İş yerinde henüz ilk haftam ve ben çok utangaç biriyim kaynasamiyorum ne yapmam lazım sizce
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Oluruna bırak. Takma kafaya bunu. Kişilikten doğan sorunlar sorun edildikçe daha çok büyür. "Ben de böyle biriyim" de geç, zorlama.
Evet kendi kendimi kabullendim aslında çok ta sıkıntı yapmıyorum ama insanlar beni kabullenemedi
Boşver keyifleri bilir. Seni asıl bu halinle seven kabullenen birileri elbet vardır veya olacaktır.
Evet çok sevdiğim yakın arkadaşlarım var genelde iyi anlaşırım sevilirim fakat ilk girilen ortamlar benim için sıkıntı
Utangaçlık sorunu bir nevi özgüvensizlik sorununun kaynağı bunu aşmanın bir yolu yok büyük ihtimalle sosyal fobide vardır sende anti depresan ilaç önerebilirim istersen ama içerisinde uyarıcı maddeler var söyliyim
Ya daha ilk günümde herkes bana çok çekingensin demeye başladı kendimi daha da kapattım konuşasım gelmiyor hiçbiriyle sürekli arkamdan çok çekingen demişler dalga geçmişler. Halbuki ilk etap ta biraz soğuk gözüküp daha sonra kaynasabiliyorum ama daha buna müsaade etmeden alaya aldılar beni. Uyarıcı derken ne gibi?
Dediğim gibi sosyal fobide var sende hep bir kaygı bozukluğu acaba benim hakkımda ne düşünecekler diye korkuyorsun ama biraz rtrafta göründükten sonra rahtlıyorsun... bunlar hep SF sorunu, uyarıcı derken dert etme sıkıntı olmaz takılacak birşey değil
Tam da böyle işte hani ilk hafta biraz rahat bıraksalardi kendi kendime alışırım ama daha ilk gün ya daha ilk günden arkamdan neler neler demişler yani ilk günden ne yapmamı bekliyorlar ben anlamıyorum ki ilk iş tecrübem olduğunu da biliyorlar. Ya bide ege de okudum ben nasıl ege de okumuş bu çekingenlikle demişler saçmalığa bakar mısın
Sktr et onları paxil diye bir ilaç var kullan onu bildiğim kadarı ile yeşil reçete ile satılıyor nasıl alıyorsan al kullan bak inan bana bir daha kimseyi takmiyacaksın
Pek bilgim yok antideprasanlarla ilgili bi arastirim onu
Araştır bak o ilaç en iyisidir bu SF sorunu ile ilgili olarak içtinmi kimseyi takmıyorsun tamda senin gibi SF sorunlu insanlar için üretilmiş
Tamam bakarım bi. Bu arada işten ayrılamam kendi mesleğim de ilk defa işe başladım ve çok zor buldum bu işi patron iyi biri sadece o sagolsun sana güveniyorum falan dedi bırakmak istemiyorum maddi açıdan da sıkıntılarım var çok zora düşerim çıkarsam
Tamam ozaman dediğim gibi bu ilaç tamda senin için doktora gidersen bile sana bu ilacı önerecektir (eğer anlayışlı ve tecrübeli bir doktorsa) .
Gelişme olunca beni haberdar edebilirsin ona göre yardımcı olabilirim ilaç ve SF için
Çok teşekkür ederim bilgilendirdigin için kendi içimde atlatamiyorum bu durumu aileme de anlatamıyorum dalga geçerler diye. Annem özellikle zaten herkese kötüler beni bide iş yerinde böyle bisey yaşadığımı duysa önüne gelene anlatır gülerler. Kesin bakicam o ilaca ben
Aileye bak ya hay allah neyse bende az çekmedim şu SF den ama şu an benim durumum çok farklı bilmek istemessin iyi günler
Ne ki durumun
Sen beni boşver benim hayatım bitmiş burda böyle birileri ile kaynatarak zaman öldürüyorum yalnış anlama lütfen soruları ciddiye almıyorum genelde ama yardıma ihtiyacın olduğunu hissetiğim için yorum yaptım
İlk haftada olur git birisine merhaba de tanış kaynas hem rahatlarsın
Ya daha ilk günümde herkes bana çok çekingensin demeye başladı kendimi daha da kapattım konuşasım gelmiyor hiçbiriyle sürekli arkamdan çok çekingen demişler dalga geçmişler
İnsanlar seni çözemediği için öyle söylüyorlar benide ilk gören çok egolu sanır konusmam sonra alışırım espriler şakalar havada uçuşur sonra kendileri gelip derler biz seni böyle sandık ama hiç öyle değilmişsin diye
Aymı şey değil knk bunu çekingen olarak tanımlamışlar bile adam gidip tanışmaya çalışsa birileri ile güle güle taşşk geçerler sonra gelsin depresyonlar
Evet benim durum da öyle ama hemen alaya almaları beni üzdü yani şu an daha da kötü oldum konuşmak istemiyorum hiçbiriyle
@БуЙнО_ГоЛоВА aynen öyle sürekli alaya almışlar arkamdan çok moralim bozuluyor halbuki ilk etap ta öyleyim alıştıktan sonra konuşurum ama şu an alisasim gelmiyor onlara
Alaya almaları hoş değil evet ama ezdirme kendini dik durmaya çalış psikolojik bir baskı var üzerinde şu an
Knk adam utangaçım diyor zaten dediğini yapabilse umurunda olmaski o doğal seleksiyon atıklarını takmaz işte bunu yapamıyor olması zaten sorun
Evet öyle durmaya çalışıyorum yemekhane de hiçbirinin yüzüne bakmadım masalarına da oturmadım çok canımı sıktı bu durum hiç kimseyle konuşmak istemiyorum
@БуЙнО_ГоЛоВА iste bir şekilde utangacligi üzerinden atması lazım kanka
Knk bu illetler SF, özgüven sorunu, kaygı bozukluğu , asosyallik, bunları aşmak imkansıza yakın bir şey bunlar bir nevi aile ile alakalı nasıl yetiştirildiğine bağlı ailen sana daha küçükken ne kadar özgüven aşıladıysa odur. Bunun tek çözümü var ya ilaç içeceksin ya da madde kullancan knk bu yani üzülüyorum tabi zor bir durum
@БуЙнО_ГоЛоВА kanka bende de vardı ozguven eksikliği ama bir şekilde yendim bunu insan isterse imkansız diye birsey yok
Soran emin ol yüzlerine bakmaman yüzünü asman falan bunların hiçbirisi onların sknde değil onlar seninle eğleniyorlar böyle işten ayrılana kadar böyle olacak bence o işten çık şu SF sorununu hall et doktorlamı hall etcen ne yapcan yap ama orda çalışma
Dedim ya knk herkes başaramıyor diye işte herkes aynı değil malesef
@БуЙнО_ГоЛоВА ailemden hep şiddet gördüm küçükken yani ailesel olaylarım çok fazla mesela herkesin içinde falan döverdi annem utancımdan kimsenin yüzüne bakamazdim. O yüzden şimdi böyle birine dönüştüm galiba kendim cabalayarak aşamicam
Anladım zaten dediğim gibi bu SF sorununu aşman imkansız şu an senin için sakın beni yalnış anlama amacım umudunu kırmak falan değil sadece gerçekler axı oluyor malesef gerçeği bilmelisin ilaç tedavisi yaparsan bir umudun var ama