Aile & Toplum konusunda 985 cevap paylaştı. Kızlarda hesap ödemeli.
https://www.youtube.com/watch?v=1oPIGZFCY0Q
Hayatım boyunca hiçbir kıza hesap ödetmedim. Gerçi bir defa arkadaşım ödemişti :)
Hatta erkek arkadaşlarımla bile bir cafe'ye gittiğimde genelde çoğunu ödeyen ben olurum..
Ama şöyle söyleyim hiç elini cebine atmayan, sadece hesabı ödemeni bekleyen kız arkadaşlarımda garip gelir..
4-5 tanesi öyle değil. Ama öyle olanlar var tabi. Yani erkek hesap ödetmeyecek olsa bile, kızın elini cebine atıp nezaketen bu sefer ben ödeyim vs demesi lazım "BENCE".
İzlemeni tavsiye ederim :)11 Yorumla- +1 yıl
katılıyorum hiç değilse nezaketen sormalı, biliyorum izlemiştim :) üzücü aslında, erkekler adına :d
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 569 cevap paylaştı. Ödetilmez değil. Kızlar niye hesap ödemez. Hesap geldiğinde filan direk tuvalete kaçar veya hesap kasada ödenecekse niye direk dışarı çıkar. Niye erkek üzerinden geçinen asalak izlenimi yaratırlar erkeklerin gözünde? Kıza hesap ödetene erkek demeyenler varmış bir de. Nolur desinler çok ihtiyacımız var onlara nolur... Benim gözümde o kızlar bana yedirsin içirsin gezdirsin para yiyeyim diyen, paralı askerlerdir. Böyle düşüncesiz insanlarla ancak belli bir amaç için beraber olunur. Daha ötesi olmaz...
10 Yorumla
yarı yarıya ödenir. herkes yediğini öder diyemiyorum, sen şunu yedin, ben bunu içtim diye didik didik hesap kurcalamak biraz ayıp bence. erkeğin nezaketen ödemek istemesi güzel ama teklifte kalmalı, kadın ne yapıp edip yarısını ödemeli en azından. gururlu olmak iyidir.
73 Yorumla- +1 yıl
olay cözüldü :d tesekkürler :)
+1 yılYerine göre atılmalıdır bence. Bazı erkeklerin ya da kızların bunu kompleks yaptığını düsünüyorum. ya da anlamsız bir toplumsal normlardan biri de olabilir. Ama erkekte kadın da bu konuda yerine göre davranmalı..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
106Cevap
Her kadın bu şekilde davranmaz. Çeşit çeşit kadın vardır.
Kaliteli kadın kendini bir alışveriş malzemesi olarak görmez, bu yüzden teklif eder. Erkek zaten davet edense nezaketen buna müsade etmez. Ama bir arkadaş yemeğidir, o zaman ortaklaşa ödenir. Görgü kurallarını herkesin okuması gerekir.
Ama bazı kadınlar vardır, kendini birlikte olduğu erkeğe karşı kiralayan bir madde olarak görür. Bu psikoloji ile karşı taraf zaten borçludur. Bu borcu da hesabı ödeyerek, fatura ödeyerek, kira ödeyerek kapatması gerektiğini düşünür.
Erkek davet ediyorsa hesabı erkek öder. Bu görgü kuralıdır. Karşı tarafın erkek ya da kadın olmasına bakmaz bu durum.00 YorumlaBenim yanımdaki kadın hiçbir mekanda hesap ödeyemez. Erkekliğim, karakterim, kişiliğim buna izin vermez. Yanımda elini cüzdanına dahi atsa bir kadın çok kızarım erkekliğime laf etmiş gibi de hissederim o yüzden beni tanıyanlar hiçbir şekilde öyle hareketlere girmezler.
04 Yorumla- +1 yıl
Eyvaah tamam sen öde bişey demeyelim:D
- +1 yıl
E tabi beraber yiyip ictiysek niye senin üstüne kalsın tüm hesap
genelde bu olayı centilmenlik gereği yaparlar bir erkek bir bayana kötü niyetli değil ise hesap ödetmek istemez bir diğer açıdan başkalarının düşüncelerine önem veren kişiler aa bak kız arkadaşına hesap ödetiyor denmemesi için yapar ama bayanın hesap ödemesinde sakınca yoktur. sadece erkekleri utandırabilir veya bazılarını kırabilir.
01 Yorumla- +1 yıl
arkadaşlarının yanında yapmasalar bile sonradan paylaşsınlar bence, hak geçer ya alla alla şskjf
bak aslında yanlış ama bazı zengin atalarımız bunu yaptığı için şimdi biz ödettiğimizde kızlar bize vay şerefsiz gibi bir bakış atıyor bazende o ödemek ister fakat öde dediğinde cüzdanı evde unutmuş olur. Yani anlıcağın biz yemeyiz içmeyiz cüzdanımızdaki son krşları bazen sizin için karşınızda yağız kıza hesap ödetmezz oo number one bir eleman olmaz için biriktirirz
02 Yorumla- +1 yıl
olan size oluyor, değiştirin bence bu kuralı
Ulan benim yedirdiklerim burdan köye yol olur. Çok dertliyim vallahi. Parasında değilimde enayi gibi hissediyorum ödediğim zaman. Ödemezsemde kendim rahatsız oluyorum ulan kıza hesap mı ödetilir diye. Şimdiye kadar hiç bir kıza yanımda hesap ödettirmedim. Tam bir gerizekalıyım aslında.
12 Yorumla- +1 yıl
estafurullah da , bir müddetten sonrası kerizlik oluyor afedersin, bırak bıraz da onlar odesin, anlasinlar bir dünyayi ne o öyle hep ye ye baskasi ödesin alla alla?
- +1 yıl
mallık yapma yol yakınken geri dön. ben liseden beri ben hesap ödemiyorum. ya da sırayla bir o bir ben ödüyoruz. eşitiz demeye gelince eşit oluyorlar hesap öderken mi eşitlik bozuluyor.
Ya ben arkadaşlarımla filan gidiyorum ne zaman hesap ödeyecek olsak hepsi bana bakıyor ben de çekiniyorum napayım sonra adımız cimriye çıkmasın diye öyle basit bir hesapta değil bir keresinde 200 tl ödemiştim eve gidene kadar küfrettim :D :D ama sevgilim olur farketmez yediğimiz içtiğimiz beraber gider o benim canımdır ciğerimdir :D
02 Yorumla- +1 yıl
Grubun zengin abisi ha :Dvur yumrugunu masaya yeter ulan de :D
+1 yılBazı kızlar hesabı erkeğe ödetir be arkasından o erkeğe keriz diyor çok şahit oldum ben şahsen bir kızın hesabını ödemişsem ertesi gün hesabı o kız ödemiştir biz arkadaşımız ii seçeriz menfaatçı kızlardan nefret ederim ama parası olmaz o ayrı konu başımın üstünden yeri vardır bazı kızlar şeytandır iyi çözmek lazım olayı bilmem anlatabldm mi
00 Yorumla
+1 yılŞöyle bir mantık gelişmiş eskiden beri, erkek her zaman calisir kazanır ama bayan öyle değil gibi bir mantikla oluşmuş bir gelenek diyelim. fakat bizde parası olan ödüyor
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru olan :)
yemek ondansa sinema bendendir o zmn :))) açıkcası herseyi erkeğin ödemesi fikrine katılmıorm kesinlikle bence saçma sapan. s
10 YorumlaErkeğin kendini üstün görmeye çalıştığı bir nokta.
Ego meselesi..
- Abi ben yanımda ki kıza hesap ödetmem. Bize yakışmaz.
(hayatım taksiyi sen öder misin? Nakit kalmamış :)) )10 Yorumlakızların albenisini kullarak erkeklere başka seçenek sunmamaları, bir kere söyleyip ısrar etmiyorlar bir kere de ısrar edin be sömürdünüz ulan..
53 Yorumla- +1 yıl
Yürü bee
- +1 yıl
Hahah adam içine atmış :D
+1 yılBenim kendime özel dinarım var ben ödetmem bir bayana :)
12 Yorumla- +1 yıl
dinar ha :d iyiymiş
- +1 yıl
:D evet
Nezaket diye hep ben ödedim kız arkadaşlarım trilyoner oldu ben kredi ödüyorum:d
11 Yorumla- +1 yıl
ya hahahahah çok güldüm :DDDDDDDD
Türk erkeklerinin kendilerini yakan bir delikanlılık kuralı. Ayrılınca hem maddi hem de manevi zarara uğradığıyla kalıyorlar. :)
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen bırak kendi ödesin dimi
Genelde erkek mekana gidildiğinde kendini ezdirmek istemez ve kızı sahiplenir kendisi öder... Bana kalırsa bu durum doğrudur fakat yaşadığı için söylüyorum size kendi ödemek istediğini söyleyen bir kız sizi çok seviyodur yararlanmak istemez beraber bir yolda ilerlemek ister asla bırakmayın o kızı :D
00 Yorumlabence şu mantık akıllardan silinmeli erkek ödeyecek bütün paraları o ısmarlıyacak alman usulü ortaklaşa ödenilebilir veya herkes ne yediyse onu ödemeli :)
00 Yorumla
+1 yılErkek egemenliğini, gücünü yansıtan bir davranış olduğu için.. Bilinçdışı olarak cimri olmayan erkeklerde bu davranış boy gösterir. Size katılıyorum herşey eşit olmalı fakat bende içgüdüsel olarak kendim ödemeye yöneliyorum :)
00 YorumlaBir Türk geleneği diye düşünüyorum yurt dışında pek rastlamadım nedenine gelirsek geçmişte erkek egemen bir toplumdan geldgmiz için kalıntıları hala sürüyor :)
01 Yorumla- +1 yıl
Doğru
Gururlu plan kadın teklif eder ben odetmem ama dışardan erkeğin ödenmemesi tatlı geliyor ama ben odetmezdim feminist oldgum içindir belkide evliyseniz zaten para ortaktir 😁😁
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Hayret.. KSde ne kadar çok "onurlu" kız varmış..
Bize hep onursuzlar, hatta kan emici keneler denk geliyor nedense.. :(10 YorumlaO kişiye göre değişir ya. Kimi centilmenlik diyor kimisi ilişki kuralı. Şahsen ben ödetmek istemem. Hem içim rahat etmez hem de toplum baskısı :D
02 Yorumla- +1 yıl
Ortak iyidir o zaman ya da kim ne yediyse onu ödesin :D
+1 yılben ödetirim veödemeleride gerekli, hani eşitlik hani karşılıklı anlayış.. neden ayrımcılık var..
:) :) ERKEKLERİ SPONSOR OLARAK GÖRMEYİN KIZLAR... :) :)02 Yorumla- +1 yıl
hahah hani hak adalet, nerde bu devleet :D
- +1 yıl
kızların işine geldiğimi gibi işte, ama birazda kendisi hesap ödemekten onur duymalı..
alman usulüü diyorumm bence bayan erkek eşitliği var diyen bir bayan hesabın hepsini erkeğe ödetmemelii
00 YorumlaErkege gore degisir bn yanimdai kiza hesap odetemm sevgilime zatn odetmm kuznmle flnda gidiyorz onada odetmiyorm i
00 YorumlaBazilari teklif etsen bile kabul etmiyor ortak ödemeyi gururuna yediremiyorlar ben varken sen hesapmi odiyeceksin diyorlar😄
00 YorumlaOdetilir, kiz odemek istedikten sonra.. Odemekde gerekir bence.. Zaten erkek oder mantigida biz turklere ait bir mantik...
00 YorumlaBen ödüyorum kardeşim, bazen de emrivakilere maruz kalıyorum, iyi niyetim suistimal ediliyor
01 Yorumla- +1 yıl
öyleleri de var, o da yanlış
bence hesap ödemenin kızı erkeği olmaz paylaşımcı olmak gerekir.
02 Yorumla- +1 yıl
yani, bugun sen yarın ben doğrusu o
Gizli Üye(30-35)+1 yılberaber geziyor beraber yiyor içiyorsak hesap da benimde payım olmam der sevgilim ödetmem ama ödemek için çok çabalar aramızda anlaştık ben senden olurda bir gün gerekirse canım sen öder misin derim dedim tamam dedi ve kapattık konuyu
00 Yorumla
+1 yılÇünkü genelde erkekler çalışırlar bayanlar evinde oturur o yüzden erkek de para olur bayanda az para olur o yüzden erkekler öder. Nede olsa ben erkeğim istediğim zaman istediğim kadar kazanırım :D
02 Yorumla- +1 yıl
oooo kadın erkek ayrımcılığı ha, kırıldım :(
- +1 yıl
Ayrımcılık yapacaksın yerine göre bu iyiliğin için güzelim
Şundan dolayı olabilir...
https://www.youtube.com/watch?v=sTLnzYZWCj4&feature=youtu.be&t=1m40s12 Yorumla- +1 yıl
hahahah adamıım :D
Yerine gore genelde ben oderim ama param olmadigindada kiza hesabida odetirim yani bunu bir erkeklik gururuymus
Falanmis filanmis takmam zaten bunu yapamayacaksam onunla tam sevgili olamamisimdir;))00 Yorumlasahiplenme herhalde hiç bir kızla yemek yemediğimden bilmiyorum :D
01 Yorumla- +1 yıl
Hahahaah deme öyle ya üzüldüm şimdi
O kız orda hesabı öderse kavga çıkartırım. Biz öyle gördük erkek öder diye biliyoruz.
12 Yorumla- +1 yıl
Eyvah inşallah denk gelmeyiz dayak yiycem :s
yeni tanışmışsak erkek öder ilk buluşmalarda da öyle.. ama sevgili ya da arkadaş ortamındaysak ve mesafeler ortadan kalmışsa bir erkek ödesin bir kadın
00 Yorumla
+1 yılBen tanıdık mekana götürüyorum bazen ödüyorum bazen ödemiyorum. ( Ödesem bile az ödüyorum ) Ne kadar çok ödüyorum kullandım garip geldi.
00 Yorumla
+1 yılbence bırak ödesinler hem kızın eline bakan bir erkekten ne hayır gelir ki.
00 YorumlaBen ödetirim. Sadece sevgilime ödetmem oda nezakettir.
04 Yorumla- +1 yıl
güzel
- +1 yıl
sevgili degilse ödesin banane ha? :D
- +1 yıl
doğru :)
+1 yılbir nevi erkeklerin yapmaya çalıştığı centilmenlık olayı
00 YorumlaKim demiş?
Ne güzeldir kim bilir o hesap ödeyen kızlar?
Ruslara taş çıkarır şahsen gözümde :)))
Hatta Armi' nin gözünde bile :DDD00 YorumlaErkek sorumludur. Yanındakinin sahibidir koruyucusudur. Yanındakinin maddi güvencesidir. Türk toplumunda...
00 Yorumlao kız o hesabı öderse bende orada adamım diye daha fazla durmam çeker giderim :D
13 Yorumla- +1 yıl
Hahah niye işte sebep ne :D
- +1 yıl
ya abi ahhahahahaha D:dD:d:D
+1 yılÇevremdekiler bu kuralı çürüten kızlar. En azından teklif ediyorlar uygun bulursam okey deyip geçiyorum. Öyle illa ben ödeyecem tribi beni sarmıyor. Samimiysek sorun yok bence :D
10 Yorumla
+1 yılne demek ödemeyez bazen o bazen ben öderim, birine ikram etmek güzeldir bişeyler ısmarlamak, bazen sen bazen o yapması daha güzel.
02 Yorumla- +1 yıl
ama benim sinir olduğum hep karşının ödemek istemesi :/
- +1 yıl
o onun dangalaklığı bir erkek adam hesap ödetmez diye tutturmuşlar, erkek adam sevgilisini aldatır, capkınlık yapar, yemediği halt kalmaz ama hesap ödetmez, boş laflar.
normal alışkanlık falan değildir bu erkekteki sahiplenme duygusudur sadece kızlarlaykende değil bizden küçük kardeşimiz yiğenimizle yemeğe gitsek ya da bişiler alsak bile büyük olan öder...
02 Yorumla- +1 yıl
Sahiplenme duygusu.. e kız sahiplendiyse nolacak :Dddd
- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler kadınlara göre daha çok çalışma ve para kazanma kriterlerinde oldukları için ve dünyanın en zenginler listesinin%70 i erkek oldugu için :)
00 Yorumla valla ben atıyorum elimi cebime kız erkek farketmez hangi arkadaşımla bir yere gittiysem en kötü ortak ödemek isterim
00 YorumlaKızlar ödemez diye bisey yok hesabı davet sahibi öder :))
02 Yorumla- +1 yıl
Bak bu yorum da güzel, kim davet ettiyse hesap onda, doğru :)
ben ödemek istiyorum diyen kız candır da bazıları da var ki hadi öde diye gözünün içine bakıyor
02 Yorumla- +1 yıl
Hoş değil haklısın at o kızı at
karşindakine değer verdiğini gösteren bir jest bence yani sirf maddi olarak bakmamak. lazim
01 Yorumla- +1 yıl
Doğru, güzel cevap ^-^
+1 yılBizde toplumsal bir olay alışıla gelmiş ama öncelk erkkde olmalı bnce istsnaen bayanda ödemek istrse öder sen öde asla denmez bana göre :-)
00 Yorumla
+1 yılEskiden beri öyledir erkek egemen toplumun gelenegi.. ERKEK calıstıgı için parası vardır ve o öder :(
04 Yorumla- +1 yıl
kız da biriktirsin o zaman, makyaj malzemesi almaya parasi var
- +1 yıl
Dur ya hemen atarlanma:)) Aynen! her seye parası var.. Dısarı cıkarken de alsın yanına para.
- +1 yıl
alsın alacak ulen şaskfaj
- +1 yıl
Almayan ölsünnnn!! :))
+1 yılYani karsidakinde olumsuz bir dusunce olmasin diye nezaketten oderiz karsi tarafa kalirsa biraz mahcup hissederim
03 Yorumla- +1 yıl
Ama yanlis :-) bir tarafa yuklenmesi yalnis
- +1 yıl
hep siz ödemeyin, o da ödesin bir görsün dünya kac bucakmış :d yasasin kötülük 3:)
- +1 yıl
Aynen surekli oldugunda adam soymak oluyor zaten:-)
ya genelde kızların giydiği etekler cepsiz falan olunca atamıyorlar ellerini. :)))
00 Yorumla
+1 yılÇünkü kendileri ödeyince vermiyorlar. Bu bir nevi depozito oluyor. dgergrgzrhgzfht
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOdeten okuzler var hala? Sende oyle bir hata yapma canım odesin yani.
03 Yorumla- +1 yıl
Yok şimdi hiçbirisi sen öde demedi, ama karşı taraf ödeyince eziliyorum bendede para var ne yani bu kural :/
- +1 yıl
Siz bayanlar, yaş 25-29 olunca parayı sever olmuşsunuz !
Cevap sahibi+1 yılYasla bir alakasi yok bunun cebinde parasi yoksa yemege goturup erkeklik yapmicak goturdu mu o zaman da pasa pasa odeyecek !
+1 yılaslında yemeği erkekler tatlıyı kızlar verir mantığındandır bu durum
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl05 Yorumla- +1 yıl
Ya oldu mu şimdi :D
Cevap sahibi+1 yıl:D fotonu gördüğüm an pat diye bu geldi aklıma :D
* ben gülürsem herkes gülür * :D- +1 yıl
Hahahah hareket çok hoş :D
Cevap sahibi+1 yılevet ama ikinizin arasındaki tek fark , eğer foto seninse ; sen bundan 4 - 5 kat daha güzelsin :D iyi akşamlar.
Erkekte hoş durmuyor ya illaki bu tarz şeyleri onlar yapmalı.
00 YorumlaBen parayı cıkarıyorum oducem hesabı sevgılım dırek atlıyo kendı oduyo uyuz oluyorum :3
01 Yorumla- +1 yıl
benim bir iki kere kasaya resmen uçmuşluğum var, hep o ödemesin ağırlığını koy bence iki gün sonra başına kakar :)
- Devamını Gör (68)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat