Almanyadaki hayat hakkinda vs merak ettiginiz birseyler varsa buraya yazabilirsiniz. Sorunuz var mi?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Burada hayat şartlari cok kötu keske memleketimde olsam diyenlerdenmisin?
Türkiye bok götürüyor ölsem gitmem
😀😀 aşk olsun avrupa bizi kiskaniyor kiskanmayin bizi bukadarr
Devlet desteği Ailelere hangi şartlara göre veriyor. Ne kadar veriyor
Her cocuk basina zaten 200euro aliyorsun cocuk 18 yasina girene kadar. Iste calismiyorsan devlet karsiliyor senin kirani yemeni icmeni. Ama is buldugun andan itibaren devlet sana önceden yardim yaptigi icin maasindan kesiyor. Ama sen türkiyeden issiz bir sekilde gelemezsin. Yani Almanys sadece kendi vatandasina bakiyor
Gelmek için sormadım oyeldine meraktan sordum. Türkiye'de böyle bişey yok mesela
Alman biriylr evlenmem lazım vatandaşlık almak için onu biliyorum
Memnun musunuz Almanyadan yaşamaktan hayat şartları nasıl
Gayet iyi ama kiralar da baya sikinti var cok pahali kiralar ve ev bulmak cok zor onun disinda bir problem yok
Gelecem bende düşünüyorum dilim yok sadece para ve pasaport var akrabalarımda orada yaşıyor.
Dili bilmiyorsan cok büyük problemler cekersin. Kimse adam yerine koymaz seni yani bana sorarsan almanca ögrenmeden gelme
Kursa gitmeyi düşünüyorum sence kolay dil mi? Kaç ayda öğrenebilirim orta seviye
Cok zor bir dil. Kursa gitmekle falan bir dili ögrenemezsin sadece yazmayi ögrenirsin ama sokakta birisi sana birsey sorarsa dilsiz gibi kalirsin. Yani Almanya‘ya gitmeden almanca ögrenemezsin ki almanyada yasayip da almanca konusamayan birsürü insan var.
Öylede burada temel atmam lazım ki orada onlar uygulayabileyim
Soracağım tek şey şudur. Benim acilen avrupaya gelmem gerek bunu nasıl başarabilirim.
Neden acil gelmen gerekiyor?
Değişiklik güzeldir ondan dolayı. Bildiğin bir yol varsa söyle
Yalniz ozaman acil olmuyor. Zaten istesen de avrupaya „acil“ gelemezsin. En az 1-2 yil ugrasman gerekiyor gerekli evraklari toplarken. Senin isin ne kac dil biliyorsun?
Elektrik teknikeriyim ben diplomam var. Yabancı dilde de bir tek İngilizce var ama öyle aşırı akıcı bir ingilizce değil. Kendimi idare edecek türden.
En az B1 Almanca bilmen gerekiyor Almanya‘da iste calisman icin zaten Almanya‘da almiyor Almanca diploman olmadan yani bu sartlar da zor Almanya‘ya gelmen
guzelyasa arkadaş ausbıldung var ya haberın mı yok?
Bir asgari ücret ile kaç kilo dana eti alınabiliyor? Herkes kıyas yaparak oralar daha pahalı diyor ama bence öyle değil
Öyle diyenler ya g.. lerinden salliyorlar. Asgari ücret 1500 civari ki Almanyanin %10‘dan daha az bir kismi asgari ücret aliyor. Kirmizi etin kilosu 8 euro yani asgari ücretle 187,5kg kirmizi et alabilirsin
1750 Euro diye görmüştüm sanki internette bir yerlerde, dolayısıyla belki de 250 kg alabiliyorlar ama burada 60 kilo alabilirsen uygun ve güzel ne âlâ. Olaya bak, berbat bir durum
Orada tesettürlü kadınlara çok tepki gösteriyorlar mı? Tesettürlü olunca iş veriyorlar mı?
@SayınSinem uzun uzun yazmışsınız ama anlamadım pek
Malesef bir önyargi var kapali kadinlara karsi. Is bulursun ama zor bulursun. Genelde Alman yerinde degil de türk müslüman yerinde calisirsin.
@SayınSinem anladım yani bir önyargı var
@SayınSinem aaaa bilmiyordum bende yüksek lisans için belki yurdışa giderim diye düşünüyordum şimdi kapalı değilim ama İleriye doğru olabilirim. O yüzden sormuştum. Doğrusu yurdışana laf edene kadar bizim ülkemiz Müslüman olduğu halde tepki gösteriyor şaşırmamak lazım
@SayınSinem Türkiye Müslüman ülkesi ama sizinde dediğiniz gibi çoğu insan artık başka dinlere inanıyor. Bu yüzdende müslümanlığın çok olmasına rağmen buna tepkide çok diyorum
İrlanda hakkında bilginiz var mı peki orada aklıma yatıyor
@SayınSinem ben şu an öğretmenlik okuyorum siz olsanız nereye gidersiniz?
@SayınSinem ben şu an Ankaradayım. Siz neredesiniz yurdışında mı?
@SayınSinem bilgileriniz için teşekkür ederim
@SayınSinem branşım okul öncesi öğretmenliği
@SayınSinem inşallah istek var ama Türkiye şartlarıda ortada burada öğretmenlik değer görmüyor insan boşuna okumuşum diyor. O yüzden de yurtdışı merakı başlıyor insanda bakalım isteğim gerçekleşir mi?
Hayat çok güzel orda galiba çalışmadan para veriyorlarmış doğru mu
O sadece mülteciler icin gecerli. Biz burada vergi ödüyoruz yani calismayana para yok. Mülteciler de bile bir süre sonra devlet zorluyor almanca ögren is bul diye. Yani hersey göründügü gibi degil
Mülteci ne
Türkce ögrenince tekrar yaz bana
Türkiye’den Almanya’ya gidenlere maaş bağlanmıyo mu
Salak misin kimden duyup yaziyorsun bunlari az arastir her duyduguns inanma. Almanya hayir kurumu mu da herkese para dagitsin ozaman gel sen de burada belesten yasa
Türk erkekleri hakkinda ne düşünüyorlar?
Türkleri arap gibi zannediyorlar. Zaten buradakilerin geneli de comar oldugu icin köylü olarak görüyorlar. Arap Kürt Türk ayni onlar icin
Irkçılarmış. Kendileri de civciv gibiler...
Ayrica ben youtubedan baktim. Geneli yakışıklı ve iyi buluyorlarmış.
MesutTV izleyip gelme. Sen gercekten anlamiyor musun onlarin 1000 kisiyle konusup sadece iyi seyler söyleyen 5-10 kisiyi gösteriyor. Ozaman ben sokak röpartajlarini izliyorum türkiyedeki. Hepsi mal gibi iki kelime konusamiyorlar. Simdi bütün türkiye bu kadar salak mi
Anlaşılan sana cok cektirmisler.. sjsk
Herhalde snan babanin altinds cok cekmis tipe bak bi de almanlar nasil bulur diye soruyor ahhahaha sana bu tiple suriler bile bakmaz
Tipimi yargilayacak kadar azcik kendine baksan. shsjsj merak etme nice sevgililerim oldu Suriyeli bile. snsnn
Babami karistirma başına iş acarsn kaltakk seni
Napabilirsin ya cocugu gelmiyim yanina s.. bütün sülaleni fakir keko
Gelme imkanin varsa gel. Sana birşeyler ismarlayayim. Pislik zihniyetli canavar... kan kustururum lan sana sanki kendisi Adriana lima... sjsh
Sen bana kan kusturacagina s... git ac karnini doyur. Et yemeye yemeye beyin hücrelerin azalmis. Kan man diyorsun canin kanli et cekti galiba. Ama geliyim sana en kanlisindan damarlisindan et yediricem
Gelmeyenin sksnler mi ya bi git ya kendini rezil etme. benim fakir olduğumu nerden çıkardın.
Harun abi kendine gel... zihniyetini yargıla insanlara bu sekilde yaklaşma
Adres ver gelicem
İstanbul fatih...
Sasirmadim zaten senin gibi fakir keko comarlar genelde fatih tarafinda yasiyor
Hahah benim karakterim sana yeter kezban. Harun abii
Bekle geliyom birkac saate anani sevmeye
O. c. seni harun. Ben anannii sktm bile sen geldn isteee. Hadi s. g simdi...
Alkol fiyatları nasıl.
5 sise birayi 1,5 euro‘ya satiyorlar. Bira sudan ucuz
😭😭 Türkiye de en büyük sorun eğlencenin az olması alkol fiyatları düşse insanlar daha çok eğlenecek
Haklisin
Reis aldırsana yanına beni be hayrına
Baban ya da ailen kaç para kazanıyor
Babam 3500 euro kazaniyor annem de 1500 euro. Ben ve kardesim calismiyoruz okuyoruz
Ne iş yapıyorlae
Annem bir magazada calisiyor babam da bir sirkette bölge direktörü
Annen baya az alıyor Muş ya
Evet asgari ücret
Sorum yok teşekkür ederim
Beni Türkiye den oraya götürüp bana bakar misin
He oldu zaten ben de hayir kurumuydum git söyle anna baban baksin sana
Jkdkskskd nolcak yaaa AA bak işte sevap orlarda para var hem burda yok