kadınla erkek eşit olamaz bi kere zaten fıtrata ters. Ama kadın erkek eşit diyenler hangi akla hizmet böyle diyor? Ben şahsen inşaatta çalışan bir kadın görmedim, ya da zorunlu askere giden? ya da süresiz nafaka ödeyen? Nerde eşitlik? Kadın erkek eşit diyenler bunlara neden ses çıkarmıyor? Bence eşit değil zaten ama erkeğin ezildiği konularda susup kadının ezildiği konularda hak aramanız ama sözde “eşitlikçi” olmanız çok komik..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Hepimiz eşit olmak zorundayız kimse kusura bakmasın. Kadında erkekte aynı kefede değerlendirilmeli. Elbette erkeklerin yükleri daha ağır ama kadınında görevi çok ağırdır. Siz diyorsunuz ya ben inşaatta çalışan kadın görmedim diye bende gece sokakta rahatça gezebilen kadın görmedim. Zaten her şekilde erkek üstünlüğü var farkındaysanız. Kadınlar sizin kuluçka makineniz de değil. Kadın annedir, kadın abladır, kadın kardeştir, kadın eştir, kadın vatandır. Onlara yapılan bazı tavizleri çok görmeyin nolursunuz. Bir nebzede olsa anlayışlı olmaya çalışın.
İstedikleri zaman çalışabilme hakkına da sahipler. Ayrıca son zamanlarda ülkece ekonomik olarak kötü bir haldeyiz evde bir kişinin daha maaşı olması ev ekonomisini kurtarıyor. Olaylara biraz geniş kapsamlı bakmak lazım. Ha siz diyosanız ki her şeye rağmen kadın sadece ev hanımı olmalıdır cart curt. O zaman YALLAH ARABİSTAN'A CANIM BENİM asıl siz ve sizin sığ düşünceleri yüzünden "eşitlik" sağlanamıyor. Ve insanın en büyük adalet ve eşitlik terazisi kendi içindedir. Anlaşılan o ki sizin terazi de sorun var.08 Yorumla
Soran+1 yılKadının asıl görevi ev hanımlığıdır, Arabistan’ı seveyim.
- +1 yıl
Yaptığın şey çok kırıcı. Bana küfür etmek seni haklı çıkarmaz. Annene de böyle küfür etsene. Biz eşit değiliz sen babama hizmet etmek zorunda olan bi kölesin desene. Vicdanın sızlamadan seni yetiştiren kadına söylesene bunları. Zor gelir ama sana işte.
Kuranı kerimi hatim etmiş biri olarak da sana şunu demek istiyorum dinimizi tanımamış olman beni daha da üzdü. Dini yanlış öğretenin ve yanlış yol gösterenler için bir cehennem kapısı vardır ve bu cehennem kapısına yalnızca dini kötüye kullanan, dini yanlış öğreten, işine geldiği gibi anlatanlar yanacak bunu asla unutma. Ve bu zihniyet yok olmadıkça bizler asla tam anlamıyla özgür olamayacağız zaten. Merak etmeyin biz istemesekte çoğu yönde üstünsünüz zaten. Kutla bu zafer senin.
Soran+1 yılSen o sureyi okunmu bana onu söyle
Soran+1 yılBu sureyi iyi oku “ Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.” (Nisa suresi 34. Ayet) İyi oku bak inandığın kitapta yazıyor okuu
En İyi Cevaplar
+1 yılBak güzel dostum. Kadın erkek o şu bu hiç kimse zaten eşit değil. Biri zayıftır, biri daha güçlüdür. Bak kadın erkek demiyorum biri diyorum. Olaya fiziksel olarak bakmıyoruz.
İnsanların buradaki eşitlikten kastı hukuken eşitlik. Ayrıca şu ülkede bir kadının başına gelen olumsuzluklar bir erkeğin başına gelen olumsuzluklarla kıyaslanamaz. Kadın ve erkeğin eşit olmasını savunanlarda adı üstünde eşit olmasını savunuyorlar, kadınların daha üstün olmasını değil. Ve bu insanlar her türlü haksızlığa baş kaldırıyorlar zaten. Ha kadınların haklarını evet daha çok savunuyorlar. Bunun sebebini bence tartışmamıza bile gerek yok. Ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri hat safhada vs vs daha bir sürü sebep yazılır buraya. Ayrıca küçük bilgilendirmede yapayım muhtemelen bilmiyorsundur. Yapılan bilimsel araştırmalara göre kadınların biyolojik olarak daha gelişmiş canlılar olduğu söyleniyor. Araştırabilirsin.02 Yorumla- +1 yıl
Onlara göre bu" eşitlik " işte. Hiçte eşit değiliz. Onlar bizden daha özgür. Bu haksızlık değil mi. Ben 18 yaşındayım daha bir kez gece dışarıda özgürce gezemedim. Akşam hava kararmadan evde olmam gerek çünkü. Ayrıca dediğin de çok doğru. Kadın cinayetleri hat safhada her gün ölüm haberleri alıyoruz. Sizce bu normal bir şey mi?
- +1 yıl
+1 yılKadın erkek eşit olamas zaten gerek fiziki gerek duygusal olarak. Demek istediğimiz şeyi var diye kendini bi halt sanan erkekler kadar kadına da değer verilsin şu ahlaksız toplumda
06 Yorumla
Soran+1 yılKadınlar da erkeklere değer versin o zaman lan
- +1 yıl
Önce bi adam gibi konuşmayı öğren sonra gel fikirlerimizi mukayese edelim.
- +1 yıl
Bir de böyle hakaret edince cool olmuyorsun
Soran+1 yılKes lan sesini biz erkekler sizden her konuda daha üstünüz kabul et
- +1 yıl
Kendini böyle belli edersin işte. Şimdi küfür etmeye de başla 😀
Soran+1 yılGerekirse ederim. Kadın kadınlığını bilirse bizde adam oluruz zaten.
Ev hanımlığı meselesine takılmışsın gidiyor. Nedense bu tarz düşünen kitle kadının sadece ev hanımı olması gerektiği kanaatinde ama karısı, kardeşi rahatsızlandığında veya doğum sırasında illaki kadın doktor olsun diyenlerde bunlar.
Kızlardan biri durumu gayet basit açıklamış burada istenen hukuki eşitlik zaten. Evet bazı saçma durumlar var sınırsız nafaka gibi EŞİTLİK ile birlikte umarım bir gün gerçekten hukuk önünde kadın-erkek eşit olur.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
4Cevap
+1 yılBende kadinla erkegin esit olmadigini dusunuyorum. Kadin mesela disarida iseyemez ama erkek cok rahat bir sekilde bu ihtiyacini giderir erkek siddt gorse gundemde olmaz ama kadin gorunce surekli animsatilir
01 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Erkekler daha üstündür o yüzden
+1 yılkadın hakları daha üstün oldugu sürece eşitlik olmaz. ama toplumdaki yeri eşittir. bir kadın calısabılr okuyabılır dısarı cıkabılır.
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. Neden kadınların hakları daha üstün onuda anlamıyorum
+1 yılSen ne yaşıyorsun ya 😂 eşit diyenler kadınla erkeği inşaat da kim daha hızlı mala vuracak diye izleyip karar verdigini falan mi sanıyorsun 😂
11 Yorumla
Soran+1 yılOlsun erkekler o yorucu işte çalışıyorsa kadınlarda çalışacak
Eşit değiliz ama bence eşit demeliyiz. Cinsiyetler arasında biraz fark var tâbiki. Ama toplum bu akılla gittikçe kadın dediğin böyle olmalı, erkek dediğin şöyle olmalı diye diye toplum huzuru bozuluyor bence.
06 Yorumla
Soran+1 yılAsıl eşit dedikçe bozuluyor. Kadın artık asıl görevi olan ev hanımlığını yapmalı.
Soran+1 yılYa bu feministlerin hepsi erkek gibi ya Allah onları bildiği gibi yapsın bigün elimde kalıcak biri
Soran+1 yılAynen öyle. Gerçekten aşağılık kompleksleri var. Şu zamana kadar kadınlar ne bulmuş Kİ zaten anca yiyip içip yatmışlar her türlü icadı erkekler bulmuş
Haklar bakımından eşitlik savunuluyor. Ayrıca senin dediğin şeyler de zaten erkek egemenliği yüzünden olmuyor mu
014 Yorumla
Soran+1 yılNe erkek egemenliği lan egemenliğimiz mi kalmış sizin yüzünüzde EŞİTLİK diye diye anamızı bellediniz
Soran+1 yılDedi 250 gram kokuşmuş ammından başka hiçbir şeyi olmayan kadın
Soran+1 yılBiz erkekler olarak sizden her konuda daha üstünüz kabul et lan
Soran+1 yılAynen öyle. Biz erkekler daha üstünüz 250 gramından başka bişe yok diye erkekler sizi kandırıyo kadınlar her işi yapabilir diye ama şunu bilki hepsi o kokuşmuş ammınız için yoksa tüm erkekler farkında kadınlardan bi b*k olmayacağının
Soran+1 yılBen mi sen mi? Şu zaman kadar dünyayı hep erkekler yönetmiş her türlü icadı erkekler bulmuş erkekler olmasa şu an elindeki telefon bile daha icat edilmemişti lan kadınlar şu zaman kdar ne bulmuş ki? Asıl AŞŞALIK kompleksi olan sen ve diğer kadınlar gerçekten zor durumdasınız acıyorum size
Soran+1 yılAraştırmama gerek yok çünkü YOK.. Kadınların şu zaman kadar bulduğu tek bir icat bile yok bak etrafına tüm icatları tümmmm teknolojik aletleri erkekler buldu cahil sensin asıl sen araştır cahilll
Soran+1 yılKES LAN SESİNİ AŞŞŞALIK KADIN ŞU DÜNYAYA BİR YARARINIZ BİLE YOK LAN
- Aile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı.
+1 yılKatiliyorum. Ben kesinlikle senden daha ustunum. Aksi iddia edilemez
245 Yorumla
Soran+1 yılÜstün olman zaten söz konusu bile olamaz😂
- +1 yıl
o kadın bizden daha üstün o yüzden bnce tartısmaya bile girmeyelim @soran
@oyleyadaboyle7 kesinlikle haklısıınız
Soran+1 yıl@Birazfantezi ammmmmguuuarddddddddddd 250 grrramcıııı bu pissslikkk kadın kimde benden üstün olacak lannnnnn
- +1 yıl
ne olursa olsun o kadaın kanunen bizden üstün yapacak bir sey yok diğerleri seninle onun aranda. ben saygı duyuyorum ona.
Soran+1 yıl@Birazfantezi kanunen üstün olmasının ne önemi var ya sjsjjdjdkdksjd kadınlar eziktir erkekler üstündür
- +1 yıl
kadın üstün olmasa bile ezik de-ğildir. onlarda müdür olabilir. yönetici mühendis avukat her sey.
Soran+1 yıl@Birazfantezi onların asıl görevi ev hanımlığı
- +1 yıl
size hayırlı aksamlar
Soran+1 yıl@Birazfantezi kılıbıksın
Soran+1 yıl@Seddda70 bana mı diyosun lan
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Birazfantezi kes lan ammmmguuuuarddddddddddddddddddddd ammmmmmmmmmmguuuardddd
- +1 yıl
Pisliğinde boğulman dileğiyle.
- +1 yıl
:ddddddddddd
- +1 yıl
Sen kes canım iki saattir ananın haklarını yok sayıyorsun ananı çiğniyosun saygısız. Ya ailen seni yetiştirememiş ya da sen canım olduğun için kendini yetişirememişsin. İnşallah seni dağa kaldırıp 7 posta sikerler de aklın başına gelir. Sonrada dersin irkiklir istindir ihi ihi.
- +1 yıl
Sen o kadar aciz bir insansın ki ettiğin küfürlerle kendini üstün sanıyorsun. Neden yukarıda gayet ölçülü ve saygı çerçevesi içerisinde olan yorumama cevap veremedin? Çünkü sen tuvalete sıçtığımız bokla eşdeğer bir insansın. Hatta sıçtığım bokun varlığı bile senin varlığından daha iyi yer kaplıyor dünyada.
Soran+1 yıl@Seddda70 DİNDE KADINLAR ERKEKLERE İTAAT ETECEK DİYOR
Soran+1 yıl@Seddda70 KES LAN DAHA İNANDIĞIN DİNİN NE DEDİĞİNİ BİLMİYORSUN! ya da BİLİYORSUN DA BİLMEMEZLİKTEN GELİYORSUN
- +1 yıl
Niye küfür etmekten başka cevabın yok mu? Aklınla mantığınla savunduğun görüşü destekleyemiyormusun?
WŞÖXLSDŞW - +1 yıl
Aaa doğru sende onlardan olmadığı için cevap veremiyorsun dimi?
- +1 yıl
Siz akıllanmazsınız da bu bizim susacağımız anlamına gelmiyor. Her zaman her yerde hakkımızı savunacağız. Ne kadar anlamasanız da anlatmaya devam edeceğiz. Susmak yok.
- +1 yıl
Bunu trol amaçlı yazmış dahi olsan toplumun kanayan yarasına tuz basman çok kırıcı. Özellikle de kadın cinayetleri dur durak bilmezken bunu yapmanız çok üzücü. şu an da karşınızda sadece 18 yaşında genç bi kadın yok. Karşınızda bir anne, bir abla, bir kerdeş, bir kadın olarak size söylüyorum. Sizleri bizler karnımızda taşıyıp dünyaya getiriyoruz. Biraz sevgi, saygı ve eşitliği fazlasıyla hak ediyoruz. Ve sizler geceleri dışarıda özgürce gezerken bizler evlerimizde kalıyoruz. Biraz empati lütfen ya lütfen! lütfen!
- +1 yıl
Bu arada inandığın dine dön de bir bak derim. Çünkü bahsettiğin şeyler yok.
- +1 yıl
Ne oldu niye cevap veremiyorsun?
- +1 yıl
Istermisin yazdığın onca küfürden ve ettiğin onca hakaretten seni şikayet edelim. Ya da sana hakaret davası açalım. Ha istermisin?
- +1 yıl
Yemin ederim zamanım ve maddi gücüm olsa bir dakika durmam senin ceza alman için elimden geleni ardına koymam.
- +1 yıl
Cevap da veremezsin ya hahahahaha
- +1 yıl
@imperfecttt tamam kanka sakin ol sen de artik
- +1 yıl
Çok merak ediyorum nasıl böyle düşünebiliyorsunuz? Bu zihniyet nedir ya. Benim aklım almıyor çünkü.
Soran+1 yıl@imperfecttt Bak bu sureyi iyi oku inandığın kitapta yazıyo “ Allah’ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lütuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Sâliha kadınlar Allah’a itaatkârdır; Allah’ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür. (Nisa suresi 34. Ayet) Bu sureyi iyi okuuuuuu
- +1 yıl
Neyse umarım rüyanda o ettiğin hakaretler var ya onlara maruz bıraksınlar seni. ya da sabah uyandığında bacaklarının arasındaki şey yok olur belki. O zaman da bahsettiğin o erkek olabilecekmisin bakalım. Kötü geceler dilerim sana.
Soran+1 yıl@imperfecttt LAN DAHA ATTIĞIM SÜREYE CEVAP VEREMİYONNN AL BAK İNANDIĞIN DİNİN KİTABINDAN ATTIM SUREYİ HADİ YİNE ERKEK KADIN EŞİTTİR DE YİYOSA HAHAJAJJAJAJAJAKA
- +1 yıl
@imperfecttt aga eğleniyo kendince boşver. Yarın öbür gün eşine, kızına bir erkek tarfından zorbalığa uğradığı zaman adliye kapılarında eşitlik diye bağırır merak etme canım benim.
- +1 yıl
Yok yok ben şu anda o kadar çok zevk alıyorum ki. O kuduruyor ya. Aşırı sakinim.
Soran+1 yıl@imperfecttt açıklamasını kim yapıyo? İnsanlar. Ayeti gönderen kim? Allah. Sen ayette yazılana mı inanacaksın, insanların açıklamasına mı?
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Seddda70 YAAAA ÇOK KOMİKSİN DAHA DEDİKLERİME CEVAP BİLE VEREMİYOSUNNN GAHAHAJSJSJDJDK
- +1 yıl
Ne anladıysan o hadi yallah. Beyin yoksunu, insan müsveddesi.
- +1 yıl
hanımlar sunucularda yer kalmadı biraz da biz yorum yapalım baska yerlere :D
Olayın perde arkası :D
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Şu kadınla erkek eşit diyenler hangi akla hizmet eşit olduğunu düşünüyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne