Mesela salon, gelinlik, damatlık, ev eşyaları vs bunlar ve aklıma gelmeyen masraflar...
Hangilerini kim karşılıyor?
Hangilerini kim karşılıyor?
Kadının sarma erkeğin dolma der büyüklerim. Kadının küçük küçük birçok masrafı varken erkeğin masrafları da benzer ama daha büyük şeyler. Çeyiziydi kınasıydı bilmem nesiydi ona karşılık salonu mobilyası düğünü yani.
Salon, gelinlik, salon, oturma odası, genelde buzdolabı + bulaşık makinesi erkeğe ait. Damatlık, nişan, kına (kınanın çerezleri çoğu yerde erkeklere ait oluyor) mutfak, yatak odası ve çamaşır makinesi de kadına ait. Kültürden kültüre değişiyor tabii ama genelde böyle.
Cevap
3Cevap
Valla tek bildigim erkek tarafinin coktugu masrafin buyuk cogunlugunu odedigini, sanirim yuzde 75-80% falandir, belki daha cok bilmiyom...
Kız tarafı çeyiz adı altında bir sürü mutfak ıvır zıvırı ve yatak odası vs gibi baya maliyetli şeyler alıyor. Onun dışında bazı yerlerde beyaz eşya da kız tarafına ait. Nişanı yapan da kız tarafı ve damatlığı kız tarafı alıyor abartmayın yani %80 falan 😄
yuzde 75% olsun, cok da degisen bir sey yok ama yine de siz bilirsiniz tabi...
Erkek oturma odasını alıp gelinlil parasını ödeyecek bir de salon tutacak abartmayın yani. Kına yapılırsa bi o ekleniyor kaldı ki bazı yerler artık kına da yapmıyor ben şahsen istemem...
ya biz erkek tarafi olarak yaptik dugun daha once masrafini da biliyoz yani...
Beyaz eşya yatak odası gelin
Nişan kına gecesi gelin kıyafetler damat
Mutfak da gelinde değil mi? Nişan nasıl damatta anlamadım. Kız evinde yapılıyor ama
Nişan gelin yazdım ya
Haa tamam ben gelinlik diye okumuşum orayı. Ee damat tarafı napıyor bu durumda 🤔 geriye pek birşey kalmadı da
Giren erkeğe giriyo bir ömür eve bak🤣
Kız tarafı çeyiz adı altında bir sürü mutfak ıvır zıvırı ve yatak odası vs gibi baya maliyetli şeyler alıyor. Onun dışında bazı yerlerde beyaz eşya da kız tarafına ait. Nişanı yapan da kız tarafı ve damatlığı kız tarafı alıyor yani. Sadece erkek değil
Ben bunları kast etmedim
düğün yapmak saçmalık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?