Mahremiyet ve mahrem kavramları, ''haram'' ile aynı kökten gelmekte olup herkesin bilmemesi ve gizli tutulması gereken anlamlarına gelmektedir.
Genelde ''mahrem'' denince akla çıplaklık gelse de ben bu kelimenin sadece çıplaklıkla sınırlı tutulmaması gerektiğini düşünüyorum. Örneğin; herkesin bilmesini istemediğim sırlarım, kitaplarım ve özel olarak kullandığım bazı eşyalarım benim mahremiyetimdir.
Peki ''mahremiyet'' denince sizin aklınıza ilk ne geliyor? Sizin mahremiyetiniz var mı ve varsa nelerle sınırlıdır?
''Mahremiyet'' denince aklınıza ilk ne geliyor? Sizin mahremiyetiniz nelerle sınırlıdır?
Milletin gelip nereyi kazandın, iş buldun mu, evlilik ne zaman, çoluk, çocuk vs soruları mahremiyeti çiğniyor. Hayatıma burnunuzu sokmayınız lütfen. Yaşam sevincimi sömürdünüz.
Mahremiyet bir haktır bana göre. Ve gerekli bir şeydir. İnsanın kendi özelidir. Fakat bu özel gizlemek saklamak “zorunda kalmak” değil de, herkesin bilmesini istememektir. Her şeyi açık açık yaşamaya, açıkça göstermeye gerek yok. Şekerin ambalajı varken de şeker olduğu bilinir ama herkes o şekerin çilekli olduğunu bilmez.
Benim için özel ne ise kim ise o'dur mesela insanın evladı da mahremidir sosyal medyada boy boy fotoğraflarnı koyuyorlar yalnis bişey , yatak odası mahremdir ama insanlar artık yatak odasının videolarını fotoğraflarini paylaşıyor vs vs
Evlilik konusu, sırlar, yazdığım sözcükler vs.. Mahremiyetini koruyan insan , kendine güveni sağlayan küçük odalarla yaşıyorsa , mahremiyeti olmayan kisiler icin hayat kapısız dünyadir
Özel hayatımın merak edilmesi. Ve ihanet yapıp sırlarımın anlatılması. Örneğin eşimle/sevgilimle aramda olan sıkıntı veya sorunlarımı başkalarına anlatmak.