mıyız?
Yemek konusunda, gelenek görenek konusunda vs
Yani kültür çatışması yaşar mıyız?
Yemek konusunda, gelenek görenek konusunda vs
Merhaba, anlaşmazlıklar veya kültür çatışması mutlaka olur ama birbirinizi gerçekten seviyorsanız bir şekilde anlaşırsınız. Mesela aileleri çok karıştırmayın ya da karışıyorlarsa bile son sözü ikiniz söyleyin ve hep doğru, mantıklı işler yapın ki bir malzeme de vermiş olmayın kimseye. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Selamlar,
Soruya bir Karadenizli olarak cevap vereyim. Evet, ister istemez kültür farkı oluyor. Hatta her konuda arada bir uçurum bile olabiliyor. Hoş bu aynı yöreden insanlar içinde geçerli. Her ailenin kendine göre bir kültür yapısı olabiliyor. Burada önemli olan çift olarak kişilerin tutumu. Ne olursa olsun eğer sevginize sıkı sıkı sarılırsanız. Ne kültür önünüzde durabilir, nede adetler. Bu yolda sizin önünüze bir çok engel çıkacak çünkü.
Bence arada çok fark var diye düşünüyorum. Ben askerliğimi Diyarbakır'da yapmıştım. Diyarbakır insanı tabi ki çok güzel insanlar ama karadeniz ile aralarında çok fark olduğunu düşünüyorum ama bu evlenmeye engel durum değil sonuçta aynı ülkenin insanı belki adet farkı çok olabilir ama aileler ve çiftler anlaşırsa evlilik yoluna adım atmadan önce bence hiç bir sorun olmaz diye düşünüyorum. :)
Deneyelim istersen.
Hamurişi sever misin?
Erkeğin evin reisi olduğunu düşünür müsün?
Silah kullanır mısın?
Deniz sever misin?
Yaylaya çıkıp fınduk toplar misun?
Uşam uzaktan davul güzel çılgındar kulağuna. Tanımadan nerden bileceğsun?
Bu maddelerden bir tek hamur işi evet severim yemek yapmayı da severim bide denizi severim
Bir çok Karadeniz ilçesinde deniz görebilme ihtimalin Ankara’dan deniz görebilme ihtimalinle aynıdır 😂😂
Törelerin çoğu benzer ama en büyük farklardan birisi kadın gerçekten namustur. Namus için kadın öldürülmez, kadın korunur
Cevap
11Cevap
Bir Karadenizli (Ordulu) olarak da benim Doğulu kadınlara ilgim var. Doğu'nun kadınları gerçekten çok merhametli oluyorlar. Özellikle Diyarbakır'dan tanıdıklarım oldu. Çok cana yakınlar. Bir Diyarbakırlı teyzenin evini boyuyorduk babamla. Teyze bana "Baban kıskanmazsa sana oğlum diyebilir miyim?" demişti. O denli cana yakın insanlardı.
Kültür farkı tabii ki var.. ama karadenizli hiçbir zaman ayrım yapmaz.. ablam kulpta görev yapmıştı 3 yıl.. çok gittim geldim.. oranın insanları jle çok iyi ahbap olduk çokta iyi anlaştık.. karadenizlilerden zarar gelmez kardeşim.. Hıı ben de artvinliyim bu arada :))
karadenizli erkekler pek diyarbakırlı bir hanımla evlenmezler sanmıyorum
biraz ön yargıları var:)
Yemekleri çok garip ama tabi ki de uyuşabilir
Benim elim bizim yemeklere yatkın
Ablamlar da Karadeniz erkekleri ile evlendi bizde Mardinliyiz
Karadeniz'in neresi olduğuna bağlı. Ben de Karadeniz bölgesindenim ama batı tarafından. Doğu tarafına deniz görmüş kürt derler anlaşırsınız.
Uyum sağlayabilirim diyorsanız sorun olmaz ama uyum sağlamak yerine baskın olmaya uğraşırsanız sıkıntı olur. Karadeniz insanı her zaman baskındır.
Iki insan anlaşırsa nereli olduklarının önemi yok
Diyarbakir cigerini hicbir yere değişmem😊
Belamı arıyorum diyorsun yani
belki beni tanısan fikrin değişir
Evettttt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?