Sizce kız tarafı ve erkek tarafının yaptıkları masraflar arasında ne kadar fark oluyor? Erkek tarafının masrafı kız tarafınınkinin 2 katı mı oluyo?
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Ortaklaşa alınırsa bence iki tarafada çok fazla yük olmaz diye düşünüyorum ben. Ama genelde en çok masrafı yapan erkek tarafı oluyor.
evlenmeden erkekte ev araba aranır. sonra hic meraklisi olmayan erkege 0 dan ev dizdirilir. her sey karisinin istedigi gibi olur ama parayi erkek verir
Herhalde yani erkegin daha fazla kız bir sey yapmiyor yaptigini zannediyor
Ne kadar daha fazla oldugunu düsünüyorsun? Ben hesapladım benden cok az daha fazla
Az mı erkekten istenilen şeylerin 4 katını istiyorsunuz nereye az birine yazmışsın erkekler kadını kullanıyor sömürüyor diye onu siz kızlar yapıyorsunuz erkekler nereye nasıl yapıyor yapamaz da zaten herşeyi erkekten bekle iste hem en alasıyla sonra kızları kullaıyorsunuz sömürüyorsunuz olsun yok yaa türk kızısın diye o kadar ileri gidemezsiniz yabancı kız al bakalım ne oluyor bir de kendinizle övünüyonuz
Biz de çok masraf yapıyoruz. Tüm çeyizi kız alıyor, sadece çeyiz bile aşırı pahalı şu devirde. Elektronik eşyalar, tencere, tava, tabak setleri bardak setleri tüm mutfak eşyaları. Onu geçtim evin bir odasının takımını da kız alıyor, beyaz eşyaların bazılarını da kız alıyor. Kına da yapıyor nişan da yapıyor. Daha ne yapsın?
her şey erkeğe iteleniyor kız tarafının yapacağını bile ortak oluyor yine erkek tarafına iteleniyor şunlara bakınca o kadar saçma sapan bir durum ki önceden başlık parası vardı o kalktı gibi görünüyor ama yeni moder düğün adı altında hala sürüyor kölelik ve modern köleliğin olduğu gibi bu da modern başlık parası sorsan kızlar satılık maall değiller
Hayır aynı olmalı bu devirde zor yoksa
Tamamen %50-%50 nasıl aynı olmalı? Düğünü de mi kız yapsın yarısını
Lüx bir düğün isterse yapmalı. Düğün davetiyesi kişi başı 2bin liraya kadar çıkabiliyor.
Makul bir düğünde düğünün tamamını erkek öder
Evet öder ama takıları alır
O zaman sadece düğün yapmış olur takı takmamış olur :) masraf o sekilde hesaplanır
Kadın da yaptığı her masraf için takıları alır
Erkeğin zenginse, karakteride iyiyse hiçbir konuda sorun çıkmıycaktır. Ama durumu iyi değilse 15 milyona ev, 5 milyona araba, 2 milyona düğün vs. gibi harcamalar dönüp dolaşıp fazlasıyla kadından çıkacaktır. Yarı yarıya bölünmeli diye düşünüyorum.
Millet 3 milyona bile ev alamıyor evlenmeye çalışan fakir erkekler. Gerçek masraflar söylediklerinden çok uzak. Minimumu bile sağlayamayan çok erkek var. 100 bine düğün yapamayan, 2 milyona ev alamayan, 1 milyona araba alamayan. Gördüğüm çoğu kadın bunlara bile okey. Nereden uyduruyorsunuz her masrafın 5 katı kadar lüksünü istiyor kadınlar diye? Hangi kadınlar bunlar?
Herkesin yaşam standartları farklı ben stüdyo dairelerde ve o kıytırık japon arabalarında sürünemem. Kaldı ki dediğin gibi 3 milyon verecek maddi yeterliliği yok. Olsa bile krediyle mümkün olabilir. Kadını her satın alma işlemine ortak yapmak isterim. ya da kirada oturacak beni masrafa sokmucak. Durumumuz iyi olursa birgün iyisini almak isterim ama kadın kasayı ayrı tutmak isterse işler değişir tabiki. Kendinizi uyanık sanmayın yani.
Siz de kendinizi uyanık sanmayın kadınları sömürmeye çalışıyorsunuz erkekliğiniz kalmadı hepiniz servet avcısı olmuşsunuz
Alınan ev araba erkeğin üzerine olamaz asla eğer kadın ortak olursa masraflara. Uyanık erkekler hem kadın da masraf yapsın istiyor hem de mallar kendi üzerine olsun istiyor. Yok öyle bir dünya
Kim Servet avcısı belli oluyor. Lafta eşitlik, feministlik ama iş ciddiye gelince erkek yapmalı.
Tapuda halledilir böyle şeyler masraflar ortak olunca. Ev evlendikten kısa bir süre sonrada alınabilir bunun için yani kitabına uydurulur merak etme
Sence? Kdkdkd
Bizde ben kız tarafı olarak biraz fazla masraf yaptım gibi geldi, aramızda az fark var
Normalde erkek daha çok yapar ama
Ne kadar daha cok acaba
Yazık ya gerçekten eşin için yaptığın masraftan mı gocunuyorsun
@kendimibuldım erkekler gocunuyor? Ben de gocunurum.
Gocunan erkekden olmaz
2 katı az 3 vardır
cok olur